Kapaszkodj meg: 50 ezerből kijön egy tengerparti családi nyaralás

Igaz, hogy még csak január vége van, viszont már most érdemes megtervezni az idei nyaralást. Nem csak a szabadságolások miatt, hanem azért is, mert rengeteget spórolhatunk, ha még most lefoglaljuk az utat. Jól jár, aki már most foglal: egy egyhetes olaszországi nyaralás már 50 ezer forintból kijön egy kétgyermekes családnak, Horvátországban pedig, ha reggelit is kérünk a szállodában, 77 ezerből jön ki a családi pihenés.

Már most érdemes átgondolni, mikor és hová utazzon a család idén nyáron. Minél előbb foglalja le ugyanis valaki az utat, annál nagyobb kedvezmény és annál nagyobb választék áll rendelkezésre. Vagyis a legjobb árak és legjobb ár-érték arányú ajánlatokért valóban érdemes mielőbb lépni.

A magyarok többsége a főszezonban, vagyis június eleje /közepe és augusztus vége között utazik egy tavalyi felmérés szerint. Ha a KSH külföldi utazásokkal kapcsolatos adatait megnézzük, azt láthatjuk, hogy 2017 III. negyedévében a magyar lakosság 6,1 millió alkalommal utazott külföldre, 10 százalékkal többször, mint 2016 III. negyedévében.

Ha megnézzük az eddigi foglalási adatokat a különböző utazási irodáknál, látható, hogy rengeteg magyar tölti majd a szabadságát az olasz tengerparton, de Törökország, Bulgária és Görögország is nagy népszerűségnek örvend a magyar utazók körében. Horvátországba és Egyiptomba is sokan utaznak majd, de a Kanári-szigetek, Ciprus és Tunézia szintén keresett úti cél.

Milyen akciók vannak és mennyit spórolhatunk?

Ha valaki nem szeretne azzal bajlódni, hogy egyedül áll neki megszervezni a nyaralást, érdemes valamelyik utazási irodánál befizetnie az áhított útra. A cégek különböző kedvezményekkel várják az utazni vágyókat.

Az Invia utazási iroda honlapján böngészve a legjobb utazásszervezők ajánlatai közül mazsolázhatnak az érdeklődők. Náluk egyébként az előfoglalási akciók több lépcsőben zajlanak: az irodák többsége január 31-ig biztosítja a legnagyobb előfoglalási kedvezményeket, de ennek mértéke sok esetben múlik azon, hogy a szállodák milyen foglaltságon állnak - ennek függvényében elképzelhető, hogy újra meghirdetik az eredeti akciót, de az is, hogy az idő előrehaladtával folyamatosan csökkentik a kedvezmény mértékét.

jelenlegi előfoglalási szezon egyelőre nagyon erős, szóval a második forgatókönyv (a kedvezmények mértékének folyamatos csökkenése) megvalósulásának látjuk nagyobb esélyét. Általában azonban elmondható, hogy március végig még lehet válogatni a különböző előfoglalási kedvezményekből. Ezek általában a szállodáktól kapott 40-60 százalékos, úgynevezett early booking kedvezményből, és ezen felül a szervező további 5-10 százalékosos engedményéből, vagy valamilyen egyéb "ajándékból" állnak össze (pl. ingyenes reptéri parkolás, nyereményjátékok, visszanyerhető költségek, stb.) - tudtuk meg az Inviától.

Forrás: penzcentrum.hu

penzcentrum.hu

Megjelent: 2018.01.27.