Étel-ital
Ha utazunk, nem csak a szemünket, az agyunkat és a lábainkat érik új élmények, hanem idális esetben a gyomrunkat és az ízlelőbimbóinkat is; egy nemzet, térség konyhája legalább annyira hozzátartozik az adott hely kulturájához, mint a nyelve, az építészete vagy a történelme. Amíg nem tudod személyesen kipróbálni az összes méltán híres konyhát, tarts velünk egy kis gasztronómiai kalandozásban; mutatjuk a kedvenceinket!
36 bejegyzés
Legújabb bejegyzések
-
Olasz ételek, avagy az olasz konyha felfedezése
-
7 népszerű leves a világ minden tájáról
A hidegebb napok beköszöntével, egy tál forró levesnél talán nincs is jobb és egyszerűbb mód arra, hogy felmelegítsük magunkat.
-
Szlovák ételek a téli hidegben
-
Isztambul gasztronómiája
-
Kulináris élvezetek Thaiföldön
-
A baszk gasztronómia esszenciája
-
Kóstolj bele Dubajba: Ismeretlen finomságok a tökéletes élmények megkoronázásaként
-
Édes pillanatok Máltán, Cipruson és Toszkánában
-
Málta ízeinek vonzása – csábulj el!
-
A Közel-Kelet ízei: Egyiptom, Jordánia és Izrael
Mielőtt belevágnék a Közel-Kelet ízeinek ismertetésébe, tartozom egy őszinte vallomással: egyszerűen imádok enni! Számomra egy tál különleges, „misztikus” ízvilágú étel akár autentikus, akár elegáns étteremben elfogyasztva maga a menyország. És ebben nincs semmi költői túlzás! Egy minden tekintetben jól megkomponált vacsorát sokszor többre értékelek például a shoppingolásnál. Ennek megfelelően utazásaim során az étel mindig központi szerepet töltött be.
-
A tökéletes olasz Tiramisu receptje
-
Eredeti, olasz minestrone recept
Nem könnyű igazán jó, eredeti recepteket találni; főleg, ha az olasz konyha egyik legjobbjának, a minestrone levesnek a titkait kutatnánk. Kicsit olyan, mint a mi lecsónk: az elkészítése viszonylag egyszerű, teljesen kezdők is megbírkoznak vele, de ahány ház, annyi verzió. Mindenesetre mi most hoztunk egy kipróbált, remek, hagyományos receptet, amiből nyugodtan készíthetsz egyből egy kiadósabb adagot is – ráadásul a nyári melegben hidegen is nagyon jól tud esni.
-
Bulgáriába mész nyaralni? Ezek a bolgár ételek elkápráztatnak!
-
Kávéfogyasztási szokások a Világban
-
Fedezd fel a skandináv konyhát
-
A gasztronómia és a Világ körül - avagy hol tudsz kézzel enni?
-
Ellátás-típusok a szervezett nyaralás alatt – mit, hol és hogyan együnk?
-
A legfinomabb vegetáriánus receptek
-
Ismerd meg a világ legjobb koktéljait
-
Fedezd fel Isztambul ízeit
Az Európa és Ázsia határán fekvő, nyüzsgő Isztambul egész évben ideális úticél egy kiránduláshoz; még októberben és novemberben is elegendő egy rövidujjú póló. Épp eléggé különbözik Európától ahhoz, hogy jó értelemben meglepje az ide látogatót, mégsem igényel különösebb felkészülést az utazás, miközben csodás kincseket ígér.
-
Frissítő saláták a világ minden tájáról
-
Készítsd el a frissítő görög tzatzikit!
Ha jártál már valaha Görögországban, biztosan megkóstoltad a görög konyha frissítő előételét, a kiváló tzatzikit. Az uborka és a sűrű joghurt ízletes keveréke tökéletes választás a forró nyári melegben, kellemesen hűsít és laktató is.
-
A legjobb magyar borok nyomában
-
A görög konyha rejtelmei
-
A thai konyha egzotikuma
-
A francia édességek világa
-
Az olasz konyha rejtelmei
-
Rum vagy szivar? Kubában találod a legjobbat!
-
Edd körbe a Földet!
-
A Világ és a legjobb alapanyagok körül
Gondoltál már arra, hogy a kedvenc úticéljaidat a nyilvánvalókon túl (látnivalók, élmények, túrák, partok, kiállítások, stb.) akár egy-egy élelmiszer, étel, fűszer , gyümölcs vagy zöldség miatt is érdemes lehet felkeresni? Az utóbbi években egyre több, korábban ismeretlen, különleges élelmiszer vált az ételeink, így mindennapi életünk részévé. Vessünk egy pillantást ezekre az alapanyagokra, és nézzük meg, merre találhatjuk meg őket.