Madeira Madeira

Mapa - Portugál Köztársaság

Hivatalos megnevezés: Portugál Köztársaság
Főváros: Funchal
Állami irányítás: Portugália autonóm területe
Vallás:
Hivatalos nyelv: portugál
Időeltérés: - 1 óra a közép-európai időhöz viszonyítva

Madeira - már 90 890 Ft-tól

MADEIRÁRÓLA vulkanikus eredetű szigetcsoportot, Madeirát, sok különleges jelzővel illették, ami azt bizonyítja, hogy egy igazi földi paradicsom. Az örök tavasz szigetének, atlanti virágszigetnek és az Atlanti-óceán Zöld Gyöngyének is nevezik. A sziget szépsége lenyűgöző, csodás a természet, az állandó tavaszi klímáról pedig a Golf-áramlat gondosodik, amely hatására a hőmérséklet még télen sem süllyed 18 °C alá.

A Madeira szigetcsoport, amely Portugáliához tartozik, (a portugálok már 1419-től birtokolják) Afrika partjainál fekszik. Marokkótól 580 km-re, Lisszabontól mintegy 1000 km-re található. A szigetcsoportot négy sziget alkotja, amelyek közül Madeira és Porto Santo lakott. A víz alatti hegységek alkotják a Desertas-szigeteket, amelyek lakatlanok és 1995-ben természetvédelmi rezervátummá lettek nyilvánítva. Selvagens szigete, amely Madeira fővárosától, Funchaltól 250 km-re fekszik, szintén lakatlan, főként azért, mert nehezen megközelíthető és a felszínén nem található ivóvíz. A sziget területe szintén természetvédelmi rezervátum.

Az ideérkező turisták Madeira és Porto Santo szigetére látogatnak el. Madeira 740 km2-nyi területen fekszik, lakosainak száma 260 000. Remek hely az aktívan pihenni vágyóknak. A hegyes belterületeken alkalom nyílik a túrázásra, az érdeklődők különböző nehézségű turistaösvények közül választhatnak. Ha valaki a legmagasabb csúcs, az 1862 m magas Pico Ruivo meghódítását tűzte ki céljául, tulajdonképpen az 1818 m magas Pico do Arierio-ra is eljuthat , mivel a két csúcs között átjáró van. Igazi kihívást jelenthet a sziklába vájt meredek lépcsők megmászása, amit az állandó köd csak nehezebbé tesz és tényleg csak az igazán edzett turistáknak ajánlják, de a kevésbé igényes terep is sok szépséget kínál. Ilyenek az erdők, ahol a meredek sziklafalakról patakok csordogálnak, vagy az alföldek, ahol a legelő bárányok vagy a mezőn dolgozó hazai lakosok látványa ebben a csodás környezetben igazán lenyűgöző.

A Madeirára érkezőt a természet és a tengerpart szépsége ejti ámulatba. Csupán néhány strand található itt, amelyek csendes, természetes szépségükkel csalogatják ide a turistákat. Porto Santo szigetén néhány kilométer hosszú strand található, ahol kipihenhetjük a sziget felfedezésével járó fáradalmakat.

Madeira - már 90 890 Ft-tól

Legújabb értékelések Madeira

Összesen: 9,8 Kellemes csalódás volt azok után hogy nincs közvetlen járat a szigetre és egyszeri átszállással, várakozással kb. 10 órás volt az...

 • 10 Szállás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Kellemes csalódás volt azok után hogy nincs közvetlen járat a szigetre és egyszeri átszállással, várakozással kb. 10 órás volt az odavezető út. A sziget mesés, kétpólusú, egyik oldalon süt a nap, a másikon hidegebb van, ködös. A szervezett programokkal körbe lehet járni a szigetet. Talán egyetlen egy "baj" van, hogy nincs magyar nyelven idegenvezetés, de angolul és németül el lehet igazodni. A szállodához közel minden megtalálható 50 méteres körzetben (ABC, éttermek, buszmegálló) Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba amit kaptunk pazar volt, kb. 100 m2-es, óceánra néző, teraszos, konyha, étkező, 2 fürdőszobás apartman.

