Montenegró Montenegró

Mapa - Szerbia és Montenegro

Hivatalos megnevezés: Szerbia és Montenegro
Főváros: Podgorica
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: pravoszláv, muszlim
Hivatalos nyelv: szerb-horvát
Időeltérés: közép-európai idő, mint nalunk

Montenegró - már 14 880 Ft-tól

MONTENEGRÓRÓLMontenegró ( Crna Gora) Európa legfiatalabb állama, 2006. június 3-án alakult. Bár kevésbé ismert, attraktív helynek számít, ahol az idegenforgalom még nem igazán fejlett. Itt az idő, hogy megismerjünk valami újat, ez esetben Montenegrót!

A 13 812 km2-en elterülő állam a Balkáni-félsziget délnyugati részén található. Határos Bosznia-Hercegovinával, Horvátországgal, Albániával és Szerbiával, partjait pedig az Adriai-tenger mossa.

Menjünk vissza az időben és ismerkedjünk meg Montenegró történelmével.

Az első államot ezen a területen még i.e. a 3.században az illírek alapították. Mintegy 100 évvel később a római hódítások során a római provincia, Dalmácia része lett. A területet aztán fokozatosan a szlovének kezdték benépesíteni, akik a 11.században megalapították a Duklja nevű államot. A 15.században Zeta környéke  török fenhatóság alá került, amely mintegy 400 évig tartott. Az ország először 1858-ban lett független.1918-ban Montenegró az újonnan megalakult Szerb, Horvát és Szlovén Királysághoz csatlakozott. A II.világháborút követően mint szocialista Föderatív Népköztársaság, Jugoszlávia része lett. A 20.század második felében jelentős változásokon ment keresztül, végső önállósodására 2006-ban került sor.

Montenegró lenyűgöző természeti adottságokkal rendelkezik, homokos és apró kavicsos strandokkal büszkélkedik. A 294 km hosszú partszakaszból 75 km hosszan kiváló minőségű strandok és csodás öblök találhatók.
Az ország területén található a Földközi –tenger egyetlen fjordja, a Kotorska-öböl, amelyet magas hegyek öveznek. A nyugati területen található a vad tájjal büszkélkedő Luštica-félsziget, félreeső lagúnákkal és csodás barlangokkal. Az egész partszakasz alkalmas a fürdésre, vitorlázásra, búvárkodásra és egyéb vízi sportágakhoz. Montenegró déli részén, Ulcinjban található a kalózok híres bástyája. Itt 13 km hosszú és széles homokos partszakasz található.

Montenegró egyik látványossága a Skadarske jezero. A tengerparttól 40 km-re fekvő tó a Balkáni-félsziget legnagyobb tava, amely gazdag faunával és flórával rendelkezik, a halászok és ornitológusok paradicsoma. A Földközi-tengernél sehol máshol nem találunk ilyen gazdag természetet.

Montenegró tele van csodás helyekkel, amelyeket egyszerűen látni kell. Közéjük tartozik a már említett Kotorska-öböl, Budva történelmi város, a csodás Bečiči és a romantikus üdülőhely, Sveti Stefan. Ha felejthetetlen, élményekkel teli üdülést szeretnénk átélni, amelyet történelmi nevezetességek és a csodás tenger tesz még emlékezetesebbé, érdemes idelátogatnunk.

Montenegró - már 14 880 Ft-tól

Legújabb értékelések Montenegró

2013.10.03. - Simonfai Attila - Elolvasva: 631× - Tartózkodás dátuma: 2013.09.16 - 09.30.

 • Összesen: 9,6
 • 9,5 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Szép környezetben,ragyogó időben kifogástalan ellátással,megfelelő elhelyezéssel töltöttünk 2hetet. Teljes értékelés megtekintése

Tengerpart
Tengerpart közel a szállodához,tiszta víz minőség,kicsit kavicsos part.

Komplex Slovenska Plaža, Budva, Montenegró Simonfai Attila 2013-10-03 9.6 1 10 Hotel & Appartements Slovenska Plaza

2013.10.01. - László N. - Elolvasva: 150× - Tartózkodás dátuma: 2013.09.21 - 09.28.

 • Összesen: 7,4
 • 6,5 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 9 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
A tavalyi évben a település szinten szintén itt található Hotel Palas jobb volt az alacsonyabb besorolás ellenére. A garázsban különböző folyadékok elszivattyúzása történt, a garázs padlózat nem volt száraz. A járművet szállító liftet használja a szálloda étterme is, és nem mindig volt összhang. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállás megfelelő, esetleg előzetes tájékoztatást kaphatna az utas, hogy két- és háromemeletes külön villákról van szó, lift nélkül. Hét közben történt ágynemű csere, de azt követően a takarításnak voltak kívánni valói.

