Görögország Görögország

Mapa - Görög Köztársaság

Hivatalos megnevezés: Görög Köztársaság
Főváros: Atén (Athínai)
Állami irányítás: plurális köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: pravoszláv
Hivatalos nyelv: görög, megértik az angolt
Időeltérés: +1 óra Magyarországhoz képest

Görögország - már 6 000 Ft-tól

GörögországrólGörögország - a nyugati kultúra bölcsője, régesrégi mitológiai bájjal és mítosszal övezett ország, gazdag és régi történelmű hely, mely rejtegeti az emberi értelem és szépség titkát, ahol a lakosok ismertek őszinteségükről és szívélyes vendéglátásukról. Görögország elvarázsolja az ideérkezőt a káprázatos tájjal, ahol a durva táj a hegyi masszívokkal, katlanokkal, folyócskákkal átalakul gyönyörű tengerpartá és áttetsző tengerré, melyből kilátszanak a fehér sziklák.

Görögország Délkelet-Európában a Balkán-félsziget déli kiugrásán fekszik. Szárazföldi részből, több nagy szigetből, melyek 7 közigazgatási térségre osztottak, valamint sok kis szigetből áll. A görög partokat az Ión-tenger a Földközi-tenger és az Égei-tenger mossa. A főváros Athén, 2 és fél millió lakossal.

Kedveltségét a kedvező éghajlatának köszönheti, májustól október végéig állandó a meleg. Végtelen különböző tengerpart található itt. Homokos parttól a kavicsoson keresztül a sziklásig, de találhatók itt partok, ahol különböző attrakciókat próbálhatunk ki, vagy csendes elhagyatottakat.

Görögország gazdag turisztikai kínálattal rendelkezik: szálláslehetőségek hotelokban vagy turistaközpontokban, sportolási lehetőségek, számtalan bár és szórakozóhely. A görög konyha különlegességét megkóstolhatja a különleges éttermek egyikében, hogyha megszeretne látogatni egyet az ismert történelmi műemlékek közül, kirándulások széles kínálatát találja.

Görögország - már 6 000 Ft-tól

Legújabb értékelések Görögország

Összesen: 6,8 Fantasztikus a sziget, az emberek kedvesek és az ott élő idegenvezető: ÁGI, aki egy nagyon-nagyon kedves, barátságos, jó humorú,...

 • 7,5 Szállás
 • 6 Ellátás
 • 6 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Fantasztikus a sziget, az emberek kedvesek és az ott élő idegenvezető: ÁGI, aki egy nagyon-nagyon kedves, barátságos, jó humorú, segítőkész hölgy, fergeteges szakmai tudással, tapasztalattal. Mellette nem lehetett unatkozni egy percet sem!

Nem tudom mi lehetett ott a szigeten, de visszahúz a szívem.

Thassoson belül Skala Potámián volt a szállásunk. Sokat kirándultunk, kocsival, motorral, meseszép. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállás rendkívül tiszta volt. Naponta takarítottak. Törölközőt cseréltek. Ágyneműt ott létünk alatt kétszer váltottak. A wc-ből a szemetest mindennap mi vendégek ürítettük ki, ennyi volt az elvárás, de szerintem ez belefér, hogy mindenki maga után eltakarítja ...

Ellátás
Svédasztalos reggeli, ami sokaknak kissé unalmas, hisz mindennap ugyanaz, semmi változatosság. Vizezett narancs juice, és kevés kaja az asztalokon, amit unottan és összeráncolt szemöldökkel töltenek, többszöri kérésre. De abból a szempontból jó, hogy takarékosan meg lehet úszni a nap legfontosabb étkezését, hisz az árban benne van. A tulaj felesége nem kicsit morcos. A nyaralás ideje alatt sem sikerült eldönteni, hogy ez a mindennapos kinézete, vagy azért néz csúnyán, mert elfogyott a sonka a tálról és megint újra kellett tölteni. Először zavart, (többünket) de hozzá lehet szokni. Pár nap elteltével már csak mosolyogtunk rajta.

Hotel szolgáltatások
Van bár, bent, de nem használják. Van egy másik a medencénél, ahol csak akkor lehet fürödni, ha a tulaj kint ül a bárszéken és figyel minket, hogy ne legyen baleset. Legalábbis ezt mondta, de szerintem a fogyasztást szeretné növelni, mert a medence partján csak a bárból vásárolt piákat lehet fogyasztani, hozott cuccot nem. Amúgy a ffi tulaj nagyon kedves. Első nap első éjjelén úgy eltévedtünk, hogy hajnali negyed ötkor találtunk vissza, és ő lent várt minket a hallba. Azt tudni kell, hogy csak azután zárta az ajtót, miután minden vendége hazaért.

