Cseh és Morvaország rejtett kastélyai 2022

Csehország, Dél Morvaország

Utazás és szállásleírás

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Értékelés

A szállás még nem rendelkezik értékeléssel 0,0 / 5
Invia

Cseh és Morvaország rejtett kastélyai 2022

Időpont ID száma: Megnézem

Fekvése

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Pozsony – Milotice – Buchlovice
(390 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Budapesten keresztül, majd Rajkánál lépjük át a határt. Első megállónk Morvaország területén Milotice kastélya és a hozzátartozó birtok mely 1648-tól egészen a XIX. századig a magyar származású Serényi főúri család tulajdonában volt. Pompás berendezéséből figyelemre méltó festmények és szobrok szemet gyönyőrködtetőek. Tovább indulunk a gyönyörű olaszos hangulatú Buchlovice-i kastélyhoz. Az utolsó kastélytulajdonos felesége a magyar származású Károlyi Ferdinanda grófné volt, aki két fiával, Alajossal és Bélával egészen 1945-ig itt éltek. Sétálunk a parkban, majd a kastély belső termeit tekintjük meg: 17 szalont, galéria termet, magánszobát nézhetünk meg. Mai napunk utolsó megállója morva-föld végvára Buchlov! A gyönyörű fekvésű vár 22 terme közül talán a legértékesebb a 1848-as magyar szabadságharc tiszteletére berendezett terem. Igény esetén kellemes sétát teszünk a Morva-karszt területén. Szállásunk a Morva karszt vidék szívében található gyönyörű környezetben.

2. nap: Punkva cseppkőbarlang – Lednice – Valtice – Budapest – Szeged (450 km)

Reggeli után a föld alatti Punkva folyó cseppkőbarlangjába igyekszünk, ahol csónakokból csodáljuk meg az érdekes cseppkőképződményeket. Felvonóval („lanovká“-val …. bátrabbak egy kis hegyi sétával) feljutunk a Macocha csúcs felső hídjára, ahol 138 méter mélységű szakadéknál gyönyörködhetünk a táj szépségében. Szabadidő, ebéd lehetőség a csúcson lévő étteremben. Tovább indulunk és Brno-n keresztül haladva Csehország leglátogatottabb várkastélyánál és a hozzátartozó csodálatos több mint 150 hektár kiterjedésű angol parknál, Lednicénél állunk meg. A 19. században Európa kertjének nevezték, most pedig az UNESCO világörökség része! A Lednice-i kastély megtekintése után lehetőség nyílik feljutni a 60m magas minaretre, hajókázni a csatornahálózaton, sétálni a parkban és gyönyörködni Európa legrégibb pálmaházában. Lednicétől délre indulunk a Valtice-i kastélyhoz, mely Liechtensteinek 17. századi családi rezidenciája volt. A kastély gyönyörű belső termeiben forgatták a Mária Terézia filmsorozatot is. Valtice környékén találhatóak az ország legnagyobb és legismertebb borospincéi.Idő függvényében megtekintjük a Mária Menybemenetele templomot is. Érkezés Rajkán át Budapestre a késő esti órákban, majd továbbutazunk Szegedre.

x

Ártáblázat


Árak és felárak (1 főre) 2022. VII.09., IX.17., X.15.

Részvételi díj: 41.500 Ft
Részvételi díj X.15.: 44.800 Ft
(Kis csoportos létszám felár: 3.300 Ft/fő*)
1 ágyas felár: 5.000 Ft
1 ágyas felár X.15.: 6.000 Ft
1x vacsora felár: 4.700 Ft
1x vacsora felár X.15.: 5.500 Ft

Utasbiztosítás (Classic): 1.140 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 1.480 Ft
Utasbiztosítás (Privileg): 1.900 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 1 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 1x reggeli

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 1.250 CZK
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 60 CZK
A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 3.300 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!

Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 1 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 1x reggeli ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- 1 x vacsora felárat

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az ár tartalmazza:

Utazás busszal, Közlekedés, Szállás, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető, Egyéb leírás szerint, Útlemondási biztosítás

Az ár nem tartalmazza:

Utasbiztosítás, Fakultatív programok, Adó - Vevő, Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

Utazásszervező

Z(s)EPPELIN Utazási Iroda Cégjegyzékszám: 06-09-014960

Nem találja a minden szempontból tökéletes utazást?
Segítek a választásban! Hívjon minket: +36 1 501 5611

Judit, utazási szakértő

Leírás

A Dél – Morvaország Megye túlzás nélkül Európa kereszteződését alkotja.

Réges rég óta a területén metszették egymást a nyugati, északi és déli kereskedelmi útvonalak. A megye ma is vonzza látógatóit, a Cseh Köztársaság délkeleti részén, nem csupán a határmenti fekvésével, de számtalan történelmi műemlékével és természeti jelenségeivel is, melyek közül számos az UNESCO védelme alatt ál. Egyéb ok, amiért érdemes meglátogatni a Dél – Morvaországi Megyét, azok a szivélyes és vendégszerető lakosai, akik büszkék arra, hogy pont ebben a megyében laknak. A büszkeségük jogos, de ezt döntse el Ön, miután ideérkezett.

A megye megtekintését metropoliszával, Brünnel (Brno) érdemes kezdeni, mely egyben a köztársaság második legnagyobb városa. A város a történelem, kultúra és az ipar központja, mely a Svratka és a Svitavy folyók összefolyásánál található, Dél – Morvaország vízgyüjtő területének a központja is egyben. Brünnben számtalan érdekességet találunk, de sajnos a honlapunkra minden nem fér rá. Látogassa meg pl. az egyedülálló őstörténeti múzeumot az Anthropos pavilonban, ahol akár egy kitömött mamutot is megtekinthetünk. Többek közt a morva fővárosban évente körülbelül 50 nemzetközi kiállítás és nagyvásár kerül megrendezésre. Az összes motorbicikli rajongó számára jól ismert Brünn versenypályája a híres Masarykův okruh -Automotodrom Brno. És ha a nagyvárosban fürdésre, műemlékek megtekintésére vagy rekreációra támad kedve, meglátogathatja a Brünni víztározót vagy a Špilberk – várat.

A város számos szórakozó központnak, boltnak, sportpályának, színháznak, klubnak és discónak ad otthont. Nem hagyhatjuk ki az építészeti gyöngyszemeket sem Brünn környékén: a reneszánsz kastélyt Bučovicében, a barokk kastélyt Slavkov u Brna városkában és a gótikus kolostort az egyedülálló gótikus bejárattal Předklášteří u Tišnova településen. A következő út a megyében a Morva - karsztba és annak környékére vezet. Találunk itt titokzatos barlangokat és mély völgyeket, melyeket sziklás masszívumok vesznek körül, melyekben a vízforrások egyszer csak eltűnnek. A magaslatokat elbűvölő erdők borítják, melyek közül a várak tornyai vagy a zarándokhelyek kupolái villannak ki. A legmélyebb szakadéknak a Macocha - nak az alján járva, vagy a föld alatti folyón csónakázva egyedülálló érzésben lehet része.

A Dél – Morvaoszági Megyében további négy az UNESCO által védett helyet tekinthetünk meg: a Lednico – valtický areál – t, a Tugendhat villát Brünn városában, a Pálava természetvédelmi területet és a Fehér – Kárpátok természetvédelmi területet, mindannyiuk helye a listán joggal kiérdemelt, egyikük megtekintését sem bánja meg senki. Részletesen egyenként tárgyalni őket felsleges lenne, ragyogásukat és fennségüket szavakkal leírni lehetetlenség. Ha tényleg meg szeretné ismerni Dél – Morvaországot, lakosait és áttérezni igazán az itteni légkört, nem marad más hátra, mint személyesen ellátogatni a varázslatos bor és borospincék vidékére. A bor uralja a térséget, a Dél – Morvaországból származó borokat nem csupán Csehországban, de az egész világ borszakértői ismerik . Ha azonban nem csupán italozni jött ide, sportolási lehetőségből is akad jó pár. Próbálja ki a számos bicikliutak egyikét, melyek az egész megye területén sűrű hálózatot képeznek.

A borvidék légköréről már sok szó esett, de ha saját bőrén nem tapasztalja, Morvaországot nem ismeri meg igazán.