Törökország Törökország

Mapa - Török Köztársaság

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 45 900 Ft-tól

TÖRÖKORSZÁGRÓLAz ország, amely két földrészen fekszik

Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa verzus Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 45 900 Ft-tól

Legújabb értékelések Törökország

2014.08.18. - Hajdu Zsolt - Elolvasva: 28× - Tartózkodás dátuma: 2014.08.08 - 08.15.

 • Összesen: 9
 • 9 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Az egyik legjobb nyaralásunk volt!!! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállás kitűnő helyen van közel a parthoz és a vásárlási helyekhez.

Ellátás
Finom,ízletesek és választékosak,de annyit azért hiányoltunk,hogy nem készítettek kebabot!

Hotel szolgáltatások
Az internet lehetőség (wi-fi) végig nagyon gyenge vagy nem is volt.

Tengerpart
Az tökéletes!

Kleopatra Beach, Alanya, Törökország Hajdu Zsolt 2014-08-18 9 1 10 Kleopatra Beach

2014.08.18. - Névtelen - Elolvasva: 20× - Tartózkodás dátuma: 2014.08.04 - 08.14.

 • Összesen: 10
 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Csak ajánlani tudom minden igényes pihenni vágyónak ezt a gyermek zsivaj mentes szállodát. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A standard szobák szokásos méretűek, kényelmes ágyakkal, felszerelt és naponta után töltött minibárral, tiszták és a törölközőket is naponta cserélték. A takarítást mindig a reggeli órákban végezték. A személyzet kedves és barátságos. Kivétel az éjszakai recepciósok: annak ellenére, hogy voltak szabad szobák az éjszakai érkezéskor, a szomszédos Alba Hotelben akartak elszállásolni. Mivel nem fogadtuk el, mégis megtalálták a velünk együtt érkező, de már előttünk elküldött nászutas pár feldíszített szobáját. Másnap mindenki megkapta a kifizetett szobáját, de ezzel elment a fél nap. Utólag újabb feldíszített szobával, gyümölcs kosárral és a la cart vacsorával próbáltak kárpótolni a kellemetlenségekért.

Ellátás
Minden étkezésnél nagyon gazdag választék volt és az étkezési idő alatt mindent folyamatosan után töltöttek. Csak disznóhúsos étel volt kevés. Pincérek is kedvesek, segítőkészek.

Hotel szolgáltatások
Az utazási iroda által felsorolt összes szolgáltatás működött.

Tengerpart
A homokos parton megfelelő mennyiségű napágy és árnyékolás volt. Mindig volt szabad ágy, az ügyeskedő vendégek szokásainak ellenére, akik hajnalban felkeltek, hogy lefoglalják a kedvelt ágyakat, főleg a medence körül.

A tenger vize kellemes meleg volt, a partot naponta tisztították.

A parton az ingyenes ital automatákból lehetett vizet, üdítőket és kávét fogyasztani.

Alba Royal, Side, Törökország Névtelen 2014-08-18 10 1 10 Hotel Alba Royal

2014.08.18. - Ágnes B. - Elolvasva: 36× - Tartózkodás dátuma: 2014.08.06 - 08.15.

