Montenegró Montenegró

Hivatalos megnevezés: Szerbia és Montenegro
Főváros: Podgorica
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: pravoszláv, muszlim
Hivatalos nyelv: szerb-horvát
Időeltérés: közép-európai idő, mint nalunk

Montenegró - már 19 165 Ft-tól

MONTENEGRÓRÓLMontenegró ( Crna Gora) Európa legfiatalabb állama, 2006. június 3-án alakult. Bár kevésbé ismert, attraktív helynek számít, ahol az idegenforgalom még nem igazán fejlett. Itt az idő, hogy megismerjünk valami újat, ez esetben Montenegrót!

A 13 812 km2-en elterülő állam a Balkáni-félsziget délnyugati részén található. Határos Bosznia-Hercegovinával, Horvátországgal, Albániával és Szerbiával, partjait pedig az Adriai-tenger mossa.

Menjünk vissza az időben és ismerkedjünk meg Montenegró történelmével.

Az első államot ezen a területen még i.e. a 3.században az illírek alapították. Mintegy 100 évvel később a római hódítások során a római provincia, Dalmácia része lett. A területet aztán fokozatosan a szlovének kezdték benépesíteni, akik a 11.században megalapították a Duklja nevű államot. A 15.században Zeta környéke  török fenhatóság alá került, amely mintegy 400 évig tartott. Az ország először 1858-ban lett független.1918-ban Montenegró az újonnan megalakult Szerb, Horvát és Szlovén Királysághoz csatlakozott. A II.világháborút követően mint szocialista Föderatív Népköztársaság, Jugoszlávia része lett. A 20.század második felében jelentős változásokon ment keresztül, végső önállósodására 2006-ban került sor.

Montenegró lenyűgöző természeti adottságokkal rendelkezik, homokos és apró kavicsos strandokkal büszkélkedik. A 294 km hosszú partszakaszból 75 km hosszan kiváló minőségű strandok és csodás öblök találhatók.
Az ország területén található a Földközi –tenger egyetlen fjordja, a Kotorska-öböl, amelyet magas hegyek öveznek. A nyugati területen található a vad tájjal büszkélkedő Luštica-félsziget, félreeső lagúnákkal és csodás barlangokkal. Az egész partszakasz alkalmas a fürdésre, vitorlázásra, búvárkodásra és egyéb vízi sportágakhoz. Montenegró déli részén, Ulcinjban található a kalózok híres bástyája. Itt 13 km hosszú és széles homokos partszakasz található.

Montenegró egyik látványossága a Skadarske jezero. A tengerparttól 40 km-re fekvő tó a Balkáni-félsziget legnagyobb tava, amely gazdag faunával és flórával rendelkezik, a halászok és ornitológusok paradicsoma. A Földközi-tengernél sehol máshol nem találunk ilyen gazdag természetet.

Montenegró tele van csodás helyekkel, amelyeket egyszerűen látni kell. Közéjük tartozik a már említett Kotorska-öböl, Budva történelmi város, a csodás Bečiči és a romantikus üdülőhely, Sveti Stefan. Ha felejthetetlen, élményekkel teli üdülést szeretnénk átélni, amelyet történelmi nevezetességek és a csodás tenger tesz még emlékezetesebbé, érdemes idelátogatnunk.

Montenegró - már 19 165 Ft-tól

Legújabb értékelések Montenegró

Összesen: 9,2 Minden fantasztikus volt, jól éreztük magunkat, az egyetlen probléma, hogy senki se informált minket hogy a parkolás az ott...

 • 10 Szállás
 • 7 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Minden fantasztikus volt, jól éreztük magunkat, az egyetlen probléma, hogy senki se informált minket hogy a parkolás az ott tartózkodásunk alatt rengeteg pénzben kerül. 4 €/ óra lett volna, amit lealkudtunk 30€-ra, 7 napra. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tisztaság, rend, gyönyörű szoba terasszal és fürdővel. Nagyon elégedettek voltunk a szállással. Minden nap cseréltek törölközőt és felmostak, rendbe rakták a szobát.

Ellátás
Az étel az svédasztalos volt és bőséges.

Tengerpart
A szálloda alatt helyezkedik el rögtön a tengerpart, pár perc séta.

Vida Enikő, 2016.06.24., Tartózkodás dátuma: 2016.06.13 - 06.20.
Régió: Montenegró Montenegró, Budva, Hotel:Komplex Slovenska Plaža

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

Komplex Slovenska Plaža, Budva, Montenegró Vida Enikő 2016-06-24 9.2 1 10 Hotel Slovenska Plaza

Összesen: 9,6 Szezonvégi ár. Kiemelkedő szolgáltatás, európai 4*+ ,minden szempontból.

 • 9,5 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Szezonvégi ár. Kiemelkedő szolgáltatás, európai 4*+ ,minden szempontból. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Kifogástalan. (terasse épület)

Ellátás
All inclusive étkezést vásároltunk. A 4* -nak megfelelő volt a szolgáltatás az étkezés vonatkozásában.

Hotel szolgáltatások
Udvarias személyzet, előzékeny és figyelmes kiszolgálás. Internet fizetős, 7euró/nap alapdíjjal.

A parton lévő bár korlátozott az allinc. vendégek részére (pl. rövid ital fizetős), a napozó ágy dijköteles 4euró/fő/nap.

Szemlélyes: Az internet ázsiában a metrón is alap, a napozóágy költségét pedig beépíthetnék az árba. Ezért ezt kicsinyesnek éreztem.

Természetesen összességében belefért, mert ezen kívül -számomra- nem volt kifogásolható dolog.

