Törökország Törökország

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 49 900 Ft-tól

TÖRÖKORSZÁGRÓLAz ország, amely két földrészen fekszik

Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa verzus Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 49 900 Ft-tól

Legújabb értékelések Törökország

Összesen: 7,2 Nagyon felhaborodott vagyok az miatt ha nem tengerre nezo szobat valasztunk van egy nagyon kellemetlen resz megpedig azt megertettem...

 • 7 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 6 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés
Nagyon felhaborodott vagyok az miatt ha nem tengerre nezo szobat valasztunk van egy nagyon kellemetlen resz megpedig azt megertettem volna ha utcara nezo a szoba... De sajnos mi egy temetore nezo szobat kaptunk... ez egy 5☆ szallodanal botranyos Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Takaritas nem vittek tulzasba... es temetore bezo szoba volt

Ellátás
Kivalo

Hotel szolgáltatások
Animatorok talan jobbak lehettek volna a musorok sajnos nem nyerte el tetszesunket mindig

Tengerpart
Megfelelo

Guzmics Attila, 2016.06.29., Tartózkodás dátuma: 2016.06.19 - 06.26.
Régió: Törökország Törökország, Török Riviéra, Hotel:Sea Planet

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Sea Planet, Török Riviéra, Törökország Guzmics Attila 2016-06-29 7.2 1 10 Sea Planet

Összesen: 9,6 Nagyon elégedett vagyok, Ilyen figyelmességet még nem tapasztaltam, mint amit ez a szálloda nyújtott. Minden szempontból megfelelt az...

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Nagyon elégedett vagyok, Ilyen figyelmességet még nem tapasztaltam, mint amit ez a szálloda nyújtott. Minden szempontból megfelelt az elvárásunknak. holnap ujra utaznék!!!! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Nagyon jó tengerre néző szobát kaptunk ,

Ellátás
Az ellátás kifogástalan volt, talán azt is mondhatnám, hogy ez már túlzás volt.

Hotel szolgáltatások
Rendkívül figyelmes volt a személyzet a takarítók, a pincérek Miután nem volt 2 külön ágyas szobájuk, ezért egy franciaágyas szobát kaptunk, amit nem szeretünk, mert ha egyikünk megmozdult a másik felébredt. Amikor a parton voltunk jött egy alkalmazott aki arról érdeklődött hogy vagyunk megelégedve. Mikor említettük Neki, hogy mi a problémánk, már délutánra betettek a szobába egy harmadik 1 személyes fekvőhelyet. I Nagyon figyelmesek voltak.

Tengerpart
Kicsit messze volt tenger, de a tisztaságról csak felsőfokon beszélhetünk. Kényelmes napágyak, , napvédők. A tenger kristlytiszta volt.

Dr. Leveles Györgyné, 2016.06.28., Tartózkodás dátuma: 2016.06.18 - 06.25.
Régió: Törökország Törökország, Antalya, Hotel:Saturn Palace

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

4 fénykép

Saturn Palace, Antalya, Törökország Dr. Leveles Györgyné 2016-06-28 9.6 1 10 Saturn Palace Hotel

Összesen: 9,2 Mind a szálloda minősége,mind az ételek színvonala szuper volt. Mind a négyen jól éreztük magunkat a nyaralás alatt.

 • 9 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Mind a szálloda minősége,mind az ételek színvonala szuper volt. Mind a négyen jól éreztük magunkat a nyaralás alatt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A hotel megfelelt az 5* besorolásnak.

Ellátás
Mindvégig remek,változatos volt az étel választék.

Hotel szolgáltatások
két alkalommal volt csak problémánk. Az első az volt,hogy a kulccsal nem lehetett bemenni a szobánkba,ezért másik szobába költöztettek.A második,szerencsére az utolsó éjszakán volt,tudniillik,nem működött a légkondicionáló.

Tengerpart
A tengerpart könnyen megközelíthető volt és többféle lehetőség is volt a vízbejutásra. A stégről,valamint a homokos tengerpartról.

Tibor László S., 2016.06.27., Tartózkodás dátuma: 2016.06.16 - 06.23.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel:White City Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

White City Resort, Alanya, Törökország Tibor László S. 2016-06-27 9.2 1 10 White City Resort

Összesen: 10 Az Eftalia 3db.szálloda komplexumból áll minket a Marinába szállásoltak el annak ellenére,hogy a Resortba volt a foglalás,ami nem baj...

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Az Eftalia 3db.szálloda komplexumból áll minket a Marinába szállásoltak el annak ellenére,hogy a Resortba volt a foglalás,ami nem baj mert tökéletes volt minden! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda megfelel az 5.csillagos besorolásnak a szobák 2hálloszobásak 2 teresz.Az utazási iroda képei hotelről nem csak szép részletek válogatása hanem minden pont olyan mint a képen!

Ellátás
Aki ebben a hotelben éhen marad az vessen magára!A választék felsorolása sokáig tartana!

Hotel szolgáltatások
A hotel szolgálatásai kitünöek minden este müsorok a személyzet kedves az extra szolgáltatást kináló személyzet nem tolakodó!mint az arab országokba.

Tengerpart
A parton van közvetlen az aqua part max5 perc egy alaguton keresztül a parton 7helyen lehet étkezni és 30méterenként inni.Az esti müsorok is a parton van egy colloseumban és a bárok ennek megfelelően 24-óráig van nyítva.A szállodában non-stop lehet inni és a burger-boxban enni ha megéheztél.

Horváthné Maléth Ilona, 2016.06.26., Tartózkodás dátuma: 2016.06.12 - 06.19.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel:Eftalia Island Deluxe Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Eftalia Island Deluxe Resort, Alanya, Törökország Horváthné Maléth Ilona 2016-06-26 10 1 10 Eftalia Island Marina

Összesen: 9,6 Negyedszerre vagyunk Törökországban, de ez a szálloda és szolgáltatásai felülmúlták várakozásunkat.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Negyedszerre vagyunk Törökországban, de ez a szálloda és szolgáltatásai felülmúlták várakozásunkat. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Gyönyörű a szálloda, pihenésre, kikapcsolódásra egyaránt alkalmas. Én minden korosztálynak ajánlom. A szobák és az egész szálloda területe igényes, tiszta, kertje gondozott. Szobánkat mindennap takarították, tiszta törölközőket tettek, minibárt minden nap újratöltötték.Klíma jól működött.

Ellátás
Maximálisan megvoltunk mindennel elégedve. Az ételek kínálata változatos, borok behűtve minden vacsoránál az étteremben. Az édességek, torták látványa és íze, változatossága igazi gasztronómiai élményt jelentett számunkra. Minden nap grilleztek az udvaron. Az étlapon a húsok közül bárány, birka, hal csirke egyaránt szerepelt mindenféle formában. Fagylaltok, olasz édességek minden nap és amit még el lehet képzelni.....

Hotel szolgáltatások
Két hatalmas medence mellett az egyik inkább a pihenést szolgálta, a másik mellett egész nap szólt a zene és az animátorok játékokkal kedveskedtek, akik fantasztikusan beilleszkedtek a nyaralók soraiba és családias hangulatot teremtettek. Egész nap szólt a zene, sőt kérésünkre a mi hazai CD lemezünket is betették. Minden este élő zenés táncház, illetve műsorok voltak. A szálloda vezetősége mindent megtett, hogy jól érezzük magunkat. Sok alkalmazottja van a szállodának, ami szintén a kényelmünket szolgálták. A nap 24 órájában lehetett enni a bárokban inni. A la carte itallapról lehet kérni a koktélokat, sőt egyéni igényeket is figyelembe veszik. Ez a szolgáltatás is ingyenes volt a szállodában.

Tengerpart
A tengerpartot a szálloda udvarából egy díszített alagúton lehet megközelíteni. A part tiszta, de fürdő cipő nélkül senki ne menjen be, mert apró kövek, nagyobb kavicsok vannak benne, amit a közvetlen a partról nehezen lehet észre venni. A vize szinte meleg. Napágyak felett árnyékolók vannak, így napernyőre nem volt szükség. A parton van bár és étterem, ahol este 6 - ig ihatunk, ehetünk. A napágyak használatáért nem kell fizetni.

Névtelen, 2016.06.22., Tartózkodás dátuma: 2016.06.12 - 06.19.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel:Doganay Beach Club

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

Doganay Beach Club, Alanya, Törökország Névtelen 2016-06-22 9.6 1 10 Doganay Beach Club

összes ajánlás Törökország

Az Ön értékesítője:

Ingyen hívható: H-K 09-20 | SZ-P 09-18 06 80 100 200