Tengerpart
A tengerpart szép, de nagyon messze van a hoteltől. A víz áttetsző, néhol aranyként csillog a homok. A part tiszta. Mindennap takarították.

Névtelen, 2014.12.09., Tartózkodás dátuma: 2012.06.10 - 06.20.
Régió: Görögország Görögország, Thassos, Hotel:Achilion

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Achilion, Thassos, Görögország Névtelen 2014-12-09 6.8 1 10 Achilion

Összesen: 5,5 Hosszú buszos utazás, de mindent feledtet Parga gyönyörű látványa, ahová bármikor visszamennék. Rengeteg a látnivaló. Hazafelé úton a...

 • 6 Szállás
 • 5 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés
Hosszú buszos utazás, de mindent feledtet Parga gyönyörű látványa, ahová bármikor visszamennék. Rengeteg a látnivaló. Hazafelé úton a busz sofőrünk bealudt és baleseteztünk a szerbeknél, de ezt leszámítva igazán jó volt a nyaralás. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
2 hetet töltöttünk a Villa Nikos Dimas Sudios-ban, mindezt utószezonban. Ami azért érdekes, mert addigra bőven kiszellőzhetett volna a studió, de nem. Érkezést követően kinyitottam a szekrényajtót, hogy ki, azaz bepakoljak, de megcsapott a doh szag, így a bőröndből öltöztünk. A konyha ugyanez. A zuhanyzó gombás, penészes volt. Az erkély fóliasátorokra nézett. De ide jóformán csak aludni jártunk, így elviselhető volt.

Ellátás
Önellátók voltunk. Mindennap átsétáltunk, vagy motoroztunk az óvárosba vacsorázni. A bolt kb. 2-3 percre, a Mangó club 4-5 percre volt a szállástól.

A kikötő a hegyen át a legrövidebb gyalogosan. Vacsi előtt 25-30 perc, vacsi után 40-50 perc + felfelé jövünk a végeláthatatlan lépcsőkön. De bármerre visz az út, mindenhol sok a látnivaló, ami festői, így fel sem tűnik az út hossza, csak a meredeksége, mikor elfogy a levegő:)

Hotel szolgáltatások
Minden másnap jöttek kukát üríteni és a két hét alatt 2-szer volt ágynemű csere. Vagyis lepedő csere, mert pléd vagy paplan nem volt. Pedig jó lett volna. Októberben már melegítőben aludtunk a hűvös éjjelek miatt.

Tengerpart
A Valtos beach kb. 10-15 percre volt a stúdiótól. Ez Parga leghosszabb tengerpartja. Aki nem szeret gyalogolni, annak innen indult a vízi taxi az óvárosba, ami 2 euroba került. Nekem a Piso Krioneri beach hangulatosabb volt. A víz aranylóan tiszta, átlátszó, de a part a sok turistától igencsak szemetes volt.

Névtelen, 2014.12.09., Tartózkodás dátuma: 2014.09.22 - 10.06.
Régió: Görögország Görögország, Parga, Hotel:Dimas

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

1 fénykép

Dimas, Parga, Görögország Névtelen 2014-12-09 5.5 1 10 Dimas

Összesen: 5,2 Az apartman méretével elégedetlenek voltunk, nagyon szűk, kicsi hely volt és kevés bútor. A valóság nem azt tükrözte, mint amilyen...

 • 4,5 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 7 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés
Az apartman méretével elégedetlenek voltunk, nagyon szűk, kicsi hely volt és kevés bútor. A valóság nem azt tükrözte, mint amilyen fényképet mutattak az apartmanról, még az utazás megvásárlásakor. A pozitiv az volt, hogy a tengerpart közel volt a szálláshoz. Az oda és visszautazás szervezettsége enyhén szólva katasztrófális volt egyik buszról a másikra kellett átszállni feleslegesen.....

Az időjárás viszont kárpótolt, leszámitva a fent leitakat jól éreztük magunkat. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Lásd fent leirtak. Még annyit hozzátennék, a szállással kapcsolatban, ami kényelmetlenséget okozott, hogy 1 db kulcs volt 5 főre az apartmanhoz, és nem nagyon tudtunk egymástól függetlenül programot csinálni.

Egy este volt egy kis nézeteltérésünk az apartman tulajdonosával: 2 fő előbb felment az apartmanba (kb 22 órakor), mert már fáradtak voltak, másik 3 fő 1 órával később ért haza és nem tudtunk bemenni, mert a lépcsőházat bezárta a tulaj este 10 után és kaputelefon csak a tulajnak volt, kénytelenek voltunk hozzá csengetni (hangsúlyozom nem volt túl késői időpont az a 11 óra egy nyaralásnál) és a tulaj egy öregember úgy el kezdett veszekedni velünk felnőtt emberekkel, még mi éreztük magunkat kellemetlenül, egy cseppet sokkolt a dolog, mert még reagálni se tudtunk rá meglepődöttségtől.

