Törökország Törökország

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 63 900 Ft-tól

TÖRÖKORSZÁGRÓLAz ország, amely két földrészen fekszik

Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa verzus Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 63 900 Ft-tól

Legújabb értékelések Törökország

Összesen: 6,8 A szálloda csodálatos kár hogy az étkezés csapnivalóan gyenge csak a csirkét ismerik abból is csak a sültett egy fajta hus étel és hozzá...

 • 7 Szállás
 • 4 Ellátás
 • 10 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés
A szálloda csodálatos kár hogy az étkezés csapnivalóan gyenge csak a csirkét ismerik abból is csak a sültett egy fajta hus étel és hozzá három fajta köret ennyi a választás. Hideg tálak vannak de este szeretnénk meleg ételt vacsorázni. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Szállás gyönyörű közvetlen tengerpart kilátás a tengerre a szobák tiszták türülközőket minden nap cserélték az ágynemüt 2 naponta. A környék tiszta rendezett a személyzet kedves udvarias kár, hogy évek óta a vacsora minőségét nem javítják.

Ellátás
csapnivaló

Hotel szolgáltatások
megfelelő

Tengerpart
Közvetlen a szállodából elérhető szép rendezett tiszta a viz csodás kár, hogy a napágyakért napi 5 eurot kérnek nem adja a szálloda ingyen.

Stark Anna, 2016.09.27., Tartózkodás dátuma: 2016.09.16 - 09.23.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel:Azak

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Azak, Alanya, Törökország Stark Anna 2016-09-27 6.8 1 10 Azak Hotel

Összesen: 7,6 A tengerparton kívül mindenre csak jót mondhatok. Két nagy méretű medence, csúszda ,stb. kompenzálja ezt valamelyest. A személyzet...

 • 8 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 6 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
A tengerparton kívül mindenre csak jót mondhatok. Két nagy méretű medence, csúszda ,stb. kompenzálja ezt valamelyest. A személyzet figyelmes és udvarias, nem jellemző a borravalóra hajtás.

Összeségében 8,5 pontot adnék. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Egyedül utaztam, ennek ellenére nagyméretű családi szobát /kb.40nm/ kaptam, kérésemre acsendesebb "B" épületben. A tisztaság mindenütt rendben.

Ellátás
Rendkívül nagy választék, és bőséges svédasztal. Pozitívum, hogy reggelinél frissen állítják össze kívánság szerinti összetevőkből és mennyiségből a rántottákat. Széles péksüti kínálat, és palacsinta színesíti a választékot. A vacsoránál minden nap vmilyen roston sült/hús, hal máj/, és döner is volt.

Tengerpart
a hotel egyik nagy hiányossága,hogy a tengerpart bár közvetlenül -egy lépcsőn lemenve- megközelíthető, nem igazán alkalmas strandolásra. Nagy sziklák,hullámtörő a másik oldalon.

Csak kimondottan jó úszók tudják biztonsággal élvezni.

Sándor N., 2016.09.26., Tartózkodás dátuma: 2016.09.13 - 09.20.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel:Mirador

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Mirador, Alanya, Törökország Sándor N. 2016-09-26 7.6 1 10 Mirador Resort & Spa

Összesen: 9,4 Nagyon elégedettek vagyunk a szállodával , szép , tiszta, gyönyörű a környezete. Ár-érték arányban jó választás volt. Ajánljuk...

 • 10 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Nagyon elégedettek vagyunk a szállodával , szép , tiszta, gyönyörű a környezete.

Ár-érték arányban jó választás volt. Ajánljuk mindenkinek. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobánk a lefoglaltnak megfelelt, fürdőszobás, tágas elválasztható , erkélyes, tengerre néző ,de nem teljes panorámás szobát kaptunk, ami minden kényelemnek megfelelt. Sajnos az internet kapcsolattal komoly problémák voltak .Nagyon ritkán tudtunk haza telefonálni, még egymás

közt sem tudtunk beszélni. Az internet egyáltalán nem működött. A szálloda ugyan tengerparti, de a közelben semmi nem található. Az óváros taxival kb fél óra.

Ellátás
Az ételek választéka széleskörű volt, finom, de elég egyhangú. A személyzet nem volt mosolygós.

Hotel szolgáltatások
A SPA-t vettük igénybe, nagyon meg voltunk elégedve a szolgáltatásaival.

Az esténkénti programok szervezésében és kivitelezésében bőven van mit fejlődniük.

Tengerpart
Kb. 5 perc séta, szép parkban. A tenger tiszta, a part homokos, nem zsúfolt. A szálloda szolgáltatójánál a vízi sportok nagyon drágák,fix árasak, és meglehetősen kevés a választékuk. Ez annál is szembetűnőbb, mert közvetlen mellette egy másik szálloda szolgáltatójánál széles körű a paletta , ráadásul minden térítésmentesen a szálloda vendégeinek Sajnos még pénzért sem tudtunk semmit kipróbálni ennél a szolgáltatónál .

Lászlóné B., 2016.09.25., Tartózkodás dátuma: 2016.09.15 - 09.22.
Régió: Törökország Törökország, Side, Hotel:Side Star Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Side Star Resort, Side, Törökország Lászlóné B. 2016-09-25 9.4 1 10 Side Star Resort

Összesen: 9,2 Nagyon jól éreztük magunk....

 • 9 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Nagyon jól éreztük magunk.... Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tágas szoba erkély stb.

Ellátás
Pazar ellátás.folyamatos étkezés

Hotel szolgáltatások
Minden rendben volt.

Tengerpart
Kifogástalan volt a tengerpart.

Zsolt B., 2016.09.25., Tartózkodás dátuma: 2016.09.06 - 09.20.
Régió: Törökország Törökország, Side, Hotel:Saray Regency

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

1 fénykép

Saray Regency, Side, Törökország Zsolt B. 2016-09-25 9.2 1 10 Maritim Hotel Saray Regency

Összesen: 8,6 az ár-érték arány nagyon jó.Jől éreztük magunkat.A közvetlen tengerparti elhelyezkedés nekünk fontos volt.

 • 8,5 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 7 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
az ár-érték arány nagyon jó.Jől éreztük magunkat.A közvetlen tengerparti elhelyezkedés nekünk fontos volt. Teljes értékelés megtekintése

Takács Gábor Mihály, 2016.09.25., Tartózkodás dátuma: 2016.09.15 - 09.22.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel:Mirador

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Mirador, Alanya, Törökország Takács Gábor Mihály 2016-09-25 8.6 1 10 Mirador Resort & Spa

összes ajánlás Törökország

Az Ön értékesítője:

Ingyenesen hívható: H-P: 09:00-20:00 06 80 100 200