Törökország Törökország

Mapa - Török Köztársaság

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 51 900 Ft-tól

TÖRÖKORSZÁGRÓLAz ország, amely két földrészen fekszik

Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa verzus Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 51 900 Ft-tól

Legújabb értékelések Törökország

Összesen: 9,2 Nagyon jó volt!

 • 9 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Nagyon jó volt! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Egyszerű, de szerintem, ha valaki nyaralni meg nem a szálláson szeretné az idejét eltölteni, hanem a tenger mellett. Minden nap takarítás, törölköző csere.

Ellátás
Mindig talál megfelelő ételt magának az ember. Többféle választék.

Tengerpart
Kb 10 perc séta, könnyen megközelíthető. A tengerpart csodaszép!

Névtelen, 2015.09.03., Tartózkodás dátuma: 2015.08.23 - 08.30.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Szálloda:Fun Point Suite

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Fun Point Suite, Alanya, Törökország Névtelen 2015-09-03 9.2 1 10 Fun Point Suite

Összesen: 7,8 Alapjában véve problémamentes

 • 8 Szállás
 • 7 Ellátás
 • 9 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Alapjában véve problémamentes Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Szoba megfelelő. Falak hangszigetelése tökéletlen (éjszaka olykor zajos). Szabadtéri konyha füstje olykor zavaró étkezés idő előtt ill. étkezés időben. Szobaszéf eltért a használati utasításban szereplőtől, továbbá rögzítetlen volt.

Ellátás
Ellátás jól szervezett. Kiemelkedő az ivóvíz ellátás szervezettsége. Heti egyszeri á la cart igénybevétele nem volt lehetséges (ellentmondó válaszokat kaptunk az okról)

Hotel szolgáltatások
Ebben az árfekvésben az ingyenes szobai WiFi is elfért volna. Közös Wifi lassú (recepciónál)

Tengerpart
Part tiszta, jól megközelíthető. Zsúfoltság az idő egy részében az elfogadhatóság határa közelében. Víz általában tiszta (zsúfoltabb időszakokban kissé szemetes). Biztonsági felügyelet jó.

Névtelen, 2015.09.02., Tartózkodás dátuma: 2015.08.15 - 08.26.
Régió: Törökország Törökország, Kemer, Szálloda:Majesty Resort Mirage Park

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Majesty Resort Mirage Park, Kemer, Törökország Névtelen 2015-09-02 7.8 1 10 MAJESTY MIRAGE KEMER

Összesen: 6 A szállodától összességében jobbat vártunk. A személyzet hanyag, kapkodnak, nem nagyon figyelnek a vendégre. Összességében voltunk már...

 • 5,5 Szállás
 • 4 Ellátás
 • 9 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés
A szállodától összességében jobbat vártunk. A személyzet hanyag, kapkodnak, nem nagyon figyelnek a vendégre. Összességében voltunk már jobb szállodában! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállást átlagos minőségűnek értékelem, a több hiányosság miatt. Pl. a nagyobb helyiségekben - étterem, bár, recpció - nem volt klíma. Étkezni fullasztó melegben nem olyan kellemes!

A tengerparthoz vezető út és a körülőtte lévő terület rendezetlen, piszkos, szemetes, gazos stb. A tengerhez lejáró "kisbusz" inkább tragacshoz hasonlítható és rendszeretelenül, ritkán járt a sok vendéghez képest. A sofőrők nem voltak valami kedvesek.

Ellátás
Az ellátást közepesre értékelem. Az ételek egyhangúak, leginkánn zöldség, kevés hús, az is mindíg ugyanaz. Itt is kapkodást, rendetlenséget tapsztaltunk.

Hotel szolgáltatások
-

Tengerpart
Kiváló

Erzsébet S. V., 2015.09.02., Tartózkodás dátuma: 2015.08.23 - 08.30.
Régió: Törökország Törökország, Side, Szálloda:Hestia Resort Side

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Hestia Resort Side, Side, Törökország Erzsébet S. V. 2015-09-02 6 1 10 Hestia Resort Side

Összesen: 10 Idén negyedik alkalommal jártunk Törökországban, de Side környéke kiemelkedik a jobbnál jobb lehetőségek közül. Mindazoknak ajánljuk,...

