Törökország Törökország

Mapa - Török Köztársaság

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 39 982 Ft-tól

TÖRÖKORSZÁGRÓLAz ország, amely két földrészen fekszik

Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa verzus Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 39 982 Ft-tól

Legújabb értékelések Törökország

Legújabb értékelések

2014 2012 2010

10

Gloria Golf Resort

2014.04.08. - Névtelen - Elolvasva: 19× - Tartózkodás dátuma: 2014.04.03 - 04.17.

Szállás: 10 Ellátás: 10 Környék: 10 Alapár: 10

Összegzés
Egyszerűen fantasztikus! Óriási terület, szép tiszta homokos strand, figyelmes kiszolgálás, minden nap tiszta ágynemű, ingyenes minibár. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tiszta, kényelmes szobák, minden nap takarítva. Minden nap tiszta ágynemű.

Ellátás
Reggel, délben, este svédasztalos étkezés, óriási étel választékkal. Minden friss és nagyon fínom.

Tengerpart
Homokos, tiszta. Rengeteg pihenőhellyel, beach bárral.

9,8

Nova Beach

2014.03.26. - Falucskai Margit - Elolvasva: 27× - Tartózkodás dátuma: 2013.09.01 - 09.15.

Szállás: 10 Ellátás: 10 Környék: 10 Alapár: 9

Összegzés
remek volt, Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
mindenkinek javaslom, aki szereti a családias légkört

Ellátás
a kaja nagyon jó volt.

Hotel szolgáltatások
semmi extra

Tengerpart
közvetlen tengarpartja van, kb 10-15 méter

10

Pegasos World

2014.02.15. - Szomszéd József - Elolvasva: 226× - Tartózkodás dátuma: 2013.07.02 - 07.09.

Szállás: 10 Ellátás: 10 Környék: 10 Alapár: 10

Összegzés
Remek szálloda remek helyen! A legjobb ár amit találtam ezért a minőségért. Side busszal pár perc távolságra pár euróért. Homokos tiszta saját part. Szobák tiszták, személyzet kedves. Bár a parton. Nagyon szép hely. A szálloda megérdemli az 5*-ot. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda szép helyen van. Óriási medencével. Ami kicsit hátrányos az az, hogy a családi szobák a szálloda végénél találhatók nem a part mentén, de így is lehet látni a tengert ( ez nem volt nagy baj 2 perc sétát mindenki kibír ).

Ellátás
Az étel változatos, finom és bőséges. Mindenki megtalálja a számára a legfinomabbat. Az ellátás 24 óráig igénybe vehető ami nagyon jó, mert pl ha várost nézni vagy nem kell sietned, hogy hazaérj este 10-re hogy még megihass valamit a bárban hanem nyugodtan nézelődhetsz.

Hotel szolgáltatások
Amit hiányoltunk az a csúszdák. Volt pár de azok inkább gyerek csúszdák voltak. ( Ezt is kibírtuk végülis nem egy csúszdaparkba mentünk ).

Tengerpart
A szállodának saját tengerpartja van ami tiszta és nagyon szép. A parton is van egy bárja a szállodának ahol alkoholos vagy alkoholmentes italok is ingyen fogyaszthatók. A part kb. 1 méteres sávban enyhén kavicsos de utána lágy homokos.( Nem kell cipő mert nem kavicsos annyira ).

8

Hotel Sultan of Side

2013.12.16. - Aradi József - Elolvasva: 186× - Tartózkodás dátuma: 2013.12.04 - 12.11.

Szállás: 7,5 Ellátás: 8 Környék: 8 Alapár: 9

Összegzés
A száloda megfelelt az ár tükrözte a minőséget és azt kaptuk nagyából amit vártunk. A szállodában inkább németül beszélt mindenki és az angolt nem szereték annyira! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállás a török építési lezserséget tartalmazta és néhány elemében már túl is lépet rajta. Egyszer kellet kölöznünk egy hét alatt, mert ,,wóter problem,, volt és nem volt a szobánkba melegvíz. A fűtés mivelmediterrán ország révén klímával volt megoldva, ami nem volt túl halk és a nyálkahártyám is kiszárította.

Ellátás
Szerencsére sok európai étel is volt így minden ok.

Hotel szolgáltatások
A wellenes részen inkább a masszázsokra specializálodtak, nem annyira amedencékre és a jakkuzikra! A dr. Fish kezelés nagyon jó!

Tengerpart
Mivel decemberben voltunk így fürdés a 18-19 fokos vízben nem volt.

8,4

Alara Park

2013.12.11. - Ildikó B. - Elolvasva: 92× - Tartózkodás dátuma: 2013.09.06 - 09.13.

Szállás: 8 Ellátás: 8 Környék: 10 Alapár: 8

Összegzés
Az utazási irodában nem voltak túlságosan barátságosak, de lehet azért mert pont nyitásra érkeztünk. Bankkártyával nem lehetett sajnos fizetni. A hotel gyönyörű szép partrészen helyezkedett el, bár a szálloda tengerpartja elég kicsi volt, mindig ment a harc a napágyakért és ernyőkért. A szobák elég szegényesek és régiesek, de ezt kompenzálta a szálloda udvar az óriása narancs ligeteivel. Az ellátás egyáltalán nem volt változatos, de legalább minden finom volt és friss. A gyümölcsök ebédnél hamar elfogytak és sajnos nem mindig töltötték újra. Az asztalokat nem terítették meg újra és hamar elfogytak a tiszta evőeszközök! A fakultatív programokat mindenkinek ajánlom, nagyon kedves idegenvezető hölgyet kapott (Pamukkale). Hosszú volt de nagyon jól éreztük magunkat! :) Összességében jó kis nyaralás volt! :) Teljes értékelés megtekintése

összes ajánlás Törökország

Kedvencek Bejelentkezés Regisztráció Elérhetőségek

Az Ön értékesítője:


H - P 9.00 - 18.00
06 80 100 200

Nincsenek kedvencek