Görögország Görögország

Mapa - Görög Köztársaság

Hivatalos megnevezés: Görög Köztársaság
Főváros: Atén (Athínai)
Állami irányítás: plurális köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: pravoszláv
Hivatalos nyelv: görög, megértik az angolt
Időeltérés: +1 óra Magyarországhoz képest

Görögország - már 5 900 Ft-tól

GörögországrólGörögország - a nyugati kultúra bölcsője, régesrégi mitológiai bájjal és mítosszal övezett ország, gazdag és régi történelmű hely, mely rejtegeti az emberi értelem és szépség titkát, ahol a lakosok ismertek őszinteségükről és szívélyes vendéglátásukról. Görögország elvarázsolja az ideérkezőt a káprázatos tájjal, ahol a durva táj a hegyi masszívokkal, katlanokkal, folyócskákkal átalakul gyönyörű tengerpartá és áttetsző tengerré, melyből kilátszanak a fehér sziklák.

Görögország Délkelet-Európában a Balkán-félsziget déli kiugrásán fekszik. Szárazföldi részből, több nagy szigetből, melyek 7 közigazgatási térségre osztottak, valamint sok kis szigetből áll. A görög partokat az Ión-tenger a Földközi-tenger és az Égei-tenger mossa. A főváros Athén, 2 és fél millió lakossal.

Kedveltségét a kedvező éghajlatának köszönheti, májustól október végéig állandó a meleg. Végtelen különböző tengerpart található itt. Homokos parttól a kavicsoson keresztül a sziklásig, de találhatók itt partok, ahol különböző attrakciókat próbálhatunk ki, vagy csendes elhagyatottakat.

Görögország gazdag turisztikai kínálattal rendelkezik: szálláslehetőségek hotelokban vagy turistaközpontokban, sportolási lehetőségek, számtalan bár és szórakozóhely. A görög konyha különlegességét megkóstolhatja a különleges éttermek egyikében, hogyha megszeretne látogatni egyet az ismert történelmi műemlékek közül, kirándulások széles kínálatát találja.

Görögország - már 5 900 Ft-tól

Legújabb értékelések Görögország

2014.07.23. - Lantos Ilona - Elolvasva: - Tartózkodás dátuma: 2014.07.10 - 07.19.

 • Összesen: 10
 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Az utazást közvetítő iroda munkatársa, pontosan , kedvesen ügyesen végezte feladatát /10 pont/ Külön köszönöm kérésem jóindulatú intézését /ajtóhoz közel, egészségügyi ok miatt/ Segítőkész, aranyos volt a telepített idegenvezető Gabi is. /10 pont/ Sajnos a visszautazásnál a buszsofőr viselkedése hagyott " keserű szájízt" Kértük, hogy a klímát kicsit állítsa, mert nagyon fáztunk, kardigán, takaró volt rajtunk, agresszív viselkedése, hangját felemelve közölte, hogy ennél jobban nem tudja, és elzárta., közben " puffogott" Be sem mutatkozott, beugró sofőr volt, az ilyen ember nem erre a feladatra való, hisz munkaadóját "járatja le" Nyelvtudása "0" volt, a határon sem tudta mi a dolga, milyen papírokat kell átadni, míg a másik sofőr pihenését töltötte. A másik sofőr /Robi/ kellemes , barátságos, tapasztalt , segítőkész volt . Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállással nagyon elégedettek vagyunk/voltunk. Gyönyörű panorámában volt részünk. Az apartman gondnoka nagyon készséges volt, segítőkész. Jól éreztük magunkat, jó választás volt!

Tengerpart
A tengerparthoz gyalog lehetett lemenni, kicsit kacskaringós úton. kb. 10-15 perc de ez nem volt zavaró.

Panorama apartments, Korfu, Görögország Lantos Ilona 2014-07-23 10 1 10 Panorama Apartmanház

2014.07.22. - Helga A. - Elolvasva: - Tartózkodás dátuma: 2014.07.11 - 07.18.

 • Összesen: 3,6
 • 2,5 Szállás
 • 2 Ellátás
 • 9 Környék
 • 2 Alapár

Összegzés
Tökéletesen szervezett út volt, minden rendben történt. A helyi idegenvezetők készségesek, felkészültek. Nagyon jó nyaralás volt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállás egy kétcsillagos hotel, nem vártunk sokat, de: A szobák nagyon aprók, a tenger alig látszik a balkonról, bár benne van a leírásban, hogy "tengerre néző szobák".

Rengeteg a szúnyog, szúnyogháló nincs. Az ajtók összevissza nyílnak, emiatt a parányi fürdőbe alig lehetett bemenni. (az ajtó befelé nyílt, de a wc-től nem lehetett teljesen kinyitni, így úgy lehetett bemenni a fürdőszobába, hogy az ember mindig bele kellett lépjen a zuhanyzótálcába. Ez milyen??) Az ágy iszonyú kényelmetlen, takaró gyanánt ketten kaptunk egy nagy lepedőt. Egyszer a wc lehúzó is elromlott.

Egyébként a tisztasággal nem volt gond.

