Shanghai-Peking a puskagolyó expresszel

Kína, Peking

Utazás és szállásleírás

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Értékelés

A szállás még nem rendelkezik értékeléssel 0,0 / 5
Invia

Shanghai-Peking a puskagolyó expresszel

Időpont ID száma: Megnézem

Info

[rv]repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással, vonattal

helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

félpanzió (reggeli és vacsora)

1. Ha csak rövid ideje van, mégis egy teljesebb képet szeretne kapni Kínáról, ez az egyik legjobb lehetőség. 8 napba a lehető legtöbb látnivalót sűrítettük egybe.

2. Ez az utunk nem csak erről a két városról, hanem számos más érdekességről, látványosságról is szól. A Shanghai és Peking közötti 1.318 km-es távolságot mindössze 4 óra alatt tesszük meg a híres, ´puskagolyó´ expresszel, amely akár 380 km/órás sebességgel suhan át a tájon. A két nagyváros megtekintésén kívül számos látványosságot is útba ejtünk. Ilyen például Zhujiajiao vízi városa, mely jellegzetes épületeivel, szűk utcáival és a csatornákon átívelő kőhídjaival visszaidézi az ősi Kína hangulatát. Pekingben egy riksa túrán veszünk részt, majd az egyik leghíresebb kacsa étteremben egy ízletes vacsorát fogyasztunk el.

3. Az egyik legjobb ár-érték aránnyal rendelkező program az utazási irodák kínálatai között.

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Az indulási dátumok és árak tájékoztató jellegűek!

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Leiras

1. nap: Budapest - Shanghai

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással, Shanghaiba.

2. nap: Shanghai

Érkezés után transzfer a szállodába, majd fakultatív hajókázás a Huangpu folyón. Vacsora és szállás Shanghaiban (2 éj).

Szállás: Shanghai Baolong Hotel 4*

3. nap: Shanghai

A mai napon egész napos városnéző programon veszünk részt. Elsőként Shanghai egyik szimbólumát, a „Kelet Gyöngye” tv tornyot keressük fel, a 2. szinten lévő kilátóig megyünk fel, ahonnan jó idő esetén csodálatos kilátás nyílik a városra. Következő megállónk a Jade Buddha templománál lesz, majd a Yuyuan kertet és az óvárosi piacot keressük fel. Itt számtalan ajándéküzlet, ékszerbolt, teaház és étterem is található. Természetesen nem maradhat ki a látnivalók sorából a Bund, a híres régi rakpart és a Nanjing Road sem. Vacsora után fakultatív programként egy káprázatos akrobata show-n vehetünk részt (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

4. nap: Zhujiajiao - Shanghai - Peking

Félnapos kirándulás a Shanghaitól mindössze 40 km-re található, több mint 1700 éves történelméről ismert Zhujiajiao vízi városba. Jellegzetes épületeivel, szűk utcaival és a csatornákon átívelő kőhidakkal visszaidézi az ősi Kína hangulatát. Hajókázás a csatornákon, majd szabadidő és vásárlási lehetőség. Késő délután transzfer a vasútállomásra és utazás a „puskagolyó” expresszel Pekingbe. A vonalat 2001-ben adták át és a két város közti 1.318 km-es távolságot kb. 4 óra alatt teszi meg. Peking a Kínai Népköztársaság fővárosa, mely egyben Kína négy ősi fővárosának egyike. Eredete a régmúlt időkbe nyúlik vissza, hiszen a város környéke már az i.e. 1. évezredben lakott volt. 1421-ben 3. Ming császár a fővárost ide helyezte át, ekkor kezdett a település rohamos fejlődésbe, illetve ekkor nyerte el a jelenlegi formáját. 1941-ben a Kínai Népköztársaság megalakulását követően újabb fejlődési hullám alakult ki, mely a mai napig sem ért véget. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Pekingben (3 éj).