Tengerpart
A tengerpart közvetlenül kapcsolódik a szállodához. A part tiszta, a tenger gyorsan mélyül. A víz közepesen tiszta, 10pontból 6. (snorkellezni nem érdemes, fürdésre úszásra alkalmas)

Dobó Peter, 2015.09.28., Tartózkodás dátuma: 2015.09.19 - 09.22.
Régió: Montenegró Montenegró, Bečiči, Hotel:Iberostar Bellevue

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (1)

Iberostar Bellevue, Bečiči, Montenegró Dobó Peter 2015-09-28 9.6 1 10 Hotel IBEROSTAR Bellevue

Összesen: 10 A paradicsomban éreztük magunkat, annyira gyönyörű ez az ország.Meg is hosszabbítottuk nyaralásunkat. A szállodában a telt ház ellenére a...

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
A paradicsomban éreztük magunkat, annyira gyönyörű ez az ország.Meg is hosszabbítottuk nyaralásunkat. A szállodában a telt ház ellenére a menedzser asszony nagyon sokat segített és így maradhattunk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Gyönyörű lakosztályt kaptunk, új bútorokkal. Minden nap takarítottak, minden nap tiszta törölköző, ágynemű.

Ellátás
Szuper.

Tengerpart
" csak egy ugrás "

Erzsébet P., 2015.09.11., Tartózkodás dátuma: 2015.08.28 - 09.07.
Régió: Montenegró Montenegró, Budva, Hotel:Komplex Slovenska Plaža

Hasznosnak találta az értékést? Igen (5) Nem (0)

Komplex Slovenska Plaža, Budva, Montenegró Erzsébet P. 2015-09-11 10 1 10 Hotel Slovenska Plaza

Összesen: 10 Szerencsére (nem úgy mint az elmúlt évben) gyönyörű időt fogtunk ki, így a napozásra és a fürdésre is alkalmas volt az idén a szeptember...

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Szerencsére (nem úgy mint az elmúlt évben) gyönyörű időt fogtunk ki, így a napozásra és a fürdésre is alkalmas volt az idén a szeptember eleje. A tengervíz 25-27 fokos volt. Minden nap kiírták a strandon a tengervíz hőmérsékletét. Igaz, hogy itthon félpanziós ellátást rendeltünk meg, de a recepciós kedves rábeszélésére (és természetesen a különbözet megfizetésével) all inclusive ellátást kaptunk. Nagyon megérte mert hihetetlenül bő választék és nagyon változatos és ízteles ellátásban volt részünk. A személyzet kedves, előzékeny és nagyon barátságosak. Sem a szoba sem a közös helyiségek tisztaságával nem volt problémánk. Gyönyörű a környezet, ápolt a szálloda parkja és a strand valamint a medencék környezete is. Pihenésre, kikapcsolódásra kiválóan alkalmas, mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a szállodát. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tiszta, minden nap takarítottak, törülközőt 2 naponta cseréltek, bútorokon nem érződött, hogy elhasznált állapotba lennének.

Ellátás
Mind három (vagy aki akart öt) étkezés svédasztalos rendszerben, három különböző helyen lévő étteremben zajlott.

Bőséges és ízletes volt a választék. Bár mind három épületben volt ahol a helyi italok mellett a közismert külföldi italokat is lehetett kérni (korlátlanul !!!).

Hotel szolgáltatások
Minden este animációs programon voltak, külön a gyerekeknek, külön a felnőtteknek (későbbi időponttal). A programon színvonalát nem minősítem, de szerintem nem is ez a lényeg, a vendégek ne unatkozzanak. Napközben az édesvízű medencéknél is volt lehetőség szervezett sportolásra (aerobic, vízilabda, ügyességi versenyek stb.)

Tengerpart
A tengerpart nagyon tiszta, rendezett, apró kavicsos, megközelítésére deszka járdát építettek. A napozóágyakért a tengerparton külön kell fizetni (10-20 euró). A biztonságos fürdési zónát bólyákkal jelölik. A strandon is van bár.

Csizi Barnabás Csaba, 2015.09.10., Tartózkodás dátuma: 2015.08.29 - 09.05.
Régió: Montenegró Montenegró, Bečiči, Hotel:Iberostar Bellevue

Hasznosnak találta az értékést? Igen (2) Nem (1)

Iberostar Bellevue, Bečiči, Montenegró Csizi Barnabás Csaba 2015-09-10 10 1 10 Hotel IBEROSTAR Bellevue

Összesen: 10 Nagyon szép ország, barátságos emberekkel, jó volt megismerni más országnak a kultúráját.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Nagyon szép ország, barátságos emberekkel, jó volt megismerni más országnak a kultúráját. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Igazán modern,tiszta, rendes, minden igényt kielégítő. Csendes környezetben helyezkedik el.

Ellátás
A nyaralás ellátás nélkül volt, de a tulajdonos igazán kedves volt mert megmutatta a közeli éttermet. Ahol nagyon finoman főztek.

Tengerpart
Mivel mi novemberben voltunk, ezért a tengerpart üres volt. De talán így jobb is volt.

Takács Róbert, 2014.10.28., Tartózkodás dátuma: 2014.10.18 - 10.25.
Régió: Montenegró Montenegró, Ulcinj, Hotel:Apartamenty Holiday

Hasznosnak találta az értékést? Igen (2) Nem (0)

Apartamenty Holiday, Ulcinj, Montenegró Takács Róbert 2014-10-28 10 1 10 HOLIDAY APARTMENTS

összes ajánlás Montenegró

Az Ön értékesítője:

Ingyen hívható: Szo-Ke 09-20 | Sze-Pé 09-18 06 80 100 200