Megnyitás | Vissza a főmenühöz

10 népszerű úticél a húsvéti ünnepekre

Hol töltsem a Húsvétot 2019-ben?

Hol töltsem a Húsvétot 2019-ben?

Csábít a gondolat, hogy idén kicsit másként töltsd a húsvéti ünnepeket? A legszebb tavaszi ünnepet ezúttal meleg országban is töltheted, távol a locsolóktól és a húsvéti nyuszitól. Nem tudod eldönteni, melyik úticélt válaszd az évnek ebben a gyönyörű időszakában? Inspirálódj velünk!

EgyiptomGörögországEmirátusokDominikai KöztársaságÍrországTunéziaKubaUSAMaldív-szigetekCiprus

1. Színes vízalatti világ Egyiptomban

Színes vízalatti világ Egyiptomban

Színes vízalatti világ Egyiptomban

Egyiptom a fürdőzők, snorkelezők és búvárok legkedveltebb úticéljai közé tartozik. A Vörös-tenger színes vízalatti világa egyszerűen lenyűgöző! Ráadásul a világ legszebb, búvárkodásra alkalmas helyszínei Hurghadán, Marsa Alam-on és Sharm El- Sheiken találhatóak. Egyiptomban tavasszal nagyon kellemes, 28°C körüli a hőmérséklet, a víz hőfoka pedig kicsit kevesebb, mint 23°C. Az egyiptomi szálláshelyek világszerte elismertek: a közvetlenül a tengerparton található fantasztikus szállodák pazar szolgáltatásai és barátságos árai teszik Egyiptomot ideális úticéllá a fürdőzésre és pihenésre vágyóknak.

2. Az első napsugarak Görögországban

Az első napsugarak Görögországban

Az első napsugarak Görögországban

Tenger, kultúra, sport és a természet a legfőbb vonzereje a sokak által kedvelt Görögországnak. Így van ez Húsvétkor is. Ebben az időszakban 25°C körüli hőmérséklettel lehet számolni, a tenger azonban még elég hideg lehet. Ha viszont nem felejtetted el becsomagolni a bőröndbe a neoprén (szörf)ruhádat, félelem nélkül áldozhatsz kedvenc vízi sportjaidnak illetve a sokak által kedvelt szörfözésnek.

Görögország az örök kedvenc

Ez is érdekelhet:

Görögország az örök kedvenc

Összegezve, a meleg tavaszi napsugarakat a tengerparton is kiélvezheted, de sokkal jobban teszed, ha ezeket a csodás tavaszi napokat Kréta, Rodosz esetleg Kos szigetének felfedezésével töltöd. Az ébredező és a virágba boruló természet tavasszal a legcsodálatosabb. Megcsodálhatsz olyan ókori emlékműveket is, mint például az Akropolisz, amely a legszentebb hely Athénban. Ha betérnél a tradicionális görög tavernák egyikébe, biztosan nem fogsz csalódni. A töltött szőlőlevelek, finom oliva- és olajbogyók, a kitűnő görög borlekvár és a helyi konyha további finomságai kétségtelenül lázba hoznak majd.

3. Az illatos távolkelet: az Egyesült Arab Emírségek

Dubai Miracle Garden kert

Dubai Miracle Garden kert

Élvezd a napsütést, vásárolj és merülj el egy teljesen más világban! Ezt most az Egyesült Arab Emírségekben is megteheted a húsvéti ünnepek alatt. A fantasztikus szállodákkal, nagyszerű strandokkal és talán a Világ legjobb bevásárlóközpontjaival az Egyesült Arab Emírségekkel, mindenekelőtt pedig annak fővárosával, Dubajjal senki sem veheti fel a versenyt. Húsvétra a hőmérséklet a trópusi 30°C-ot is eléri, a víz pedig körülbelül 25°C fokos, vagyis ideális a fürdőzésre és a vízi sportok kedvelői számára. A strandoláson kívül fedezd fel Dubai leglátogatottabb helyeit is: itt található a Világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa, valamint a Pálma-szigetek és a csodálatos Dubai Miracle Garden kert.

Az Emirátusok nem csak Dubaj - fedezze fel Ras Al Khaimaht és Fujairaht!

Ez is érdekelhet:

Az Emirátusok nem csak Dubaj - fedezze fel Ras Al Khaimaht és Fujairaht!

A látványos és a világhírű márkák luxusboltjaival teli dubaji bevásárlóközpontokon kívül, amely teljesen megszédíti az embert, maradtak itt még hagyományos piacok is, amit a helyiek „souknak” hívnak. Szippants bele a helyi légkörbe a nyüzsgő és élettel teli Deira kerületében, ahol rengeteg árut találhatsz az illatos fűszerektől kezdve egészen a bőrárukig, ékszerekig. Részegülj meg a színektől, hangoktól, illatoktól!

