Svájc, Európa ékköve

Svájc, Svájci Alpok

Utazás és szállásleírás

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Értékelés

A szállás még nem rendelkezik értékeléssel 0,0 / 5
Invia

Svájc, Európa ékköve

Időpont ID száma: SC261545

Svájc, Európa ékköve

Schaffhausen, Zürich, Luzern, Jungfrau-csoport, Lugano, Innsbruck

Négyezer métert meghaladó hócsipkés hegycsúcsok, méregzöld alpesi legelők, középkori hangulatot idéző, macskaköves sikátorok, minőségi wallisi borok, smaragdszínű pálmafák és sziklás hegycsúcsokkal körbeölelt tópartok. Ez az Alpok országa, az ezerarcú Svájc. A síelők paradicsomának tartott, magas, hófödte hegyein túl más szépségeket is rejt, melyek csak felfedezésre várnak. Kellemes hangulatú városaiban érdemes sétákat tenni és megismerkedni a svájci gasztronómia különlegességeivel, megcsodálni a díszes templomokat és a városok szép épületeit.

2022. Június 21 - 25.
Augusztus 02 - 06.
Szeptember 20 - 24.

5 nap / 4 éj
Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért időpontban és helyszínről!

Csatlakozási lehetőségek: Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest, M1 autópálya pihenői

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Győr – Hegyeshalom – Innsbruck
Elutazás Debrecenből és Nyíregyházáról a kora hajnali órákban, érkezés Tirol tartomány fővárosába, Innsbruckba. Az Alpok fővárosát a rendkívül impozáns Nordkette-hegység öleli körül. Megtekintjük az óváros nevezetességeit: MáriaTerézia utca, Diadalív, Aranytető, Várostorony, Hofkirche. A városnézés után rövid szabadprogram, majd továbbutazás az Innsbruck környéki alpesi szállásunkhoz (1 éj).

2. nap: Schaffhausen – Zürich – Luzern
Reggeli után utazás az Arlberg-hágón keresztül (1793m) a Bodeni-tó útvonalon a schaffhauseni Rajna-vízeséshez, mely Európa legnagyobbés legvarázslatosabb természeti csodája. A vízesés 125 m szélesen dübörgő vízhozama miatt lenyűgöző. Délután Svájc élénk tóparti metropoliszának, Zürichnek a nevezetességeivel ismerkedünk: (Grossmünster, Fraumünster, tópart, Bahnhofstrasse). Délután továbbutazás az egyik leghangulatosabb Svájci kisvárosba, a gyönyörű fekvésű Luzernbe. Séta a Pilatus (2121m) tövében épült település óvárosában, ahol megtekintjük a város jelképeit, a középkori fedett fahidat és az oroszlános emlékművet. Az esti órákban érkezünk szállásunkhoz, mely tóparton, hatalmas hegyekkel körülölelt völgyben helyezkedik el. (2 éj).

3. nap: Lauterbrunnen – Jungfrau-csoport – Trümmelbach gleccservízesések
Reggeli után utazás a „Jungfrau csoport” 4000 m magas hegyei között fekvő Lauterbrunneni völgybe, Európa talán legszebb gleccservölgyébe, mely a berni Alpokban található. Az út mindkét oldalán gyönyörű vízesések találhatók. Lehetőség van a Jungfrau fogaskerekű vasúttal a Scheidegg kilátópont elérésére. Délután tekintjük meg a Trümmelbach gleccservízeséseket (10 vízesés egy hegy belsejében). Innen a csillámló vizű Thuni és Brienzi-tó között fekvő Interlaken városba érkezünk, ahonnan szép kilátás nyílik a hófödte csúcsokra. Szállás elfoglalása.

4. nap: Szent Gotthárd-hágó – Lugano – Liechtenstein
Reggeli után elutazás a Szent Gotthárd-hágón át, vadregényes alpesi tájakon keresztül Ticino kantonba, az olasz Svájcba. Délelőtt ismerkedés Luganóval, a Luganói-tó partján fekvő mediterrán hangulatú várossal. Az olaszos tartományból továbbutazunk Liechtenstein, a mini állam irányába, a San Bernardino alagúton keresztül. A késő délutáni órákban városnéző kisvonat segítségével ismerkedünk Liechtenstein fővárosával, Vadúzzal, utazás Voralbergen át az Innsbruck környéki szállodába (1 éj).

5. nap: Rattenberg– Hegyeshalom– Budapest – Nyíregyháza– Debrecen
Délelőtt séta egy középkori hangulatú tiroli kisvárosban, az Inn partján fekvő Rattenbergben, (likőrkóstolás, üvegműhely megtekintése, ahol nagyon ízléses termékek vásárlására is van lehetőség), majd indulás Magyarországra. Érkezés Budapestre az esti órákban, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő éjszakai órákban.

Részvételi díj: 162.000 Ft / fő
(a részvételi díj 30 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj 830 Ft/liter üzemanyag és 400 Ft/Euró árig garantált!

Részvételi díj tartalmazza:

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal

- 2 éjszaka Innsbruck környékén 3* tiroli panzióban

- 2 éjszaka Közép-Svájcban kiemelt üdülőövezetben (svájci lakban)

- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:

- fakultatív félpanzió (4 vacsora + 4 reggeli): 25.000 Ft / fő

- belépők és járulékos költségek ára kb. 140 CHF + 20 euró / fő
(utazás előtt az utastájékoztatóban tudjuk leírni, hogy konkrétan mit tartalmaz)
- idegenforgalmi adó: 8 CHF / fő

- BBP biztosítás, Sztornó biztosítás (Irodánkban köthető)

Egyágyas felár: 45.000 Ft / fő
(csak az az utas fizeti, aki egyedül van a szobában)


Utazásszervező

Nyírség Utazási Iroda Kft. Cégjegyzékszám: 15-09-064094

Nem találja a minden szempontból tökéletes utazást?
Segítek a választásban! Hívjon minket: +36 1 501 5611

Anna, utazási szakértő

Leírás

A Svájci Alpok egy nagyon kedvelt és sűrűn látogatott hegység, ami az ország 60%-át teszi ki. Számos természetvédelmi területet található itt. Például a Svájci Nemzeti Park, Matternhorn és a Jungfrau – Aletsch – Bietschhorn hegyvidék. Legmagasabb pontja a 4634 méteres Monte Rosa-hegyi Dufour-csúcs. Összesen 5400 km-nyi sípályán tudnak síelni a Svájci Alpokba érkezők.