Montenegró Montenegró

Mapa - Szerbia és Montenegro

Hivatalos megnevezés: Szerbia és Montenegro
Főváros: Podgorica
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: pravoszláv, muszlim
Hivatalos nyelv: szerb-horvát
Időeltérés: közép-európai idő, mint nalunk

Montenegró - már 18 487 Ft-tól

MONTENEGRÓRÓLMontenegró ( Crna Gora) Európa legfiatalabb állama, 2006. június 3-án alakult. Bár kevésbé ismert, attraktív helynek számít, ahol az idegenforgalom még nem igazán fejlett. Itt az idő, hogy megismerjünk valami újat, ez esetben Montenegrót!

A 13 812 km2-en elterülő állam a Balkáni-félsziget délnyugati részén található. Határos Bosznia-Hercegovinával, Horvátországgal, Albániával és Szerbiával, partjait pedig az Adriai-tenger mossa.

Menjünk vissza az időben és ismerkedjünk meg Montenegró történelmével.

Az első államot ezen a területen még i.e. a 3.században az illírek alapították. Mintegy 100 évvel később a római hódítások során a római provincia, Dalmácia része lett. A területet aztán fokozatosan a szlovének kezdték benépesíteni, akik a 11.században megalapították a Duklja nevű államot. A 15.században Zeta környéke  török fenhatóság alá került, amely mintegy 400 évig tartott. Az ország először 1858-ban lett független.1918-ban Montenegró az újonnan megalakult Szerb, Horvát és Szlovén Királysághoz csatlakozott. A II.világháborút követően mint szocialista Föderatív Népköztársaság, Jugoszlávia része lett. A 20.század második felében jelentős változásokon ment keresztül, végső önállósodására 2006-ban került sor.

Montenegró lenyűgöző természeti adottságokkal rendelkezik, homokos és apró kavicsos strandokkal büszkélkedik. A 294 km hosszú partszakaszból 75 km hosszan kiváló minőségű strandok és csodás öblök találhatók.
Az ország területén található a Földközi –tenger egyetlen fjordja, a Kotorska-öböl, amelyet magas hegyek öveznek. A nyugati területen található a vad tájjal büszkélkedő Luštica-félsziget, félreeső lagúnákkal és csodás barlangokkal. Az egész partszakasz alkalmas a fürdésre, vitorlázásra, búvárkodásra és egyéb vízi sportágakhoz. Montenegró déli részén, Ulcinjban található a kalózok híres bástyája. Itt 13 km hosszú és széles homokos partszakasz található.

Montenegró egyik látványossága a Skadarske jezero. A tengerparttól 40 km-re fekvő tó a Balkáni-félsziget legnagyobb tava, amely gazdag faunával és flórával rendelkezik, a halászok és ornitológusok paradicsoma. A Földközi-tengernél sehol máshol nem találunk ilyen gazdag természetet.

Montenegró tele van csodás helyekkel, amelyeket egyszerűen látni kell. Közéjük tartozik a már említett Kotorska-öböl, Budva történelmi város, a csodás Bečiči és a romantikus üdülőhely, Sveti Stefan. Ha felejthetetlen, élményekkel teli üdülést szeretnénk átélni, amelyet történelmi nevezetességek és a csodás tenger tesz még emlékezetesebbé, érdemes idelátogatnunk.

Montenegró - már 18 487 Ft-tól

Legújabb értékelések Montenegró

Összesen: 9 A szállás és a szolgáltatás színvonala az igényeinknek megfelelő volt.

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
A szállás és a szolgáltatás színvonala az igényeinknek megfelelő volt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobák tiszták, tágasak. A személyzet kedves és barátságos.

Ellátás
Az ellátás bőséges volt és ízletes. A reggeli lehetett volna kicsit változatosabb.

Hotel szolgáltatások
Transzfer a tengerpartra: a többiek elégedettek voltak, mi nem használtuk.

wifi: Korlátozott volt az elérhetősége, csak az étteremben a szobákban már nem volt hatósugár.

Egyébként bármit kértünk igyekeztek teljesíteni.

Tengerpart
A tengerpart hosszú homokos. A víz és a part túl tiszta.

Szabó Erika, 2014.10.07., Tartózkodás dátuma: 2014.07.19 - 07.26.
Régió: Montenegró Montenegró, Ulcinj, Hotel:Apartamenty Holiday

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Apartamenty Holiday, Ulcinj, Montenegró Szabó Erika 2014-10-07 9 1 10 APARTHOTEL HOLIDAY

Összesen: 8,6 Általában véve elégedettek voltunk.

 • 7,5 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Általában véve elégedettek voltunk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Apróbb hibáktól eltekintve (a melegvíz nagyon nehezen érkezett meg kb. 5 percnyi folyatás után; a zuhanycső folyatott ott ahol nem kellet volna ezért a kád alól folyott ki a felesleges víz; a klíma nem igazán bírta a nagy terhelést) megfelelő volt , bár a szoba lehetne egy kicsit "tágasabb"

Ellátás
Az étkezésre panasz egyáltalán nem lehet

Hotel szolgáltatások
Wellnes részleg nekünk megfelelt

Tengerpart
A tenger gyalog közelíthető meg nem nagy távolságra, a tisztasága tökéletes, nem zsúfolt, a víz tisztasága is megfelelő kivéve a viharos éjszakát követő napot.

Hedvig S. S., 2014.09.30., Tartózkodás dátuma: 2014.07.03 - 07.10.
Régió: Montenegró Montenegró, Bečiči, Hotel:Mediteran

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Mediteran, Bečiči, Montenegró Hedvig S. S. 2014-09-30 8.6 1 10 Hotel Mediteran Budva-Becici

Összesen: 9,8 Azt kaptuk amit vártunk. Szép kilátás a tengerre és a csodálatosan gondozott és karbantartott belső parkra.