Szállás: Citadines Beijing Ritan Hotel 4*

5. nap: Peking

Délelőtti városnézésünket az Ég Templomában kezdjük, az Imádságok csarnoka mellett megismerkedünk a templom többi részével, és betekintést nyerhetünk a kínaiak világról alkotott képébe és hitvilágába. Városnézésünket a Tienanmen téren folytatjuk, ahol a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és Mao Ce-tung mauzóleuma található. A téren áthaladva jutunk el a Tiltott város, az egykori császári palota bejáratához. Az épületegyüttes majd ötszáz évig a Ming és Csing dinasztiák palotája volt. Végezetül riksa túrán veszünk részt a Hutong negyedben. A napot az egyik leghíresebb pekingi kacsa étteremben zárjuk egy hangulatos és ízletes vacsorával.

6. nap: Kínai nagy fal - Nyári Palota

Reggeli után felkeressük az ország legismertebb látványosságát, a Kínai nagy falat. A fal egyik különleges részét látogatjuk meg, amely kevesebb turistát, de annál nagyobb élményt nyújt, mivel olyan eredeti falszakaszokat is láthatunk, amelyek másutt már nincsenek meg vagy felújították azokat. Ezt követően visszatérünk Pekingbe és a Nyári Palotát, valamint a legnagyobb császári parkot nézzük meg. A parkban, a palota területén a kínai építészet minden jellegzetessége megtalálható: pavilonok, tavak, kertek, tornyok, paloták, hidak. Vacsora a szállodában, majd fakultatív Kung fu show (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

7-8. nap: Peking - Budapest

Reggeli után a Béke és Harmónia Palotáját, a Láma templomot látogatjuk meg, amely az egyik legnagyobb tibeti buddhista kolostor a világon. Különlegessége a szantálfából faragott 29 méter magas buddha szobor. Ezután a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok ikonikus helyszíneinél, a „Madárfészek” Stadionnál és a „Vizes Kocka” csarnoknál állunk meg fotózni. Vacsora egy helyi étteremben, majd transzfer a repülőtérre, menetrend szerinti járattal, átszállással hazautazás Budapestre. Érkezés a 8. napon.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
  • Nyári palota és Császári kertek
  • Ming és Csing-dinasztia császári palotája
  • Mennyei béke temploma: a császári áldozati oltár
  • Kínai Nagy Fal

Programok

Hajókázás a Huangpu folyón, Shanghai: 21 000 Ft

További információk

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók.

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2

Ismerje meg Kínát!

Az ár tartalmazza

a repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 255.000 Ft)5 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)a helyszíni közlekedést autóbusszal és a "puskagolyó" expresszela megadott programokata szükséges belépőketa magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

a vízumdíjatkb. 27.000 Fta borravalókat kb. 50 USD/főaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2% EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár 110 000 FtFakultatív programokBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap


Utazásszervező

1000 Út Utazási iroda Kft. Cégjegyzékszám: 01 09 271704

Nem találja a minden szempontból tökéletes utazást?
Segítek a választásban! Hívjon minket: +36 1 501 5611

Judit, utazási szakértő

Repülési menetidő

10:15

Leírás

Kína fővárosa viharos történelmen esett keresztül, melynek kezdetei 3 ezer évvel ezelőttre nyúlnak vissza. Az évek során megállás nélkül terjeszkedett és ezért vált a szomszédos Mongólia célpontjává. A történelem és a jelenkor folyik össze itt, a modern építmények a több száz éves műemléknek számító épületek mellett épülnek. A fő atrakció a tiltott város a 15. századból a metropolisz szívében, mely a császárok székhelyéül szolgált. A város többi részétől hatalmas árkok és falak választják el. Csupán a császár és a kísérete tartózkodhatott itt, a többi halandó beszökését halállal büntették. A magas falak mögött fényűző palotákat 9000 szobával, templomokat, imádkozóhelyeket, és szentélyeket találunk. A paloták belsejében több ezer kiálított tárgyat csodálhatunk meg, melyek a kínai uralkodók fényűző életmódjáról tanúskodnak. A kínai metropoliszból kirándulásokat szerveznek a Kínai Nagy Falhoz, mely az egyedüli szabad szemmel is látható építmény a világűrből. Az adatok a falról eltérőek, mert dombokon völgyeken keresztül hatolva számos egyéb építmény tartoznaik hozzá. A két vége közti légvonal hossza 2500 kilométer, a fal hossza állítólag meghaladja a hét ezer kilométert.