Törökország Törökország

Mapa - Török Köztársaság

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 59 900 Ft-tól

TÖRÖKORSZÁGRÓLAz ország, amely két földrészen fekszik

Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa verzus Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 59 900 Ft-tól

Legújabb értékelések Törökország

Összesen: 8,2 Összességében nagyon jól éreztük magunkat. Gyönyörű környezet, a szállás minősége is megfelelő, az étkeztetés tényleg nagyon kiváló és a...

 • 8 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 6 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Összességében nagyon jól éreztük magunkat. Gyönyörű környezet, a szállás minősége is megfelelő, az étkeztetés tényleg nagyon kiváló és a tengerpart is elég jó volt. Negatívumként a közelben lévő mecsetet tudnám felhozni, és a körülményes közlekedést. Bár utóbbiról azt gondolom, hogy ha a kellő információval rendelkeztünk volna, akkor a 2-3 órás buszozást megspóroltuk volna 1 óra alatt. Azt gondolom erről az utazási irodának kellene jóval részletesebb információt nyújtania. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Minősége megfelelő. Tiszta környezet, szoba, stb. Egyetlen probléma az elhelyezkedése, ugyanis a közelben egy mecset található, ahol minden hajnalban fél 6 körül megszólalt az ima. Ez sajnos elég hangos volt ahhoz, hogy fel is ébredjek rá minden hajnalban.

Ellátás
Az ellátás volt a legpozitívabb. Bőséges étel, ital. Még sose találkoztam ennyire kiváló minőséggel.

Hotel szolgáltatások
Igazán megfelelő volt. Nem tudnék semmi rosszat mondani rá.

Tengerpart
Olyan volt mint amire számítottunk. Kavicsos, illetve itt-ott homokos, tiszta, rendezett.

A víz sajnos elég zavaros, de azért lehetett búvárkodás közben látni 1-2 gyönyörű halrajt.

Összességében elégedettek voltunk a tengerparttal.

Zsolt V., 2015.11.27., Tartózkodás dátuma: 2015.08.26 - 09.02.
Régió: Törökország Törökország, Török Riviéra, Hotel:Euphoria Palm Beach

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Euphoria Palm Beach, Török Riviéra, Törökország Zsolt V. 2015-11-27 8.2 1 10 EUPHORIA PALM BEACH

Összesen: 9,2 A kiválasztott úticel az elvárásaiknak megfelelt, a fakultatív programok zökkenőmentesen zajlottak, csak ajanlani tudjuk mindenkinek!

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
A kiválasztott úticel az elvárásaiknak megfelelt, a fakultatív programok zökkenőmentesen zajlottak, csak ajanlani tudjuk mindenkinek! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda es a szoba gyönyörű volt, elvárásaiknak megfelelő!

Ellátás
Az ételek sokfélék voltak , alig tudtunk választani közülük! Az édességek nagyon finomak es különlegesek voltak!

Hotel szolgáltatások
A szolgáltatások tükrözték az öt csillagot! :)

Tengerpart
A part kialakítása nem túlzottan volt megfelelő , lehetett volna hó okosabb !

Orsolya C., 2015.11.24., Tartózkodás dátuma: 2015.08.26 - 09.02.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel:Quattro Beach Spa & Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Quattro Beach Spa & Resort, Alanya, Törökország Orsolya C. 2015-11-24 9.2 1 10 Quattro Beach

Összesen: 9,4 Összességében nagyon jó nyaralás volt.

 • 10 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Összességében nagyon jó nyaralás volt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda színvonalas, a szolgáltatások megfelelőek.

Ellátás
Korrekt ellátás, változatos ételek.

Hotel szolgáltatások
Mindennapos animáció, megfelelő szolgáltatások.

Tengerpart
A szállodától kb. 100 m-re fekvő, kavicsos part, viszonylag gyorsan mélyülő.

Névtelen, 2015.11.15., Tartózkodás dátuma: 2015.07.24 - 07.31.
Régió: Törökország Törökország, Kemer, Hotel:Fame Residence Göynük

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Fame Residence Göynük, Kemer, Törökország Névtelen 2015-11-15 9.4 1 10 Fame Residence Hotel Göynük

Összesen: 9 Csodálatos hetet töltöttünk el a Quattro Beach Hotelben, ahol minden a várakozásaink szerint alakult. A hotel személyzete barátságos a...

