Benelux körút - sajt, tulipán, fapapucs

Belgium, Brüsszel

Utazásleírás >

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Értékelés

A szállás még nem rendelkezik értékeléssel 0,0 / 5
Invia

Benelux körút - sajt, tulipán, fapapucs

Időpont ID száma: Megnézem

Rövid leírás

Az érintett országokba nincs semmilyen korlátozás a beutazást illetően.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

1. nap:

Indulás Budapestről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás rövid szünetekkel, késő este érkezés Saarbrücken környékére, szállásfoglalás.

2. nap:

Reggeli után Luxemburg mini államába utazunk. Luxemburg óvárosa és erődrendszere a Világörökség része. Ismerkedés a gazdag nagyhercegség különlegesen szép fekvésű fővárosával: erőd, a mór stílusban épült Nagyhercegi palota, a Notre Dame katedrális és a Parlament lesznek a legfontosabb látnivalók. Délután Brüsszel, Európa politikai központjának nevezetességeivel ismerkedünk, buszból megtekintjük a Királyi Palotát és az Igazságügyi Palotát, majd séta: Grande Palace (a világ egyik legdíszesebb tere körös-körül művészien kidolgozott, aranyozott palotákkal), St. Michael templom, Manneken Pis szobor. Fényképszünet az Atomiumnál, melynek 9 acélgömbből álló építménye az 1958-as brüsszeli világkiállításra épült. Szállás elfoglalása Antwerpen környékén.

3. nap:

Városnézés a világ egyik legnagyobb kikötővárosában, a Schelde folyó partján fekvő Antwerpen-ben. Ismerkedés a gyémántkereskedelemből meggazdagodott város díszes központjával: céh házak, a Notre Dame székesegyház és a Németalföld legrégebbi reneszánsz épülete a Városháza lesznek a legfontosabb látnivalók. Rövid szabadprogram után továbbutazunk. Utunk Kelet-Flandria tartomány legnagyobb városába Gent-be, a tornyok és csipkés flandriai házak városába vezet. A város a középkorban Észak-Európa egyik legnagyobb és leggazdagabb települése volt. Séta a városban: St. Bavo katedrális és környéke, középkori vízi vár, harangtorony, valamint a közeli szövetcsarnok, melyek mind az UNESCO világörökség részét képezik. A délutánt Brugge-ben töltjük, amely a korai polgárosodás egyik mintavárosa: séta a reneszánsz paloták, díszes házsorok és csatornák mentén: a hangulatos óvárosi piactér, városháza és várostorony (Belfort), Begina udvar, Szent Vér Bazilika. Szállás ugyanott, ahol előző este.

4. nap:

Reggeli után Rotterdamba látogatunk, ahol a 180 méter magas Euromast toronyból mesés kilátás tárul elénk a városra. Továbbutazunk a csatornák mentén a fajansz, a világhírű kék porcelán városába: Delft-be, mely a régi flamand uralkodók székvárosa volt. Továbbutazva felkeressük a híres Madurodamot, mely Hollandiát mutatja be kicsiben, több száz épület 1:25 méretarányú kicsinyített mását láthatjuk. Innen utazás "észak Velencéjébe", Amszterdamba. A város felfedezése egyénileg történik: Dam tér a Királyi Palota és az Új-templom épülete, Öreg templom (Oude Kerk). Szállás Amszterdam környékén.