4. Egzotikus Húsvét a Dominikai Köztársaságban

Egzotikus Húsvét a Dominikai Köztársaságban

Egzotikus Húsvét a Dominikai Köztársaságban

Csodálatos, egzotikus tavasz vár Rád a Dominikai Köztársaságban. Figyelembe véve azt a tényt, hogy a repülési idő ebbe a célországba több, mint 10 órát vesz igénybe, a nyaralására érdemes legalább egy hetet – de inkább többet – szánni. A sziget legnépszerűbb célpontjai közé tartozik a keleti részen található Punta Cana, az északi Puerto Plata és a déli Santo Domingo.

Karibi gyöngyszemek: A Dominikai Köztársaság 7 legszebb tengerpartja

Ez is érdekelhet:

Karibi gyöngyszemek: A Dominikai Köztársaság 7 legszebb tengerpartja

A karibi nyaralás vitathatatlan előnye, hogy a gyönyörű idő szinte száz százalékban garantált, a napi tíz órás napsütésnek és annak köszönhetően, hogy eső itt szinte sosem esik. A karibi-térség legszebb strandjai és türkizkék vizei olyanok, mintha csak egy színes képeslapból, vagy egy utazási iroda katalógusából lennének kivágva. A Dominikai-köztársaság az egyik legjobb all-inclusive ellátású úticél, amely még a legnagyobb elvárású utasok igényeinek is könnyűszerrel megfelel.

5. Zöldellő Húsvét Írországban

Rock of Cashel, Írország

Rock of Cashel, Írország

Ott ahol annyi zöld övezet van, mint az Ír félszigeten, biztosan otthon érzi magát a húsvéti nyuszi is. Ezzel az információval a birtokodban biztosan felkelted gyermekeid érdeklődését is, akiknek ezáltal megmutathatod ennek a hihetetlenül zöld országnak a szépségét. Az áprilisi időjárás Írországban nem kecsegtet olyan meleggel, mint amit hazánkban megszokhattunk, éppen ezért ideális idő az ország legszebb városainak és régióinak felfedezéséhez.

Ha autót kölcsönöznél, akár egyedül is felfedezheted az egész szigetet. Semmiképp ne hagyd ki Dublint és Corkot, élvezd a Moher szikláira táruló kilátást és fedezd fel Iveragh-ot, a legnagyobb ír félszigetet. Érdemes felkeresni a Rock of Cashelt, a mészkőszirt tetejére épült apátságot, a rejtélyes Blarney-kastélyt és a Dingle félszigetet is, ahol gyönyörű, homokos parton tehetsz nagy sétát.

6. Napüdvözlet a tunéziai nyaraláson

Napüdvözlet a tunéziai nyaraláson

Napüdvözlet a tunéziai nyaraláson

Kellemes meleg, áprilisi időjárás uralkodik Tunéziában , még akkor is, ha a 17°C tenger hosszas pancsolásra még nem feltétlenül alkalmas. Ezzel szemben a levegő hőmérséklete – akár 25°C - sokkal kellemesebb ebben az időszakban, a napsütötte órák száma pedig több, mint nyolc óra. Éppen ezért érdemes gondoskodni a megfelelő napfény elleni védelemről.

A legkedveltebb tunéziai üdülőhelyek

Ez is érdekelhet:

A legkedveltebb tunéziai üdülőhelyek

A húsvéti ünnepeket nemcsak a strandon vagy a szállodák fűtött medencéiben töltheted el, hanem gyönyörű helyszínek felfedezésével is. Látogass el a városi piacokra, vegyél részt a Nabeul Orange fesztiválon Cap Bon félszigetén és add át magad minden érzékszerveddel az egyedülálló, tunéziai hangulatnak.

Tunisz minden szempontból ideális a kisgyerekesek és családok számára. A gyönyörű hotelek all-inclusive csomagjainak széles választéka, a barátságos árak, a jó megközelíthetőség Magyarországról is és a kitűnő animációs programok a gyerekek számára a legfőbb okok arra, hogy miért ez az egyik legkedveltebb úticél.

7. Viva la vida Kubában!

Trinidad, Kuba

Trinidad, Kuba

Kubában zajlik az élet. A színekkel és temperamentummal túlfűtött ország rendkívül nyitott a turisták felé. Ha nem szeretnéd idén a Húsvétot klasszikus módon megélni, tölts legalább két hetet Kubában. Biztosan nem fogod megbánni! Áprilisban a levegő hőmérséklete akár a trópusi harminc fokot is elérheti, a tenger pedig 26°C hőmérsékletével okoz kellemes meglepetést. Éppen ezért a tengerparti strandokat kedvelők szinte biztosak lehetnek abban, hogy a nyaralásuk jól fog elsülni. A sziget északi részén találod Kuba legszebb strandjait.

A főváros, Havana egy teljesen más arcát mutatja meg Kubának . A gyarmati emlékműveken kívül, megmutatja milyen is az igazi élet a szigeten. Ha meglátogatod a keleti Pinar del Rio nevű tartományban az apró, eldugott falvakat, a legautentikusabb szemszögből tapasztalhatod és láthatod meg a helyi lakosok életét.

