Madeira Madeira

Mapa - Portugál Köztársaság

Hivatalos megnevezés: Portugál Köztársaság
Főváros: Funchal
Állami irányítás: Portugália autonóm területe
Vallás:
Hivatalos nyelv: portugál
Időeltérés: - 1 óra a közép-európai időhöz viszonyítva

Madeira - már 90 890 Ft-tól

MADEIRÁRÓLA vulkanikus eredetű szigetcsoportot, Madeirát, sok különleges jelzővel illették, ami azt bizonyítja, hogy egy igazi földi paradicsom. Az örök tavasz szigetének, atlanti virágszigetnek és az Atlanti-óceán Zöld Gyöngyének is nevezik. A sziget szépsége lenyűgöző, csodás a természet, az állandó tavaszi klímáról pedig a Golf-áramlat gondosodik, amely hatására a hőmérséklet még télen sem süllyed 18 °C alá.

A Madeira szigetcsoport, amely Portugáliához tartozik, (a portugálok már 1419-től birtokolják) Afrika partjainál fekszik. Marokkótól 580 km-re, Lisszabontól mintegy 1000 km-re található. A szigetcsoportot négy sziget alkotja, amelyek közül Madeira és Porto Santo lakott. A víz alatti hegységek alkotják a Desertas-szigeteket, amelyek lakatlanok és 1995-ben természetvédelmi rezervátummá lettek nyilvánítva. Selvagens szigete, amely Madeira fővárosától, Funchaltól 250 km-re fekszik, szintén lakatlan, főként azért, mert nehezen megközelíthető és a felszínén nem található ivóvíz. A sziget területe szintén természetvédelmi rezervátum.

Az ideérkező turisták Madeira és Porto Santo szigetére látogatnak el. Madeira 740 km2-nyi területen fekszik, lakosainak száma 260 000. Remek hely az aktívan pihenni vágyóknak. A hegyes belterületeken alkalom nyílik a túrázásra, az érdeklődők különböző nehézségű turistaösvények közül választhatnak. Ha valaki a legmagasabb csúcs, az 1862 m magas Pico Ruivo meghódítását tűzte ki céljául, tulajdonképpen az 1818 m magas Pico do Arierio-ra is eljuthat , mivel a két csúcs között átjáró van. Igazi kihívást jelenthet a sziklába vájt meredek lépcsők megmászása, amit az állandó köd csak nehezebbé tesz és tényleg csak az igazán edzett turistáknak ajánlják, de a kevésbé igényes terep is sok szépséget kínál. Ilyenek az erdők, ahol a meredek sziklafalakról patakok csordogálnak, vagy az alföldek, ahol a legelő bárányok vagy a mezőn dolgozó hazai lakosok látványa ebben a csodás környezetben igazán lenyűgöző.

A Madeirára érkezőt a természet és a tengerpart szépsége ejti ámulatba. Csupán néhány strand található itt, amelyek csendes, természetes szépségükkel csalogatják ide a turistákat. Porto Santo szigetén néhány kilométer hosszú strand található, ahol kipihenhetjük a sziget felfedezésével járó fáradalmakat.

Madeira - már 90 890 Ft-tól

Legújabb értékelések Madeira

Legújabb értékelések

2014 2012 2010

8,6

Four Views Oasis

2014.01.02. - Névtelen - Elolvasva: 169× - Tartózkodás dátuma: 2013.12.20 - 12.27.

Szállás: 8,5 Ellátás: 8 Környék: 9 Alapár: 9

Összegzés
Minden rendben volt. Nem volt kiemelkedő, de maximálisan elégedett voltam. Karácsony előtti időszakban kissé úgy éreztem, hogy a személyzetnek már tele volt a hócipője a turistákkal - hiányzott a személyesség, a kedvesség, közvetlenség. Ennek ellenére semmi kivetnivalót nem találtam, a 4 csillagos minősítést teljesítették. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobám kb. 50 méterre volt az óceántól, a teraszról a napkeltét és naplementét is láthattam. Csendes környék, csak az óceán morajlását hallani. A szálloda úgy van kialakítva, hogy minden szobája az óceánra nézzen.

Ellátás
4 csillagos szálloda lévén, kicsit többet vártam volna a reggelivel kapcsolatban, de igazából meg voltam elégedve vele. Kétszer fogyasztottam vacsorát a szállodában - az viszont kitűnő volt! Nem volt olcsó, de ez a színvonal megérte az árát.

Tengerpart
Téli időszak lévén az óceáni strandolásról nem lehet beszélni, bár voltak merészek, akik a közelben kialakított "csendesebb vizű" természetes medencében úsztak. A szálloda kerítésétől csak egy parti sétány választotta el az óceánt. A part köves, napozni biztos kényelmetlen, viszont a víz kristálytiszta, ahogy a part is.

Hotel vélemények a 2012-es és 2011-es évekből

2014 2012 2010

6,2

Dom Pedro Baia Club Hotel

2012.11.07. - Józsa István - Elolvasva: 547× - Tartózkodás dátuma: 2012.10.27 - 11.04.

