Segítségre lenne szüksége?

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén!

Elérhetőségek

Városlátogatások

Egy mozgalmas hétvégébe nagyon sok látnivaló férhet bele. Szinte felsorolni sem lehet, hogy két nap alatt mennyi történelmi épületet, múzeumot és nevezetességet nézhetünk meg. Vegye fel velünk a kapcsolatot és utazási szakértője összeállítja az elképzeléseinek, szabadidejének és pénztárcájának megfelelő, rugalmasan testreszabható ajánlatot.

Miért válasszunk városlátogatást?

Bizonyára Ön is találkozott már itthon külföldi turistákkal, amint épp mosolyogva fényképezkednek vagy fejüket összedugva tanácskoznak a térkép felett. Ilyenkor eszünkbe jut, hogy milyen érdekes és izgalmas is lehet új kultúrákat felfedezni, világszerte is ismert nevezetességeket megcsodálni, vagy új ízeket kipróbálni. Utunk során talán nem mindig érkezünk egyből a kiválasztott célhoz, de az ilyen kalandos út közben további érdekességeket, rejtett kincseket fedezhetünk fel, amik tovább bővítik ismereteinket és színesítik élményeinket. Egyéni utazásnál szabadon dönthetünk arról, hogy mit és mikor szeretnénk megnézni, hol mennyi időt töltünk, nem kell senkihez igazodnunk. Fontos azonban, hogy utazás előtt lehetőség szerint alaposan tervezzük meg a kirándulást, hogy minden, számunkra fontos beleférjen az időnkbe.

Utazáshoz kapcsolódó legfrissebb blogbejegyzések

További városok

Városlátogatások sokszínűsége

A jó idő beköszöntével feléled bennünk a vágy, hogy magunk mögött hagyjuk jó meleg otthonunkat és nyakunkba vegyük a világot. Ehhez tökéletes választás egy európai városnézős hétvége, ahol a kellemes séta mellett élvezhetjük a történelmi múlt szépségeit, a helyi parkokat, múzeumokat, a gyakran lazább, nyugodtabb életstílust, és kipróbálhatjuk az adott ország konyháját.

Brüsszel

Brüsszelt nem hivatalosan Európa fővárosának nevezik, mert itt találja többek között az Európai Unió számos intézményét. Brüsszel a NATO székhelye is. A legnépszerűbb turisztikai látványosságok közé tartozik a Grande-Place vagy egy pisilő fiú szobra. Üljön le az egyik helyi kávézóban, vagy kóstolja meg az igazi belga pralinét, Brüsszelt mindenképpen érdemes megnézni.

Dublin

Dublin Írország fővárosa és legnagyobb városa. A város Írország keleti partján fekszik a Liffey folyónál, amely két részre osztja a várost. Miután meglátogatta a helyi látnivalókat, például a Krisztus-templom székesegyházát, a Szent székesegyházat A St. Patrick's vagy a Nemzeti Múzeum biztosan elmegy a sok hagyományos ír kocsma egyikébe egy Guinness barna Stout sörért. Tapasztalja meg az igazi ír vendégszeretetet a változatos hegyvidékkel.

Isztambul

Korai nevén Bizánc, vagy Konstantinápoly Törökország és a két kontinens leglátogatottabb városa. Az isztambuli euróhétvégek egyre népszerűbbek. Isztambulban nagy élmény megfigyelni a különböző kultúrák és civilizációk összefonódását az ókori és nem is olyan ókori történelemben. Isztambul történelmi gyöngyszem, de modern metropolisznak is tekinthető, minden kényelemmel, amelyet az átlagos látogató az európai metropolisz európai hétvégéjétől vár. Isztambul legnépszerűbb helyei közé tartozik a Kék mecset, a Hagia Sophia, a Konstantin-oszlop, a Topkapi és a Dolmabahce paloták, a Sulehman mecset és más helyek, amelyeket érdemes meglátogatni.

Helsinki

A legnagyobb város, a legnagyobb kikötő és nem utolsósorban Finnország fővárosa Helsinki. A város az ország turisztikai és kulturális központja. Keveri a hagyományos és a modern művészetet, a város tele van templomokkal, galériákkal, múzeumokkal, valamint tudományos és szórakoztató parkokkal.

Milánó

Milánó a második legnagyobb olasz város, a Lombardia régió és Milánó tartomány fővárosa. A divat és a design szerelmesei különösen jól érzik magukat itt, ez a város a kereskedelem, a bankok központja is, és számos nagy és sikeres vállalat székhelye. A La Scala Operaház, valamint az AC és az Inter Milan futballklubok székhelyeként is ismert. Itt láthatja például a csodálatos Dómot vagy a Sforza család kastélyát, valamint számos más emlékművet és látnivalót.

Oslo

Utazás Norvégia gazdasági, kulturális és politikai központjába. Itt láthatja például a királyi palotát, a városházát, ahol minden évben kiosztják a Nobel-békedíjat, kimeríthetetlen számú múzeumot vagy a híres Vigeland parkot eredeti szobrokkal. A sportrajongókat minden bizonnyal izgalommal tölti el a síugrás - az 1952-es téli olimpia maradványa. Ezt a skandináv metropolist biztosan nem szabad kihagyni.

Szentpétervár

Korábban Leningrád Oroszország második legnagyobb városa, közel 5 000 000 lakosával. A múltban Szentpétervár volt a főváros, a mai napig egész Oroszország kulturális központja, számos UNESCO-világörökségi listával és egyben az egyik legfontosabb orosz kikötővel. A metropolisz legpompásabb épülete az úgynevezett Téli palota, itt található a Szent Izsák székesegyház, valamint a Péter és Pál erőd.

Thesszaloniki

Szaloniki vagy Thesszaloniki Görögország második legnagyobb városa. A leghíresebb műemlék, amelyet Thesszalonikiben meglátogathat, a Fehér torony, amelyet a vízparti sétányon talál. A múltban a város falainak része volt. Görögország erős keresztény hitű ország, ezért számos templommal találkozhat, a város tele van múzeumokkal, éttermekkel és hagyományos vendéglőkkel is. Látogassa meg ezt a görög motopoliszt és minden bizonnyal el fogja nyerni a tetszését.

Velence

Több tucat vízcsatorna és gondola, festői hidak és házak, amelyek ezeket a csatornákat sorakoztatják fel, a monumentális építészeti emlékek és a gazdag történelem városa, de a felejthetetlen légkörbe szerelmes város is - ilyen például Velence, amely bekerült az UNESCO-ba. örökség. A velencei Euroweekends gyakran egy életre emlékeket hagy maga után. Velence különösen népszerű minden évben február végén, amikor a város híres velencei éjszakájára kerül sor. Nem csak Velence népszerű, hanem az egész velencei Riviéra tele szigetekkel és festői strandokkal.