Kuba – a Karibik-térség gyöngyszeme

Ez is érdekelhet:

Kuba – a Karibik-térség gyöngyszeme

Az aktív pihenésre vágyók a sziget középső részére utaznak, mert itt található az egyik legrégebbi kubai város, a gyönyörű Trinidad, amely a gyarmatosítói építészetével az UNESCO világörökség része. Kuba keleti részén helyezkedik el az ország második legnagyobb városa, Santiago de Cuba, ahol azonnal megérezheted az igazi karibi atmoszférát. Mindenképpen látogass el egy salsa bárba és bátorkodj kezet nyújtani a helyi táncosoknak, akiknek a segítségével megtanulhatod az igazi tradicionális merengue táncot.

8. Családi nyaralás az USA-ban

Miami Beach, Florida

Miami Beach, Florida

Az USA-ba utazni a húsvéti ünnepek alatt? Ez egyáltalán nem egy rossz ötlet! Csupán el kell döntened, hogy az útnak a keleti parton, New Yorkon és Floridán keresztül indulsz neki, vagy éppen fordítva, a nyugati oldalon, ahol olyan nagyszerű úticélok vannak, mint például San Fransisco és Los Angeles - majd csomagolhatsz is.

Ha szeretnél biztosra menni a gyönyörű, meleg 28°C-os időt és a kellemes 25°C-os vízben való úszkálást illetően, válaszd Floridát és egy fantasztikus családi nyaralásban lehet részed. Ha nem szórakoztat már a strandon való sütkérezés, fedezd fel Florida nevezetességeit. Nemcsak a gyerekeket fogja lenyűgözni Harry Potter varázslatos világa, Disneyland vagy az Universal Orlando Resort.

Párban érkezők számára New York a legideálisabb választás. Ez a modern város megszámlálhatatlan lehetőséggel kecsegtet. Fedezd fel a metropolisz központját, a „Nagy Almát”, látogasd meg a múzeumokat, vásárolj, sétálj végig a híres Times Square-en, a „világ keresztútján”. New York a városok városa, egy óriási, különleges világ, ahová kár lenne nem belépni.

9. Búvárkodás a Maldív-szigeteken

Búvárkodás a Maldív-szigeteken

Búvárkodás a Maldív-szigeteken

Csak Te és a párod, meg csodás strandok, napfény és pálmafák. Ilyen romantikára számíthatsz nyaralásod során a Maldív-szigeteknek nevezett egzotikus paradicsomban. Húsvétkor a levegő hőmérséklete 30°C körül mozog, a víz hőfoka pedig elérheti a 28°C is. A búvárkodás és sznorkelezés szerelmesei a Maldív-szigeteken a hetedik mennyországban érezhetik majd magukat, hiszen a tenger alatt lenyűgöző világ tárul elénk - beleértve a cetcápákat és a szirticápákat is. Ha nem rendelkezel búvárengedéllyel, akkor ezt helyben is megvásárolhatod és szakértő felügyelete mellett fedezheted fel az Indiai óceánt.

Fedezd fel a varázslatos Maldív-szigeteket!

Ez is érdekelhet:

Fedezd fel a varázslatos Maldív-szigeteket!

A Maldív-szigeteken fantasztikus tengerparti szállodák sorát találhatjuk, ahol minden beteljesül, még mielőtt kimondanád azt. Csupán rajtad múlik, hogy egy privát bungalót bérelsz a strandon, vagy egy romantikus kis faházat a tengerparton. Tényleg van miből választani.

10. Húsvétolás Cipruson

Húsvétolás Cipruson

Húsvétolás Cipruson

Cipruson a Húsvét az új szezon kezdetét jelenti. Maguk az ortodox keresztények is tartják ezt az ünnepet. A hőmérséklet áprilisban 23°C körül mozog, a napsütötte órák száma pedig kilenc órán át tart. Ha az aktív túrázók közé tartozol, akkor a napozás és a tengerben való fürdőzés mellett felfedezheted a sziget szépségeit is. Varázslatos kirándulásban lehet részed a virágzó szigeten, Ciprus legnagyobb hegységén, a Troodos-on való túrázás során, ahol régi épületek sora található.

Ciprus - Álmaink szigete a Földközi-tengeren

Ez is érdekelhet:

Ciprus - Álmaink szigete a Földközi-tengeren

Ha ezen időszakban Paphos és Kerynia városában jársz, részt vehetsz a helyiek ünneplésében, ami egy kivételes és egyedülálló lehetőség. Az ilyen típusú élmények és tapasztalatok felejthetetlenek, tartózkodj a Világ bármely részén.

A gyermekes családok számára Ciprus kitűnő úti cél könnyű megközelítésének (körülbelül 3,5 órás repülőút) és gyönyörű hoteleinek köszönhetően. A gyerekek azonnal beleszeretnek a homokvárak építésére is alkalmas, finomhomokos tengerpartokba. Azonban nem csak a gyerekeknek, hanem a nem annyira tapasztalt úszóknak is ideális választás lehet lassan mélyülő partjainak köszönhetően.

2019.02.08. Iveta Zouharová

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.