5. nap:

Reggeli után Keukenhofba, Hollandia és egyben a világ legnagyobb virágoskertjébe látogatunk. A 30 hektáros parkban kialakított sétautakon barangolhatnak a több millió tulipán, jácint, nárcisz és krókusz között. A fedett üvegépületekben számtalan cserepes virág nyílik: kálák, liliomok, hortenziák, amarillisek, szegfűk, ciklámenek és sok egyéb színpompás növény. Külön épületben tekinthető meg az orchidea kiállítás, mely több száz m2-i területen pompázik broméliák és flamingóvirágok társaságában. Délután visszautazás "észak Velencéjébe", Amszterdamba. Fakultatív hajókázás Amszterdam csatornáin. Esti szabadidő a belváros és a hírhedt szórakozó negyed felfedezésére. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

6. nap:

Egész napos fakultatív programlehetőség: Zaanse Schans-Volendam-Marken-Edam

Elsőként Zaanse Schans szabadtéri múzeumát keressük fel. Az eredeti, holland vidéket megidéző faházak, nyolc gyönyörű szélmalom, takaros kertek és keskeny csatornák hangulata a múltba repít vissza minket. Később Marken színpompás halászfalujába érkezünk, ahol 1450 táján építették az első faházaikat a halászok, akik a számtalan megpróbáltatás ellenére sem féltek a tengertől. Innen hajóval érkezünk Volendamba. Ezt a kis városkát, az IJssel tó partján, még mindig áthatja a halászfalu volta, s a helyieket még sokszor lehet tradicionális öltözetben látni a zöld és fehér faházak között. Látogatás egy helyi gazdaságban ahol a sajtkészítés és a fapapucs gyártás rejtélyeibe is betekintést nyerhetünk, majd kóstoló az ízletes sajtfélékből. Nem maradhat ki programunkból az egyik leghíresebb sajtváros Edam sem. Mint minden rendes és adottságai révén arra alkalmas holland városban, itt is évszázadok óta gyártottak sajtot. Eredetileg csak itt, később már az egész ország területén. A sajt ma használatos neve meglehetősen új, korábban "Klotkaas"(golyósajt) volt a neve. Az átkeresztelés a 18. században történt, feltételezhetően azért, mert ebben a kereskedő- és kikötővároskában zajlott le az akkori sajtexport jelentős része. A napot egy bűbájos kisvárosban, Enkhuizen településen egy közös sétával fejezzük be. A városka egyike volt az ország legfontosabb kikötőinek. A 14. századtól a 18. század elejéig kivette a részét mind a balti-tengeri kereskedelemből, mind az északi-tengeri hering halászatból, olyannyira, hogy itt működött Hollandia legnagyobb halászati flottája. A nap lezárásaként átkelünk a „tengeren” – (Markermeer-Ijsselmeer) – és Flevoland területén Lelystad érintésével térünk vissza szálláshelyünkre. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

7. nap:

Utazás Németország felé,Útközben a csodálatos Aacheni dóm megtekintése, melyegyike a császári katedrálisoknak. Ez Észak-Európa legrégebbi katedrálisa, 32 uralkodót koronáztak itt, a dómban a mai napig hihetetlen kincseket, köztük több ereklyét is őriznek. Szállás Regensburg környékén.

8. nap:

Reggeli után városnézés a Felső - Duna "hercegének" tartott Regensburg-ban: gótikus katedrális, városháza, óvárosi séta. Folyamatos utazás Magyarországra. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Az ár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 7 éj szállás, reggeli ellátás, VOX készülék (városnézéshez), idegenvezetés.

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Az ár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap, programok költségei

Idegenforgalmi adókb. 3 Euro/fő/éj - kötelező
Fakultatív program
Zaanse Schans-Volendam-Marken-Edam50 Euro/fő
Várható költségek
Keukenhof:kb. 20 Euro/fő
Rotterdam, Euromast torony:kb. 10 Euro/fő
Amszterdam, Rijksmuseum:kb. 20 Euro/fő
Antwerpen Miasszonyunk katedrális:kb. 6 Euro/fő
Van Gogh múzeum:kb. 20 Euro/fő
Amszterdam Királyi Palota:kb. 10 Euro/fő
Amszterdam, sétahajózás:kb. 20 Euro/fő
Madurodamkb. 20 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


További időpontok

Repülési menetidő

02:10

Leírás

Brüsszel Belgium fővárosa.

