Körutazás Etiópiában - Abesszínia, Afrika Kánaánja

Etiópia

Szállásleírás

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Értékelés

A szállás még nem rendelkezik értékeléssel 0,0 / 5
Invia

Elérhető időpontok

Körutazás Etiópiában - Abesszínia, Afrika Kánaánja

Időpont ID száma: Megnézem

Info

[r]repülővel átszálással, menetrend szerinti járattal Budapestről

helyi 3-4*-os szállodák kétágyas fürdőszobás szobáiban

teljes panzió (reggeli, ebéd és vacsora, italok nélkül)

1. Afrika egyik legrégebbi folyamatos kultúrával rendelkező országa számtalan különlegességgel, mind az épített mind a természeti örökségek terén. Etiópia azon ritka helyek egyike a Földön, ahol a globális világ még nem alakította át teljes mértékben az ősi kultúrát, és ahol az emberek arra törekednek, hogy összhangban éljenek a környezetükkel.

2. Jelenlegi tudásunk alapján itt ringott az emberiség egyik bölcsője. Ennek tiszteletére, a Nemzeti Múzeumban megtekintjük a 3,2 millió éves előember, „Lucy” maradványait.

3. Emellett egy szintén ősi, az etióp keresztények egyik legfontosabb zarándokhelyét, Lalibela sziklába vájt templomait látogatjuk meg. Csónakázás a Kék-Nílus forrásánál, miközben idegenvezetőnk azt a legendát meséli el, miszerint a tónál fekvő kolostorok egyikében őrizték - vagy talán még ma is őrzik - a Frigyládát.

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Leiras

1. nap: Budapest – Addisz-Abeba

Utazás Budapestről átszállással, menetrend szerinti repülőjárattal Etiópiába, Addisz-Abebába. Késő éjszaka érkezés Etiópia fővárosába, Addis Ababa.

2. nap: Addisz-Abeba

Reggeli után városnézés Etiópia fővárosában Addisz-Abebában. Városnézésünk során megnézzük az egyetem épületében, a korábbi uralkodói palotában található Néprajzi Múzeumban, ahol az etiópiai néppel és annak kultúrájával ismerkedhetünk meg. Majd ellátogatunk a Szentháromság Székesegyházba, ahol Haillé Szelasszié császár és feleéségnek a sírja is található. Ezt követően felkeressük a piacot, amely Afrika egyik legnagyobb szabadtéri piaca. Útközben ebédelünk. Napunkat a város fölé magasodó, szép panorámával bíró Entoto hegyen zárjuk. Szállás Addisz-Abebában (1 éj).

Szállás: Bestwestern Plus 4*

3. nap: Debre Markos

Reggeli után megkezdjük egy közel 6 órás buszus utazásunkat Debre Markos felé. Utunk a Kék-Nílus szurdukon keresztül vezet, amelyet Kelet- Afrika ´Grand Canyon-nak´ is neveznek. Útközben történelmileg egy igen fontos kolostort a Debre Libanos-t is megnézzük, amely fontos az etióp ortodox keresztény vallásban. Ebéd után folytatjuk utunkat, megállóval a Kél-Nílus szorosnál. Szállás Debre Markosban (1 éj).

Szállás: Abima Hotel 3*

4. nap: Bahir Dar

Reggeli után elutazunk Bahir Darba. Érkezés után látogatást teszünk a helyi piacon, ebédünket elfogyasszuk a Tana-tó partján, amely Etiópia legnagyobb tava és a Kék-Nílus forrása. Késő délután a Bezawit hegyről megcsodáljuk a naplementét és gyönyűrű kilátás nyílik a Tana-tóra, Bahir Darra és Kék-Nílusra. Vacsora a szálláson. Szállás Bahir Darban (1 éj).

Szállás: Avanti Blue Nile 3*

5. nap: Bahir Dar - Gondar

Reggeli után csónakba szállunk és a Tana-tavon - ahonnan a Kék-Nílus ered - utazva megismerkedünk a szigeteken, félszigeteken található kolostorokkal, egyet közülük fel is keresünk. A tavon 37 sziget található és 30 szigeten keresztény kolostor van, a legendák szerint ezek egyikében őrizték a Frigyládát is. Miután ebédünk elfogyasztottuk a tó partján 4 órás utazás autóbusszal Gondarba, „Juda oroszlánjának”, Bazilidész császárnak a városába. Útközben megállunk Awra Amba faluban. A falu egy „hippi-jellegű” közösség. Elveik szerint a közösségen belül nincs hangos szó, nincs agresszió, hanem tanács, útmutatás és egyenjogúság van. Az itt lakók büszkeségei közé tartozik a két könyvtár, a saját építésű szövöde, a környéket is kiszolgáló malom és az általános iskola és az óvoda. A falu közössége idősotthont is fenntart. Látogatásunk során megismerkedhetünk a falu mindennapjaival, életével. Szállás Gondarban (3 éj).

