Írország nagykörutazás 2022

Írország, Dublin

Utazás és szállásleírás

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Értékelés

A szállás még nem rendelkezik értékeléssel 0,0 / 5
Invia

Írország nagykörutazás 2022

Időpont ID száma: Megnézem

Fekvése

A program tervezett útvonala:

1. nap: Budapest – Shannon és elindulunk: Moher sziklái –
Burren-fennsík és Galway (195 km)

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Írországba. A repülőtérről Írország első számú természeti nevezetességéhez, Moher szikláihoz érkezünk. Lélegzetelállító látvány az óceánból függőlegesen kiemelkedő, 8 km hosszan elnyúló, félelmetesen meredek sziklafal. Érezzük, amint a nedves levegőbe szinte bele tudnánk harapni! Kis pihenőt követően utunkat folytatjuk a zöld végtelenek tűnő Burren-fennsíkhoz. Zöldellő ír táj, egyedülálló mészkőfennsík, különleges növényzettel fogad bennünket. A zöldellő Írországból kapott első napi betekintésünket követően Galway felé vesszük az irányt. Az Atlanti-óceán mentén, látványos partszakaszon folytatjuk utunkat. Útközben megtekintjük a Krisztus születése előtti időkből származó dolment is (kőkorszakból fennmaradt síremlék). Írország bohém városa, Galway vár bennünket, amit élénk kulturális élete és a fesztiválok tömkelege mindig ébren tart. A város ragaszkodik hagyományaihoz, emellett népszerű tengerparti üdülőhely, gyönyörű strandokkal, hosszú, kanyargós sétányokkal, macskaköves utcákkal és színesre festett házakkal. Szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk, ahol vacsorával várnak bennünket.

2. nap: Bunratty kastélya, Limerick viking település - Tralee (210 km)

Ma napunk első állomása Bunratty kastélya, mely igazi látványosság! A korhűen berendezett, középkori lakótorony, mely Írország legépebben megmaradt ilyen jellegű épülete 1425-ből. A körülötte lévő Skanzen idevarázsolja a XIX. századi Írországot. Falusi utca, vízimalom, kovácsműhely, Mac ivója, iskola – minden ház stílszerűen berendezve, igazi kis mesevilág. Utunkat a vikingek által alapított településen, Limericken keresztül folytatjuk. Sétánk során a város legfőbb vonzerejének tartott János király XIII. Századi kastélyát csodáljuk (kívülről), mely impozánsan felemelkedik a Shannon fölött. Sétánk során betekintünk a Szent Mária-székesegyházba, mely Írország egyik eldugott ékköve. Az egykori királyi palota bejárataként szolgáló míves ajtó a 12. századból származik. Érintjük még a Szent Mária-katedrálist és a Szent János tér jellegzetes épülteit. A Dingle-félsziget felé tartunk, melynek északi szegletében Tralee-be érkezünk, ahol szállásunk és vacsoránk lesz. A vacsorát követően a hagyományokat hűen őrző nép színházába, igazi ír pubba látogatunk, ahol hangulatos zenés (olykor táncos) népi mulatság részesei lehetünk (belépőjegy a helyszínen fizetendő).

3. nap: Kerry-gyűrű panorámája és Muckross kastélya – Cork (270 km)

Ezen a napon az Iveragh-félszigeten kirándulunk. A félsziget ikonikus Kerry-gyűrűjének bejárása, színes és változatos nap programunkban rengeteg látnivalóval! Itt találhatók Írország legmagasabb hegyei, látható a vaskorból itt maradt erődítmény, a kecskét koronázó Killorglin kisvárosa, Waterville-Chaplin kedvenc nyaralóhelye, a Killarnay-tavak festői láncolata, valamint részt vehetünk egy igazi juhászkutya bemutatón is. Utunk során a szárazföld belsejének pompás báját, a hegyeket, völgyeket és változatos, vadregényes tengerpartokat láthatunk. Olyan kis településeken utazunk át, mint a színes házairól híres Sneem kisvárosa. Utunk végén Muckross kastélyát látogatjuk meg. Sétálunk szépen gondozott parkjában, láthatjuk elegáns szobáit (belépő). Estére szálláshelyünkre Cork városába térünk.

4. nap: Cork – Midleton whiskey – Cahir – Cashel szikla – Kilkenny (190 km)

Reggelinket elfogyasztva Cork kisváros számos látnivalóval várja csoportunkat. A város közepe egy szigeten fekszik, amelyet a Lee folyó ölel körül, a folyót pedig számos híd köti össze. Kedves kis üzletek és régi piacterek fogadnak Bennünket. Ha betérünk egy üzletbe, magunk is megtapasztalhatjuk, hogy a helyieket Írország legbeszédesebb népének tartják. Betekintünk a csodálatos viktoriánus csarnokban található piacára, majd felkeressük a Szent Anna templomot a Lee folyó felett, mely Cork egyik legismertebb nevezetessége. Midletonba, a Jameson whiskey központjába vezet utunk, ahol Jameson az Úr! John Jameson az 1770-es években kezdte építeni a híres ír whiskey márkát. Kiválasztotta a legjobb árpát és hordókat és az egész lepárló üzemét egyetlen szeszfőzdeben valósította meg, így biztosítva a minőséget. Ennek a munkának járunk utána, amely napjainkig ép marad. A látogatás során lehetőség nyílik eredeti ír whiskey kóstolására, vásárlásra. Ízekkel a szánkban folytatjuk utunkat Cahirba, az egykori helyőrségi városba. Elmélkedünk a várnál, mely kedvelt filmes díszlet (kívülről). Folytatjuk utunkat a Cashel-sziklához. Az Arany-völgyből kiemelkedő sziklán nagyszerű erődítményt találunk, mely a királyi-papi hatalom jelképe volt. Ma is áll a kerek torony, katedrális, a Cormac kápolna, Szent Patrick keresztje. Utunk következő állomása Kilkenny, Írország egyik legelbűvölőbb városa. Sétálunk szűk sikátoraiban, láthatjuk a Rothe House-t, a szép, Tudor-kori kereskedőházat. A magával ragadóközépkori óvárosban vacsoraidőig időzünk, majd szálláshelyünkre érkezünk, ahol vacsorával várnak bennünket.

