Megnyitás | Vissza a főmenühöz

5 utazási tipp táncos lábúaknak

5 utazási tipp táncos lábúaknak

5 utazási tipp táncos lábúaknak Shutterstock

A zene és a tánc nem ismernek határokat. Az öröm, amit okoznak, az utazás egy teljesen új dimenzióját hozzák magukkal. Hagyd, hogy a meglátogatandó úticélok ritmusa is magával ragadjon.

Flamenco Andalúziában

Érzéki flamenco Andalúziában

Érzéki flamenco Andalúziában Shutterstock

A napsütötte Andalúziában őshonos spanyol flamenco tánc, egyedülálló megjelenésével és mély átélésével minden résztvevő művészt elvarázsol, legyen az táncos, énekes vagy gitáros. Andalúzia térségének fővárosa, Sevilla a flamenco különféle, változatos dallamait mutatja be a színházakban, klubokban, tánciskolákban és az utcán. Hasonlít a flamencóhoz a nem kevésbé csodálatos spanyol bolero is. A kasztanyetta és a citera kattogó hangja által kísért lenyűgöző tánc először 1780-ban került bemutatásra Cádiz városában. Egy erős, érzéki lépéssor jellemzi, ahol a lábak hirtelen megállítása, kinyújtása és mozgása hirtelen, erőteljesen váltakozik. A Bolero világhírű hangszeres darabját Maurice Ravel komponálta, mintegy modern változataként ennek a táncnak. Spanyolország déli részének meglátogatására egész évben van lehetőség. A tél itt rendkívül enyhe. Ideális táncélményt, jó ételeket és számos építészeti kincset kínál.

Andalúzia legszebb strandjai

Ez is érdekelhet:

Andalúzia legszebb strandjai

Brazília, a szamba bölcsője

Brazília, a szamba bölcsője

Brazília, a szamba bölcsője Shutterstock

Ki ne ismerné a karneválok királyát? A brazil tánciskolák bemutatója a Sambadrome-ban mindent visz: szenvedélyes táncosok merész jelmezekben egyensúlyoznak a gazdagon díszített felvonuló kocsikban. Tulajdonképpen karnevál Rio-ban. A végtelennek tűnő menetben, a színes és esetenként hiányos öltözetben táncoló művészek szupergyors mozdulatokkal mutatják be a szambát. A látványos esemény az ország egész területén megrendezésre kerül, február és március fordulóján. Függetlenül attól, hogy magát Rio-t, Sao Paolo fővárosát, esetleg az amazoni Manaus-t látogatod meg, mindig nagyszerű, ünnepélyes hangulattal találkozol, ahol a szamba ritmusa mindekit magával ragad.

Böngészd át brazíliai utazásainkat, és találd meg a kedvencedet!

A híres argentin tangó

A híres argentin tangó

A híres argentin tangó Shutterstock

A Dél-Amerikai Buenos Aires-ben és Rio de la Plata-ban gyönyörű, érzéki tangó előadásokat élvezhetsz. Elvégezhetsz akár egy tanfolyamot is, ezáltal betekintést nyerve ennek a művészetnek a titkaiba. Argentína, a tangóhoz hasonlóan rendkívül temperamentumos ország. A modern nagyvárosok, termékeny alföldek, pampák, és a fenséges Andok-hegységben található, Amerika legmagasabb hegycsúcsa, a 6959 méter magas Aconcaqua csodálatos látnivalókat kínálnak. Amazónia határán, lélegzetelállító vízeséseivel helyezkedik el az Igauzú Nemzeti Park /UNESCO/. Ezzel szemben pedig a kontinens legtávolabbi csúcsán találod bolygónk legdélebbi városát, Usuhaia-t. A Tűzföldi szigetcsoporton, mint bejárati kapu szolgál az Antarktiszi vagy a Falkland-szigeteki expedíciókhoz. Argentína egy forró tipp lehet minden utazni vágyó számára!

Nézd meg a legjobb szervezett, Dél-amerikai utakat!

Kubai salsa

Forró, mint a nap a Karib-tengeren. Féktelen és nagyon személyes, mint a kubai emberek. Ilyen a salsa is. Energikus tánc, amely magával ragad és körülleng. Havanna utcáin magánklubokra bukkanhatsz, ahol rendszeresen táncolnak és örömmel hívnak meg, hogy csatlakozz egy felszabadultan szórakozó társaságba. A legendás El Floridita bárban megkóstolhatod a Cuba libre-t, Mojito-t vagy a Daiquirit, amelyeket az író, Ernest Hemingway kortyolgatott. A dallamos salsa ritmusában más lélegzetelállító helyekre is utazhatsz Kubában. Egy sziget, amelyet évtizedekre konzervált Fidel Castro vezetése. A csodálatos Varaera strandok, a Pinar del Río dohányültetvényei, a Viñales-völgy mészkő sziklái, Cienfuegos és Trinidad gyarmati gyöngyszemei mind rád várnak. Kuba biztosan elnyeri majd a szíved!

Kuba – a Karibik-térség gyöngyszeme

Ez is érdekelhet:

Kuba – a Karibik-térség gyöngyszeme

Bécsi keringő

Keringő Bécsben

Keringő Bécsben Shutterstock

…és különösen pedig Johann Strauss zeneszerző. A gyönyörű ruhák és táncoló párok a ¾-es ütemre kecsesen lebegnek a parketten. A keringő telis-tele van nosztalgiával és eleganciával úgy, ahogy Bécs maga is. Az osztrák főváros által megrendezésre kerülő tánckurzusok és zenei fesztiválok iránt a közönség óriási érdeklődést tanúsít. A leghíresebb az Operabál, melyet minden évben vendégül lát a neoreneszánsz stílusban épület Bécsi Állami Operaház. A nemesség és a hagyomány kombinációja végigvezet Bécs teljes történelmi részén, amely tipikus kávézóival és építészetével a városok anyját, a száztornyú Prágát idézi.

A klasszikus Bécs látnivaló

Ez is érdekelhet:

A klasszikus Bécs látnivaló

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Felfedeznéd személyesen is? Csak válaszd ki a Te utadat: