Törökország Törökország

Mapa - Török Köztársaság

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 45 900 Ft-tól

TÖRÖKORSZÁGRÓLAz ország, amely két földrészen fekszik

Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa verzus Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 45 900 Ft-tól

Legújabb értékelések Törökország

Összesen: 8 Indulás előtt egy nappal döntöttünk az utazásról. Néha ezek az utak sikerülnek a legjobban. Minden szenzációs volt, köszönet az Invia.hu...

 • 6,5 Szállás
 • 7 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Indulás előtt egy nappal döntöttünk az utazásról. Néha ezek az utak sikerülnek a legjobban. Minden szenzációs volt, köszönet az Invia.hu gyorsaságának és hatékony ügyintézésének. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda a 80-as években épült, részlegesen felújították 2008-ban. Az elhelyezkedés kiváló, 50m-re a parttól, a medencéje jó. A szobában a csap és a zuhanyzó régi, de az ágyak újak, a légkondi benne van az árban. Wifi csak a hallban és a teraszon van. A személyzet kedves, segítőkész, a szobákat minden nap takarítják, a törülközőket cserélik.

Ellátás
A kaja finom volt, bár nem túl változatos, de mi nem enni mentünk. Ital egész nap, minden mennyiségben.

Hotel szolgáltatások
Mindennel elégedettek voltunk. Páncélszekrényt nem béreltünk, semmink nem tünt el, teljesen megbízható a személyzet, felesleges kiadás.

Tengerpart
Szemben a hotellel, kavicsos, kellemes hőmérséklet. Napozó ágyakat lehet bérelni. Biztonságos.

Kiss Zsófia, 2015.07.28., Tartózkodás dátuma: 2015.07.15 - 07.22.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Szálloda:Yeni International

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Yeni International, Alanya, Törökország Kiss Zsófia 2015-07-28 8 1 10 Yeni International

Összesen: 9,6 Összességében tökéletes nyaralás volt. Maximálisan elégedettek a szállodával. A transzfer ideje a reptér és a szálloda között sajnos elég...

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Összességében tökéletes nyaralás volt. Maximálisan elégedettek a szállodával. A transzfer ideje a reptér és a szálloda között sajnos elég hosszú. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Óriási szálloda, nagyon szép belsőépítészeti megoldásokkal. A szobák szépek, tényleg olyanok, mint a katalógusban. Mi standard szobában voltunk 3 felnőtt számára, az ágyakat kicsit keskenynek találtuk. A szállodán belül nagyon nagyok a távolságok, sokat kell gyalogolni. Igaz, hogy csak egy gyorsforgalmi út felett kell átmenni a tengerpartra, de azért szó szerint part az épülettől elég messze.

Ellátás
Az ételek nagyon finomak, választékosak. Mindig van a szállodának olyan pontja, ahol lehet enni, inni. Reggeli 7-10-ig van, de 10-től 11 óráig egy másik étteremben lehet késői reggelire menni, mi gyakran éltünk ezzel a lehetőséggel, nem volt olyan nagy a választék, mint a főétteremeben, de nagyon hangulatos kis étterem, és nem olyan zsúfolt. Ebéd 12:30-tól 14:00 óráig volt, vacsora pedig 18:30-tól 21:00-ig. Este 11 után késői vacsora van, és éjjel 01:00-től 06:00-ig éjszakai snack.

Hotel szolgáltatások
Minden igényt kielégítő szolgáltások. A személyzet nagyon kedves, segítőkész, mindent megtesznek a vendégek kényelméért.

Teljesen telt házas volt a szálloda, minden nagyon zsúfolt volt, ez néha azért zavaró volt főleg az étteremben és a medencéknél. A medencék körül reggel 10-kor már nem lehet szabad ágyat találni. (Egyébként kérik a szállodai vendégeit, hogy reggel 8 előtt ne foglaljanak előre napozóágyakat, mert a törülközőket összegyűjtik)

Negatívumként éltük meg, hogy három nap alatt kétszer tűnt el a szállodai strandtörülközőnk. Voltak olyan vendégek, akik fogták magukat és ráfeküdtek mások által lefoglalt ágyakra is, elvették a törülközőt. Szerencsére elhitte a személyzet, hogy egyszerűen eltűntek a törülközőink és adtak másikat.

