A hosszú hétvégék titka: ide menekülnek a kispénzű magyarok

Idén rekordszámú hosszú hétvége vár a magyar családokra, vagyis bőven lesz lehetőség kisebb-nagyobb utazásokra anélkül, hogy szabadságot kellene kivenni. Illetve, ha valaki nem csak 3-4 napra szabadulna ki a mókuskerékből, egy-két napos szabadsággal máris egy hét állhat a rendelkezésére. Érdemes viszont mielőbb ajánlatot kérni az utazási irodáktól és lefoglalni az utat, ha nem akarunk vagyonokat fizetni. Jól jár, aki még most foglal: utazással és szállással együtt már akár 52 ezer forintból összejöhet egy római vagy 60 ezerért egy nápolyi kiruccanás pünkösdkor.

Az Invia utazási iroda is azt javasolja az utazni vágyóknak, hogy mielőbb kérjenek ajánlatot.

Az árak kapcsán érdemes tudni, hogy annak függvényében, éppen melyik hosszú hétvégéről van szó, illetve hogy az mennyire esik közel a főszezonhoz, és mikor kerül megrendelésre, az egyes ajánlatok áraiban nagy különbségek is lehetnek, ezért mindig érdemes egyéni ajánlatot kérni a minket érdeklő úticélokra, időszakokra - javasolja az utazási iroda, amelynél egyébként 2017-ben Olaszország (Róma, Nápoly, Milánó és Velence) és Spanyolország (Madrid és Barcelona) voltak az abszolút favoritok. Kedvelt úticél volt még London, Lisszabon, Párizs és a Baltikum.

Sokan használták már a hosszú hétvégéket is egy korai vagy késői villámnyaralásra. Ők olyan helyeket preferáltak, ahol strandolni és kirándulni is lehet, így a Kanári-szigetek, Ciprus, Tunézia, Málta és Marokkó is sok látogatót vonzottak a hosszú hétvégéken - írták megkeresésünkre.

Abban az összes, általunk megkérdezett utazási iroda egyetért, hogy a legjobb feltételeket biztosító ajánlatokért már most érdemes böngészni az utazási kínálatot, hiszen a népszerű időszakokban érvényes ajánlatok száma csökkenni, azok ára pedig várhatóan nőni fog, ahogy közeledik az utazás időpontja.

Forrás: penzcentrum.hu

penzcentrum.hu

Megjelent: 2018.01.12.