 • Összesen: 8,4
 • 7,5 Szállás
 • 7 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Alanya egy nyüzsgő életteli város, gyönyörű tengerparttal, sok-sok kikapcsolódási szórakozási, pénzköltési lehetőséggel. A repülőtértől a transzfer kb. 2,5 óra. Az Ergün hoteltől pár lépésnyire minden megtalálható: boltok, éttermek, a "Bazár", ahol bármilyen "márkás" ruhaneműt, táskát, szuvenírt meg lehet venni. A bazár mellett pénteken zöldség-gyümölcs-fűszer piac van (pénteken biztosan, a többi napon nem tudjuk). Gyógyszertár a hotel épületének részében van. A szálloda közelében van a 4-es busz megállója. A busz 1 euróért felvisz a várba. A 10-es busz a Dimcay folyóhoz visz el. A buszokat (Dolmus) az út szélén is le lehet inteni. Ha van nálunk török líra, akkor 2 líra általában az út, amit a sofőrnek kell kifizetnünk. Eurót váltani rengeteg helyen lehet. Utazásunkkor 1 euróért kb. 2.80 török lírát adtak. A Kleopátra strandnál található a Damlatas barlang. A Vörös torony is pár perc sétával elérhető a hotelből. Helyi szervezett programokra számtalan helyen be lehet fizetni, nekünk a török fürdő és egy kb. négy órás hajózás fejenként, programonként 15 euróba került. A török fürdőbe érdemes érkezés után menni, mert napsütötten (esetleg égetten) már nagyon fájdalmas lenne... A programokra értünk jönnek a szálloda elé a megbeszélt időpontra, mikrobusszal visznek, majd a program végén visszaszállítanak a hotelhez. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Az Ergün hotel maximálisan a központban van. A szállodával szemben van egy szórakozóhely, szinte minden este buli hangulattal, diszkó és egyéb zenével. A hotelben kedvesen fogadnak, a csomagokat felviszik a szobába. A szobában van légkondicionálás, ami nagyon jól jön a 40 °C-os melegben. A szobában az ágyak helyét egy kicsit át kellett rendeznünk, mert a fejünkre fújta a légkondicionáló a hideg levegőt, de a személyzetet ez a kis átalakítás szerencsére nem zavarta, nem rendezték vissza a szobát ottlétünk alatt. A szobában az egyetlen kifogásolható dolog a fürdőben volt. A tusoló falán a fugákban penészt látni, amit nem takarítanak ki. Szoba"takarítás" minden nap van, ami új tekercs wc papír bekészítésből és beágyazásból áll. A törölközőket 3 naponta cserélik.

Ellátás
A hotel ötödik emeletén van az étterem. A reggeli bőséges, szinte minden nap ugyanazzal a kínálattal. A vacsora változatos, bőséges. A vacsorához felár ellenében lehet italt kérni. Pontos árat nem tudunk, de az üdítő kb. 5 líra, a sör 10 líra. A reggelinél van fekete tea, amit hígítani kell forró vízzel, mert nagyon erős (de finom).

Hotel szolgáltatások
24 órás segítőkész portaszolgálat. Az ötödik emeleten medence és bár is van. Borravalós doboz (tip box) a portán, tip box a konyhának, tip box a felszolgáló személyzetnek...

Tengerpart
A hotelből a Kleopátra strand kb. 1600 lépés (max. 10 perc séta, nézelődéssel együtt), a kikötő melletti strand még közelebb van. A Kleopátra strandnál a Damlatas beach-en homokos, apró sóderes a part, szuper hullámokkal. A strandokon napágyak, napernyők bérelhetők.

Ergün, Alanya, Törökország Ágnes B. 2014-08-18 8.4 1 10 Nyaralás Alanyában (Ergün hotelben)

2014.08.18. - Verebi Gábor - Elolvasva: 16× - Tartózkodás dátuma: 2014.08.03 - 08.13.

 • Összesen: 9,8
 • 9,5 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Nagyon jól éreztük magunkat Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tiszta, kényelmes, tágas, a nappali nem légkondicionált

Ellátás
kifogástalan

Hotel szolgáltatások
rendben

Tengerpart
Tiszta, homokos, időnként apró kavicsokkal, kiváló

Paradise Side Beach, Side, Törökország Verebi Gábor 2014-08-18 9.8 1 10 PARADISE SIDE BEACH - CSALÁDI SZOBA B1

2014.08.18. - Fazekas Zsolt - Elolvasva: 14× - Tartózkodás dátuma: 2014.08.07 - 08.14.

 • Összesen: 9,2
 • 9 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Fanatasztikus ellátás,szobák, környezet,kiszolgálás, igazi luxus környezet.Egyetlen szépséghiba az volt,hogy a befizetett szobánál eggyel rosszabat akartak adni és csak heves közelharc és az utazási iroda felhívásának hatására adtak olyan szobát amit kifizettünk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobák felújítottak szép tágasak.

Ellátás
Fantasztikus az ellátás a legminőségibb élelmiszerek és ételek.Olasz bor európai sörök, tömény italok.

Tengerpart
A tengerpart homokos,három nagy stéggel aminek a legtávolabbi pontján is rendelkezésre állt hideg üditő és sör is.

Rixos Premium Belek, Belek, Törökország Fazekas Zsolt 2014-08-18 9.2 1 10 Rixos Premium Belek

összes ajánlás Törökország

Az Ön értékesítője:

H - P 9.00 - 18.00 | SZ 9.00 - 13.00 06 80 100 200