Ide utazz idén nyáron, ha az ízlelőbimbóidon keresztül fedeznéd fel a Világot!

Vannak hívószavak, amelyek nem szorulnak különösebb magyarázatra: olasz pizza, spanyol tapas, görög gyros, a francia édességek, ezekért is érdemes utazni!

Az alábbiakban összegyűjtöttük azt az 5 úti célt, amit szerintünk érdemes lehet előnyben részesítened a következő utazásod megtervezésekor, ha te is azok közé tartozol, akik a kötelező látnivalókon és nevezetességeken, valamint a strandoláson túl egy nyaralás során a helyi konyhát is fel szeretnék fedezni.

Egyiptomi édességek

Egyiptomot a nagy többség a Vörös-tenger miatt választja: a Hurghada partjainál a legszebb az élővilága, így aki szeret búvárkodni, snorkelezni, vagy mindenféle előkészület nélkül, színes halrajokkal úszkálni és korallokban gyönyörködni, biztosan nem hagyja ki. A nyaralás, és az intenzív úszás miatt így beleférhet egy kicsit több cukor is az étrendünkbe. Ami elég nagy szerencse, nincs ugyanis ember, aki nemet tudna mondani arra a desszertkínálatra, amivel a helyszínen jellemző szállodák all inclusive kínálatában találkozhatunk, nem beszélve a strandon elérhető palacsintákról, gofrikról és fagylaltokról… édesszájúaknak ideális választás.

Ébredj török kávéval

A helyi kávé nem csak koffeint, hanem jóslatokat is tartalmaz – a legjobb kávékat kicsi, eldugott kávézókban kínálják, és miután befejezték, lefordítva teszik le a csészét. A maradék zacc így kifolyik, és a pultos jósol a kávézaccból. Egy hagyományos csésze török kávé a pohár 2/3-áig van feltöltve, a tetejére fahéjat szórnak, ezen kívül még sok cukor, és néha egy kis kardamom kerül bele.

Fald fel Olaszországot

Rengeteg minden szól az olasz konyha mellett: egyszerű, ízletes, szezonális és egészséges. Általában olasz konyhát emlegetünk, pedig az igazság az, hogy régiónként eltérnek az étkezési és főzési szokások, többek közt az adott régióban elérhető alapanyagok függvényében is. A legbiztosabb módszer tehát, ha az egész országot felvesszük a bakancslistánkra, és módszeresen végigkóstoljuk hangulatos kisvárosait, híres, tengerparti üdülőhelyeit és kulturális örökségeit.

A görög konyha rejtelmei

Avagy az élet a gyroson túl: a muszaka, a dolmades, a szuvlaki, a keftedes, a spanakopita, és a felsorolhatatlanul sok módon elkészített friss, tengeri herkentyűk miatt valószínűleg egy klasszikus, egy hetes nyaralás alatt épp csak el tudunk majd kezdeni megismerkedni a görög konyhával. De legalább lesz okunk újra visszatérni – már ha a csodás strandok, építészet, a történelmi látnivalók és a kedves helyiek nem bizonyulnának elegendő oknak.

Tapasért a Kanári-szigetekre?

A spanyol gasztronómia egyik zászlóshajója, a tapas az örök tavasz szigetén annyival nyújt többet, amit a helyi alapanyagok ígérnek: a sajátos klíma a környékünkön ismeretlen zöldségek, és egzotikus gyümölcsök folyamatos termesztését teszi lehetővé, amit a helyi, tengeri finomságok, sajtok és borok koronáznak meg, valamint a helyi mártás, a mojo, melyet minden család saját, titkos recept alapján készít.

Még több utazási ötletért látogass el az INVIA oldalára itt!

Forrás: nosalty.hu

Forrás: 24.hu

nosalty.hu

Megjelent: 2019.06.25.