Törökország Törökország

Mapa - Török Köztársaság

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 45 900 Ft-tól

TÖRÖKORSZÁGRÓLAz ország, amely két földrészen fekszik

Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa verzus Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 45 900 Ft-tól

Legújabb értékelések Törökország

2014.08.30. - Névtelen - Elolvasva:

 • Összesen: 2,6
 • 2,5 Szállás
 • 2 Ellátás
 • 5 Környék
 • 1 Alapár

Összegzés
Mivel ár-érték arányban nem voltunk egyáltalán megelégedve, (mivel utólag más embereket megkérdezve az all inclusive ellátás többet tartalmazott, és a szállások minősége is jóval magasabb volt, mindössze + 30-40.000 Ft-ért) nem ajánlanánk a szállodát, ennyi pénzért már 4 és 5*-osba is el lehet menni, ahol a reggeli ebéd és vacsora mellett még külön snack bár is a rendelkezésre állt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállás nem éppen a 3 csillagos kategóriába sorolható, inkább 2 csillag... igaz takarítani jöttek minden nap, bár ha két szennyes törülközőt találtak, tisztát már csak egyet hoztak vissza... az étkezőben egyik reggel egy hatalmas döglött csótányt találtunk, amit kb. 30 percig senki sem takarított volna el onnan.

Ellátás
Az ellátás habár all inclusive volt nem éppen volt változatos, mondhatni az előző napi megmaradt ételeket is ugyanúgy kirakták a következő napra. Húsban szegény ételek, 80%-ban mindig ugyanaz volt a választék.

Hotel szolgáltatások
A recepciósokra volt, hogy legalább 20 percet kellett várni, előfordult, hogy egyik sem volt a helyén, ha valamit szerettél volna kérdezni vagy elkérni a szobakulcsot, akkor pedig csak várnod kellett, érdekes ez is, hiszen legalább egy recepciósnak lennie kéne mindig a helyén. Nem voltak éppen barátságosak, amikor megérkeztünk (hajnal 1 óra) egy bamba fiatal srác volt ott éppen de még csak azt sem kérdezte volna meg, hogy valamit szeretnénk-e enni, a kérdésekre is csak félvállról válaszolt. A széfért napi 1 eurót kellett fizetni, már első nap kifizettük, hogy ne legyen belőle később probléma, 7 napra fizettük, 10 euróssal, de a recepciós nem tudott visszaadni egy eurót, (tehát mintha 8 napra fizettük volna...) de a többi napokon se lett volna eszébe, hogy esetleg visszaadja azt az egy eurót, bár megjegyzem ez a dolog nem a pénzen múlt, hanem az elveken...

Tengerpart
Ehhez a hotelhez tartozó tengerpart (6-os) nem éppen a tisztaságáról volt híres. A szállodától egyébként nem volt messze (kb. 200 méter). Nem egyszer a tengerparton ahol éppen, hogy csak beleléptünk a tengervízbe sörösüveg darabkákat találtunk. A napágyakért és a napernyőért 4 eurót kellett fizetni. A Cleopatra Beach (ami ettől a szállodától kb. 6-7 megállóra volt, a busz gyakran jár, 10-15 percenként, 1 eurót vagy 2 lírát kellett fizetni a buszon) viszont tiszta, nem volt zsúfolt, nem találtunk szemetet sem a tengerben sem a parton, habár itt a napágyakért és a napernyőért 6 eurót kértek, mégis jobban megérte ide elmenni.

Sweet Apart, Alanya, Törökország Névtelen 2014-08-30 2.6 1 10 Sweet Apart

2014.08.29. - Dóra S. - Elolvasva: 15× - Tartózkodás dátuma: 2014.08.17 - 08.24.

 • Összesen: 5,8
 • 6,5 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 2 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés
A nyaralás mindig úgy sikerül ahogy az ember érezni akarja magát!! Szóval mi jól éreztük magunkat csak nem ehhez az 5*-hoz vagyunk szokva. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállodai szobával nem volt gond, leszámítva hogy egy hétig nem takarítottak!!

Ami személy szerint szívfájdalmam volt, hogy 1 hétig egy ipari területre néztem, kiábrándító látvány volt!!

Ellátás
All inculise ellátásnál nehéz nem találni semmit amit az ember szívesen megeszik.

Hotel szolgáltatások
Ha többször kértem akkor kaptam-legyen bármiről szó.

Eleve 3 ágyas szobát kaptunk egy 1 éves gyerekkel. Természetesen rögtön kaptunk egy bébi ágyat, de egy héten keresztül nem voltak képesek elvinni a harmadik használatlan ágyat.

A hét közepén pedig a jó televízió készülékünket kicserélték egy nem működőre ami utána a hét végéig ránk ragadt.

Tengerpart
A tengerpart szép volt, tiszta. Szerettünk lejárni. Elfogadtuk a tényt, hogy nem teljesen parti a szálloda és ennek megfelelően viszonyultunk hozzá.

Grand Pearl Beach, Side, Törökország Dóra S. 2014-08-29 5.8 1 10 Grand Pearl Beach

2014.08.29. - Névtelen - Elolvasva: 15× - Tartózkodás dátuma: 2014.08.20 - 08.27.

 • Összesen: 5,4
 • 5 Szállás
 • 4 Ellátás
 • 9 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés
Számomra csalódás volt. Csak azoknak tudnám ajánlani, akik először utaznak Törökországba 5 csillagos szállodába és még nincs viszonyítási alapjuk.

Legnagyobb problémánk a tisztasággal és a vendégszeretettel volt.

Legnagyobb pozitívum a gyönyörű kert, a sok medence, és a csúszdapark. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Standard panorámás szobánk nem a tengerre nézett, de utólag rájöttünk, hogy ez még szerencse, legalább nem volt zajos és a kilátás egy parkolóra, erdőre és a hegyekre nézett.

Elég pici volt a szobánk, megérkezéskor a franciaágyon lévő barna díszpárnán fehér koszfoltok éktelenkedtek. A fürdőszobában a kádon és a falon is penész csíkok voltak....

A szoba takarítása nem volt megfelelő, nem a létszámunknak megfelelően cserélték a törölközőket, az asztal és az ágy alatt porcicák voltak végig.

A légkondi jól működött, az ablakok nagyon jól szigeteltek(hőt és hangot is).

A recepción kritikán aluli hangnemben beszélnek a vendéggel, már ha egyáltalán szóba állnak vele, de angolul senki sem beszél(egy szót ismernek: "impossible")! A személyzet egy-két kivétellel nem túl kedves.

Ellátás
Az ételválaszték bőséges, de nem túl változatos, szinte mindenért sorba kellett állni, nincs kiírva a számunkra ismeretlen keleties ételek neve. Sokszor elfogyott a tiszta evőeszköz és tányér, a vacsoránál pincért egyszer sem láttunk, nekünk kellett az innivalóért szaladgálni (ahol természetesen sorbaállás volt).

Hotel szolgáltatások
A programok változatosak, és jók voltak (ügyességi játékok, táncok, pezsgős habparty...) ezzel teljesen meg voltunk elégedve.

Minden este más-más tematikájú esteket tartottak.

A strandtörölközőket viszont csak reggel lehet kikérni és délután meghatározott időben lehet leadni.(tehát délutáni megérkezésnél nehezen kaptunk törölközőt)

A WiFi minősíthetetlenül rossz. Ennek használatáról sem adnak tájékoztatást, segítséget. Csak a hallban elérhető és ott is 5-10 percenként megszakad.

Tengerpart
A szálloda kertje gyönyörű, rendezett és hatalmas. A tengerpart is nagyon közel van és sosem volt tömeg. Ezzel tökéletesen elégedettek voltunk.