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Idén negyedik alkalommal jártunk Törökországban, de Side környéke kiemelkedik a jobbnál jobb lehetőségek közül. Mindazoknak ajánljuk, akik szeretik a finom homokos és tiszta tengerpartot, a környék látnivalóit, nyüzsgő életét. Az külön jó volt, hogy ezt a 18+ hotelt választottuk, mert - gyerekek nem lévén - nyugodtan lehetett pihenni az amúgy csak német vendégekkel együtt. Az utazás azonban - különösen visszafelé - minősíthetetlen volt, a Travel Service járata leginkább egy rosszhírű személyvonatra emlékeztetett. A személyzet inkább elbújt a függöny mögé, hogy ne lássa az ordítozó, a folyosón rohangáló gyerekeket. A gluténmentes ellátásra vonatkozó kérelmünket flegmán elutasították, mondván nem kapták meg az igényt. Érdekes, hogy kifelé nem volt ezzel probléma. Kár, hogy egy kiváló nyaralást ilyen módon beárnyékolhat egy alig több, mint kétórás, de a légiközlekedés általános kultúrájától messze eső repülőút. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Egy utastársunk hibájából csak éjfél után érkeztünk meg a szállodába, ahol a kifizetett sea view szoba helyett egy jungle view szobát sóztak ránk. Reklamációnkre közölték, hogy nincs másik, telt ház van. Az étterembe még beengedtek, de csak néhány süteményt és levest találtunk. Másnap ismét jött a reklamáció, amikor a recepciós elmondta, hogy ha kibírunk még egy éjszakát a dzsungelben, kárpótolnak minket egy delux lakosztállyal. Elhittük neki. És nem bántuk meg, mert ettől kezdve a nyaralásunk minden apró részlete zseniális volt. Maga a szálloda épületegyüttese is nagyon jó tervező munkát mutat, a menedzsment pedig kiváló munkát végez.

Ellátás
Az ellátásról csak felsőfokban lehet beszélni. A választék óriási, az ételek finomak, igényesek. A parton lévő étteremben minden nap többféle helyben grillezett húsféléből lehet választani. A lent dolgozó szakács pedig a grillezés nagymestere. Az étteremben a gluténmentes kenyér sem volt probléma.

Hotel szolgáltatások
A szállodában több éjszakai bár is működik, de ez nem a mi műfajunk. Aki pedig vásárolgatni akar, az a szállodában is megteheti, bár a bazárok felülírják a benti kínálatot.

Tengerpart
A tenger itt maga a csoda. Széles, homokos part, kristálytiszta, 28-30 fokos, lassan mélyülő víz. A vízisportok kedvelői 200 méterenként találnak egy-egy kölcsönzőt, ahol mindent kipróbálhatnak. A szálloda strandja tiszta és rendezett, mindenki talál magának ingyen napernyőt, nyugágyat. Nyugalom van és béke, na meg persze az elképesztően szép tenger.

Gabor S., 2015.09.02., Tartózkodás dátuma: 2015.08.21 - 08.30.
Régió: Törökország Törökország, Side, Szálloda:Sensimar Side Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

Sensimar Side Resort & Spa, Side, Törökország Gabor S. 2015-09-02 10 1 10 Sensimar Side Resort

Összesen: 8,6 Összeségében jól éreztük magunkat. Bár ebben a szállodában kevés a magyar vendég. Ami nem tetszett, hogy ha reggel korán nem mentünk...

 • 8,5 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Összeségében jól éreztük magunkat. Bár ebben a szállodában kevés a magyar vendég. Ami nem tetszett, hogy ha reggel korán nem mentünk napozó helyet foglalni akkor nem volt egész napra hely ahol napozhattunk, de erre hamar rájöttünk.Főként családok járnak ide. Sok a kisgyermekes nyaraló a szállodában ami nekem tettszett. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobák tiszták és mindennap takarítják. Az ágyak kényelmesek voltak.

Ellátás
Az ellátás jó volt, bár nem értem, hogy a frissen facsart gyümölcsléért miért kellett fizetni mikor pl. narancsot az étteremben ingyen adják, ha ezt juicéban akarod 2 eurót kérnek!

Hotel szolgáltatások
Esténként műsor ami elég jó és színvonalas volt a teniszpályát ingyen használhatod ha hoztál ütőt és labdát. ha nem elég húzós árat kérnek. Bowling. játékok. biliárd, csocsó stb... minden fizetős!!! 7 dollár fél óra!!! Ez sziven ütött!!

Tengerpart
Tiszta, rendezett. Kavicsos part. tehát cipőt nem árt vinni! Ne lepődj meg ha az apró halak harapdálnak és csipkednek. Én előszőr frászt kaptam. de rá kellett jönnöm, hogy ez itt normális!

Sztrkács Anna Ibolya, 2015.09.01., Tartózkodás dátuma: 2015.08.19 - 08.29.
Régió: Törökország Törökország, Kemer, Szálloda:Majesty Resort Mirage Park

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Majesty Resort Mirage Park, Kemer, Törökország Sztrkács Anna Ibolya 2015-09-01 8.6 1 10 MAJESTY MIRAGE KEMER

összes ajánlás Törökország

Az Ön értékesítője:

Ingyen hívható: H - P 09:00 - 18:00 06 80 100 200