Madeira Madeira

Hivatalos megnevezés: Portugál Köztársaság
Főváros: Funchal
Állami irányítás: Portugália autonóm területe
Vallás:
Hivatalos nyelv: portugál
Időeltérés: - 1 óra a közép-európai időhöz viszonyítva

Madeira - már 23 552 Ft-tól

MADEIRÁRÓLA vulkanikus eredetű szigetcsoportot, Madeirát, sok különleges jelzővel illették, ami azt bizonyítja, hogy egy igazi földi paradicsom. Az örök tavasz szigetének, atlanti virágszigetnek és az Atlanti-óceán Zöld Gyöngyének is nevezik. A sziget szépsége lenyűgöző, csodás a természet, az állandó tavaszi klímáról pedig a Golf-áramlat gondosodik, amely hatására a hőmérséklet még télen sem süllyed 18 °C alá.

A Madeira szigetcsoport, amely Portugáliához tartozik, (a portugálok már 1419-től birtokolják) Afrika partjainál fekszik. Marokkótól 580 km-re, Lisszabontól mintegy 1000 km-re található. A szigetcsoportot négy sziget alkotja, amelyek közül Madeira és Porto Santo lakott. A víz alatti hegységek alkotják a Desertas-szigeteket, amelyek lakatlanok és 1995-ben természetvédelmi rezervátummá lettek nyilvánítva. Selvagens szigete, amely Madeira fővárosától, Funchaltól 250 km-re fekszik, szintén lakatlan, főként azért, mert nehezen megközelíthető és a felszínén nem található ivóvíz. A sziget területe szintén természetvédelmi rezervátum.

Az ideérkező turisták Madeira és Porto Santo szigetére látogatnak el. Madeira 740 km2-nyi területen fekszik, lakosainak száma 260 000. Remek hely az aktívan pihenni vágyóknak. A hegyes belterületeken alkalom nyílik a túrázásra, az érdeklődők különböző nehézségű turistaösvények közül választhatnak. Ha valaki a legmagasabb csúcs, az 1862 m magas Pico Ruivo meghódítását tűzte ki céljául, tulajdonképpen az 1818 m magas Pico do Arierio-ra is eljuthat , mivel a két csúcs között átjáró van. Igazi kihívást jelenthet a sziklába vájt meredek lépcsők megmászása, amit az állandó köd csak nehezebbé tesz és tényleg csak az igazán edzett turistáknak ajánlják, de a kevésbé igényes terep is sok szépséget kínál. Ilyenek az erdők, ahol a meredek sziklafalakról patakok csordogálnak, vagy az alföldek, ahol a legelő bárányok vagy a mezőn dolgozó hazai lakosok látványa ebben a csodás környezetben igazán lenyűgöző.

A Madeirára érkezőt a természet és a tengerpart szépsége ejti ámulatba. Csupán néhány strand található itt, amelyek csendes, természetes szépségükkel csalogatják ide a turistákat. Porto Santo szigetén néhány kilométer hosszú strand található, ahol kipihenhetjük a sziget felfedezésével járó fáradalmakat.

Madeira - már 23 552 Ft-tól

Legújabb értékelések Madeira

Összesen: 3,6 Gyönyörű hely. Madeira az aktív nyaralók paradicsoma.

 • 3,5 Szállás
 • 1 Ellátás
 • 7 Környék
 • 3 Alapár

Összegzés
Gyönyörű hely. Madeira az aktív nyaralók paradicsoma. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Nagyon szegényes, leharcolt szobák, helyenként életveszélyes installációk. Lásd fotók!

Kimondottan veszélyes az erkélyrácsok rögzítése!! A tiplik a furatokból kijárnak, maga a rács így instabil, rögzítetlen. Ha akár egy kisebb súlyú vendégnek egy csúszás miatt meg kell kapaszkodnia, vagy nekidől az erkélyrácsnak, akkor az biztosan leesik az erkélyről. A korábban levágott, falban lévő rögzítések nyomai még láthatók, ezek biztosan megfeleltek, de az új rögzítés teljesen amatőr, szabványtalan.

Ellátás
Sok helyen jártam már a világban és itthon, általában 3, 4 csillagos szállodákban szállunk meg, de ilyen szegényes svédasztallal még soha nem találkoztam. A 3 csillag nem indokolja a teljes héten át változatlan, egyféle sajtot és felvágottat kínáló tálalást. A meleg étel készítésére mindig várni kellett, azt külön kellett kérni. A rántottához kevert bizonytalan színű folyadék miatt azonban elment a kedvünk ettől a "remek" szolgáltatástól is. Lásd fotó!