5. nap: Kilkenny kastély – Dublin – egész nap Dublin (130 km)

Reggeli után a Kilkenny várat járjuk körbe, a híres normann erődöt, melynek középkori hangulatát zömök bástyák, vaskos falak őrzik. Kerry megyét magunk mögött hagyva Dublin, a főváros tárt karokkal fogad bennünket. Napunk nagy részét az ír fővárosnak szenteljük. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk a fővárossal, megállókkal a Trinity College-nél és a Szent Patrik-székesegyháznál. (A Trinity College Írország leghíresebb egyeteme, 1592-ben alapította I. Erzsébet angol királynő. Könyvtárában van kiállítva a világhírű kódex, a „Book of Kells”, mely latinul íródott, 800 körül! A Szent Patrik-székesegyháznak Jonathan Swift több mint 30 évig volt az esperese). Láthatjuk a várat, Christ Church-öt és a város parkjait is. Gyalogosan folytatjuk ismerkedésünket a város látnivalóival: Emlékezés kertje, O'Connel Street és szobrai, főposta, Temple Bar (kiskocsmák és bohémek negyede), György korabeli épületek, a modernizált kikötőnegyed épületei, Félpennys híd és Grafton street (a helyi „Váci utca”). Szálláshelyünkre az esti órákban térünk.

6. nap: Észak-Írország: Dunluce vára, az óriások útja (Giant’s Causeway) és Carrick-A-Rede kötélhídja (260 km)

Ma Észak-Írország legnyűgöző vidékeire utazunk! Az ír-sziget északi partvidékén Dunluce romváránál időzünk, miközben megismerjük a tengerbe zuhant tornyának történetét (a sziklaperemen ékeskedő kastélyt az erózió nagyban sújtja, ezért sajnos már nem sokáig láthatjuk). Éppen csak visszaszállunk a buszunkba, majd az „Óriások útján járunk”. Ismerkedünk az ír óriás, Finn MacCool legendájával és a valósághoz közelebb álló földtani, vulkanikus magyarázattal. Körülbelül 40.000 egymáshoz szorosan illeszkedő bazaltoszlop lenyűgözőlátványt nyújt. A legmagasabbak kb. 12 méteresek! Sétálunk a partvidéken, az "Óriások útján". Következő állomásunk a Carrick-A-Rede kötélhíd, melyen a mélység fölött átsétálva érkezünk az óceán által elválasztott apró szigetre. Lebilincselő élmény! Az esti órákban Belfast környéki szálláshelyünkre érkezünk.

7. nap: Belfast – Powescourt virágoskertje – Dublin – Budapest
(260 km)

Megreggelizünk, majd Észak-Írország központjában sétálunk. A Titanic óceánjáróhajó története mindenki számára ismert. Az 1900-as évek elején egy belfasti hajógyárból indult útjára a luxus gőzös. Láthatjuk a Titanic emlékközpontot, mely épület formáját a hajó mintázta. Láthatjuk a Parlement épületét, a városházát és a Szent György piacot. Észak-Írország központját magunk mögött hagyva délre térünk vissza és Dublin közelében felkeressük Powerscourt, Ír-sziget leghíresebb díszkertjét. Szinte mediterrán a táj, melyet Írország virágoskertjének is neveznek. A dublini öböl mentén utazunk. Powerscourt - a Wicklow-hegység lábánál – kertje pompázatos és kihagyhatatlan! Transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre menetrendtől függően.

x

Ártáblázat

Árak és felárak (1 főre) 2022. VI.12., VII.18., IX.04.

Részvételi díj (VI.12.): 425.000 Ft
Részvételi díj (VII.18.): 416.000 Ft
Részvételi díj (IX.04.): 422.000 Ft
(Kis csoportos létszám felár: 33.000 Ft/fő*)
Repülőtéri illeték: kb. 48.000 Ft
1 ágyas felár: 102.000 Ft

Utasbiztosítás (Classic): 3.990 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 5.180 Ft
Utasbiztosítás (Privileg): 6.650 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek .

Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal
Elhelyezés: 6 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 6x félpanzió

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 75 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 15 EUR
A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Minimális létszám: 25 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*15-24 fő esetén: 33.000 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!

Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált ír autóbusszal

- program szerint 7 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 7x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket

- magyar nyelvű idegenvezetést

- útlemondási biztosítást

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- Colonnade kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- egy ágyas felárat (igény szerint)

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az ár tartalmazza:

Utazás repülőgéppel, Szállás, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető, Útlemondási biztosítás, Egyéb leírás szerint

Az ár nem tartalmazza:

Repülőtéri illeték, Utasbiztosítás, Fakultatív programok, Adó - Vevő

Utazásszervező

Z(s)EPPELIN Utazási Iroda Cégjegyzékszám: 06-09-014960

Nem találja a minden szempontból tökéletes utazást?
Segítek a választásban! Hívjon minket: +36 1 501 5611

Dóra, utazási szakértő

Repülési menetidő

03:10