 • 9 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Csodálatos hetet töltöttünk el a Quattro Beach Hotelben, ahol minden a várakozásaink szerint alakult. A hotel személyzete barátságos a szálloda pedig fantasztikus. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A hotel gyönyörű, igényesen és stílusosan kialakított tágas terekkel rendelkezik, így a méretéből fakadó nagy számú szállóvendég ellenére sem volt érezhető zsúfoltság.A szoba felszereltsége megfelelő az erkélyről csodás a tengerparti panoráma.

Ellátás
A svédasztalos és ultra all inclusive ellátásnak köszönhetően a különböző napszakokban különböző típusú ételeket kínáló éttermek és snack bárok megfelelő módon nyújtják a változatos étkezés lehetőségét mindenki számára.Szinte a nap 24 órájában ehetünk, ihatunk.

Hotel szolgáltatások
Sokrétű a szálloda által kínált szolgáltatások sora.Kicsiknek nagyoknak egyaránt van lehetőségük kikapcsolódni, pihenni játszani.Ha lazítani szeretnénk a hotel saját wellness és spa részleggel rendelkezik, ha pedig aktívan töltenénk a nyaralást akkor különféle vízi sportok közül választhatunk. A gyerekeknek kids club, csúszda park nyújt kikapcsolódást. Minden korosztály számára kiváló esti levezetés a vacsora után kezdődő élő műsor.

Tengerpart
A szálloda saját tengerparttal rendelkezik ami közvetlenül megközelíthető. Sok napágy és napernyő van mind a parton, mind pedig a napozó stégen. Használatuk ingyenes és mindig talál az ember szabad ágyat akkor is ha nem megy le kora reggel a partra. A víz tiszta és nincs zsúfoltság. Mivel a part köves, sziklás és gyakran erős a hullámzás, így célszerű a stégről megközelíteni a vizet.

Szalontai Attila, 2015.11.10., Tartózkodás dátuma: 2015.08.16 - 08.23.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel:Quattro Beach Spa & Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Quattro Beach Spa & Resort, Alanya, Törökország Szalontai Attila 2015-11-10 9 1 10 Quattro Beach

Összesen: 8 Amikor megérkeztünk, 2 napra másik szállodában helyeztek el, mert a szálloda túlfoglalta a helyeket. Ahogy láttuk később, ez nem egyedi...

 • 7 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Amikor megérkeztünk, 2 napra másik szállodában helyeztek el, mert a szálloda túlfoglalta a helyeket. Ahogy láttuk később, ez nem egyedi eset volt, rendszeresen előfordul. Ezért a szálloda ígért sok mindent, de nem tartották be. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda szép, a legtöbb szoba tengerpartra néz.

Ellátás
Az ételek finomak voltak, a választék is nagy volt. Az italválaszték elég gyenge volt, főleg agyoncukrozott mű italok voltak.

Hotel szolgáltatások
A parton 5 óra után elvitték a napozóágyon hagyott ruhákat, könyveket, amíg fürödtünk a tengerben (nekik lejárt a munkaidejük, rendet kellett rakni). A könyvvel nem is voltak hajlandóak foglalkozni, a ruhákat, papucsokat, napszemüveget végül sikerült visszaszereznünk a személyzettől, de nem volt egyszerű. A recepciós csak a vállát vonogatta és közölte, hogy nem érdekli. A recepción amúgy sem voltak segítőkészek.

Tengerpart
A tengerpart homokos, kavicsos. A vízben nagyon sok hatalmas (több méteres) kő volt, úszás közben gyakran belerúgtunk, még a mély vízben is.

Névtelen, 2015.11.08., Tartózkodás dátuma: 2015.10.25 - 11.01.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel:Eftalia Marin

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Eftalia Marin, Alanya, Törökország Névtelen 2015-11-08 8 1 10 Eftalia Marin

összes ajánlás Törökország

Az Ön értékesítője:

Ingyen hívható: H - P 09:00 - 18:00 06 80 100 200