Vásárlás menete

Mit jelent a fizetési kötelezettség nélküli ajánlatkérés, mikor számíthatok az értékesítő jelentkezésére, gyermekkedvezmények, szabad helyek és az utazás ára.

Mit jelent a fizetési kötelezettség nélküli ajánlatkérés?

Az Invia.hu-nak a megrendelés befogadásának pillanatában még nincsen információja arról, hogy a megrendelni kívánt utazás a választott feltételekkel (ellátás, szobatípus, időpont, közlekedési mód, stb.) egészen biztosan elérhető-e, ezért erre az információra vonatkozóan megerősítést kér az utazás szervezőjétől. Konkrét megrendelésnek az utazásszervező irodától kapott érvényes visszaigazolás elfogadása minősül.

Mikor veszi fel velem a kapcsolatot az utazási szakértőm?

Utazási szakértője a megrendelés beküldését követő 24 órán belül igyekszik felvenni Önnel a kapcsolatot, vagy ha munkaidőn kívüli időszakról beszélünk, akkor a következő munkanapon.

Egy már megvásárolt utat keresek, de nem találom a weboldalon. Miért?

Az utazásszervező irodák többségének adatbázisa manuálisan frissül, így nem minden pillanatban naprakész, ennek megfelelően - amíg a szervezőiroda nem aktualizálja aktuális kínálatát - a valós, és az oldalon megjelenített adatok között eltérések lehetnek.

Miért nem felel meg az ajánlatban szereplő utazás ára az interneten szereplő árnak?

A honlapon szereplő utak és szolgáltatások árai az utazásszervezőktől kapott frissítéseknek megfelelően, naponta néhány alkalommal kerülnek aktualizálásra. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy lehetőség szerint a legaktuálisabb árak kerüljenek feltüntetésre, előfordulhat azonban, hogy az ajánlat elérhetősége vagy ára az előző frissítéshez képest időközben megváltozik. Utazásközvetítőként az Inviának ezért sajnos nem áll módjában felelősséget vállalni, mivel a jelzett adatok az utazási irodák foglalási rendszeréből, automatikusan kerülnek ki. Ennek megfelelően mindig az aláírt Utazási szerződésen, vagy az utazás visszaigazolásán szereplő ár az irányadó.

Hogyan vehető igénybe a gyermekkedvezmény?

Bizonyos hotelekben és időpontokban, gyermeke(i) (2 felnőtt kíséretében, pótágyon), teljesen INGYEN veheti(k) igénybe a szolgáltatásokat. Nyugodtan kérje erre vonatkozóan ajánlatunkat – annak beküldését követően utazási szakértője felveszi Önnel a kapcsolatot, és a gyermek(ek) életkorának pontosítását követően tájékoztatja a szóba jöhető lehetőségekről és igénybe vehető kedvezményekről.

Szállások és szobák típusainak rövidítései

Promo szoba - A klasszikus szoba olcsóbb változata. A szálloda kevésbé frekventált részén található, esetleg kevésbé vonzó kilátással, vagy régebbi bútorokkal és felszereléssel. 

Double szoba – DBL = kétágyas szoba franciaággyal,Double bed = ágy, két személy részére (duplaágy) egy matraccal,Twin szoba – TWN = kétágyas szoba különálló ágyakkal, két különálló ágy két matraccal, amelyek szükség esetén dupla ágyként is használhatóak (az ágyak összetolásával).Triple szoba – TPL = háromágyas szoba,Single szoba – SGL = egyágyas szoba; általában a kétágyas szobában található egyik ágyra vonatkozik, felár fizetése ellenében az így kihasználatlan ágyért.

Standard szoba – STN = általában az adott szálláson a legnépszerűbb, illetve legnagyobb számban megtalálható szobatípus, a hotel minőségének és kategóriájának függvényében.

Superior szoba – SUP = tágas szoba,

Deluxe szoba – DLX = jó felszereltségű, nagyobb szoba, sokszor kiemelten jó elhelyezkedéssel és kilátással,

Suity – SUI = extra luxusszobák a hotelben, külön bejáratú hálóval és nappalival.

Junior suite = egy szobán belüli külön ülőalkalmatossággal is rendelkező szálláshely.

Senior suite = nagyobb területű apartmanok,

Superior suite = magasabb kategóriájú apartman,

Penthouse suite = luxusapartmanok a hotelen belül (gyakran a felső emeleteken), egymásba nyíló, de külön szobákkal.

Csalái szoba/ family room – FR = három vagy több ággyal ellátott szoba, amelyből legalább kettő alkalmas felnőtt személyek számára.

Mezonet – belső, több szintes szállás.

Sea view – SV = kilátás a tengerre,

Sea side view – SSV = oldalsó kilátás a tengerre,

Beach front - BF = tengeri oldal, ami azt jelenti, hogy a kilátást a tengerre pl. takarhatják magas fák stb., de lehet közvetlen is.

Pool view – PV = kilátás a medencére,

Park garden view – GV = kilátás a kertre vagy a parkra,

Mountien view – kilátás a hegyekre,

Main building- MB = főépület,

Side building = oldalsó- vagy melléképület,

Anex dependance = a hotelhez közeli, különálló épület, általában más felszereltségű szobákkal, gyakran más kategóriában (csillagok száma), és a hozzá tartozó főbb hotelszolgáltatások, mint pl. az étkezés, általában a főépületben érhetőek el.