Szállás: 4 Ellátás: 8 Környék: 10 Alapár: 5

Összegzés
A meghirdetettel ellentétben a szobáinkban nem volt minibár, hajszárító, kávé, tea bekészítés. Ez nagymértékben befolyásolta véleményünket. Teljes értékelés megtekintése

8

Enotel Lido Madeira 5*

2012.10.31. - Budai Csaba - Elolvasva: 666× - Tartózkodás dátuma: 2012.10.20 - 10.28.

Szállás: 7 Ellátás: 8 Környék: 10 Alapár: 8

Összegzés
megfelelő színvonalú szálloda , az első nap után elcseréltük a szobánkat egy nagy apartmanra minimális ráfizetéssel , no nem azért mert a szobával volt valami probléma , hanem az apartman óriási az óceánra néző erkéllyel rendelkezett. Az internet fizetős (1 hét 88 EUR) Teljes értékelés megtekintése

6

Hotel Dom Pedro Garajau

2012.08.20. - Hódosné Ágnes - Elolvasva: 380× - Tartózkodás dátuma: 2012.08.10 - 08.17.

Szállás: 5,5 Ellátás: 4 Környék: 10 Alapár: 5

Összegzés
A szállosa igyekszik a cendégek kedvében járni. Ebéd viszont nincs ,külön éttermakban van. Sajnos a fürdőszoba-Wc ben büdös van a szennyvizszag érzik.Jo éett volna torna szoba és TV a hallban. Távol esik a tengerparti strandtol,busz vihetné a vendégeket.Garajau szemetes és kutyagumival van tele. Rendszeresebb takaritás klellene.Az ajánlott programok jók, áruk viszont nem olcsó.Élőzenés programok nincsennek,sem gyerekeknek szolo. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Jó volt,kivétel a fürdőszobás rész, szennyvizszag volt.SAJNOS:

Ellátás
Mi félpanziosak voltunk. Vacsorát más étterembe fogyasztottuk. Jo lenne egy helyen minden. A reggeli mindennap ugyanaz volt.

Hotel szolgáltatások
csak a recepcioná linternet, 10 perces használati idővel,ingyenes volt.Sokan álltunk sorban.

Tengerpart
Messze van nagyon,hegyet kell mászni visszafelé különösen fáraszto.Köves.

Hotel vélemények 2010-ből vagy korábbról

2014 2012 2010

?

Szuper ‼

2009.05.28. - Smola Milan - Elolvasva: 6973× - Tartózkodás dátuma: 2009.05.03 - 05.10.

Bevezetés
Madeira egy gyönyörű sziget. Aki kedveli a turizmust, a gyönyörű természetet, hegyeket, csodálatos szorosokat, annak ajánlom ezt a szigetet. Viszonylag kevés pénzért sok mindent láthat. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A főváros szélén fekvő, 3 csillagos szálloda. A tenger felett 100 m-re fekvő sziklán 2 torony áll. A szobák tágasak, tiszták, lakályosak. Volt egy felszerelt konyha is. Naponta alaposan kitakarítottak, senki sem zaklatott a borravalóért. Szerencsénk volt, mert egy tengerre néző szobát kaptunk. Néhány vendég panaszkodott, mert utcára néző szobát kaptak, de egy idő után ezt is kicserélték. A szálloda az olcsóbbak közé tartozik, de a szolgáltatásokkal és a szállással is maximálisan elégedett voltam.

Ellátás
Csak reggelit rendeltünk. Az étel nagyon jó volt. Ha utazgatni szeretne a szigeten, úgy sincs ideje az ebédhez, vacsorához. Közvetlenül a szállodával szemben van egy szupermarket, ahol minden kapható, az árak a cseh árakhoz hasonlóak. Néhány élelmiszer még olcsóbb is mint nálunk, pl. a sör is.

Hotel szolgáltatások
Az épületek között van egy szép medence és bár. A szálloda jó kiindulópont a kirándulásokhoz. A szállodában bérelhető autó, sokkal olcsóbb, mint amit az utazási iroda kínál. Min. 3 napra béreljen.

Tengerpart
A szigeten alig vannak strandok. De a tengerhez mesterségesen kialakított partszakszokon is eljuthat, a parton különben lávatorlaszok vannak, így a hullámoktól védett. Néhol medencék vannak. A szigeten csak 2 mesterségesen kialakított homokos strand található, amit autóval könnyen elérhet.

Összegzés
Madeira nem a fürdésről és a strandolásról híres, inkább a turisztika és az utazgatás jellemző erre a szigetre. A tenger csak szép kiegészítő , ahol néha megmártózhat. Szuper benyomást keltett. A portugálok nagyon barátságos, civilizált emberek. Nem éreztük ott magunkat idegennek. A sziget olyan , mint egy hatalmas botanikus kert, alagutak százaival, magas hegyekkel, gyönyörű természettel és csodálatos szorosokkal. Biztosan elmegyünk még oda.

összes ajánlás Madeira

Kedvencek Bejelentkezés Regisztráció Elérhetőségek

Az Ön értékesítője:


H - P 9.00 - 18.00
06 80 100 200

Nincsenek kedvencek