Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Mindenki vágyik a kalandra – az is, aki egy még anyatejet fogyasztó csecsemővel indulna útnak

Tippek a szoptatáshoz az utazás során

Tippek a szoptatáshoz az utazás során Shutterstock

Szenvedélyes utazó vagy, azonban az élményeid többségét mostanában anyaként éled meg? Nehezebben indulsz útnak a szoptatáshoz kapcsolódó napirend és kérdések miatt? Ha csak ez tartana vissza, ne hagyd magad!

Ahelyett, hogy korlátok közé szorítanád magadat és a kisbabádat, inkább készülj fel előre a szoptatást is szem előtt tartva. Lehet, hogy meg fog lepni, milyen könnyedén viseli a kicsi az utazást. Te pedig már írhatod is az útikönyved következő fejezetét, mostantól családi nyaralás címmel. Van néhány tippünk, aminek köszönhetően könnyedén gondoskodhatsz gyermeked étkezéséről, biztonságáról és szükségleteiről a nyaralás során is.

Gondosan válaszd ki az úticélt

Szoptatás a tengerparton

Szoptatás a tengerparton Shutterstock

Az egzotikus és távolabbi, több átszállásos úticélokat inkább várj még egy kicsit, amikor a gyermeked már pár évvel idősebb lesz. Az első repülésnek maximum 3 órába bele kellene férnie, ennél többet már a felnőttek többsége is nehezen visel. Próbáld meg szórakoztatásként felfogni a kapukat, biztonsági ellenőrzéseket, reptéri előírásokat, és csinálj belőle játékot - így, mire a repülő fedélzetére értek, a géphangok jó eséllyel elaltatják, a felszállás közbeni szoptatástól pedig nem csak jól fog aludni, de a füle sem fog bedugulni közben. A szoptatás természetes dolog, és a legtöbb helyen nyilvánosan is engedélyezett, de ne felejts el tekintettel lenni úticálod kultúrájára is. Nézz utána azoknak a korlátozásoknak, amelyek érinthetik az öltözködést, a test takarását, ezáltal pedig a szoptatást is. Használd ki a reptéri pihenőket, sok helyen nagyon igényes és jól felszerelt pelenkázók és baba-mama szobák, valamint játszósarkok várnak; ezekben több nyugalmad és magánszférád lehet.

Nyaralás gyerekekkel: lehet egyszerre tanulás és szórakozás!

Ez is érdekelhet:

Nyaralás gyerekekkel: lehet egyszerre tanulás és szórakozás!

Öltözködj ötletesen

Az ötletes öltözködés megkönnyíti az utazását

Az ötletes öltözködés megkönnyíti az utazását Shutterstock

Ha amúgy is jártok mindenféle helyekre, ringatókra, foglalkozásokra, ismerősökhöz, barátokhoz, akkor már úgy is tudod, hogy a praktikum, a kényelem és a csinosság remekül megférnek egymás mellett; a szoptatós melltartók, a blúzok, a gombos, könnyen nyitható és összehúzható ruhadarabok, esetleg egy amúgy is magadnál hordott stóla, kendő vagy pelenka: más nem kell, hogy egyszerre lehess szupercsinos nő, és szoptató anya a kisgyermeked igényeinek megfelelően.

Királyi szórakozások Dubajban: családi programok nem csak gyerekeknek

Ez is érdekelhet:

Királyi szórakozások Dubajban: családi programok nem csak gyerekeknek

Ne felejts el eleget inni

Ne becsüld alá a megfelelő folyadákpótlást!

Ne becsüld alá a megfelelő folyadákpótlást! Shutterstock

A légkondicionált reptéri terminál váróiban és a repülőgépen való tartózkodás sok energiabefektetést igényel a szervezettől. A dehidratáltság és a kimerültség ellen szénsavmentes ásványvíz fogyasztásával tudod felvenni a harcot. Nagyszerűen támogatja az anyatej termelődését is. Hogyha pedig lehetséges, néha sétálj egy picit a gyermekeddel.

Itt találod családdi tippjeinket

Ülj előre

Válassz megfelelő helyet

Válassz megfelelő helyet Shutterstock

A repülőgépen, gyermekeddel válaszd az első sorokban és a folyosóhoz közelebb eső üléseket. A jól megválasztott hely megkönnyíti a WC-hez való eljutást, a táskák elérését és a repülőgépből való kiszállást. Az utazás sokszor még a felnőtteket is megviseli, ezért, bár tudjuk, hogy nem könnyű, próbáld nem magadra venni mások türelmetlenségét és frusztráltságát. Mindig akad valaki, aki nem bírja ki megjegyzések nélkül, ha szoptató anyával vagy egy síró gyermekkel találkozik, de ez sokkal inkább minősíti őt, mint titeket. Nézz körül bátran, meglátod, fogsz találni olyan szempárt, amiből szimpátia és megértés sugárzik - táplálkozz ebből a pozitív energiából, amikor csak szükséged lesz rá, ha pedig úgy alakul, bátran kérj segítséget attól, aki szemlátomást nem zárkózna el előle.

Nyaralás gyerekszemmel

Ez is érdekelhet:

Nyaralás gyerekszemmel

Őrizd meg a nyugalmat

Őrizd meg a nyugalmat

Őrizd meg a nyugalmat Shutterstock

Ne feledd, hogy a szoptatás alatt az anya nyugalmat is biztosít a gyermeke számára. Ne feledd, hogy akár a kezedben tartod vagy a babakocsiban fekszik, nagyon szorosan kapcsolódik hozzád. Gondolkodj és cselekedj pozitívan és szeretettel. Akkor a tej is örömet fog okozni a gyermeked számára és pihentető pillanatokat élhettek meg az utazás során.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Felfedeznéd személyesen is? Csak válaszd ki a Te utadat: