Madeira Madeira

Mapa - Portugál Köztársaság

Hivatalos megnevezés: Portugál Köztársaság
Főváros: Funchal
Állami irányítás: Portugália autonóm területe
Vallás:
Hivatalos nyelv: portugál
Időeltérés: - 1 óra a közép-európai időhöz viszonyítva

Madeira - már 89 800 Ft-tól

MADEIRÁRÓLA vulkanikus eredetű szigetcsoportot, Madeirát, sok különleges jelzővel illették, ami azt bizonyítja, hogy egy igazi földi paradicsom. Az örök tavasz szigetének, atlanti virágszigetnek és az Atlanti-óceán Zöld Gyöngyének is nevezik. A sziget szépsége lenyűgöző, csodás a természet, az állandó tavaszi klímáról pedig a Golf-áramlat gondosodik, amely hatására a hőmérséklet még télen sem süllyed 18 °C alá.

A Madeira szigetcsoport, amely Portugáliához tartozik, (a portugálok már 1419-től birtokolják) Afrika partjainál fekszik. Marokkótól 580 km-re, Lisszabontól mintegy 1000 km-re található. A szigetcsoportot négy sziget alkotja, amelyek közül Madeira és Porto Santo lakott. A víz alatti hegységek alkotják a Desertas-szigeteket, amelyek lakatlanok és 1995-ben természetvédelmi rezervátummá lettek nyilvánítva. Selvagens szigete, amely Madeira fővárosától, Funchaltól 250 km-re fekszik, szintén lakatlan, főként azért, mert nehezen megközelíthető és a felszínén nem található ivóvíz. A sziget területe szintén természetvédelmi rezervátum.

Az ideérkező turisták Madeira és Porto Santo szigetére látogatnak el. Madeira 740 km2-nyi területen fekszik, lakosainak száma 260 000. Remek hely az aktívan pihenni vágyóknak. A hegyes belterületeken alkalom nyílik a túrázásra, az érdeklődők különböző nehézségű turistaösvények közül választhatnak. Ha valaki a legmagasabb csúcs, az 1862 m magas Pico Ruivo meghódítását tűzte ki céljául, tulajdonképpen az 1818 m magas Pico do Arierio-ra is eljuthat , mivel a két csúcs között átjáró van. Igazi kihívást jelenthet a sziklába vájt meredek lépcsők megmászása, amit az állandó köd csak nehezebbé tesz és tényleg csak az igazán edzett turistáknak ajánlják, de a kevésbé igényes terep is sok szépséget kínál. Ilyenek az erdők, ahol a meredek sziklafalakról patakok csordogálnak, vagy az alföldek, ahol a legelő bárányok vagy a mezőn dolgozó hazai lakosok látványa ebben a csodás környezetben igazán lenyűgöző.

A Madeirára érkezőt a természet és a tengerpart szépsége ejti ámulatba. Csupán néhány strand található itt, amelyek csendes, természetes szépségükkel csalogatják ide a turistákat. Porto Santo szigetén néhány kilométer hosszú strand található, ahol kipihenhetjük a sziget felfedezésével járó fáradalmakat.

Madeira - már 89 800 Ft-tól

Legújabb értékelések Madeira

Összesen: 4,8 A szállás jórészt rendben volt. Az étkeztetésen van mit javítani, fejlődni.

 • 5 Szállás
 • 3 Ellátás
 • 6 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés
A szállás jórészt rendben volt. Az étkeztetésen van mit javítani, fejlődni. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tiszta. Szép kilátás. Nyugodt környezet. A kertben kanmacskák tömege randalírozott. Első napunkon összeverekedtek, egyikük vérző fülével összevérezte a medence környékét, majd a reggelizőteraszt és a hozzá vezető utat. A vércseppeket még utolsó nap is látni lehetett, nem takarították fel. Étvágygerjesztő volt. Főleg, hogy reggeli közben folyton ott bóklásztak. A nyugágyakat egész héten ugyanott találtuk, éjszakára sem tették el őket, következésképpen a macskák előszeretettel használták. A kertész naponta nyírta a fűszegélyt metszőollóval, de a dohányzó vendégek által a fűben elhajigált csikkeket nem vette észre.

Ellátás
Csak reggeli. Minden nap ugyanaz, Egyfajta felvágott és egyfajta sajt, minden nap ugyanaz. Rántotta, ami mellé egy alkalommal sem volt sem szalonna, sem kolbász, vagy akár virsli. Lehetnének helyi, mediterrán gyümölcsök, amik a vendégek számára különlegesek, ehelyett csupán alma, banán volt. Egysikú, unalmas étkeztetés.

Hotel szolgáltatások
Belső medence, ping-pong asztal és csocsó. Három csillagos szálloda kicsit többet is nyújthatna.

Tengerpart
A tengerpartot kis sétával, és telefericoval vagy autóval is meg lehet közelíteni. Nincs zsúfoltság, ami szimpatikus volt. A víz minősége megfelelő.

Eszter C., 2014.11.07., Tartózkodás dátuma: 2014.10.27 - 11.03.
Régió: Madeira Madeira, Canico, Hotel:Dom Pedro Garajau

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

a szálloda bejárata 2 fénykép

Dom Pedro Garajau, Canico, Madeira Eszter C. 2014-11-07 4.8 1 10 Dom Pedro Garajau Hotel

Összesen: 3 Az utazás szervezés finoman fogalmazva szervezetlen volt. Az első meglepetés még itthon ért minket, hogy a társas utazás attól társas...

 • 3 Szállás
 • 1 Ellátás
 • 5 Alapár

Összegzés
Az utazás szervezés finoman fogalmazva szervezetlen volt. Az első meglepetés még itthon ért minket, hogy a társas utazás attól társas utazás, hogy a párommal ketten fogunk menni. Az INVIA csak lefoglalta nekünk a repülőjegyet és a szállást, és arról értesített levélben, hogy majd Madeirán találkozunk a helyi idegenvezetővel. Akivel persze egész idő alatt nem is találkoztunk.Egy kizárólag portugálul beszélő sofőr tartott a kezében, egy nevünket tartalmazó táblát. Elszáguldott velünk a a hotel elé, kidobálta a bőröndjeinket, elfogadta a borravalót és távozott. A recepciós kivette a kezünkből a hotelfoglalás panírt, elénk vágta a pultra a szobakulcsot, majd kitessékelt a recepcióról bevágta maga után az ajtót és elviharzott. Másnap délelőtt 9.45 kor, közölte velünk, hogy itt volt az idegenvezető és mivel nem voltunk itthon ezt a levelet hagyta itt. Amiben ez állt „itt voltam 10 órakor” Önök nem voltak itt. Persze otthon voltunk, hiszen 10 óra volt épen. A 12 nap alatt egyszer sem találkoztunk vele, nem vette fel a telefont és nem is hívott vissza. Így hát saját szervezésünkben nagyon jól éreztük magunkat, hamár egyszer Madeirán voltunk. Béreltünk egy autót , így minden látnivalóhoz eljutottunk. Sokat fürödtünk, mivel októberben már virágok nincsenek, de az Óceán még 20 fokos. Még a Reid's Palac -t és a hirességek kiállítását -Churchill. Habsburg Ottó- is megnéztük. Hát a Reid's Hotel recepciósától lehet tanulni, hogyan kell egy túristával viselkedni. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Semmi különös. Eléggé lepukkant. Aludni megfelelt. Minden nap takarítanak, ami már az ember idegeire megy, úgy érzi magát a túrista, mintha arra várnának, hogy menjen már a csudába, mert sikálni akarnak.

Ellátás
Önellátók voltunk.

Hotel szolgáltatások
A recepciósokkal a kapcsolatunk szépen fogalmazva feszült volt. Béreltünk egy autót. Funchalban szinte sehol nem lehet megállni csak parkolóházban. A recepciós nagy kegyesen elővett egy parkoló kártyát, elhadarta hol a parkolóház, és ezzel Ő végzett is. Úgy találjuk meg a parkolót ahogy akarjuk. Wi-Fi ről egy pár szó. Csak a recepción döcögött úgy-ahogy. A recepció általában zárva volt tehát a folyosó lépcsőjén ülve, vagy a recepció ajtajára tapadva lehetett internetezni. Fontos, NE HASZNÁLD A SZOBAI SZÉFET nem tujuk bizonyítani -hiszen senki nem látta mennyi pénzt tettünk be-, de a széfből rendesen megdészmálták a pénzünket. Úgy 1500 Eurót medobbantottak. Ügyesen csinálták. Távozáskor eldönthettük, hogy ottmaradunk balhézni minden bizonyíték nélkül, vagy haza repülünk.

review_paragraph_heading_18
-

Albert R., 2014.10.24., Tartózkodás dátuma: 2014.10.04 - 10.12.
Régió: Madeira Madeira, Funchal, Hotel:Apartmány Paraiso

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Apartmány Paraiso, Funchal, Madeira Albert R. 2014-10-24 3 1 10 Apartmány Paraiso

Összesen: 9,8 Kellemes csalódás volt azok után hogy nincs közvetlen járat a szigetre és egyszeri átszállással, várakozással kb. 10 órás volt az...

 • 10 Szállás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Kellemes csalódás volt azok után hogy nincs közvetlen járat a szigetre és egyszeri átszállással, várakozással kb. 10 órás volt az odavezető út. A sziget mesés, kétpólusú, egyik oldalon süt a nap, a másikon hidegebb van, ködös. A szervezett programokkal körbe lehet járni a szigetet. Talán egyetlen egy "baj" van, hogy nincs magyar nyelven idegenvezetés, de angolul és németül el lehet igazodni. A szállodához közel minden megtalálható 50 méteres körzetben (ABC, éttermek, buszmegálló) Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba amit kaptunk pazar volt, kb. 100 m2-es, óceánra néző, teraszos, konyha, étkező, 2 fürdőszobás apartman.

Ellátás
Bár étkezés nélküli ellátásra fizettünk be, kipróbáltuk a szálloda vacsoráját. Helyi ízeket szolgálták fel.

Hotel szolgáltatások
A szállodába minden megtalálható amire szüksége van az embernek, még kicsit több is, bár aki aktív nyaralást szeretne akkor ez a szálloda minden tekintetben a legjobb (fitnesz terem, konditerem, spining, pezsgőfürdő, szauna, búvár center). Aki esetleg soha nem próbált még merülni az itt megteheti, aki meg már merült ne hagyja ki mert az óceán élővilága nagyon sokrétű.

Tengerpart
Az óceán bár hideg volt, de tetszett, az élővilág az sokszínű

Krisztina B., 2014.10.08., Tartózkodás dátuma: 2014.09.27 - 10.04.
Régió: Madeira Madeira, Canico, Hotel:Royal Orchid

Hasznosnak találta az értékést? Igen (2) Nem (0)

Royal Orchid, Canico, Madeira Krisztina B. 2014-10-08 9.8 1 10 Studios Royal Orchid

Összesen: 9 Nagyon jól sikerült a nyaralás,minden jó volt.A szállás is rendben volt,az idegenvezető sok mindent elmondott a szigetről.

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Nagyon jól sikerült a nyaralás,minden jó volt.A szállás is rendben volt,az idegenvezető sok mindent elmondott a szigetről. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállásunk tetszett, A választott étkezés rendben volt.

Ellátás
Minden nap tisztaság volt.Óceánra ráláttunk a szobánkból,nagyon tetszett.

Hotel szolgáltatások
A szálloda rendben volt, minden megfelelt az elképzelésünknek.

Tengerpart
Az óceán nagyon gyorsan mélyül,de ezen kivűl szép és jó hőmérsékletű víz volt.