Szállás: Goha New Hotel 4*

6. nap: Gondar

Reggeli után látogatás az UNESCO Világörökség részét képező, XVII. században épült palota komplexumban, amelyet 900 méteres fal vesz körbe. A Királyi Körzetből az etióp uralkodók több évszázadon át irányították az országot. Legfontosabb épületei: Bazilidész kastélya, Józsua palotája, Dávid csarnoka, Díszterem, Mentewab császárnő kastélya, a kancellária, a könyvtár és három templom. Az épületegyüttes túlélt számtalan háborút és támadást, ideértve a II. Világháború légitámadásait is. A nap végén felkeressük a Debre Birhan Selassie (Szentháromság Fénye) templomot is.

7. nap: Simien - hegység Nemzeti Park

Reggeli után folytatjuk utunkat a Világörökség részét képező Simien Nemzeti Parkba. A 3 órás utazás közben többször megállunk különböző kilátópontoknál, ismerkedünk a helyi állatvilággal és a csak Etiópiában élő dzseláda páviánokkal. Ebédünket Afrika legmagasabb szálláshelyén fogyasszuk el. Hazafelé megállunk a Falasha falunál, majd késő délután visszaérkezés Gondarba.

8. nap: Lalibela

Reggeli után Lalibelába (kb. 7 óra) utazunk autóbusszal. Útközben megállunk ebédelni, illetve az út mentén lévő kilátópontokon tartunk pihenőt. Késő délután megérkezünk és szálláshelyünkről már nyugodtan élvezhetjük a naplementét. Vacsora a szálláson. Szállás Lalibelában (3 éj).

Szállás: Mezena Lodge 3*

9. nap: Lalibela

Ellátogatunk az UNESCO által védett 11 monolit és fél monolit templomot magába foglaló 800 éves sziklába vájt épületkomplexumba, itt található a világ 5 legnagyobb monolit temploma. Ezek közül a legismertebb a Szent György templom. A templomokat, alagutak és járatok kötik össze, gyönyörű díszítések, kőfaragások és ikonok díszítik. Megnézünk egy helyi picot, majd elfogyasztjuk ebédünket a híres Ben Abeba étteremben, ahonnan pazar a kilátás.

Délután részt veszünk egy kávé ceremónián, illetve megnézzük, hogyan készül a helyi kenyér ´injera´. Vacsora a szálláson.

10. nap: Lalibela

Reggeli után lehetőségünk lesz megnézni a Yemrehana Krestos templomot, amely 12. századi etióp ortodox templom. Kőből és fából épült, az ősi Axumi építészet hagyományai szerint. A templomhoz vezető úton lehetőségünk lesz az etióp vidéki élet megtekintésére.

11. nap: Lalibela – Addisz-Abeba - Budapest

Reggeli után visszautazás repülővel a fővárosba. Érkezés után a Nemzeti Múzeumban teszünk látogatást, ahol megtekintjük a 3,2 millió éves előember, „Lucy” maradványait, amelyet Etiópiában találtak a régészek. Rövid szabad program, vásárlási lehetőség után tánc előadással és zenével színesített búcsúvacsora (helyi ételek) egy tradicionális etióp étteremben. Ezt követően transzfer a repülőtérre és utazás Budapestre átszállással, menetrend szerinti járattal. Érkezés Budapestre a 12. napon.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
  • Gondar
  • Simien Nemzeti Park (természeti)
  • Lalibela sziklatemplomai

Programok

Utótartózkodási lehetőség: Omo–völgy

Időtartam: 8 nap/6 éjszaka

Utazás: Addisz Abebából repülővel Arba Minch-be majd a program végeztével vissza valamint Addisz Abebából repülővel vissza Budapestre.

Elhelyezés: lodge-okban, a foglalás visszaigazolás után minden szálláshoz adunk részletes tájékoztatást, leírást, linket, egyelőre a tervezett szálláshelyeket látják tájékoztatásul.

Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

Ár: 950.000 Ft/fő (min. 8 fő esetén)

Egyágyas felár: 125.000 Ft/fő

Az ár tartalmazza: szállást a megadott szálláshelyeken vagy hasónlókban, ellátást (reggeli, ebéd, vacsora), belépőket, közlekedést, transzfereket, helyi idegenvezetőt és magyar csoportkísérőt

Külön fizetendő: biztosítások (BBP, sztornó), fényképezés és video jegyek, borravalók,


Program:

1. nap: Reggeli után visszautazás repülővel a fővárosba. Repülővel kora délután tovább utazás Arba Minch – be. Érkezés után felkeresünk egy Dorze falut a Guge hegységben. A”Dorzek” magas bambuszból épült „elefánt fejű házaikról” híresek. Amennyiben érkezéskor bármi okból ez a program elmaradna, vagy nem jutna rá idő, a hazautazás napján nézzük meg. Szállás: Haile Resort Arba Minch (1éj)

2. nap: Reggel csónakba szállunk és kirándulást teszünk a Chamo – tavon, kis szerencsével hatalmas krokodilokat is láthatunk sütkérezni a tópart fövenyén ezen kívül a tó gazdag víziló állományából és madár világából is ízelítőt kaphatunk. Utazás Jinkaba (3 óra). Útközben Jinka felé különböző törzsek területein áthaladva ismerkedhetünk a helyiekkel. (Gamo, Derashe, Stemai) Szállás: ECO Lodge (2 éj)

3. nap: Kora reggel a Mago Nemzeti parkba utazunk a Mursi (tányérajkú) törzset látogatjuk meg. A nap során felkeressük az Omo-völgy Múzeumot Jinkában, valamint a Demeke heti vásárt is.

4. nap: Utazás Turmiba (3 óra) a Hamerokhoz. Útközben megállunk az Ariknál és a dekoratív testfestésükről ismert Bannáknál is. Felkeressük a turmi piacot, valamint egy Hamer falut is. Szállás Paradise Lodge. (2 éj)

5. nap: Reggel megnézzük a Turmi/Alduba piacot, majd az Omo folyó völgyében, a folyóparton élő Dassauch törzset. A kornyék érintetlen tájairól az itt élő különféle törzsekről és a gazdag madárvilágáról is híres. Délután ismételten ellátogatunk újabb hammar törzshöz.

6. nap: Reggel utazás az UNESCO Világörökség részét képező Konso-ba (4 óra). A Konso - felföldön élő népek a teraszos falvaikról híresek, sétát teszünk a faluban. Opcionális lehetőség, meglátogatjuk a helyi királyt és a rezidenciáját. Szállás: Kanta Lodge (1éj)

7. nap: Reggeli utazunk Arba Minch-be, majd repülőre szállunk, és a fővárosba repülünk. Amennyiben a váltásnapon nem volt lehetőség a Nemzeti Múzeumot felkeresni, akkor a következő programunk lesz. Érkezés után a Nemzeti Múzeumban teszünk látogatást, ahol megtekintjük a 3,2 millió éves előember, „Lucy” maradványait, amelyet Etiópiában találtak a régészek. Rövid szabad program, vásárlási lehetőség után tánc előadással és zenével színesített búcsúvacsora (helyi ételek) egy tradicionális etióp étteremben. A vacsorát követően transzfer a repülőtérre és utazás Budapestre átszállással, menetrend szerinti járattal. Hazaérkezés a 8. napon.

További információk

Fizetési határidők

Egzotikus útjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

  • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
  • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
  • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.


Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2


Ismerje meg Etiópiát!

Az ár tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 275.000 Ft)a belföldi repülőjegyet és az illetéket9 éjszakai szállást, helyi 3-4 *-os szállodák kétágyas szobáibana teljes panzió ellátást (reggeli, ebéd és vacsora, italok nélkül)a program szerinti transzfereket és kirándulásokat légkondicionált gépjárművela belépőjegyeket a programban feltüntetett látnivalókhoza magyar nyelvű csoportkísérést Budapestről oda-vissza és a helyi idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

a vízumotkb. 30 000 Fta borravalókat72 USD/főaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2% EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár 125 000 FtOmo-völgy kiegészítő program 950 000 Ft Egyágyas felár 125 000 Ft BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap


Nem találja a minden szempontból tökéletes utazást?
Segítek a választásban! Hívjon minket: +36 1 501 5611

Anita, utazási szakértő