A Grand Place a városházi tér, melyet körben középkori városi épületek díszítenek. Sokan az egész világ legelbűvölőbb terének tartják. Számos ünnepi rendezvény színhelyéül szolgál. A város számos további atrakciót rejt, a pici mégis felejthetetlen pisilő kisfiú szobrát vagy a hatalmas Atomiumot, mely gyakran valamilyen kiállításnak ad otthont. A történelem és a kultúra után a Királyi Művészetek Múzeumába vagy a Broodhius Városi Múzeumba érdemes ellátogatni.

A gasztronómia imádóinak Brüsszel páratlan élményt jelent. A híres egy, két vagy három csillagos gasztronómiai „szentélyek“ mellett megszámlálhatatlan éttermet találunk minden kategóriából, ahol fenséges ételeket kóstolhatunk meg.

A pisilő kisfiú, Manneken PisAtomoium – A vas molekulája 165 milliárdszoros nagyításban, melyet 9 összekötött 18 méter átmérőjű összesen 102 méter magas acél és aluminiumból készült gömb alkot. A gömbök kilátóként és kiállítóteremként szolgálnak. A legmagasabban elhelyezkedő gömbben étterem működik, ahova gyorsliftel juthatunk. A nyitvatartási idő áprilistól –augusztusig 9:00 – 20:00.

Grote Markt Brusel- A város történelmi központját 1695-ben szétbombázták. Csak a városháza maradt sértetlen. A háború után elkezdődött az átépítése. Az eredmény a világ egyik legszebb tere lett. Annak ellenére, hogy minden egyes ház orrésze más és más, az összhatás elbűvölő, egy harmonikus egészet alkotnak. A Grote Markt-tér legjelentősebb épületei a városháza és a Broodhius. A városházán teljes szépségében Szent Mihály szobrát csodálhatjuk meg, aki egyébként a város védőszentje.

AtomiumManneken Pis Brüsszel szimbóluma. A szobrot a 17.században J. Duquesnoy készítette. Manneken Pis – hez 800 népviselet tartozik, melyeket a Brüsszeli Városi Múzeumban őriznek. Az első ruhadarabot 1698-ban készítették. 1745-ben Manneken Pis-t elrabolták az angolok. Két évvel később a franciák vették birtokukba. Miután erről XV. Lajos francia király tudomást szerzett, arany brokátból készült ruhadarabot adományozott, melyet Szent Lajos keresztje díszít. 1817-ben a szobor ismételten francia kézre került. A szobor töredékei alapján elkészítették a modellt, melyet Brüsszel városában találunk. A királyi kertben Brüsszelben állnak a Serres van Laken üvegházak,melyeket Viktor Hort készített. Minden évben április végétől májul elejéig 10 napig meglátogathatók. Arcades du Cinquantenaire diadalív a palota része a hozzá tartozó parkkal. Mini Europe – Járja be Európát pár óra alatt. A parkban híres építményeket találunk, érezheti például a Vezúv földrengését is. Több, mint 300 épületet rejt a legapróbb részletekig kidolgozva. Július közepétől augusztus közepéig a park az esti órákban is nyitva tart (23 óráig). Oceáde – Szubtrópusi aquapark, fedett és nyitott medencékkel, sok csúszdával és a leghosszabb belgiumi tobogánnal, mely 140 m hosszú. Belgisch centrum van het beeldverhaal – Képes múzeum, mely az Art Nouveau épületében található, Vicor Hort építész alkotása. Itt Belgium olyan rajzolt hőseit találjuk, mint Kuifje, Suske és Wiske vagy a törpök. A múzemban találjuk a világ legtöbb képes könyvét, továbbá 31 000 albumot. Több, mint 670 művész rajzsorozatait őrzik itt. Brussels Skates – Elbűvölő élmény a jég szerelmeseinek. A jégpályát varázslatos hangulatú sátrak és karácsonyi atrakciók veszik körül.