Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Néhány nem annyira felkapott tengerpart, amibe jó eséllyel beleszeretsz majd

Válaszd ki a strandok LEG-jét

Válaszd ki a strandok LEG-jét

Tengerhez terveznéd a nyaralást , de nem szeretnél a közismert és a túlzsúfolt strandokra menni? Megmutatjuk Neked a legszebb, kevésbé ismert európai strandokat, amelyekben biztosan nem fogsz csalódni.

1. Stiniva-öböl, Vis szigete, Horvátország

A gyönyörű Stiniva-öböl strandja nemrégiben az European Best Destination portál felmérésén is előkelő helyen végzett, szóval valamennyire ismert helyről van szó. Apró kavicsos partját egy lejtőn keresztül lehet megközelíteni a parkolóból. Több árnyékos helyet is találsz, gyönyörű naplementékkel, és gyerekes családok számára is vonzó infrastruktúrával. Amennyiben biztosan olyna időszakban mennél, amikor nem kell tömegtől tartanod, akkor júniusban vagy szeptember közepén ajánlott felkeresni.

Stiniva-öböl, Vis szigete, Horvátország

Stiniva-öböl, Vis szigete, Horvátország

2. Chia beach, Szardínia, Olaszország

Chia tengerpartja Domus de Maria város közelében található, és a déli partszakasz egyik legszebb részén húzódik. Barackszínű homokjával, hatalmas dűnéivel és a türkizkék hullámaival egyszerűen lenyűgöző a hely. Nem csoda, hogy Szardínia déli részének egyértelműen ez a legszebb tengerpartja. Nagyszerű lehetőségeket biztosít búvárkodáshoz is, de kipróbálhatod a kite- és a windszörföt is. De ha inkább pihennél, bérelhetsz nyugágyat is napernyővel – akkor is, ha kisgyerekekkel vagy, számukra is ideális ugyanis ez a partszakasz.

Chia beach, Dél-Szardínia, Olaszország

Chia beach, Dél-Szardínia, Olaszország

3. Sarakiniko beach, Milos, Görögország

Sarakiniko hófehér strandja Adamas kikötőjétől északra található. Leginkább a Hold sziklás felszínére emlékeztet, amely a türkizkék tenger fölött emelkedik. Könnyű megközelíthetőségének köszönhetően itt kicsit több látogatóval kell számolni, de még mindig nem a legpopulárisabb strandok egyike. A homokos öböl sekély vizű, ezért gyermekek számára is megfelelő, emellett vonzó helyi látványosság a parttól keletre található hajóroncs.

Sarakiniko, Milos, Görögország

Sarakiniko, Milos, Görögország

4. Monsul, Andalúzia, Spanyolország

Az érintetlen Monsul tengerpart magas sziklákkal körülvéve a Cabo el Gata természeti parkban található. Több filmben és reklámban is feltűnt már, mint például az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag filmben. A lenyűgöző tengerparton a finom homok és a kristálytiszta tenger mindenkit magával ragad. A közepén egy hatalmas szikla található, amely árnyékos menedékhelyként szolgál a legforróbb napokon.

Monsul, Andalúzia, Spanyolország

Monsul, Andalúzia, Spanyolország

5. Praia do Camilo, Lagos, Portugália

Praia do Camilo a szomszédos Praia da Dona Ana ikonikus partjával Portugália délnyugati részén található. Aranybarna homokjáról és tiszta, azúrkék tengeréről ismert. A vízig 200 falépcsőn kell lesétálni a már-már narancssárga sziklák között. Egy további, rövid, délre tartó sétával pedig a hatalmas Ponta da Piedade homokkő sziklákhoz juthatsz.

Praia do Camilo, Lagos, Portugália

Praia do Camilo, Lagos, Portugália

6. Praia da Falesia, Algarve, Portugália

Praia de Falesia aranybarna homokos tengerpartja több, mint 6 kilométeren át húzódik Vilamoura-tól egészen Olhos do Agua-ig. A tengerpart nagysága és a szabad légköre miatt Algarve egyik legbékésebb helye, annak ellenére is, hogy a közelben golfpályák, éttermek, bárok és szállodák találhatóak.

Praia da Falesia, Algarve, Portugália

Praia da Falesia, Algarve, Portugália

7. Rhossili Bay, Wales, Nagy-Britannia

A Rhossili Bay Walesben előkelő helyet foglal el az elismert Suitcase folyóirat ranglistáján. Nem egy egzotikus helyszín, de biztosan elnyeri tetszésedet a hosszú, homokos part, amelyet fűvel borított dombok határolnak. A lélegzetállító part Wales egyik legkeresettebb helyszíne, melynek a különlegességét a nem szokványos tengerpart adja.

Rhossili Bay, Wales, Nagy-Britannia

Rhossili Bay, Wales, Nagy-Britannia

8. Rotes Kliff, Sylt szigete, Németország

A Rotes Kliff (Vörös zátony) egy magasan húzódó hát Wenningstedt és Kampen között, Sylt szigetén. Évszázadokon át a hajósok tájékozódását segítette. A német és a holland tengerpartokon sem találunk még egy ilyen szép partszakaszt. A vöröses sziklafal csodaszép kontrasztban áll a fehér tengerparti homokkal.

Rotes Kliff, Sylt szigete, Németország

Rotes Kliff, Sylt szigete, Németország

9. Jūrmala, Lettország

Jūrmala, Livónia fürdővárosa, nagyjából 25 km-re található a fővárostól, Rigától, és mintha kifejezetten a tengerparti pihensére teremtették volna. Élvezd a napsütést, a fehér homokot és a simogató szelet. Kikapcsolódhatsz a szomszédos erdei ösvényeken és a dűnéken sétálva, de kipróbálhatod a strandröplabdát, a strandfocit és a közkedvelt vízisportokat is.

Jūrmala, Lettország

Jūrmala, Lettország

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Felfedeznéd személyesen is? Csak válaszd ki a Te utadat: