Törökország Törökország

Mapa - Török Köztársaság

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 45 900 Ft-tól

TÖRÖKORSZÁGRÓL



Az ország, amely két földrészen fekszik

Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa verzus Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 45 900 Ft-tól

Legújabb értékelések Törökország

2014.07.23. - Viktória R. - Elolvasva: - Tartózkodás dátuma: 2014.07.13 - 07.20.

 • Összesen: 10
 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Először foglaltam neten - így az Invián is- nyaralást ami repülőutat is tartalmazott. Az indulástól hazaérkezésig minden percre pontosan, korrekt módon működött. Az idegenvezetők figyelmességét, kedvességét, felkészültségét külön kiemelném a pozitív dolgok közül. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Abszolút tökéletes hely. Ár -érték arány kiváló.

Ellátás
Tökéletes. A személyzet kedves, figyelmes és segítőkész. Angolul mindenki beszélt

Hotel szolgáltatások
Tökéletes

Tengerpart
A tengerpart a szálloda épületétől kb. 100 m. Homokos, lassan mélyülő, időnként a hullámok által felkavart, zavaros a víz, de összességében tökéletes még kisgyerekes családok részére is. Tusoló a parton. Rengeteg napágy áll rendelkezésre. A szálloda épülete és a part közötti beach bár helyezkedik el. A hűtők folyamatosan feltöltve hideg palackos ásványvizzel. Kávégép,üdítőautomata működik.

Annabella Diamond Hotel & Spa, Alanya, Törökország Viktória R. 2014-07-23 10 1 10 Annabella Diamond Hotel & Spa

2014.07.23. - Orsolya Hegedüs - Elolvasva: - Tartózkodás dátuma: 2014.07.13 - 07.20.

 • Összesen: 9,4
 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 7 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Nagyon jól éreztük magunkat, a szálloda minden igényt kielégített és a fakultatív programokat is nagyon élveztük. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállás nagyon magas színvonalú, a szobák kényelmesek, bár a klíma nem volt 100%-os. Nagyon nagy medencék, kényelmes napozóágyak, kiváló kiszolgálás! Bármikor visszamennék ide szívesen!

Ellátás
Igazából így tudnám kifejezni: egész napos evés-ivás. Az ultra allinclusive szolgáltatás megért minden pénzt, nagyon kényelmes, hogy nem kell soha a minibárból kivett kólákat számolnunk. :-) Rengeteg finomság volt, szerencsés vagyok, mert nagyon sok szép szállodában jártam már, de ilyen mennyiségű ételt, és ekkora méretű éttermet még soha sehol sem láttam. Szerintem nem volt olyan étel, amit ne lehetett volna megtalálni egy-egy vacsora során.

Hotel szolgáltatások
A kiváló szolgáltatás mellett kiemelném az animátorok munkáját. A családosoknak pláne nagyon ajánlom a helyet, mert a gyermekeket egyfolytában szórakoztatják a legjobb programokkal. Így a szülőknek is van idejük pihenni, a picivel pedig egy szuper csapat foglalkozik.

Tengerpart
Hát nem egy Maldív-szigetek, de azt ugye nem is itt kell keresni. Sötét homok, nagy hullámok, a parton szuper vízisport lehetőségek. Kultúrált zuhanyzó és lábmosó, jó hangulatú beach bárral.

Royal Alhambra Palace, Side, Törökország Orsolya Hegedüs 2014-07-23 9.4 1 10 Royal Alhambra Palace

2014.07.22. - Elek Anna Mária - Elolvasva: - Tartózkodás dátuma: 2014.07.06 - 07.11.

 • Összesen: 9,8
 • 9,5 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Maximálisan megvoltunk elégedve az utazási irodával. Nagyon kedvesek voltak és segítőkészek. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda nagyon szép és tiszta. Egyedül a klíma nem úgy működött ahogy kellene.mert 30 fok alá nem lehetett hűteni a szobát. Összességében meg voltunk elégedve.

Arycanda De Luxe, Alanya, Törökország Elek Anna Mária 2014-07-22 9.8 1 10 Kirman Arycanda

2014.07.22. - Névtelen - Elolvasva: 14× - Tartózkodás dátuma: 2014.07.12 - 07.19.

 • Összesen: 10
 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Szuper,gyönyörű,szálloda!!!Nagyon elégedettek voltunk a szállodával,szuper volt minden!Tiszta szoba,minden nap takarítva.Ételek finomak,rengeteg féle.Strand kifogástalan!Szívesen mennénk vissza akár most azonnal,nagyon jól éreztük magunkat!A többi magyar nyaraló is akikkel kint ismerkedtünk meg ők is nagyon jól érezték magukat elmondásuk szerint ezért nagyon ajánlom ezt a szállodát nyaralás céljából!!! Teljes értékelés megtekintése

Vikingen Infinity Resort & Spa, Alanya, Törökország Névtelen 2014-07-22 10 1 10 Vikingen Infinity Resort & Spa

2014.07.21. - Erik C. - Elolvasva: 13× - Tartózkodás dátuma: 2014.07.11 - 07.18.

 • Összesen: 9,4
 • 9,5 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
A hotel és azt azt körülvevő létesítmény nagyon igényesen lett kiépítve, szép helyen töltöttük el a 7 napot. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Szobák cseréjét rugalmasan kezelik az elején. A szoba minden igényt kielégített, a takarító személyzet szinte mindig hagyott valami meglepetést.

Vannak szobák, melyek a szomszédos club-ra, vagy egy mecsetre néznek, ezek hangosak lehetnek a tapasztalat alapján.

Ellátás
Az ellátás nagyon rendben volt. Folyamatos lehetőség étel és italfogyasztásra, a nagy területet lefedik a bárok, így nem kell sokat sétálni egy frissítő italáért.

Az ételek tükrözik a helyi szokásokat, nagyon sok salátaféle, zöldség és gyümölcs van, nem a hús dominál. Ennek ellenére minden étkezésnél meg lehet találni az ízlésnek megfelelő fogást.

Hotel szolgáltatások
Sok kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget kínál a szálloda, emellett számos extrával is rendelkezik. (pl. minibazár a nyaraláshoz szükséges dolgokkal)

Tengerpart
A tengerpart szép, tisztán tartott, a szálloda rendelkezik saját vízimentőkkel is. A nyaralásunk alatt 4 nap nem lehetett a vízbe menni a nagy hullámok miatt, de kis séta után meg lehetett oldani. Helyenként a kavicsok zavaróak, érdemes papucsban járni a parton.

Saphir Hotel & Villas, Török Riviéra, Törökország Erik C. 2014-07-21 9.4 1 10 Alanya-Saphir Hotel

összes ajánlás Törökország

Az Ön értékesítője:

H - P 9.00 - 18.00 | SZ 9.00 - 13.00 06 80 100 200