Görögországban és Egyiptomban nyaral a legtöbb magyar

Ez derül ki az Invia.hu kutatásából. A harmadik Törökország lett.

Görögország és Egyiptom a legnépszerűbb a magyarok körében külföldi nyaralások tekintetében, tavaly az utazók 45 százaléka választotta az egyiket a két úti cél közül.

Az Invia.hu utazásközvetítő iroda friss elemzése szerint a magyarok a legszívesebben a repülős, ötcsillagos szállodai elhelyezéssel járó, all inclusive ellátást biztosító, nyolc napos utazásokra költenek. A múlt évben a legkedveltebb utazási időpont az augusztusi hosszú hétvége volt, amikor egyszerre legalább 2500 magyar turista tartózkodott külföldön.

A Invia kínálatában szereplő legdrágább tavalyi utazás pedig 8.848.000 forintba került, ami egy atommeghajtású jégtörő hajóval az Északi-sarkon eltöltött vakációt tartalmazott.

Görögországban a megrendelt utak alapján a magyarok 23 százaléka töltötte a nyaralását, ezen belül is a legtöbben Krétát és Zakhyntost keresték fel. A második legkedveltebb célpontnak Egyiptom számított, amit a hazai turisták 22 százaléka választotta, ott is elsősorban Hurghadát és Sharm-el Sheikhet. Az utasok ezeket a célállomásokat a magas minőség, a rendezett strandok, a tiszta tenger és a kiegészítő szolgáltatások széles választéka miatt preferálják, de az ár sem volt utolsó szempont.

Egy felnőtt görögországi utazásának átlagára 150 ezer forinttól, míg egy egyiptomi üdülésé 185 ezertől kezdődik. Az említett úti célokat népszerűségi sorrendben Törökország, Tunézia, Horvátország és Olaszország követte. A legnagyobb utasforgalom tavaly a júniustól szeptemberig tartó időszakra esett. 76 százalék erre az időszakra foglalta le utazását.

A magyarok napjainkban inkább az all incluse ellátást és az ötcsillagos hotelek kényelmét részesítik előnyben. A preferencia-rangsorban ezt követik a négycsillagos szállodai foglalások, illetve a félpanziós étkezések. Utóbbit pedig az ultra all inclusive ellátás, amely tulajdonképpen korlátlan étel- és alkoholfogyasztást foglal magában. Az egyéni utak száma már csak tizedannyi, mint az eladott repülősöké.

Forrás: hvg.hu

HVG

Megjelent: 2019.01.21.