Ellátás
Reggeli, nagyon egyhangú, silány minőségű. Gyümölcs soha, még citrom sem a teához, pedig ott van elég.

Vacsora: Nem értem, miért írják, hogy "büfé vacsora", ha egyszer nem az! Kihoznak mindenkinek egy tál ételt, amiről nem tudjuk, micsoda, és nincs is leírva sehol. Egy pincér van, aki nem beszél semmilyen idegen nyelvet. "Salátabár" van, ahol pl babkonzerv az egyik választható a 6-ból, illetve céklasaláta... stb.

Értem hogy 2 csillag, de akkor ezeket előre meg lehet mondani, semmi gond, mert erre készül az ember. Vagy akkor legyen olcsóbb, és ezeket nem kérjük, mert így is mindenki máshová járt reggelizni/vacsorázni.

Hotel szolgáltatások
Az italok nagyon drágák (pl: 1,5 dl almalé: 2 Euro) Ez egy 2 csillagos hotelhez képest drága.

Wifi egy hétre kb 45 Euro volt, és nagyon gyenge fogható jellel a szobákban.

Az egy főből álló "személyzet" beszél ugyan angolul, de udvariatlan és pimasz,

Tengerpart
A part remek. Nagyon közel van, (1 perc) Tiszta, homokos, lassan mélyülő. A szemetet rendszeresen szedik. A parton található kis éttermek, és szolgáltatások nagyon rendben vannak.

Prassino Nissi, Korfu, Görögország Helga A. 2014-07-22 3.6 1 10 Hotel Prassino Nisi** - FP

2014.07.22. - Névtelen - Elolvasva: - Tartózkodás dátuma: 2014.07.12 - 07.19.

 • Összesen: 8,8
 • 7,5 Szállás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Klasszikus egyszerű görög apartman. Teljes értékelés megtekintése

Virozi, Chalkidiki, Görögország Névtelen 2014-07-22 8.8 1 10 Virozi Apartmanház

2014.07.22. - Névtelen - Elolvasva: - Tartózkodás dátuma: 2014.07.12 - 07.19.

 • Összesen: 7
 • 6,5 Szállás
 • 7 Ellátás
 • 8 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Összességében nagyon kellemes hely. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Maga az épület nagyon szép, bent a fürdőszoba elég leromlott állapotban volt, a konyha felszereltsége minimális. A szállásadók kedvesek, az apartman elhelyezkedése ideális. A tengerparti strand nagyon szűk sávban van.

Tengerpart
Az apartmanból rá is lehet látni és egyből ki is lehet sétálni a partra, ez nagyon jó. Ez a legjobb strand a közelben, ami a szálláshoz tartozik, de más is bejöhet. Nem zsúfolt, homokos, 1db fa ad árnyékot. Napernyő és napágy 2-2 euróért bérelhető/nap. A víz tiszta, átlátszó, halak is vannak benne még a sekély részeken is.

Studia Artemis, Kréta, Görögország Névtelen 2014-07-22 7 1 10 Artemis stúdiók

2014.07.22. - Ferdinánd L. - Elolvasva: 15× - Tartózkodás dátuma: 2014.07.05 - 07.19.

 • Összesen: 7,5
 • 6,5 Szállás
 • 9 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
A nyaralásunkat kellemesen, pihentetően tudtuk eltölteni ezen környezetben és helyen, - csak ajánlani tudom azon (nyaralási helyszínen gondolkodó) utazók részére, akik üdülésük alatt szeretik az egyszerűbb, de tiszta környezetet és a mindig kiváló tisztaságú, átlátszó tengerparti vizeket. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Az apartmannal összességében elégedettek voltunk, tisztán tartott, egyszerűen berendezett, de kényelmes bútorzattal felszerelve. Némi hiányosságot jelentett a konyhai páraelszívó hiánya és a mini zuhanyfülke szellőzésének korlátozottsága, de a tágas, kényelmes terasz a kerti bútorokkal részben kompenzálta ezen hátrányokat. A tulajdonos mindig készségesen rendelkezésre állt, ha kérés merült fel, - és napi szinten tisztán tartotta az apartmanház folyosóit és külső környezetét.

Ellátás
Saját ellátással voltunk, de ez napi szinten a helyi kis tavernákban gond nélkül és viszonylag olcsón megoldható.

Tengerpart
A tengerparton kényelmesen, minden zsúfoltságtól mentesen lehetett minden nap pihenni, szinte mindig tiszta volt a homokos strandszakasz, - a partvonali hullámzás által kisodort némi növényzetet leszámítva, - ami természetes velejárója a tengerpartoknak. A víz végig nagyon kellemes, 26°C környékén mozgott, de a levegő sem volt melegebb 32°C-nál, ami az állandó szélmozgásból adódóan kifejezetten üdítő volt.

Studia Katerina, Chalkidiki, Görögország Ferdinánd L. 2014-07-22 7.5 1 10 Katerina apartmanház

összes ajánlás Görögország

Az Ön értékesítője:

H - P 9.00 - 18.00 | SZ 9.00 - 13.00 06 80 100 200