Törökország Törökország

Mapa - Török Köztársaság

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 45 900 Ft-tól

TÖRÖKORSZÁGRÓLAz ország, amely két földrészen fekszik

Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa verzus Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 45 900 Ft-tól

Legújabb értékelések Törökország

2014.07.30. - Névtelen - Elolvasva: - Tartózkodás dátuma: 2014.07.20 - 07.27.

 • Összesen: 7,2
 • 8 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 9 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés
Ha valaki olcsón szeretne nyaralni, pihenni és elfogadja az ehhez mért szolgáltatásokat, még jól is érezheti magát. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba rendben volt, tiszta, megfelelt a 3* -nak. Egy-két éjszaka zajos volt nagyon az utcai zajok és a földszinti vendégek hangoskodásától.

Ellátás
Az all inclusive nem volt a legjobb, pedig voltunk Alanyában más 3*-osban is. Szegényes volt az étel-felhozatal.

Kétféle főtt étel ebédre. A zöldség, gyümölcs, saláták néha még a harmadik napon is visszaköszöntek, néha megsavanyodott, majdnem romlott volt. Édesség csak egyféle, és az is csak mézes gríz-gombóc...

Hotel szolgáltatások
Egyszerű szálloda, a 3 naponkénti ágynemű és törölköző csere csak az 5. napon jött össze. Wi-fi néha gyenge volt, de cserében néha a szobában is elérhető. A személyzet készséges, kedves volt, mindenben segített, amiben tudott.

Tengerpart
A part tiszta volt, a hét elején a tenger is, de hétvégére sajnos már minden volt a vízben: szalvéta, csomagolópapír, fű stb.

Wasa, Alanya, Törökország Névtelen 2014-07-30 7.2 1 10 WASA

2014.07.30. - Deákné Szűcs Ilona - Elolvasva: - Tartózkodás dátuma: 2014.07.20 - 07.27.

 • Összesen: 9,8
 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Nagyon jól éreztük magunkat. Ami probléma: mi vasárnap éjjel érkeztünk és jelentkeztünk be. Az indulási vasárnap pedig délben ki kell költöznünk a szobából, holott a repülőtérre csak este 6 után indulunk. Ez egy elveszett nap, mert igazából sehova nem tud menni az ember. Ott vanak az értékei nála és sem egy tengerpart, sem különösebb vásárlási lehetőség, mert ezeket cipelni és felügyelni kényszerül. Mindig nagyon aranyosak voltak a törökök, de itt felárért maradhattunk volna a szobában és csak úgy is 4-ig. Ezt így igazságtalannak tartom, mert nem is töltöttük ki az időnket. Így csak a szálloda halljában ücsörögtünk estig. Elveszett nap!

Ami csúnyán meg tud rongálni egy nyaralást azon Önök nem tudnak változtatni. A térség, így a szálloda is tele van orosszal. Nekem senkivel semmi bajom, de sajnos ők sehol nem tudnak viselkedni. Fogalmuk sincs a kultúráról. PL amíg a török, a német, a magyar stb sorbaáll, azt ők nem ismerik. Ebből, a hangoskodásikból, és egyéb nevelési hiányosságaikból adódóan támadt néha kis nézeteltérés. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tiszta, szép, rendezett.

Ellátás
Sajnos túl jó volt, így már megint rámragadt néhány plusz kiló. Röviden a bőség zavarával küzdöttem minden étkezésnél.

Hotel szolgáltatások
Kitűnőek. Ha lehet, azért egyet megjegyeznék: nincs tisztában mindenki azzal, hogy mit jelent all inclusive és adott szállodában ez milyen szolgáltatásokkal jár. Különösen, ha először utazik és nincs a szállodában magyar nyelvű tájékoztató. Emiatt én is az utolsó napokon jöttem rá, hogy mi mindent tartalmaz. Pl. csak utolsó előtti napon leltem rá a török fürdőre, szaunára. Ezért javasolnék arra egy külön magyar nyelvű tájékoztatást adott, konkrét szállodára szabva, amit az utas a kiskezébe kap indulás előtt..

Tengerpart
Kifogástalan megközelítés az út alatt kiépített vezető alagúton át.

Sealife Family Resort, Antalya, Törökország Deákné Szűcs Ilona 2014-07-30 9.8 1 10 Sea Life

2014.07.30. - Névtelen - Elolvasva: - Tartózkodás dátuma: 2014.07.20 - 07.27.

 • Összesen: 6,6
 • 6 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 8 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés
Aki teheti másik szállodát valsszon mert ennyi pénzért sokkal jobbat is lehet találni a török Riviérán . 80% orosz teljessen elrontja az egesz hangulatát a szállodának . (Nem tudnak viselkedni) Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobákat hiába újították fel az egész szállodában érezhető hogy régi építésű (szocreál )

Ellátás
A reggeli ebéd vacsora kifogástalan . Szinte az egyik legjobb ellátás volt az eddigi szállodák hoz képest Törökországban .

Hotel szolgáltatások
Animáció a szállodában szinte csak oroszul folyik . A medencenél a zene értékelhetetlen , hangos disco zene

Tengerpart
Tengerpartja megfelelő , bár közvetlenül az eleje teljesen köves

Green Max, Belek, Törökország Névtelen 2014-07-30 6.6 1 10 GREEN MAX - HOTEL

2014.07.30. - Gabriella S. - Elolvasva: - Tartózkodás dátuma: 2014.07.20 - 07.27.

 • Összesen: 9,8
 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Jó szálloda, visszatérnénk máskor is. Különösen kisgyerekes családoknak ajánlom, mert az étkezés és a játszótér is kiváló, a tengerpart homokos, lassan mélyülő. Teljes értékelés megtekintése

Side Star Resort, Side, Törökország Gabriella S. 2014-07-30 9.8 1 10 SIDE STAR RESORT

2014.07.29. - Gyucha Mariann - Elolvasva: - Tartózkodás dátuma: 2014.07.13 - 07.20.

 • Összesen: 9,6
 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Szervezett és nagyon jól koordinált csapat. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobával és a szállással meg voltam elégedve. Tiszta, szép, igényes szállás.

Ellátás
Minden rendben volt. Bőséges ellátás volt biztosítva.

Hotel szolgáltatások
A hotel mindenben kielégítette a vendégek elvárásait és arra törekedtek, hogy mindenki jól érezze magát az ott töltött idő alatt.

Tengerpart
A tengerparti szolgáltatások renben voltak.

Side Royal Paradise, Side, Törökország Gyucha Mariann 2014-07-29 9.6 1 10 Side Royal Paradise ex. Desiree

összes ajánlás Törökország

Az Ön értékesítője:

H - P 9.00 - 18.00 | SZ 9.00 - 13.00 06 80 100 200