Madeira Madeira

Mapa - Portugál Köztársaság

Hivatalos megnevezés: Portugál Köztársaság
Főváros: Funchal
Állami irányítás: Portugália autonóm területe
Vallás:
Hivatalos nyelv: portugál
Időeltérés: - 1 óra a közép-európai időhöz viszonyítva

Madeira - már 20 453 Ft-tól

MADEIRÁRÓLA vulkanikus eredetű szigetcsoportot, Madeirát, sok különleges jelzővel illették, ami azt bizonyítja, hogy egy igazi földi paradicsom. Az örök tavasz szigetének, atlanti virágszigetnek és az Atlanti-óceán Zöld Gyöngyének is nevezik. A sziget szépsége lenyűgöző, csodás a természet, az állandó tavaszi klímáról pedig a Golf-áramlat gondosodik, amely hatására a hőmérséklet még télen sem süllyed 18 °C alá.

A Madeira szigetcsoport, amely Portugáliához tartozik, (a portugálok már 1419-től birtokolják) Afrika partjainál fekszik. Marokkótól 580 km-re, Lisszabontól mintegy 1000 km-re található. A szigetcsoportot négy sziget alkotja, amelyek közül Madeira és Porto Santo lakott. A víz alatti hegységek alkotják a Desertas-szigeteket, amelyek lakatlanok és 1995-ben természetvédelmi rezervátummá lettek nyilvánítva. Selvagens szigete, amely Madeira fővárosától, Funchaltól 250 km-re fekszik, szintén lakatlan, főként azért, mert nehezen megközelíthető és a felszínén nem található ivóvíz. A sziget területe szintén természetvédelmi rezervátum.

Az ideérkező turisták Madeira és Porto Santo szigetére látogatnak el. Madeira 740 km2-nyi területen fekszik, lakosainak száma 260 000. Remek hely az aktívan pihenni vágyóknak. A hegyes belterületeken alkalom nyílik a túrázásra, az érdeklődők különböző nehézségű turistaösvények közül választhatnak. Ha valaki a legmagasabb csúcs, az 1862 m magas Pico Ruivo meghódítását tűzte ki céljául, tulajdonképpen az 1818 m magas Pico do Arierio-ra is eljuthat , mivel a két csúcs között átjáró van. Igazi kihívást jelenthet a sziklába vájt meredek lépcsők megmászása, amit az állandó köd csak nehezebbé tesz és tényleg csak az igazán edzett turistáknak ajánlják, de a kevésbé igényes terep is sok szépséget kínál. Ilyenek az erdők, ahol a meredek sziklafalakról patakok csordogálnak, vagy az alföldek, ahol a legelő bárányok vagy a mezőn dolgozó hazai lakosok látványa ebben a csodás környezetben igazán lenyűgöző.

A Madeirára érkezőt a természet és a tengerpart szépsége ejti ámulatba. Csupán néhány strand található itt, amelyek csendes, természetes szépségükkel csalogatják ide a turistákat. Porto Santo szigetén néhány kilométer hosszú strand található, ahol kipihenhetjük a sziget felfedezésével járó fáradalmakat.

Madeira - már 20 453 Ft-tól

Legújabb értékelések Madeira

Összesen: 7,8 Összességében nagyon élveztük a nyaralást, nagyon sokat kirándultunk és csaknem a teljes szigetet megismertük. A különlegesen kellemes...

 • 7,5 Szállás
 • 7 Ellátás
 • 9 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Összességében nagyon élveztük a nyaralást, nagyon sokat kirándultunk és csaknem a teljes szigetet megismertük.

A különlegesen kellemes klima és a rengeteg látnivaló a trópusi növényzettel együtt igazán nagyszerű élményt nyujtott. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállodában klubszobát kértünk és nagyon meg voltunk vele elégedve. Tengerre néző erkéllyel, remek kilátással rendelkezett.

Ellátás
Csak reggeli volt a kért étkezésünk. A reggeli többféle meleg készítményt, többféle hideg készítményt, péksüteményeket, édességeket és gyümölcsöt is tartalmazott, bőséges választék volt.

Hotel szolgáltatások
Véleményem szerint a szálloda szolgáltatásainál az információk eljuttatása a vendégekhez nem mindig sikerült pl. a helyi programokról, kirándulási lehetőségekről. Amennyiben kérdést tettünk fel, akkor válaszoltak. A személyzet udvarias volt, a szoba tisztasága rendben volt. Naponta takarítottak és cserélték a tisztálkodási felszereléseket. A hotelhez tartozó úszómedence és a mellette lévő szolgáltatások jók voltak, kényelmesen lehetett pihenni.

Tengerpart
A tengerpart 50 m-re volt a szállodától. Az öböl a kavicsos part mellett lapos, homokos parttal is rendelkezett egyedül Madeirán !! Igy a gyerekes családoknak is ideális lehet. A part tiszta volt, naponta rendezték a terepet.

A kirándulási lehetőségek bőségesek voltak, innen is jó volt a közlekedés.

Éva C. T., 2015.08.27., Tartózkodás dátuma: 2015.08.17 - 08.24.
Régió: Madeira Madeira, Machico, Szálloda:Dom Pedro Baia

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Dom Pedro Baia, Machico, Madeira Éva C. T. 2015-08-27 7.8 1 10 HOTEL DOM PEDRO BAÍA

Összesen: 6,8 Madeira gyönyörű hely ajánlom mindenkinek. Idegen vezetős körutakat ajánlom ott mindent részletesen megtudhat a szigetről.

 • 6,5 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 6 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Madeira gyönyörű hely ajánlom mindenkinek. Idegen vezetős körutakat ajánlom ott mindent részletesen megtudhat a szigetről. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tiszta rendes igényes.

Ellátás
Nagyon finom ételek közzül válogathattunk. Hal az mindig van a terítéken.

Tengerpart
Az oceán gyönyörű, kicsit hideg. Mi inkább a medencét választottuk.

Névtelen, 2015.08.25., Tartózkodás dátuma: 2015.08.12 - 08.19.
Régió: Madeira Madeira, Machico, Szálloda:Dom Pedro Baia

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Dom Pedro Baia, Machico, Madeira Névtelen 2015-08-25 6.8 1 10 Dom Pedro Baia

Összesen: 9 Elégedettek vagyunk

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Elégedettek vagyunk Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Abszolut árérték arányos

Ellátás
Nagyon jó volt

Hotel szolgáltatások
Tökéletes a szálloda szolgáltatása

Tengerpart
Nagyon szépen elrendezett, tiszta, homokos partrész is van, jól megközelíthető

László K., 2015.06.08., Tartózkodás dátuma: 2015.05.29 - 06.05.
Régió: Madeira Madeira, Funchal, Szálloda:Orca Praia

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (1)

Orca Praia, Funchal, Madeira László K. 2015-06-08 9 1 10 Hotel Orca Praia

Összesen: 5,8 Mind a 2 transfer tökéletes volt. Mi kocsit béreltünk, így könnyen mozogtunk az egész szigeten. A szállodát tényleg csak alvásra...

 • 5,5 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 6 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Mind a 2 transfer tökéletes volt. Mi kocsit béreltünk, így könnyen mozogtunk az egész szigeten. A szállodát tényleg csak alvásra használtuk. Voltak ugyan programok, de ezeket mi nem látogattuk. Tragédiának mondható az indulás és az érkezési időpont. Indulás: reptéren lenni éjjeli 2 órakor. A szállodában voltunk 13.ó. Vissza érkezés 3/4 3 éjjel. Ez a nap 100%-ban elveszett, de az első is mert csak kóvályogni tudtunk a nem alvástól. A vasárnapi visszaút gyakorlatilag a becsomagolással és a várakozással telt. ( 2x4 óra várakozás Lisszabonban az átszállások miatt ) Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda egy teljesen átlagos épület. A külső rikitó kék szín inkább ijesztő mint szép, az utcáról ide nem mennénk be. A recepció kicsi. A szoba és a recepció ill. az étterem között volt cca. 100 m. Lépcsőzetes elrendezésű emeletek szobái, amelyek a tengerre néztek, csak a felső színtekről nyújtottak szép panorámát. Mi egy külön blokkban voltunk, onnan tökéletes kilátás nyílt az óceánra ( 718. szoba ). Bogarak: százlábú, hangya

Ellátás
A reggeli monoton, a választék szegényes volt, 9-órára elfogyott némelyik étel, vagy péksütemény. A karácsonyi vacsora jó volt és hangulatos, habár a zenét cca. a vendégek 1/3-a élvezte a nem megfelelő erősítés miatt.