Hotel szolgáltatások
A szolgáltatások önmagukban jók lennének. A kiszolgálás, a recepció, a takarítás udvarias, de hiányzik a preventív gondolkodás. Például jó lett volna alaposan felmosni a konyhát a szoba átadása előtt, mert a cipőnk, szó szerint ragadt a padlóhoz. Később ezt külön kérésre természetesen megcsinálták.

A szobák egyébként két különálló tengerre nézőek voltak, ami tényleg kitűnő, de a köztük lévő közlekedés körülményes volt, nagyon hiányzott egy, a két szobát összekötő ajtó (603-as szoba). A TV képátlója 36 cm-es volt, ami egy kis nosztalgiázásra tökéletesen megfelelt.

Tengerpart
A tengerpart ezen a szakaszon egy-egy apró öbölben járható, kb 800-1000m-re nyugatra van egy hosszabb szakasz.

Rajnai Henrik, 2016.03.03., Tartózkodás dátuma: 2016.02.22 - 02.29.
Régió: Madeira Madeira, Funchal, Hotel:Dorisol

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

Erkélyrács rögzítés 4 fénykép

Dorisol, Funchal, Madeira Rajnai Henrik 2016-03-03 3.6 1 10 Hotel Dorisol Florasol

Összesen: 8,4 Elégedettek voltunk, gyönyörű hely, a szálloda remek helyen fekszik, udvarias személyzet, az ellátás kifogástalan, a transzfer és városon...

 • 7 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Elégedettek voltunk, gyönyörű hely, a szálloda remek helyen fekszik, udvarias személyzet, az ellátás kifogástalan, a transzfer és városon belüli szállodalánchoz tartozó szállításlehetőség korrekt, gyors. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Szoba fekvése, mérete felszereltsége kiváló, az érkezéskor kapott 2 üveg ásványvízen kívül a minibár nem került feltöltésre, bár a nemlétező italok árlapja mellékelve volt. A kihelyezett kávé, tea filterek elfogyasztás után szintén nem lettek pótolva.

Ellátás
kifogástalan

Hotel szolgáltatások
Korlátozott bankkártyahasználat (medence mellé kihelyezett bár) , illetve felár felszámítása (fakultatív programok fizetésekor)

Tengerpart
Pár perc séta a tengerparti strandolási lehetőség elérése. Fizetős és nem fizetős lehetőség is rendelkezésre áll.

A szállodát csak egy sétány válassza el a tengertől, kb. a tengerszint felett 10 méterre helyezkedik el, körbeöleli a tengerpart, szinte minden erkélyről a tengerre és a gyönyörű parkra van kilátás.

Baloghné Lavotha Katalin, 2015.12.01., Tartózkodás dátuma: 2015.11.21 - 11.28.
Régió: Madeira Madeira, Funchal, Hotel:Pestana Grand

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Pestana Grand, Funchal, Madeira Baloghné Lavotha Katalin 2015-12-01 8.4 1 10 LTI Pestana Grand Ocean Resort Hotel

Összesen: 8,2 Sajnos rég nem utaztam és nem kaptam meg minden szükséges információt, amit szerttem volna. Így kicsit döcögősen indult az utazás. Maga...

 • 9 Szállás
 • 6 Ellátás
 • 7 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Sajnos rég nem utaztam és nem kaptam meg minden szükséges információt, amit szerttem volna. Így kicsit döcögősen indult az utazás. Maga az utazás kiváló volt. A repülőn volt étel-ital felszolgálás, kedves utaskísérők. Ami rontotta egy kicsit az élményt, hogy simán elértük volna az eggyel korábbi gépet, de sajnos az utazási iroda csak a későbbire foglalt helyet így meglehetősen sokat kellett várni az átszállásnál. Szíveseben sétáltam volna a cél állomáson, mint a reptéren üldögélek. A transzferre várni nem kellett sehol és mindenhol a vállalt időre ott voltak értem. A szállás átlagosnak mondhtó, de minden igényemet kielégítette, tiszta rendzett volt. A recepción dolgozók készségesek és segítőkészek voltak. A reggeli és a vacsora bőséges volt. Hiányoltam kezdő utazóként,hogy nem tájékoztattak, hogy a vacsora nem tartalmazza az ital árát. Az ott ajánlok programok, amit a recepciósok javasoltak teljesen elfogadhatóak voltak és kimondottam élveztem a mini-buszos túrákat és a hajóutat Port-Santo szigetére. A sziget nagyon szép volt és maximálisan jól érztem magam. Szeretnék menni legközelebb is lehetőségeim szerint. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállásról annyit érdemes tudni,hogy átlagos berendezésű szoba volt, a recepció és a szamélyzet kedves, segítőkész volt. Maximálisan elégedett voltam.

