Vásárlás menete

Mit jelent a fizetési kötelezettség nélküli ajánlatkérés, mikor számíthatok az értékesítő jelentkezésére, gyermekkedvezmények, szabad helyek és az utazás ára.

Mit jelent a fizetési kötelezettség nélküli ajánlatkérés?

Az Invia.hu-nak a megrendelés befogadásának pillanatában még nincsen információja arról, hogy a megrendelni kívánt utazás a választott feltételekkel (ellátás, szobatípus, időpont, közlekedési mód, stb.) egészen biztosan elérhető-e, ezért erre az információra vonatkozóan megerősítést kér az utazás szervezőjétől. Konkrét megrendelésnek az utazásszervező irodától kapott érvényes visszaigazolás elfogadása minősül.

Mikor veszi fel velem a kapcsolatot az utazási szakértőm?

Utazási szakértője a megrendelés beküldését követő 24 órán belül igyekszik felvenni Önnel a kapcsolatot, vagy ha munkaidőn kívüli időszakról beszélünk, akkor a következő munkanapon.

Egy már megvásárolt utat keresek, de nem találom a weboldalon. Miért?

Az utazásszervező irodák többségének adatbázisa manuálisan frissül, így nem minden pillanatban naprakész, ennek megfelelően - amíg a szervezőiroda nem aktualizálja aktuális kínálatát - a valós, és az oldalon megjelenített adatok között eltérések lehetnek.

Miért nem felel meg az ajánlatban szereplő utazás ára az interneten szereplő árnak?

A honlapon szereplő utak és szolgáltatások árai az utazásszervezőktől kapott frissítéseknek megfelelően, naponta néhány alkalommal kerülnek aktualizálásra. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy lehetőség szerint a legaktuálisabb árak kerüljenek feltüntetésre, előfordulhat azonban, hogy az ajánlat elérhetősége vagy ára az előző frissítéshez képest időközben megváltozik. Utazásközvetítőként az Inviának ezért sajnos nem áll módjában felelősséget vállalni, mivel a jelzett adatok az utazási irodák foglalási rendszeréből, automatikusan kerülnek ki. Ennek megfelelően mindig az aláírt Utazási szerződésen, vagy az utazás visszaigazolásán szereplő ár az irányadó.

Szállások és szobák típusainak rövidítései

Promo szoba - A klasszikus szoba olcsóbb változata. A szálloda kevésbé frekventált részén található, esetleg kevésbé vonzó kilátással, vagy régebbi bútorokkal és felszereléssel. 

Double szoba – DBL = kétágyas szoba franciaággyal,Double bed = ágy, két személy részére (duplaágy) egy matraccal,Twin szoba – TWN = kétágyas szoba különálló ágyakkal, két különálló ágy két matraccal, amelyek szükség esetén dupla ágyként is használhatóak (az ágyak összetolásával).Triple szoba – TPL = háromágyas szoba,Single szoba – SGL = egyágyas szoba; általában a kétágyas szobában található egyik ágyra vonatkozik, felár fizetése ellenében az így kihasználatlan ágyért.

Standard szoba – STN = általában az adott szálláson a legnépszerűbb, illetve legnagyobb számban megtalálható szobatípus, a hotel minőségének és kategóriájának függvényében.

Superior szoba – SUP = tágas szoba,

Deluxe szoba – DLX = jó felszereltségű, nagyobb szoba, sokszor kiemelten jó elhelyezkedéssel és kilátással,

Suity – SUI = extra luxusszobák a hotelben, külön bejáratú hálóval és nappalival.

Junior suite = egy szobán belüli külön ülőalkalmatossággal is rendelkező szálláshely.

Senior suite = nagyobb területű apartmanok,

Superior suite = magasabb kategóriájú apartman,

Penthouse suite = luxusapartmanok a hotelen belül (gyakran a felső emeleteken), egymásba nyíló, de külön szobákkal.

Csalái szoba/ family room – FR = három vagy több ággyal ellátott szoba, amelyből legalább kettő alkalmas felnőtt személyek számára.

Mezonet – belső, több szintes szállás.

Sea view – SV = kilátás a tengerre,

Sea side view – SSV = oldalsó kilátás a tengerre,

Beach front - BF = tengeri oldal, ami azt jelenti, hogy a kilátást a tengerre pl. takarhatják magas fák stb., de lehet közvetlen is.

Pool view – PV = kilátás a medencére,

Park garden view – GV = kilátás a kertre vagy a parkra,

Mountien view – kilátás a hegyekre,

Main building- MB = főépület,

Side building = oldalsó- vagy melléképület,

Anex dependance = a hotelhez közeli, különálló épület, általában más felszereltségű szobákkal, gyakran más kategóriában (csillagok száma), és a hozzá tartozó főbb hotelszolgáltatások, mint pl. az étkezés, általában a főépületben érhetőek el.