Görögország - Parga Görögország

 • Leírás

  Eme kisváros a szárazföldi Görögországban található, melyet Epirusnak hívnak. A tenger mellett húzódó lejtőn terül el, pínia erdők és olivaligetek övezik, a háttérben pedig a hatalmas Pindos hegység csúcsai emelkednek a magasba. A város felett egy kis félszigeten vár romját találjuk, melyet Ali pasa építetett fel. Rögtön a városközpontban homokos strandot, kisebb kavicsos strandot (a Krio Neri sziklák közt) és egy nagy homokos strandot (a vár másik oldaláról Valtos névvel) találunk. A strandokhoz gyalog is eljuthatunk, vagy kis hajóra szállhatunk, mely a strand és a kikötő közt jár. A központi sétány számos boltja emléktárgyakkal, görög kerámiával, ruházattal és szobrocskákkal vonzza a turistákat. A városban több közértet, zöldség- és gyümölcsboltot és ellenálhatatlan levelestésztából készült finomságokat árusító pékségeket találunk. Az éttermek és a pici kocsmák az egész nap folyamán tradíciós görög ételek széles skáláját kínálják. Az új helyeket megismerni vágyó turisták bizonyára értékelni fogják a fakultatív kirándulásokat. A legérdekesebbek közé a fantasztikus Meteora kolostorok, az antik Dodona orákulum vagy Ioannina város látogatása tartoznak. A preveze-i reptérről az út kb. 80 percig tart.

Legújabb értékelések Görögország - Parga

Összesen: 9,5 Nagyon kellemes hetet töltöttünk Pargában, ami egy kis ékszerdoboz ÉNY-Görögországban. A szállásunk a Valtos beach felett volt,...

 • 9,5 Szállás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Nagyon kellemes hetet töltöttünk Pargában, ami egy kis ékszerdoboz ÉNY-Görögországban. A szállásunk a Valtos beach felett volt, olajfaligetek között. Számunkra ideális volt, mert csendre és természeti környezetre vágytunk. Volt is madárcsicsergés, békabrekegés és a kabócák is szorgalmasan fűrészeltek. Ezt csak néha zavarta meg a többi vendég, de ez se volt vészes. Extra szolgáltatásként betársult hozzánk a ház macskája, aki az egyik kölykét ránk akarta tukmálni. Végül otthagytuk, hogy az utánunk jövő vendégek is élvezhessék társaságukat.

A strand, ami szerintünk a legjobb az egész környéken, 5-10 percre volt gyalogosan egy enyhén lejtő/emelkedő úton. (le 5, fel 10...). Itt pont útbaesett 2 kisebb Supermarket is, az egyik a kempingé, a másikat a part menti Tangó bár működteti. Nem ezek a legolcsóbb helyek Pargában, de így nem kellett messziről cipekedni.

A városka 20-30 perc gyalog (1.5 km) egy jó kis dombon át, a vár alatt, ott azért meg lehetett izzadni, de néha ez is jól esett. Volt vizitaxi is, ami 2 euróért bevitt a központba, vagy visszavitt a Valtosra, ez kimondottan hasznos találmány és 9:30-tól 23:30-ig jár. Jöttünk vele haza már sötétben világítás nélkül a sziklák között, vagy volt egy "superfast", amivel úgy száguldozott a vezetője, hogy lobogott a hajunk, jó kaland volt. Mindenesetre, aki a mindennapos és folyamatos nyüzsgésre vágyik, az ne ezt a szállást válassza, vagy kalkulálja be a napi gyaloglást vagy a vizitaxi árát.

Nekünk nagyon bejött, legközelebb is ezt a szállást választanánk Pargában.

Az utazásszervező helyi idegenvezetője kedves, segítőkész, lelkes, és nagyon tetszett az emberekhez való viszonyulása (a helyiek felé is). Varázsszó volt a "László group", ettől megnyíltak a kapuk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Nagyszerű szállásunk volt a Sylvia studióban, a szoba tágas, a konyhapult jól használható (mi főztünk többször, talán még egy lábos elkelne bele, 1 lábos és 1 serpenyő van, de pl. van külön spagettikiszedő, vízforraló, kávéfőző(ha jól emlékszem, mi ezt nem használtuk) is) és mosogatószert és szemeteszsákot is adtak, seprű is akadt, a fürdőszobában is volt a kifolyt víz feltörléséhez felmosómop, ez nagyon tetszett, mert általában nem jellemző, hogy van.

A melegvíz néha ugyan estére elfogyott és csak halványlangyos volt helyette, ha későn értünk a szállásra. Reggelre lett megint meleg. Ez a nagy melegben és leégett bőrrel nem volt igazán probléma számunkra.