Ellátás
Bár étkezés nélküli ellátásra fizettünk be, kipróbáltuk a szálloda vacsoráját. Helyi ízeket szolgálták fel.

Hotel szolgáltatások
A szállodába minden megtalálható amire szüksége van az embernek, még kicsit több is, bár aki aktív nyaralást szeretne akkor ez a szálloda minden tekintetben a legjobb (fitnesz terem, konditerem, spining, pezsgőfürdő, szauna, búvár center). Aki esetleg soha nem próbált még merülni az itt megteheti, aki meg már merült ne hagyja ki mert az óceán élővilága nagyon sokrétű.

Tengerpart
Az óceán bár hideg volt, de tetszett, az élővilág az sokszínű

Krisztina B., 2014.10.08., Tartózkodás dátuma: 2014.09.27 - 10.04.
Régió: Madeira Madeira, Canico, Hotel:Royal Orchid

Hasznosnak találta az értékést? Igen (2) Nem (0)

Royal Orchid, Canico, Madeira Krisztina B. 2014-10-08 9.8 1 10 Studios Royal Orchid

Összesen: 9 Nagyon jól sikerült a nyaralás,minden jó volt.A szállás is rendben volt,az idegenvezető sok mindent elmondott a szigetről.

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Nagyon jól sikerült a nyaralás,minden jó volt.A szállás is rendben volt,az idegenvezető sok mindent elmondott a szigetről. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállásunk tetszett, A választott étkezés rendben volt.

Ellátás
Minden nap tisztaság volt.Óceánra ráláttunk a szobánkból,nagyon tetszett.

Hotel szolgáltatások
A szálloda rendben volt, minden megfelelt az elképzelésünknek.

Tengerpart
Az óceán nagyon gyorsan mélyül,de ezen kivűl szép és jó hőmérsékletű víz volt.

Szűcs Judit, 2014.08.21., Tartózkodás dátuma: 2014.08.11 - 08.18.
Régió: Madeira Madeira, Funchal, Hotel:Dorisol

Hasznosnak találta az értékést? Igen (2) Nem (0)

Dorisol, Funchal, Madeira Szűcs Judit 2014-08-21 9 1 10 Dorisol Complex

Összesen: 6,6 Madeira váratlanul gyönyörű, mindenkinek csak ajánlani tudjuk, akik nem feltétlen tengerparti homokban henyélésre vágynak, hanem valami...

 • 6,5 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 7 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Madeira váratlanul gyönyörű, mindenkinek csak ajánlani tudjuk, akik nem feltétlen tengerparti homokban henyélésre vágynak, hanem valami tartalmasabbra. :) A nyaralás és szervezése hibátlan volt.

Madeira inkább hegyekben és növényekben gazdag gyönyörű kiránduló hely, egyenletes kellemes klímával. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Ez egy nagyon szép hotel, ár-érték arányban is kifejezetten rendben van. A kert egyszerűen gyönyörű. Tulajdonképpen MINDEN szobából látszik, - ha kicsit is - az óceán. több medence van a kertben, ping-pong asztal, kicsit antik csocsó, óceánnal a háttérben. A közönség inkább csendesebb párokból áll, kevés a kisgyerek, és - hálistennek a zajos német és brit ifjúság sem képviselteti magát. Szemben a kicsi de minden kapható bolt, éttermek és buszmegálló. Ez egy csendes falu, tehát mindenhová busszal kell menni, de kb valahol középen van Funchal (főváros) és Machico (homokos part) között.

A hotellal egy baj van: iszonyú vékonyak a falak (régen épült) mindent hallani, székhúzogatást, wc lehúzást, közelebbről beszélgetést is. Még szerencse, hogy a közönség csendesebb.

Lakik több macska bent, és kéregetnek is :D (mi nem szeretjük őket)

Ellátás
Mi csak reggelire fizettünk be.

Nem rossz, bár mindig ugyanaz. Rántotta (sajnos híg, sztem tejezik) friss kenyerek (ezek nagyon finomak) friss croisscant, vaj lekvár, vmi muffin-féle torta, szerencsére van zöldség, és gyümölcs, natúr dobozos joghurt, pirítós, egy féle sajt, és egy féle felvágott (gépsonka - szerű).