Viszont a medence környékén a kő nagyon csúszós! Többen hatalmasakat estek (én is), gyerekeknek kifejezetten veszélyes.

A medence környékét ritkán takarítják, ott is kosz volt. (pl a kis hidak alatt poharak, ételmaradékok voltak bedobálva, és amíg ott tartózkodtunk, az ott is maradt...)

Joy Nashira Resort, Side, Törökország Névtelen 2014-08-29 5.4 1 10 Joy Nashira Resort

2014.08.28. - Névtelen - Elolvasva: 26× - Tartózkodás dátuma: 2014.08.20 - 08.27.

 • Összesen: 6,8
 • 6 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 7 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Családdal mentünk, mindenki felnőtt. Összességében jól éreztük magunkat, egyedül az volt zavaró, hogy a személyzet nem nagyon beszélt idegen nyelveket (angol, német), azért bármilyen problémát kicsit döcögősen sikerült intézni, pl. a szobacseréről fél napos sikertelen intézés után lemondtunk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobánk (sajnos) szuterén volt, tehát két pici ablaka volt, és nem volt erkélyünk. Ezért a balkon előnyeit nem tudtuk kihasználni, ellenben kellemesen hűvös volt mindig a szoba, és az étteremhez is nagyon közel voltunk. A szoba tűrhető méretű volt, az ágyak viszont zajosak voltak, ha megfordult rajta az ember.

Ellátás
Az ételek finomak voltak egy-két kivétellel - pl. a hal néha kesernyés volt. A reggeli nem volt változatos, de a frissen sült palacsinta nekünk nagyon bejött. Az ebéd nem volt nagy szám, a levesek sokszor paradicsom-alappal készültek. A vacsorán egyrészt ugyanazok a kaják voltak, mint ebédkor, másrészt volt frissen grillezett hús, hal; ez volt a legjobb étkezés. A sütemények általában ugyanazok voltak. Napközben a medencénél is és a tengerparton is volt lehetőség enni, illetve süteményeket és jégkrémet is felszolgáltak. Víz, üdítő volt bőven, a lobby-ban napközben volt limonádé is. Az alkoholos italokat is bőven mérték. Finom volt a török tea is.

Hotel szolgáltatások
A hotelnél volt egy nagy medence, meg két kisebb (egyik gyerekmedence), a víz kellemes és tiszta volt. Ezenkívül spa részlegük is van, szaunával, török fürdővel, masszírozással (ezért fizetni kell), kozmetikával és fodrásszal (ezek is fizetősek). Az animációs csapat is szuper volt, napközben többször volt aqua-zumba, és minden este volt program gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Tengerpart
A tengerparthoz 6-7 percet sétálva vagy ha jött, golfkocsival lehetett lejutni, tiszta, felszerelt, rendben volt. A napozóágyakat este rendbe tették, a partot takarították. A parton nem ettünk, így arról nem tudok nyilatkozni, hideg italok mindig voltak bőven.

Grand Pearl Beach, Side, Törökország Névtelen 2014-08-28 6.8 1 10 Grand Pearl Beach

2014.08.28. - Névtelen - Elolvasva: - Tartózkodás dátuma: 2014.08.15 - 08.24.

 • Összesen: 7,8
 • 8 Szállás
 • 6 Ellátás
 • 7 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
kellemes élményekkel tértunk haza! még szívesen maradtunk volna...... Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Ár, érték aránynak megfelelt.

Ellátás
Ellátás nélkül voltunk. De a helyszínen be lehetett fizetni reggelire v. vacsorára.

Hotel szolgáltatások
megfelelő

Tengerpart
10 perces sétával könnyen megközelíthető.A part eléggé zsúfolt.

Yonca Apartmanház, Az Égei Riviéra, Törökország Névtelen 2014-08-28 7.8 1 10 Yonca Aparthotel

összes ajánlás Törökország

Az Ön értékesítője:

H - P 9.00 - 18.00 06 80 100 200