Nagyon tiszta volt minden, a szemetünket minden nap elvitték vasárnap kivételével és ha kellett, takarítottak is, félidőben új törülközőket és lepedőket kaptunk.

Az ágyak pedig kimondottan kényelmesek és nagyok, ezért külön pluszpontokat érdemelnek! Mint ahogy a paplanért is, ami fázósoknak jól jöhet hűvösebb napokon.

Volt széf is a szobában, ez se hátrány.

A tv-t, wifit és a légkondit mi nem használtuk.

Még a tengerre is kiláttunk a teraszról, pedig a földszinten voltunk.

Talán egy negatívum: az apartman egyik sarka be volt ázva egy kicsit, s ettől lett egy áporodott szag belül, ha minden zárva volt, de szerencsére gyorsan kiszellőzött, mert 2 irányból tudtunk ajtót/ablakot nyitni, mi voltunk az épület szélén. A miénknél voltak kedvezőtlenebb elhelyezkedésű apartmanok is az épületben, mi összességében nagyon elégedettek voltunk.

Last minute foglaltuk az utat, így aztán különösen megérte az árát.

Ellátás
Önellátóak voltunk.

Hotel szolgáltatások
Ezeket már leírtam feljebb.

Tengerpart
Összesen a hajós kirándulásokkal együtt 5-6 strandot láttunk és próbáltunk ki, de a legközelebb lévő Valtos beach jött be a legjobban. A víz mindenütt kristálytiszta (talán a zsúfoltabb városi strandon kevésbé).

A Valtos homokos, helyenként apróköves kb. 1 km hosszú strand. Relatíve gyorsan mélyül, 5-10 m után már úszni kell, legalábbis a középső részén, ahol mi voltunk. Nem volt zsúfolt július elején, lehetett válogatni a napozóágyak között, de ez lehet, hogy a válsággal kapcsolatos híreknek tudható be, ami főleg az angol/német vendégeket riasztotta el. Nekünk nem hiányoztak, de a görögöknek valószínűleg igen. A "válságból" amúgy semmit sem érzékeltünk, pedig a népszavazás utáni napon mentünk. Szívesen maradtunk volna még egy hetet!

Névtelen, 2015.07.20., Tartózkodás dátuma: 2015.07.06 - 07.15.
Régió: Görögország Görögország, Parga, Szálloda:Studia Sylvia

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Studia Sylvia, Parga, Görögország Névtelen 2015-07-20 9.5 1 10 Studio Sylvia Apartman

Összesen: 5,5 Autóbusszal utaztunk. Kb. 20-21 óra volt az út. Nem volt semmi gond a szervezéssel.

 • 5,5 Szállás
 • 5 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés
Autóbusszal utaztunk. Kb. 20-21 óra volt az út. Nem volt semmi gond a szervezéssel. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A stúdió tágas és kényelmes volt. A konyha minimális felszereltségű. Sajnos nem volt szúnyogháló, így a rovarok szabadon közlekedhettek :(

Ellátás
Nem rendeltünk ellátást.

Hotel szolgáltatások
Az ott töltött két hét alatt egyszer volt ágyneműváltás és " alaposabb " takarítás.

Tengerpart
A tengerpart kb. 500 m-re volt és gyalogosan, motorral és autóval egyaránt megközelíthető.

A víz tiszta, a part rendezett.

Névtelen, 2015.07.15., Tartózkodás dátuma: 2015.06.29 - 07.12.
Régió: Görögország Görögország, Parga, Szálloda:Studia Dimas

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Studia Dimas, Parga, Görögország Névtelen 2015-07-15 5.5 1 10 Dimas stúdiók

Összesen: 8,3 Pargán csodálatos egy hetet töltöttünk. A város mozgalmas, látnivalókban bővelkedik, a strandok szépek. Nagyon jól éreztük magunkat....

 • 9 Szállás
 • 6 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Pargán csodálatos egy hetet töltöttünk. A város mozgalmas, látnivalókban bővelkedik, a strandok szépek. Nagyon jól éreztük magunkat. Egyetlen gondunk volt a szomszédos apartman időnként hangoskodó más nemzetiségű lakói, illetve egy magyar pár, aki úgy gondolta, hogy a gyermekei szabad szellemű nevelésében teljesen belefér az ordítozás vagy a szobák végigkopogtatása délutánonként. A gyerekek értelmeseknek tűntek a szülőkhöz képest. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A strandoktól kb. negyed óra kényelmes sétára van egy kicsike utcában. A szállásadó hölgy kedves volt. A szobák egyszerű berendezésűek, de teljesen elfogadhatók voltak. Az egyik ágyból kiállt egy rugó, arra éjszakánként teríteni kellett valamit... A konyhasarok jól felszerelt volt, voltak serpenyők, lábasok, tudtunk főzni kényelmesen. A fürdőben egyszer nem volt meleg víz, de a hőségben ez nem volt zavaró. Volt egy kényelmes kis erkély, ahol reggelizni és teregetni tudtunk.

