Idén féláron nyaralnak az élelmes magyarok: mutatjuk, hogy csinálják

Habár még csak január van, az utazási irodák kínálatában már elérhetőek a legfrissebb ajánlatok. Aki jutányos áron szeretne utazni, annak már csak pár hete van meghozni a döntést és kiválasztani az idei úti célt. Összegyűjtöttük a nyár legjobb ajánlatait: ennél olcsóbb utakat úgysem találsz!

Már most érdemes átgondolni, mikor és hová utazzon a család idén nyáron. Minél előbb foglalja le ugyanis valaki az utat, annál nagyobb kedvezmény és annál nagyobb választék áll rendelkezésre. Vagyis a legjobb árak és legjobb ár-érték arányú ajánlatokért valóban érdemes mielőbb lépni.

Utazik a magyar

2017-ben a lakosság 20 millió alkalommal utazott külföldre, főként az osztrák és a szlovák határszakaszokon, illetve a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren keresztül. Az utazások egyharmada szabadidős vagy üzleti célú, további harmaduk vásárlási, kevesebb mint 30 százalékuk munkavégzési, tanulási, illetve egyéb motivációjú volt - olvasható a Portfolio elemzésében.

A többnapos utazások úti célja - a szomszédos országok mellett - elsősorban Németország, Csehország, Olaszország és Görögország volt. Az utazások több mint nyolctizede az Európai Unió valamely országába irányult, közel minden harmadik utazás Németországba vagy Ausztriába. Az első számú Európán kívüli desztináció az Egyesült Államok volt, amely a célországok rangsorában a 18. helyet foglalta el 2017-ben.

A magyarok többsége a főszezonban, vagyis június eleje /közepe és augusztus vége között utazik egy tavalyi felmérés szerint, hiszen a legnépszerűbb és könnyen elérhető környező országokban akkor van nyár, amikor itthon is. Ha nem egyéni szervezésű utazásban gondolkozunk, akkor érdemes szétnézni valamely utazási iroda ajánlatai között.

Változatos kedvezmények januárban

Az előfoglalási időszakot a legtöbb utazásszervező három szakaszra bontja, melyekben közös, hogy a szezon közeledtével csökkennek a kedvezmények. Ezek mértéke azonban szervezőirodánként eltér, alakulásukat pedig jelentősen befolyásolja, hogy aktuálisan melyik desztinációkat, melyik időpontokat preferálják azok a leendő utasok, akik még az elérhető legnagyobb választékból szeretnének válogatni.

Azon túl, hogy nagyon sok és változatos kedvezmény közül válogathat az, aki ilyenkor foglalja le nyaralását, az az előnye is megvan a korai tervezésnek, hogy mivel ilyenkor még sok a szabad hely, mindenki megtalálhatja az igényeinek teljes mértékben megfelelő utazási csomagot, így nem kell olyan engedményeket tennie, amik a Last Minute időszakban, illetve a népszerűbb úticélok esetében az egész szezonban gyakran elengedhetetlenek - mondta el a Pénzcentrumnak Nagy Viktória, az Invia marketing managere.

Az idei évi a legtöbb szervezőiroda három periódusából az első 2018 végére esett, a második épp tart, és előreláthatóan a hónap végén zárul majd le, az utolsó szakasz pedig ezt követően, február elejétől március végéig (vagy a kedvezményes ajánlatok erejéig) tart. A január 31-ig tartó időszakban érhető el általában a legtöbb és legnagyobb kedvezmény, ennek mértéke repülős utak esetében jellemzően 40 százalék körül alakul, de akár konkrét árengedményt és azon felüli százalékos kedvezményt tartalmazó ajánlatot is találhatunk a legnépszerűbb nyári üdülőhelyek kínálatában (Törökország, Görögország, Bulgária). Mivel ezekben a desztinációkban a legjobb helyek nagyon hamar elfogynak, és az igazán jó szállodák viszonylag korán kiteszik a megtelt táblát, nem csak a kedvezmények, hanem az ilyenkor még elérhető, széles kínálat miatt is érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Amennyiben buszos kirándulást választunk a környező országok valamelyikébe (pl. Horvátország, Olaszország, Szlovénia), nem csak a szálloda, hanem az utazás árából is komoly kedvezményeket kaphatunk: például Bibione-ba fejenként 39 941 forintért utazhatunk el 2019. június 7. és 16. között, persze apartmanba. De ebben az időszakban azok is változatos kedvezményekből válogathatnak, akik az egyéni utazást preferálják: a horvátországi Hvar városába május 23. és 26. között fejenként 10 699 forintért nyaralhatunk.

Repülőjegy + szállás 70 ezerért?

Elmondható, hogy a tavalyi év legkedveltebb, nyári úticéljaira (Törökország, Görögország, Egyiptom, Ciprus, Tunézia, Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Kanári- szigetek, Bulgária) az idei évben is remek ajánlatokkal készülnek az utazási irodák:

Egy 8 napos törökországi, tengerparti nyaralást, egy 5 csillagos, 9,8-as értékelést kapott szállodában, repülőjeggyel és Ultra All Inclusive ellátással például már fejenként 270 ezer forintért foglalhatunk le most június elejére, ugyanez Tunéziában, 4 csillagos szállodában All Inclusive ellátással 120 ezer forint/fő körüli összegért érhető el.

Egy apartmant egy hétre, önellátással, repülőjeggyel Görögországban most 70-90 ezer, Olaszországban 110 ezer forint körüli összegtől foglalhatunk le.

Forrás: Pénzcentrum

penzcentrum.hu

Megjelent: 2019.01.11.