Hotel szolgáltatások
Wellness majdhogynem értékelhetetlen. 3 szálloda=1 csoport rendelkezett 1 wellness részleggel, ami 2 kis medence, szauna, kondi teremből állt. Ez az egység nem a mi szállodánkban volt ezért oda, köntös nélkül, cca. 200 méteres távolságban, mindenen át kellett menni. Viszonylagos tömeg miatt ( leülni, lefeküdni nem tudtunk ) csak egyszer használtuk. Wifi csak a recepción, a szobákban nincs kiépítve, ereje: gyenge, mert állandóan 10-20 ember forgalmaz rajta. A telefon térereje nagyon gyenge volt házon belül.

Tengerpart
Mivel ez Madeira, ennek a szállodának csak sziklás-lépcsős tengeri fürdési lehetősége van. Fürödni nem lehetett mivel a víz ilyenkor, de még nyáron is hideg. Ennek ellenére páran búvárkodtak. A vízhez rengeteg lépcső vezetett le, most kihalt volt.

Dani Péter, 2015.01.01., Tartózkodás dátuma: 2014.12.22 - 12.29.
Régió: Madeira Madeira, Canico, Szálloda:Roca Mar

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (1)

A recepcióhoz vezető terasz 1 fénykép

Roca Mar, Canico, Madeira Dani Péter 2015-01-01 5.8 1 10 ROCAMAR

Összesen: 4,8 A szállás jórészt rendben volt. Az étkeztetésen van mit javítani, fejlődni.

 • 5 Szállás
 • 3 Ellátás
 • 6 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés
A szállás jórészt rendben volt. Az étkeztetésen van mit javítani, fejlődni. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tiszta. Szép kilátás. Nyugodt környezet. A kertben kanmacskák tömege randalírozott. Első napunkon összeverekedtek, egyikük vérző fülével összevérezte a medence környékét, majd a reggelizőteraszt és a hozzá vezető utat. A vércseppeket még utolsó nap is látni lehetett, nem takarították fel. Étvágygerjesztő volt. Főleg, hogy reggeli közben folyton ott bóklásztak. A nyugágyakat egész héten ugyanott találtuk, éjszakára sem tették el őket, következésképpen a macskák előszeretettel használták. A kertész naponta nyírta a fűszegélyt metszőollóval, de a dohányzó vendégek által a fűben elhajigált csikkeket nem vette észre.

Ellátás
Csak reggeli. Minden nap ugyanaz, Egyfajta felvágott és egyfajta sajt, minden nap ugyanaz. Rántotta, ami mellé egy alkalommal sem volt sem szalonna, sem kolbász, vagy akár virsli. Lehetnének helyi, mediterrán gyümölcsök, amik a vendégek számára különlegesek, ehelyett csupán alma, banán volt. Egysikú, unalmas étkeztetés.

Hotel szolgáltatások
Belső medence, ping-pong asztal és csocsó. Három csillagos szálloda kicsit többet is nyújthatna.

Tengerpart
A tengerpartot kis sétával, és telefericoval vagy autóval is meg lehet közelíteni. Nincs zsúfoltság, ami szimpatikus volt. A víz minősége megfelelő.

Eszter C., 2014.11.07., Tartózkodás dátuma: 2014.10.27 - 11.03.
Régió: Madeira Madeira, Canico, Szálloda:Dom Pedro Garajau

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

a szálloda bejárata 2 fénykép

Dom Pedro Garajau, Canico, Madeira Eszter C. 2014-11-07 4.8 1 10 Dom Pedro Garajau Hotel

összes ajánlás Madeira

Az Ön értékesítője:

Ingyen hívható: H - P 09:00 - 18:00 06 80 100 200