Ellátás
A reggeli teljesen jó volt. Kiszolgálással is maximálisan elégedet voltam.

A vacsora is és a kiszolgálás szintén jó volt, ittárnyalta be egy kicst, hogy a félpanzió jóval drágább volt mégsem tartalmazott italt a vacsora (gondolok itt egy ásványvízre például).

Hotel szolgáltatások
A szálloda szolgáltatási elég széleskörűek voltak. Mivel jó idő volt én csak néhányat vettem igénybe, ugyanis az idő többségét a szállodán kívűl töltöttem. ingyenes Internet a recepciónál teljesen jól használható volt. Hiányoltam néhány konnetort, hogy tudjam tölteni a laptopom. Pl. első nap megérkezés és minden eszközöm totál le volt merülve.

Tengerpart
A tengerpart kavicsos/fekete homokos. Nem kimondottan fürdésre szánt hely, de aki oda megy ezt tudja. A part rendezett volt és csodálatos. A minibuszos túráknak köszönhetően gyakorlatilag körbeautóztam a szigetet a tengerpart mentén.

Kállai Csaba, 2015.11.12., Tartózkodás dátuma: 2015.11.02 - 11.09.
Régió: Madeira Madeira, Funchal, Hotel:Madeira Panoramico

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (1)

Madeira Panoramico, Funchal, Madeira Kállai Csaba 2015-11-12 8.2 1 10 Értékelés

Összesen: 8,4 A személyzet kedves, készséges, figyelmes, a szálloda tiszta, impozáns nagy terekkel. Ráférne egy kis felújítás .( folyosókon erősen...

 • 8 Szállás
 • 7 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
A személyzet kedves, készséges, figyelmes, a szálloda tiszta, impozáns nagy terekkel.

Ráférne egy kis felújítás .( folyosókon erősen kopott szőnyegpadló, csupasz betonfal a lépcsőházban) Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda remek helyen van, pár percnyi sétára a belvárostól, egy gyönyörű parkban. Gyakorlatilag minden gyalog megközelíthető.

A külső és belső medencék tiszták.

A szoba tiszta, a takarítók figyelmesek. A szobára is ráférne egy kis felújítás (kopott napozó törölközők , lepergett festék a bútorokon.)

Ellátás
A reggeli bőséges, különlegességek nélkül.

Hotel szolgáltatások
Az élményfürdő nem nagy, de sikerült olyan időpontot találni, amikor kevesen voltak.

Tengerpart
közvetlenül a kikötő fölött van a szálloda, jelenleg a kikötő megnagyobbítása folyik, de nem zavaró, inkább érdekes. Mivel 2 hetes esőzés után hűvösebb időben érkeztünk, a tenger hideg volt, így nem kerestünk fürdésre alkalmas tengerpartot.

Dr. Végh Róbert, 2015.11.09., Tartózkodás dátuma: 2015.10.26 - 11.02.
Régió: Madeira Madeira, Funchal, Hotel:Pestana Casino Park

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (1)

Pestana Casino Park, Funchal, Madeira Dr. Végh Róbert 2015-11-09 8.4 1 10 Pestana Park Hotel & Casino ***** Funchal

Összesen: 8,8 Összességében a nyaralásunk nagyon jól sikerült. Minden téren az ígért szolgáltatásokat kaptuk, ezek minősége még meg is haladta az...

 • 8,5 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Összességében a nyaralásunk nagyon jól sikerült. Minden téren az ígért szolgáltatásokat kaptuk, ezek minősége még meg is haladta az elvárásainkat Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Szállásunk tiszta és tágas volt. A megrendelt "land view" kategóriájú szoba helyett ráadásul óceánra nézőt kaptunk, ami külön meglepetés volt.

Ellátás
Mi csak reggelit igényeltünk, így csak erről tudok nyilatkozni:

A reggeli változatos és bőséges volt. Külön tetszett az óceánra nyíló reggeliző terasz.

Hotel szolgáltatások
A szálloda a honlapjukon található összes szolgáltatást valóban nyújtotta is. Kiemelném a recepciósok segítő- és szervezőkészségét

Tengerpart
A szálloda saját strandja rendkívül kulturált és rendezett, az óceán csodálatosan tiszta.

Péter B., 2015.11.02., Tartózkodás dátuma: 2015.07.22 - 07.29.
Régió: Madeira Madeira, Canico, Hotel:Royal Orchid

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Royal Orchid, Canico, Madeira Péter B. 2015-11-02 8.8 1 10 Royal Orchid Hotel

összes ajánlás Madeira

Az Ön értékesítője:

Ingyen hívható: H-P 09-18 06 80 100 200