Írországi csillagtúra whisky kóstolóval

Írország

Utazásleírás >

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Írországi csillagtúra whisky kóstolóval

Időpont ID száma: Megnézem

Info

[r]repülővel, közvetlen menetrend szerinti járattal

Clayton Leopardstown Hotel 4*, kétágyas szobákban

reggeli, 2. este ír vacsora

1. Ha még nem ittak fekete sört, sőt még nem is hallottak arról, hogy ilyen színű sör is létezik, akkor itt az idő kipróbálni! Az írek a különleges és ízletes söreiknél már csak a saját whiskey-jükre a legbüszkébbek!

2. Tegyék próbára az ízlésüket, és a 4 nap folyamán erre több lehetőségük is lesz, ugyanis lepárló üzemeket is felkeresünk.

3. Ha mértékkel kóstolgatták ezeket a nedűket, akkor elhiszik, hogy nem a szemük káprázik, amikor Glendalough és Monasterboice középkori monostorokat, és azok temetőjében álló, jellegzetes formájú, misztikus hangulatú kelta kereszteket pillantják meg.

Magyar idegenvezetéssel

Gasztro élmények

Kulturális látnivalók

Leiras

1. nap: Budapest – Dublin

Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen járattal Dublinba. A vikingek által alapított város már a középkor óta Írország fővárosa, és egyes statisztikák szerint Európa harmadik leglátogatottabb városa. Érkezést követően transzfer a szállodába, pihenés és felkészülés a következő napokra, vagy a város egyéni felfedezése. Dublin híres az éjszakai életéről, számtalan bár, pub és szórakozóhely várja a betérőket.

Tervezett szálloda: Clayton Leopardstown Hotel 4*

2. nap: Dublin városnézés

A reggelit követően egésznapos városnézés Dublinban. Hol is kezdhetnénk a napot a sör fővárosában? Elsőként a Guinness sörfőzdét láthatjuk. Arthur Guinness 1759-ben alapította a sörfőzdéjét, azóta a kezdeti kis üzem egészen kinőtte magát, hiszen ma már az egyik legnagyobb sörgyár Európában. Nem is gondolnánk, hogy az írek egyik nemzeti itala, a sör, Guinness idejében még egyáltalán nem volt népszerű. Ráadásul Guinness úgy döntött, hogy fekete sört fog gyártani. Titkos hozzávalók alkalmazásával feltalálta a saját fekete sörét, és ez már óriási sikert aratott. A titok azóta már lelepleződött, a fekete sörnek a különleges színt és ízt az árpaszemek pörkölése okozza.

Városnézésünk következő állomása a Szent Patrik-székesegyház. Szent Patrik Írország védőszentje, aki a 4. században keresztény hittérítő volt. Számtalan történet kering róla, ezek közül a legismertebbek, hogy kiűzte a mérges kígyókat az Ír-szigetről, és hogy egy háromlevelű lóherével magyarázta el az embereknek a Szentháromság jelentését. A Szent Patrik napi ünnepséget a halála napjának évfordulóján, vagyis március 17-én tartják. A székesegyház a legenda szerint ott épült, ahol a szent a Poddle-patak partján megkeresztelte a dubliniakat. Mai formájában historizáló-romantikus stílusú, és érdekessége, hogy a bejárattól jobbra, a padlóba helyezett díszes réztáblák a híres ír szatirikus író, Jonathan Swift sírhelyét jelzik. Utunkat Dublin főútvonalán, az O’Connell Street-en folytatjuk. Megérkezünk a Phoenix parkhoz, mely Európa legnagyobb városi parkja, és ahol vadon élő őzeket és dámszarvasokat is láthatunk! Majd egy igen érdekes városrészhez érkezünk, amelyet a dublini grúz építészeti stílus jellemez. A házak bejárati ajtói általában színesek, és felül félköríves kialakításúak.

Felkeressük Írország legrégebbi egyetemét, a Trinity College-t. Alapításának célja az írországi protestáns értelmiség kinevelése volt, 1970-ig katolikus vallású diákokat nem is vettek fel az egyetemre. Az épület és a park is nagyon pompás, de a létesítmény igazi ékessége a kétszintes könyvtár. Faburkolatú mennyezete, és szintén fából készült emeleti korlátai, illetve könyvespolcai pont olyan látványt nyújtanak, mintha egy Harry Potter filmjbe csöppenne az ide látogató. Garantáljuk, hogy a csoportunk is így fogja érezni magát!

A sok kulturális látnivalót egy kis whisky kóstolással zárjuk le, ugyanis meglátogatjuk a Jameson lepárló üzemet. Az ír whisky hivatalosan csakis Írországban vagy Észak-Írországban készülhet és legalább három évig kell fahordóban érlelni, bár az érlelés általában ennél tovább tart. A mai italok többsége kevert, maláta-, árpa- és gabonawhisky elegyéből áll össze. Az egyik legismertebb márka, a John Jameson által 1780-ban alapított egykori gyár ma már az ír whisky emlékműve.
Este egy tradicionális ír vacsoraesten veszünk részt.

