Eritrea Eritrea

 • Elektromos hálózat tulajdonságai

  220 V / 50 Hz

 • Következő figyelmeztetés

  Az elmúlt időszakban - az Etiópia elleni háború következtében - olyan viszonyok alakultak ki Eritreában, hogy külföldi állampolgár ott-tartózkodása nem biztonságos. Az országban nincs magyar külképviselet, állampolgáraink konzuli érdekvédelme, a bajbajutottak megsegítése, ellátása rendkívüli nehézségekbe ütközik.

  Az eritreai háborús helyzet, a rossz infrastruktúra miatt nem javasoljuk magyar állampolgároknak, hogy Eritreába utazzanak. Ha az utazás mégis elengedhetetlen, akkor az odalátogatók figyelmét felhívjuk, hogy utazásuk során számolniuk kell a különböző trópusi betegségek veszélyével, az infrastruktúra hiányosságaival, a háborús pusztításból és az általános éhezésből adódó mindenféle problémákkal. Csak a helyi viszonyokat jól ismerő személy társaságában javasoljuk az utazást.

  Eritrea turisták által nem sűrűn keresett ország, lakosságának felét ortodox keresztények másik felét muszlimok alkotják. Ruházatukkal, nyelvükkel, ételeikkel és szokásaikkal, beleértve az itt használt képes írást, az Eritreaiak nagyban hasonlítanak Etiópia lakosságához, főleg az ahmér-tigrigna területeken.

  A konzervatív öltözködés és a visszafogott viselkedés itt törvényszerű, az udvariasság a piaci alkudozásokra is vonatkozik. Embergyülekezetek és a tüntetők elől ajánlott kitérni. Ha fotót szeretne készíteni saját célokra, előtte mindenképpen kérjen engedélyt a fényképezett alanytól.

  Eritreai utazáskor külön engedélyt kell beszerezni építészeti feltárásokhoz, vallási műemlékek megtekintéséhez és a a környező szigetek körüli búvárkodáshoz. Az etiópiai határt körülvevő biztonsági övezetet 25 kilométeres körzetben nem lehet megközelíteni, ezen a területen ENSZ erők állomásoznak. A szudáni határterületeken szintén veszélyes tartózkodni. Nehezen megközelíthető az Assab kikötő.

  Bizonyos területeken nem felrobbant taposóaknákat és lőszert találunk, melyek az Etópiával vívott függetlenségi háborúból maradtak, ajánlott a maximális elővigyázatosság (éjjel végképp nem utazni és az utakon kívül nem járni), a helyi szervektől információ beszerezhető az összes lezárt útszakaszról a fővároson és Massawa kikötőjén kívül.