2014-ben egy újabb görög gyöngyszemre juthatunk el közvetlen charter járattal Budapestről!  Karpathos a Dodekanészosz szigetcsoport 2. legnagyobb tagja, Rodosz és Kréta között helyezkedik el. Vadregényes tájakkal, görög vendégszeretettel és lenyűgöző látnivalókkal várja az ide utazókat!

Az Égei-tengerben Rodosz és Kréta között helyezkedik el. A sziget hosszúsága kb. 50 km, szélessége pedig nem több 8 km-nél, a legmagasabb pontja 1215 m. Klímája kissé szélsőséges, nyáron nagyon meleg van, télen pedig nagy hidegek vannak.

A sziget bővelkedik gyönyörű és változatos strandokban, jellemzően kavicsos partokat találunk itt.

Programlehetőségek és kirándulások

Karpathos legjellegzetesebb látnivalója az egyedi Olympos falu, ahol mintha évtizedekkel ezelőtt megállt volna az idő. Fedezzék fel önök is a hagyományos életstílust, a tradíciókat, gyönyörködjenek a szélmalmokban, üljenek be egy házba, ami egyben étterem is, ahol a házi néni főz. Felejthetetlen! Pigadia főváros már nagyon is korszerű, de egyben bájos. Érdemes sétálni egyet a tengerparti sétányán, leülni egy kávéra és csak úgy gyönyörködni a látványban. Karpathos egyedisége viszont lélegzetelállító strandjaiban is rejlik. Afiarti pedig a szörfösök paradicsoma.   

 OLYMPOS FALU HAJÓVAL – egész napos kirándulás. Rövid hajóút Diafani kikötőbe. Innen autóbuszos transzfer kanyargós úton Olymposba, egy fotó-stoppal. A falu a tengerről nem látható, stratégiai okokból építették így, hogy védett legyen a kalózok támadásaival szemben. Ezért akkoriban a házak szürke színnel voltak befestve, hogy teljesen elvegyüljenek a környezettel. Megérkezés után meglátogatják az Ag. Panagia templomot, hagyományos pékséget, olymposzi házat és egy kézműves boltot, ahol cipőket és népviseleteket gyártanak. Szabad program után vissza Diafaniba.

 OLYMPOS FALU AUTÓBUSSZAL – a program a hajós programmal megegyező. Olympost a nemrégiben befejezett új úton közelítik meg. A múltban ugyanis a falut csak a tengerről lehetett megközelíteni.

 BLUE DAY – egész napos hajókirándulás a sziget legszebb strandjainak nyomában. A Kato Lakos nevezetű natúr strand csak a tengerről közelíthető meg. Strandolás, pihenés és grill ebéd, melyet a hajó kapitánya és a legénység készít el. Délután továbbhajózás az Apella strandhoz, melyet 2002-ben a Földközi-térség legjobb strandjának neveztek ki. Nem marad ki a Kyra Panagia strand sem.

 KARPATHOSZI EST – VÁSÁRLÁS ÉS GÖRÖG EST PIGADIABAN – Pigadia főváros meglátogatása, séta, vásárlás. Ezt követi egy gazdag vacsora a sziget ételspecialitásaival és korlátlan borfogyasztással. Mindez zene és tánc kíséretében.

 SARIA – egész napos kirándulás Saria elhagyatott szigetére az északi partnál. A hajóút kb. 2,5 órát vesz igénybe, megérkezés után séta kápolna hegyre, ahol Szt. Zakariás kápolnája található. Itt gyönyörű panorámás kilátás nyílik Rhodos-szigetre, a Palatia strandra és Nissyros város romjaira. Visszatérés a hajóra, ebéd. Délután fürdés, strandolás.

Megjelent: 2014.05.08.

Európai városlátogatások!

Párizs, Róma, London, Barcelona! Csak 1-2 óra repülésnyire izgalmas városokat fedezhet fel!

Újdonságok, aktuális hírek, változások