Apartmán Danka

Horvátország, Zadar, Sukošan

Utazás és szállásleírás

Értékelés

A szállás még nem rendelkezik értékeléssel 0,0/5
Invia

Leírás

Időpont ID száma: 233619877

Fekvése

Zadartól 4 km-re, Diklo településen, a kavicsos és kiépített tengerparttól 30 m-re található apartmanház.

Apartmanok

B4+1 ágyas: 50 nm / 1 db, földszinti (2 db kétágyas hálószoba, nappali, TV, WiFi, nappali konyhával és kanapéval, klíma, fürdőszoba, terasz).

Ellátás

önellátás.

Szolgáltatások

grillezési és parkolási lehetőség.

Felárak, díjak

Az ár tartalmazza az üdülőhelyi díjat. Háziállat: bevinni tilos.

Előfoglalási kedvezmény

Fantasztikus akcióval összevonható!
8% 01.31-ig!
6% 03.31-ig!

Turnusváltás

szombat.

Minimum tartózkodás

06.20-09.05. között 7 éj, egyéb időpontban 5 éj.

Fantasztikus akció

7=6 akció 04.01-06.27. között és 08.29-10.30 között.

A feltüntetett alapár csak a szoba, apartman, vagy stúdió teljes kihasználtsága esetén érvényes!

Szállás információk

Utazásszervező

La Grotta Holidays Kft. Cégjegyzékszám: 01-09-667490

Töltés...

Nem találja a minden szempontból tökéletes utazást?
Segítek a választásban! Hívjon minket: +36 1 501 5611

Judit, utazási szakértő

Térség

Repülési menetidő

03:00

Leírás

Jelentős adriai kikötő, közlekedési csomópont, üzleti metropolisz és idegenforgalmi központ is egyben-ez Zadar, a történelmi műemlékekben gazdag város, amely már évszázadok óta vonzza a turistákat. Nagyon fontos szerepet töltött be a római fennhatóság idején, ekkor lettek kiépítve a városfalak, az amfiteáter, a vízvezeték,valamint a fürdő és kanalizáció is. A velencei uralom hatása is jól érezhető.

Az óváros közepén található a kétemeletes Szent Donát templom, amely a nagystílű Szent Anasztáz katedrális része, amely a 14.századból származik. Mindkét építmény helyi szimbólummá vált. A templom 27 m magas, melynek megépítéséhez a Nagy Károly templom szolgált inspirációként. Ha behatóbban szeretnénk tanulmányozni a város történelmét, látogassunk el a Régészeti Múzeumba, ahol illír, görög és római kori leleteket találunk. Nagy szenzációt keltett a 2.világháborút követő romeltatarítás közben felfedezett római fórum maradványa, amely ma Zadar leglátogatottabb helyei közé tartozik. A város a 12.századtól fogva horvát püspöki székhely lett. Éppen ezért találunk itt olyan sok aranyból, drágakövekből készült műalkotást, amely az Egyházi Múzeumban található "Zadar aranya és ezüstjei" név alatt.

A közeli festői kis szigeten fekszik Nin városa, egykor a horvát királyság egyházi központja volt. Szintén közkedvelt Pašman szigete, ahol két értékes kolostor is található- Ferences-rendi a 14-18.századból és Benedek-rendi a 15.századból.

A templomok kedvelőinek itt nem lehet okuk panaszra. Az összes egyházi építmény megtekintéséhez többb napra lenne szükségünk-a legfőbb középületek a Nemzeti-téren állnak, ahol hangulatos kávézók sokasága is található.

A turisztikai létesítmények a északi Borik városrészben található üdülőközpontban találhatóak, amely híres fürdőhelyéről, diszkóiról, táncteraszairól és bárjairól. Zadar fesztiválokban és egyéb kulturális rendezményekben is nagyon gazdag. Biztosan mély benyomást tesz ránk a Szent Donát templom falai között megrendezett komolyzenei koncert., valamint a Zadari Nyári Színház és az Új Színház Fesztiválja elnevezésű rendezvények. Zadar az a város, ahol nemcsak napozás és sportolás vár ránk. A helyi történelmi nevezetességek, festői helyszínek, a sokoldalú programok, valamint a további kulturális rendezvények annak bizonyítékául szolgálnak, hogy a legalkalmasabb helyen vagyunk egy mesébe illő nyaralás eltöltéséhez.

Időjárás előrejelzés

Hőmérséklet jellege havi bontásban

 • Kítűnő
 • Ideális
 • Nem ajánlott
 1. Január
 2. Február
 3. Március
 4. Április
 5. Május
 6. Június
 7. Július
 8. Augusztus
 9. Szeptember
 10. Október
 11. November
 12. December