Ellátás
Nem kértünk ellátást, mert általában főzőcskéztünk. Többször ettünk gyrost, étteremben is ettünk, az is bőséges volt és finom, bár nem olcsó.

Hotel szolgáltatások
Törölközőt cseréltek. Konyharuha volt. Edények és tányérok többfélék és elegendő mennyiségben.

Tengerpart
A tengerpart hol apróbb, hol nagyobb kavicsos, köves. A víz szép tiszta. A közeli kis szigetre érdemes átúszni, nagyon bájos látvány a naplementében.

Névtelen, 2015.07.11.
Régió: Görögország Görögország, Parga, Szálloda:Rina Apartman

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Rina Apartman, Parga, Görögország Névtelen 2015-07-11 8.3 1 10 Rina Apartman

Összesen: 5,5 Hosszú buszos utazás, de mindent feledtet Parga gyönyörű látványa, ahová bármikor visszamennék. Rengeteg a látnivaló. Hazafelé úton a...

 • 6 Szállás
 • 5 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés
Hosszú buszos utazás, de mindent feledtet Parga gyönyörű látványa, ahová bármikor visszamennék. Rengeteg a látnivaló. Hazafelé úton a busz sofőrünk bealudt és baleseteztünk a szerbeknél, de ezt leszámítva igazán jó volt a nyaralás. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
2 hetet töltöttünk a Villa Nikos Dimas Sudios-ban, mindezt utószezonban. Ami azért érdekes, mert addigra bőven kiszellőzhetett volna a studió, de nem. Érkezést követően kinyitottam a szekrényajtót, hogy ki, azaz bepakoljak, de megcsapott a doh szag, így a bőröndből öltöztünk. A konyha ugyanez. A zuhanyzó gombás, penészes volt. Az erkély fóliasátorokra nézett. De ide jóformán csak aludni jártunk, így elviselhető volt.

Ellátás
Önellátók voltunk. Mindennap átsétáltunk, vagy motoroztunk az óvárosba vacsorázni. A bolt kb. 2-3 percre, a Mangó club 4-5 percre volt a szállástól.

A kikötő a hegyen át a legrövidebb gyalogosan. Vacsi előtt 25-30 perc, vacsi után 40-50 perc + felfelé jövünk a végeláthatatlan lépcsőkön. De bármerre visz az út, mindenhol sok a látnivaló, ami festői, így fel sem tűnik az út hossza, csak a meredeksége, mikor elfogy a levegő:)

Hotel szolgáltatások
Minden másnap jöttek kukát üríteni és a két hét alatt 2-szer volt ágynemű csere. Vagyis lepedő csere, mert pléd vagy paplan nem volt. Pedig jó lett volna. Októberben már melegítőben aludtunk a hűvös éjjelek miatt.

Tengerpart
A Valtos beach kb. 10-15 percre volt a stúdiótól. Ez Parga leghosszabb tengerpartja. Aki nem szeret gyalogolni, annak innen indult a vízi taxi az óvárosba, ami 2 euroba került. Nekem a Piso Krioneri beach hangulatosabb volt. A víz aranylóan tiszta, átlátszó, de a part a sok turistától igencsak szemetes volt.

Névtelen, 2014.12.09., Tartózkodás dátuma: 2014.09.22 - 10.06.
Régió: Görögország Görögország, Parga, Szálloda:Dimas

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

1 fénykép

Dimas, Parga, Görögország Névtelen 2014-12-09 5.5 1 10 Dimas

Összesen: 5,6 Tiszta volt, azonban a fürdőben sem zuhanyfüggöny, sem kilépő, sem felmosó nem volt, ami okozott némi kellemetlenséget. A konyhapult is...

 • 4,5 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 7 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Tiszta volt, azonban a fürdőben sem zuhanyfüggöny, sem kilépő, sem felmosó nem volt, ami okozott némi kellemetlenséget. A konyhapult is lehetett volna picit jobban felszerelt. Továbbá a wifi szakadozott, a szobánkban nem is volt elérhető. Ellátást nem kértünk.

A tengerpart szép volt, de lehetett volna tisztább is. Teljes értékelés megtekintése

Suskó Anikó, 2014.09.08., Tartózkodás dátuma: 2014.08.25 - 09.03.
Régió: Görögország Görögország, Parga, Szálloda:Rina Apartman

Hasznosnak találta az értékést? Igen (2) Nem (0)

Rina Apartman, Parga, Görögország Suskó Anikó 2014-09-08 5.6 1 10 Rina Apartman

összes ajánlás Görögország - Parga

Az Ön értékesítője:

Ingyen hívható: 06 80 100 200