Ellátás
A minőségre nem lehet panasz. Bosszantó azonban, hogy reggeli során (ez minden napos gyakorlat volt) a kenyérre várni kellett, annak a felszolgálása akadozott.

Hotel szolgáltatások
A wellness részleg a szabadtéri medence rendeben, korrekt, a garázsról már korábban írtam.

Tengerpart
Petrovac tagolt tengerpartja megfelelő a gyermekkel utazóknak is. A tengerpart karbantartott.

Hotel Vile Oliva, Petrovac, Montenegró László N. 2013-10-01 7.4 1 10 Hotel Vile Oliva

2013.09.10. - Puskás Erzsébet - Elolvasva: 732× - Tartózkodás dátuma: 2013.08.30 - 09.05.

 • Összesen: 10
 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Életünk egyik legszebb, legélvezetesebb nyaralása volt. Gyönyörű környezetben pihenhettünk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállás nagyon jó volt.Tökéletes tisztaság, minden nap takarítottak.

Ellátás
Az ellátás is számunkra jó volt , bőséges választék, kedves személyzet.

Hotel szolgáltatások
A vendég mindenekelőtt, ezt mondhatom.

Tengerpart
A tengerpartot a szállástól csak a sétáló utca választotta el.Tökéletes közelség.Gyönyörű volt a strand.Tisztaság volt. A tenger is kristálytiszta volt.

Komplex Slovenska Plaža, Budva, Montenegró Puskás Erzsébet 2013-09-10 10 1 10 Hotel & Appartements Slovenska Plaza

2013.08.31. - Doboss Anikó Tímea - Elolvasva: 442× - Tartózkodás dátuma: 2013.08.10 - 08.17.

 • Összesen: 3
 • 3 Szállás
 • 2 Ellátás
 • 6 Környék
 • 1 Alapár

Összegzés
nem működött a hűtő és a légkondi, egysíkú választékúak az ételek, piszkos a teríték, piszkos a strand, szép a város és gyönyörű tengerpartot találtunk km-ekkel távolabb Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
a fentiekben

Ellátás
a fentiekben

Hotel szolgáltatások
a fentiekben

Tengerpart
gyalog 3 perc, fizetni kellett /5 Eurót/ 2 napágyért és a napernyőért

Bellevue, Ulcinj, Montenegró Doboss Anikó Tímea 2013-08-31 3 1 10 Hotel Bellevue Ulcinj

2013.07.30. - Névtelen - Elolvasva: 534× - Tartózkodás dátuma: 2013.07.20 - 07.27.

 • Összesen: 5
 • 4,5 Szállás
 • 3 Ellátás
 • 8 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés
Számomra egyszer érdekes volt ez az ország, de nem hiszem, hogy visszamegyek. A közúti közlekedés borzalmas. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Retro berendezés, a tisztaság - más hotelekkel összevetve - közepes.

Ellátás
Félpanziós ellátást igenyeltünk, amit büfé rendszerben vehettünk igénybe. A reggeli elég egyhangú volt, minden nap ugyan az a 3 fele felvagott, fött es sult tojas, 1 féle jam, vaj, és sajt volt, paradicsommal és uborkával. Joghurt, méz, péksütemény még mutatóban Sem volt. Ha nem mentünk le a reggeli kezdés idejére még zsemle Sem jutott, kizárólag kenyér. Kenyér piritó nem volt. A narancs-, és almalé poralapból volt, ami a Turnus közben ki is fogyott, és nem került feltöltésre. A vacsoráról Sem tudok jobbakat írni. Egy alkalommal 7 óra helyett (kezdö idöpont) 8 órakkor mentünk enni, már csak köret volt, az elfogyott húsféleket nem pótolták, kérésre Sem. Az étkezés ültetési rend szerint megy, ha máshová ültünk (az asztalunk foglalt volt, vagy már nem volt rajta teríték) szóvá tették, volt hogy evés közben át is ültettek minket, függetlenül az étterem kihasználtságától.

Hotel szolgáltatások
Wifi kizárólag a közös helyiségben érhetö el.

Tengerpart
A tengerpartra 2 perc könnyü sétaval le lehet érni, a viz minösége jo, a strand kissé zsúfolt, de kellemes. A part homokos, nem szükséges lábbeli, a víz lassan mélyülö, kisgyereknek jó.

Olympic, Ulcinj, Montenegró Névtelen 2013-07-30 5 1 10 HOTEL OLYMPIC

összes ajánlás Montenegró

Az Ön értékesítője:

H - P 9.00 - 18.00 | SZ 9.00 - 13.00 06 80 100 200