Tengerpart
Lehetett volna tisztább a part, a zsúfoltságot nem nevezném annak, egész jó, tágas partszakasz volt.

Emese S., 2014.11.26., Tartózkodás dátuma: 2014.09.08 - 09.17.
Régió: Görögország Görögország, Olymposi Riviéra, Hotel:Areti

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Areti, Olymposi Riviéra, Görögország Emese S. 2014-11-26 5.2 1 10 Areti Apartmanház

Összesen: 7,3 Elégedett voltam a szállással és a kinti idegenvezető lányokkal, a kínált programokkal. Maga a település sajnos nem nyerte el a...

 • 7 Szállás
 • 7 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Elégedett voltam a szállással és a kinti idegenvezető lányokkal, a kínált programokkal. Maga a település sajnos nem nyerte el a tetszésemet. A környezet csodálatos, a környék kerékpárral és gyalogosan sok érdekességet rejt. A part viszont elhanyagolt, nincs kellően kiépítve. Itt a parti sétány hiányára gondolok. Se virágok, se közvilágítás nincs a parton egy kellemes sétához. A tenger által kisodrott növényzet nem volt összeszedve. Ezért első nap kivételével mindig más településen kerestünk fürdési lehetőséget. Szórakozóhely és étterem bőséggel.Összességében nagyon jól éreztük magunkat. Az időnk príma volt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Az igényeimnek megfelelt a szállás. Nem szoktam a szálláson tölteni az időmet. Számomra egy megfelelő alvási és tisztálkodási lehetőség kell.Egy főútvonal mellett voltunk, de nem cseréltem volna fel a központban levővel. Mindig tetszettek a medencés szállások, most adott volt, mégse tudtam kihasználni, mert állandóan mentünk. .

Tengerpart
Korábban már írtam róla, amúgy nekem nem gond, hogy kicsit többet kell gyalogolni a szállásról. Amúgy se a strandon szoktam fürödni, inkább kevésbé ismert helyet keresek. Szezon vége miatt nem sokan voltak.

Gruberné Oláh Adrienne, 2014.11.25., Tartózkodás dátuma: 2014.09.26 - 10.05.
Régió: Görögország Görögország, Korfu, Hotel:Apartmán Louvros

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Apartmán Louvros, Korfu, Görögország Gruberné Oláh Adrienne 2014-11-25 7.3 1 10 Louvros Apartman

Összesen: 7,6 Nagyon kellemesen pihentünk. A repülés kényelmes időpontban történik, minden szükséges információt időben és megfelelő formában kaptunk....

 • 7 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 6 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Nagyon kellemesen pihentünk. A repülés kényelmes időpontban történik, minden szükséges információt időben és megfelelő formában kaptunk. Elégedettek maradtunk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda épülete régies, de fel van újítva. A helységek elrendezése ésszerű, kellemes. A hütőt mindig kikapcsoltuk éjszakára, mert isszonyatosan hangos. Elég zavaró volt, hogy ha az emelet végén valaki dohányzott az erkélyen nálunk tele volt a szoba füsttel (mi meg az emelet közepén voltunk), na de hát ez szinte mindenhol így van.

Ellátás
A szálloda konyhája fantasztikus. Minden nap valami más volt, de állandó dolgokat is találtunk (ha valaki ragaszkodott valamihez). Friss, finom, ötletes. Igazi kulináris élmény!

Hotel szolgáltatások
Rendben volt minden. Kifogástalan.

Tengerpart
Ez volt az egésznek a leggyengébb pontja: a strand. Elég kicsi, de nem ez volt a baj. Egyáltalán nem rendezett. Lemenni a strandhoz egy kis vas lépcsőn lehet, ami rozsdás és kb. 70 éves. Az ember, aki pénzt szed a nap ágyakért fel nem szedi a szemetet, annyit mond, hogy vannak turisták, akik szemetelnek. Ez így van, de hát ez a munkája... Szóval ott van min javítani.

Beljanszkaja Erzsébet, 2014.11.20., Tartózkodás dátuma: 2014.09.29 - 10.06.
Régió: Görögország Görögország, Rodosz, Hotel:Oceanis

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Oceanis, Rodosz, Görögország Beljanszkaja Erzsébet 2014-11-20 7.6 1 10 Hotel Oceanis

összes ajánlás Görögország

Az Ön értékesítője:

H - P 9.00 - 18.00 06 80 100 200