Tengerpart
A tengerpart nagyon szép, tiszta, apró kavicsos-homokos. Aki nem tud úszni, nagyon messze a parttól nem tud menni, mert elég hamar mélyül a víz, ott már sziklák vannak. Ajánlom délután a csúszdapark mögötti snack bart :)

Alexandra D. K., 2015.07.28., Tartózkodás dátuma: 2015.07.14 - 07.25.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Szálloda:Vikingen Infinity Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Vikingen Infinity Resort & Spa, Alanya, Törökország Alexandra D. K. 2015-07-28 9.6 1 10 Vikingen Infinity Resort & Spa Hotel

Összesen: 1,6 A képek és a leírás alapján csalódás.

 • 1 Szállás
 • 3 Ellátás
 • 1 Környék
 • 2 Alapár

Összegzés
A képek és a leírás alapján csalódás. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba minősíthetetlen, kezdetleges. A nappaliban van a fürdőszoba.

Tengerpart
Nagyon kicsi, kevés a napágy. Homokos , kavicsos, a víz nehezen megközelíthető.

Névtelen, 2015.07.28.
Régió: Törökország Törökország, Bodrum, Szálloda:Golden Age

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Golden Age, Bodrum, Törökország Névtelen 2015-07-28 1.6 1 10 Golden Age

Összesen: 6,6 Többnyire mindennel elégedettek voltunk. A szobák tiszták voltak, az alkalmazottak kedvesek, segítőkészek voltak.

 • 6,5 Szállás
 • 6 Ellátás
 • 7 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Többnyire mindennel elégedettek voltunk. A szobák tiszták voltak, az alkalmazottak kedvesek, segítőkészek voltak. Teljes értékelés megtekintése

Névtelen, 2015.07.27., Tartózkodás dátuma: 2015.07.17 - 07.24.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Szálloda:Monte Carlo

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Monte Carlo, Alanya, Törökország Névtelen 2015-07-27 6.6 1 10 Alanya-Monte Carlo Hotel

Összesen: 6,4 A nyaralás összességében rendben volt, a hotel hagy kívánnivalót maga után, főként a vezetőség szempontjából. Úgy kezelik a vendégeket,...

 • 5,5 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 7 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés
A nyaralás összességében rendben volt, a hotel hagy kívánnivalót maga után, főként a vezetőség szempontjából. Úgy kezelik a vendégeket, hogy jövőre biztosan ne térjenek vissza hozzájuk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Mindig valami rossz volt a szállodában. A lift naponta legalább 3-szor romlott el, így gyalogoltunk eleget a 8-dik emeletre. A kiszolgálószemélyzet, vagyis a pincérek be vannak tanítva, hogy hogy kell jól hazudni. Nekünk már 1 nap nem működött a klímánk. Folyamatosan azt hazudták, hogy csinálják, de nem történt semmi, ezért elviselhetetlen meleg volt a 8-dik emeleten. Emiatt össze is szólalkoztunk a vezetőséggel, aki azt mondta, ha ez nem tetszik, kidob a szállodából. Ehhez azért kell arc. De a többi személyzet kedves volt.A 4-dik nap éjszaka bokáig érő víz árasztotta el a szobánkat, a másik szobából , így elázott mindenünk. ( A másik szobában csőtörés volt) Egy darabig a fényképezőgép sem működött, amíg ki nem száradt, ezen kívül tönkrement pár dolgunk.

Ellátás
Kimondottan ízlettek az ételek, minden nap volt hús, a hallottak alapján , ez nem minden szállodában jellemző, mert drága, és inkább zöldségeket adnak.

Tengerpart
A part gyönyörű, tiszta, eléggé rendezett is.

Gyárfás Judit, 2015.07.27., Tartózkodás dátuma: 2015.07.15 - 07.22.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Szálloda:Fun Point Suite

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Fun Point Suite, Alanya, Törökország Gyárfás Judit 2015-07-27 6.4 1 10 Fun Point Suite

összes ajánlás Törökország

Az Ön értékesítője:

Ingyen hívható: 06 80 100 200