A kávé egész jó.

A vacsorákat csak láttuk, de jól néztek ki, nagy választékkal

Hotel szolgáltatások
Tiszta nagyon a hotel, minden nap takarítanak, törölközőt is cserélnek. Kedves a személyzet.

Wifi tényleg van, de csak a lobbyban, és nem túl nagy sávszélességgel.

Tengerpart
Madeirára nem jellemző a "tengerparti nyaralás" fogalma. Ebben a faluban is le lehet menni a partra, nem rövid séta, majd drótkötél pályán lehet lemenni az apró, lávaköves partra. Nekünk nem volt szimpi, nem is próbáltuk.

Érdemes elbuszozni Machico-ba, ez kb 20-30 perces út (állat módon vezető sofőrökkel, de legalább haladunk :D) és ott van egy szép, ingyenes strand, ez mesterségesen van sárga homokkal feltöltve. Ide érdemes elmenni. Ez van a legközelebb.

Névtelen, 2014.08.18., Tartózkodás dátuma: 2014.08.02 - 08.10.
Régió: Madeira Madeira, Canico, Hotel:Dom Pedro Garajau

Hasznosnak találta az értékést? Igen (6) Nem (0)

Dom Pedro Garajau, Canico, Madeira Névtelen 2014-08-18 6.6 1 10 HOTEL DOM PEDRO GARAJAU

Összesen: 6 A TAP légitársaság gépe már induláskor késett, csatlakozást lekéstük, Portoba repültünk, egy órát aludtunk, majd Funchal. A TAP elvett...

 • 6 Szállás
 • 2 Ellátás
 • 9 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
A TAP légitársaság gépe már induláskor késett, csatlakozást lekéstük, Portoba repültünk, egy órát aludtunk, majd Funchal. A TAP elvett tőlünk egy napot, mert az első nap egy alvatlan fárasztó éjszaka után következett. Bőröndjeink elvesztek, egy nappal később lettek meg. Visszaút teljesen problémamentes.

Madeira gyönyörű és különleges, szép nyaralásunk volt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Szoba kitűnő, kilátás csodás (tengerre néző felárért).

Ellátás
Reggeli egyhangú, választék, minőség négycsillagoshoz képest szerény. Kiszolgálás kitűnő.

Hotel szolgáltatások
Szerettük volna a szálloda lobbyban lévő desktop gépét használni, de ezt kelletlenül visszautasította a recepciós.

Wifi csak a lobbyban.

Elfértek a bérelt autók a hotel ingyenes parkolójában.

Tengerpart
Madeiráról lévén szó, minket a szálloda közeli tengerpart nem nagyon érdekelt, folyamatosan autóztunk a szigeten, és sok homokos parti és egyéb fürdési lehetőséget kihasználtunk. Tehát kellemes strandért NEM kell Porto Santora utazni.

Koller István, 2014.08.06., Tartózkodás dátuma: 2014.07.26 - 08.03.
Régió: Madeira Madeira, Funchal, Hotel:Raga

Hasznosnak találta az értékést? Igen (2) Nem (0)

Raga, Funchal, Madeira Koller István 2014-08-06 6 1 10 HOTEL RAGA

Összesen: 8,2 Madeira egy csodálatos sziget.

 • 8 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Madeira egy csodálatos sziget. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda megfelel a 3 csillagos elvárásoknak.

Ellátás
A reggeli hasonlóképpen.

Hotel szolgáltatások
változatos programok, udvarias személyzet.

Tengerpart
Az óceánpart egy 10 perces sétával érhető el, ott egy szabad strand található.

Takácsné Juhász Hajnalka, 2014.07.25., Tartózkodás dátuma: 2014.07.14 - 07.21.
Régió: Madeira Madeira, Funchal, Hotel:Estrelicia

Hasznosnak találta az értékést? Igen (6) Nem (0)

Estrelicia, Funchal, Madeira Takácsné Juhász Hajnalka 2014-07-25 8.2 1 10 HOTEL ESTRELICIA

összes ajánlás Madeira

Az Ön értékesítője:

H - P 9.00 - 18.00 06 80 100 200