3. nap: Glendalough - Powerscourt lepárló

A mai napon Dublintól délre, Wicklow megyébe kirándulunk. Lankás dombjai, csodálatos tavai és zöld vidékei miatt „Írország kertjének” is szokták nevezni. Úti célunk Glendalough, melynek jelentése: a két tó völgye. Maga a táj, a tavak és az azokat körülölelő hegyek is szép látványt nyújtanak, de legkiemelkedőbb látnivalója a 6. századi Szent Kevin kolostoregyüttes, ahol temetőkert, számos későbbi templom, valamint egy kerektorony maradványai is találhatók. A kolostort a leinsteri királyi családból származó Szent Kevin alapította, akit csodák tudójaként tartottak számon. A romterület egyik ikonikus nevezetessége a 13. századi kettős kapuboltozat, mely a falakon kívüli, bűnös emberi világot Isten mennyei világától választotta el. A másik jellemző építménye pedig a tájból 33 méter magasra nyúló kerektorony. A torony a 10. században épült, funkciója szerint egy harang megszólaltatásával vészjelzésre szolgált, illetve veszély esetén ide menekültek be a szerzetesek.
Utunk következő állomása a Powerscourt lepárló, ahol az üzemlátogatást követően egy whisky kóstolón veszünk részt.

4. nap: Drogheda – Monasterboice - Tara domb – Dublin - Budapest

Utolsó napunkon Dublintól északra, Drogheda-ba utazunk. A városba érkezve a Boyne-folyó mentén haladunk, és máris szembetűnővé válik, hogy a központban számos templom található, hiszen a tornyaik már messziről láthatók. A folyónál a város eredeti falának egy része is megtekinthető. Érdekesség, hogy Drogheda-ban született a James Bond filmekkel ismertté vált Pierce Brosnan színész.

Majd felkeressük a várostól északra fekvő Monasterboice-t. A monostort az 5. században Szt. Buithe és Szt. Patrik alapította. A létesítménynek kiemelkedő szerepe volt a kora-ír kereszténység kialakulásában. A területen manapság a monostor egyes épületmaradványai, egy ma is használatban lévő temető, valamint épségben megmaradt, 9-10. századtól készített nagykeresztek találhatók. A temetőben sétálva szebbnél-szebb kelta kereszteket láthatunk.

Visszafelé haladva a Boyne-i csata helyszínét keressük fel. A csata 1690-ben zajlott, II. Jakab katolikus katonái Orániai Vilmos protestáns csapatai ellen harcoltak. Orániai Vilmos győzelme a katolikus írek jogfosztásával járt.

Navan városán áthaladva Tara dombjához tartunk. Ezen a helyen számos ősi építménymaradvány található. A legenda szerint az ideérkező kelták mitikus nagykirályaik székhelyéül választották a területet, egyes emlékek pedig mintegy 5000 évvel ezelőttiek. Tarát a 19. és a 20. század fordulóján brit-izraelisták tárták fel, akik azt hitték, hogy a dombon találhatják meg a frigyládát. A dombról szép kilátás nyílik a környékre. Az egyik fő látványosság a Túszok Halmának nevezett neolitikus sírfolyosó, ahol az ír királyok a túszaikat tartották. A különös földgyűrűk egyikének közepén áll egy másik jellegzetes maradvány, a Végzet Köve, ahol a hagyományok szerint a nagykirályokat koronázták meg.

Pogány mondákkal a fejünkben indulunk a repülőtér felé. Hazautazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal.

További információk

Tervezett menetrend (változhat):

Ryanair

Budapest - Dublin 17:20-19:25 repülési idő: kb. 3 óra 5 perc

Dublin - Budapest 19:35-23:25 repülési idő: kb. 2 óra 50 perc

Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Repülőjegy - utazás Ryanair járattal

Az utazáshoz a repülőjegyet a Ryanair légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. továbbá a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás
A jegyár tartalmaz standard ülőhelyet. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a Ryanair járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett Ryanair repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

Az ár tartalmazza

a repülőjegyet illetékkel, fix ülőhelyfoglalással és személyenként 1 db nagy kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 80.000 Ft - változhat) a szállásta reggelit1 alkalommal zenés vacsorát (2. napon)a helyszíni közlekedést autóbusszala megadott programokata szükséges belépőket (Jameson Lepárló, Trinity College és Powerscourt Lepárló)a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

a borravalókat(helyszínen fizetendő)kb. 10 EUR / főaz idegenforgalmi adót(helyszínen fizetendő)kb. 8 EUR / főaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2% EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár93.000 FtBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Nívó: 590 Ft/fő/nap Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap


Összes időpont