 • 9,5 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Azt kaptuk amit vártunk. Szép kilátás a tengerre és a csodálatosan gondozott és karbantartott belső parkra. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba mérete tökéletesen megfelelő 3 fő részére is,még úgy is,hogy kerekes székes családtaggal nyaraltunk.

Ellátás
Az ellátásról csak annyit,hogy bőséges és változatos, mindenki megtalálja a számára megfelelőt még ha vegetáriánus is

Hotel szolgáltatások
A személyzet mindent megtesz azért,hogy a vendég jól érezze magát az érkezéstől a távozásig udvarias és kedves hozzá állás tapasztaltunk, köszönöm.

Tengerpart
A tengerpart megközelítése jó kivéve KEREKESSZÉKKEL, a szálloda jól akadálymentesített a tengerparthoz lejutáson javítani érdemes. A tisztasággal nem volt gond a vihar után is gyorsan megtisztítottak mindent.

Kecskeméti Győző, 2014.09.30., Tartózkodás dátuma: 2014.09.20 - 09.27.
Régió: Montenegró Montenegró, Bečiči, Hotel:Iberostar Bellevue

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

1 fénykép

Iberostar Bellevue, Bečiči, Montenegró Kecskeméti Győző 2014-09-30 9.8 1 10 Hotel Iberostar Bellevue

Összesen: 8,4 Mikor az országba beléptünk, kicsit meglepődtünk. De a nagyobb városok ugyanazt a színvonalat adták, mint más országok tengerparti...

 • 9 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Mikor az országba beléptünk, kicsit meglepődtünk. De a nagyobb városok ugyanazt a színvonalat adták, mint más országok tengerparti települései. Az időkárás egy kicsit lehetett volna jobb,de a természeti földrajzi, és történelmi látnivalók kárpótoltak és azért nagyon jól sikerült minden. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Rendben volt.

Ellátás
A reggelinél paprika, paradicsom, a teához citrom egész héten nem volt. Ha korán mentünk előző napi kenyér, zsemle volt kirakva. Két kis kocsira volt a főétel kirakva, kis edényekbe ezért a sorban állásnál legalább kétszer kellett megvárni a tálak cseréjét , hogy nekem is legyen miből szedni.

Hotel szolgáltatások
Rengeteg fakultatív program.

Tengerpart
A part közvetlen van, aprókavicsos, tiszta, de mi homokosat kerestünk, 10 perc autóval.

Simonné Juhos Katalin, 2014.09.21., Tartózkodás dátuma: 2014.06.19 - 06.26.
Régió: Montenegró Montenegró, Budva, Hotel:Komplex Slovenska Plaža

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Komplex Slovenska Plaža, Budva, Montenegró Simonné Juhos Katalin 2014-09-21 8.4 1 10 Hotel Slovenska Plaza

Összesen: 10 Sajnos, szeptemberi időpontot választottunk az utazásra és a Balkánon ez már kissé rizikós az esőzések miatt. Sajnos ez a mi esetünkben...

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Sajnos, szeptemberi időpontot választottunk az utazásra és a Balkánon ez már kissé rizikós az esőzések miatt. Sajnos ez a mi esetünkben is így alakult. Minden nap megérkezett (általában délutánra) a menetrend szerinti eső, ami ugyan csak rövid ideig tartott és előtte is és utána is ragyogó napsütés volt. A szálloda közvetlenül a tengerparton van, hatalmas, gyönyörűen gondozott parkkal, édesvizi medencékkel és saját kavicsos/homokos stranddal. Az épület impozáns, szépen karbantartott, belső terek tiszták, gondozottak, a személyzet kedves, előzékeny, segítőkész. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobák felszereltsége a hasonló kategóriájú szállodának megfelelő. Naponta takarítanak, törülközőt és ágyneműt cserélnek. A szőnyegpadló alaposabb tisztítást igényelne. A fürdőszoba ragyogóan tiszta.

Ellátás
Az étterem - bár meglehetősen nagy - de a szálloda ilyen kihasználtsága mellett (szerintem legalább 90%-os,ebből 60% orosz, 20% német,15% francia,4% egyéb, magyar csak mi ketten voltunk) az étkezések idején zsúfolt. A személyzet előzékeny, kedves. Svédasztalos kiszolgálás van, óriási választékkal, változatos és ízletes ételekkel.

Hotel szolgáltatások
Minden este animációs programok vannak külön felnőtteknek és külön gyerekeknek. Naponta autóbuszos kirándulásokat szerveznek a környék nevezetességeihez (Kotor, Lovcen, Podgorica stb.). Több bár található a szálloda területén és van kondi-terem, masszázs és wellness részleg is. Sajnos az internet szolgáltatásért fizetni kell (6 euro/óra)

Tengerpart
A szállodának saját strandja van napozó ágyakkal, ernyővel.Ezért fizetni kel a helytől és az ágytól függően 6 és 20 euró között (az édesvizi medencék mellett ingyenes!). Az aktuális vízhőmérsékletet mindig kiírják. A víz megközelítése kiváló, a távolság rövid és édesvizi zuhanyzási lehetőség van. A strand apró-kavicsos, gyorsan mélyül.

Dr. Csizy Csaba, 2014.09.15., Tartózkodás dátuma: 2014.09.05 - 09.12.
Régió: Montenegró Montenegró, Bečiči, Hotel:Iberostar Bellevue

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Iberostar Bellevue, Bečiči, Montenegró Dr. Csizy Csaba 2014-09-15 10 1 10 Hotel Iberostar Bellevue

összes ajánlás Montenegró

Az Ön értékesítője:

H - P 9.00 - 18.00 06 80 100 200