Szűcs Judit, 2014.08.21., Tartózkodás dátuma: 2014.08.11 - 08.18.
Régió: Madeira Madeira, Funchal, Hotel:Dorisol

Hasznosnak találta az értékést? Igen (2) Nem (0)

Dorisol, Funchal, Madeira Szűcs Judit 2014-08-21 9 1 10 Dorisol Complex

Összesen: 6,6 Madeira váratlanul gyönyörű, mindenkinek csak ajánlani tudjuk, akik nem feltétlen tengerparti homokban henyélésre vágynak, hanem valami...

 • 6,5 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 7 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Madeira váratlanul gyönyörű, mindenkinek csak ajánlani tudjuk, akik nem feltétlen tengerparti homokban henyélésre vágynak, hanem valami tartalmasabbra. :) A nyaralás és szervezése hibátlan volt.

Madeira inkább hegyekben és növényekben gazdag gyönyörű kiránduló hely, egyenletes kellemes klímával. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Ez egy nagyon szép hotel, ár-érték arányban is kifejezetten rendben van. A kert egyszerűen gyönyörű. Tulajdonképpen MINDEN szobából látszik, - ha kicsit is - az óceán. több medence van a kertben, ping-pong asztal, kicsit antik csocsó, óceánnal a háttérben. A közönség inkább csendesebb párokból áll, kevés a kisgyerek, és - hálistennek a zajos német és brit ifjúság sem képviselteti magát. Szemben a kicsi de minden kapható bolt, éttermek és buszmegálló. Ez egy csendes falu, tehát mindenhová busszal kell menni, de kb valahol középen van Funchal (főváros) és Machico (homokos part) között.

A hotellal egy baj van: iszonyú vékonyak a falak (régen épült) mindent hallani, székhúzogatást, wc lehúzást, közelebbről beszélgetést is. Még szerencse, hogy a közönség csendesebb.

Lakik több macska bent, és kéregetnek is :D (mi nem szeretjük őket)

Ellátás
Mi csak reggelire fizettünk be.

Nem rossz, bár mindig ugyanaz. Rántotta (sajnos híg, sztem tejezik) friss kenyerek (ezek nagyon finomak) friss croisscant, vaj lekvár, vmi muffin-féle torta, szerencsére van zöldség, és gyümölcs, natúr dobozos joghurt, pirítós, egy féle sajt, és egy féle felvágott (gépsonka - szerű).

A kávé egész jó.

A vacsorákat csak láttuk, de jól néztek ki, nagy választékkal

Hotel szolgáltatások
Tiszta nagyon a hotel, minden nap takarítanak, törölközőt is cserélnek. Kedves a személyzet.

Wifi tényleg van, de csak a lobbyban, és nem túl nagy sávszélességgel.

Tengerpart
Madeirára nem jellemző a "tengerparti nyaralás" fogalma. Ebben a faluban is le lehet menni a partra, nem rövid séta, majd drótkötél pályán lehet lemenni az apró, lávaköves partra. Nekünk nem volt szimpi, nem is próbáltuk.

Érdemes elbuszozni Machico-ba, ez kb 20-30 perces út (állat módon vezető sofőrökkel, de legalább haladunk :D) és ott van egy szép, ingyenes strand, ez mesterségesen van sárga homokkal feltöltve. Ide érdemes elmenni. Ez van a legközelebb.

Névtelen, 2014.08.18., Tartózkodás dátuma: 2014.08.02 - 08.10.
Régió: Madeira Madeira, Canico, Hotel:Dom Pedro Garajau

Hasznosnak találta az értékést? Igen (6) Nem (0)

Dom Pedro Garajau, Canico, Madeira Névtelen 2014-08-18 6.6 1 10 HOTEL DOM PEDRO GARAJAU

összes ajánlás Madeira

Az Ön értékesítője:

H - P 9.00 - 18.00 06 80 100 200