Megnyitás | Vissza a főmenühöz

5 ok, amiért érdemes Jamaikába látogatni

Jamaika: az ikon, énekes, dalszerző, gitáros, és elsősorban a reggae alapítója,Bob Marley , a kiváló jamaicai rum, a rasztafári vallás, az utolérhetetlen Usain Bolt és a népszerű film, a „Jég veled” már széles körben reprezentálják a szigetet . De mit kínál még ezeken kívül Jamaica?

1. Jamaicai természet

A természet Jamaicában változatos és kontrasztos. Találsz hegyeket, türkiz tengert, fehér strandokat, lélegzetelállító korallzátonyokat, zöld réteket, ragyogó vízeséseket, folyókat és száraz szavannákat. A sziget legnépszerűbb helyszínei a Kék-hegység, a Dunn folyó vízesései és a Font Hill természetvédelmi terület. Ha az olyan turisták közé tartozol, akik szeretik felfedezni a helyi természetet, akkor ez egy igazán neked való hely.

2. Állat – és növényvilág

A szigeten számos olyan faj található, amelyek sehol máshol a világon. Több, mint 3000 növényfaj, 255 madárfaj és több száz halfaj vonzza ide a látogatókat. A helyi madárvilág legismertebb képviselője a kolibri, a vörös csőrű zöld-fekete madár, amely ráadásul nemzeti szimbólum is. Egy utazás során a kis madarakat akár meg is etetheted. Ezen kívül élnek még itt teknősök, lepkék, tengeri tehenek, delfinek és krokodilok.

3. Strandok

A Karib-szigetek valóságos földi paradicsom, és ez alól Jamaica sem kivétel. A híres, gyorsan fejlődő Resort Negril a sziget nyugati oldalán, 11 kilométeren keresztül húzódó fehér homokos strand, ahol egy 30 méter magas, sziklákkal teli világítótorony is található. A hosszú, trópusi pálmafákkal teli strandokon kívül kisebb öblöket is meglátogathatsz, ahol nagyobb nyugalmat élvezhetsz. A korallzátonyok, a színes halak és a gyönyörű teknősök pedig szinte hívogatják a búvárkodás szerelmeseit.

4. Jamaikai kultúra

A jamaicaiak nagyon kedves, barátságos és közösségi emberek. Szeretnek szórakozni, különösen fontos nekik a jó étel és zene. A szigeten különféle fesztiválokat és kiállításokat, zenei, színházi és irodalmi rendezvényeket tartanak. Vallás tekintetében a kereszténység dominál, és az országban 100 000 lakos vallja magát a rasztafári vallás követőjének. A mozgalom legfőbb támogatója Bob Marley volt. Közös jellemzőik, hogy zöld-piros-sárga ruhát viselnek, vegetáriánusok és nem vetik meg a marihuánát.

5. Gasztronómia

A sokszínű jamaicai természethez hasonlóan a helyi konyha is változatos - a spanyol, afrikai, kínai és brit konyhák keveréke. A jamaicaiak kiváló szakácsok, és a gondos előkészületek is legalább olyan fontosak számukra, mint az ételkészítés többi része. A legnépszerűbb és legkedveltebb jamaicai étel a sertéshús és a csirkehajtás: ez egy olyan húsétel, amelyet egy különleges fűszeres pácban érlelnek, majd lassan sütnek meg a nyílt tűzön. A hús így lédús marad, és nagyon finom.

A legismertebb nemzeti étel az "Ackee és Saltfish". A trópusi gyümölcsöket (Ackee) halakkal készítik el, zöld banánnal és zöldségekkel együtt, amelyeket yam néven ismerünk - olyan, mint az alma és gesztenye. Ha valami tipikusan jamaicait ennél, ez a tökéletes fogás.

A helyi italválaszték alapja leggyakrabban a tea, sör, a friss gyümölcsök és kókuszlé, valamint a híres jamaicai rum.

Gyakorlati információk Jamaika meglátogatásához

  • Ha kevesebb, mint 30 napot tartózkodsz a szigeten, nincs szükség vízumra.
  • Az időeltolódás 6 óra.
  • A helyi valuta a jamaicai dollár (JMD) 1000 JMD =2 184.18816 forint
  • A szigeten angolul beszélnek, de az ottani kiejtés nagyon szokatlan lehet első hallásra.
  • A hurrikánszezon júniustól novemberig tart.

2018.10.16. Iveta Zouharová

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.