Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Az európai körutazás varázsa

A nappalok rövidülésével az időjárás is kezd egyre hűvösebbé válni, a csodálatos ősz pedig lassan megmutatja makacsabb arcát. Ugyanakkor ez még nem jelenti azt, hogy otthon kellene gubbasztani a tv előtt (bár néha az is jó), sőt igazából most jött el az ideje az európai körutazásoknak!

Ha azt hinnéd, hogy ez egy sima városnézést takar, csak frappánsabb nevet kapott, akkor bizony tévedsz. Európai körútjaink sokkal többet rejtenek szimpla városlátogatásnál, annál jóval izgalmasabbak, érdekesebbek és tartalmasabbak.

Ez a fajta utazástípus, habár Európán belülre szól, egy kicsit mégis inkább az egzotikumra hajaz. Ahhoz, hogy eme állításom igazolást nyerjen, hoztam néhány tényt és persze jó pár gyönyörű úticélt, melyek láttán garantáltan Te is azonnal csomagolni akarsz majd.

Az európai körutazás legfőbb és egyben elvitathatatlan vonzereje, hogy idő és költségek tekintetében rendkívül hatékonyan fel lehet így fedezni új helyeket. Ez azt jelenti, hogy egy, maximum két hetes utazás alatt egy egész ország, vagy régió legjelentősebb nevezetességeit meg tudod csodálni. Mindemellett a kényelmes utazás, a komfortos szállás és a finom ételek is garantáltak. Ehhez jön még a magyar nyelvű idegenvezetés, így a legfontosabb információk épp úgy a birtokodba kerülnek majd, mint az állandóan rendelkezésre álló segítség.

És hogy hová tudsz eljutni?

Kappadókia meseszép tájai

Kappadókia

Kappadókia

Ez a lenyűgöző, mesébe illő vidék a mai Törökország közép-anatóliai részén helyezkedik el. Habár a területen már a bronzkorban is éltek, mégsem ez, hanem a világon páratlan látványosságai miatt oly különleges. Kappadókia legjelentősebb látnivalói között olyan helyek szerepelnek, mint a Göreme Nemzeti Park a Göreme Völggyel, mely az UNESCO világörökség része, vagy a „Tündérkémények” nevet viselő egyedülálló tufakúpok tengere. A semmihez sem fogható, holdbéli táj eldugott barlanglakásokat és templomokat is rejt.

A kopár, mégis magával ragadó sziklákkal és völgyekkel övezett Kappadókia felfedezésén túl a híres szeldzsuk karaván menedék, Obrukhan, valamint Antalya legszebb vidékei kerülnek górcső alá.

Görögország antik szépségei

Görögország

Görögország

A nagymúltú Görögország számtalan festői tengerparttal és még több lenyűgöző történelmi kinccsel bír. Sokuk az UNESCO világörökségi listáján is helyet kapott, azonban minden, a programban szereplő nevezetességről elmondható, hogy valódi szépség.

E varázslatos körút során olyan helyek kerülnek felkeresésre, mint a makedónok ősi városában, a mai Vergina területén található földalatti makedón királysírok. Ezen túl ellátogathatsz a felhők közti világba, a Meteorákhoz, valamint Athénba az Akropoliszhoz, Hadrianus császár diadalívéhez és a Peloponnészoszi-félsziget mesés színházaihoz. Természetesen felkeressük Delphoi-t, a Thermopülai-szorost a spártaiak emlékművel, valamint Olümposz hegyét is.

Svájc varázslatos tájai

Svájc csodás tájai

Svájc csodás tájai

Aki egyszer járt Svájc ámulatba ejtő vidékén, az soha nem felejti, és újra visszavágyik. Eme álomszép ország legmegkapóbb helyei kerülnek terítékre 8 napos körutazásunk során. A felfedező út a német régióban kezdődik, ahol megcsodálható a Schaffhausen melletti fenséges vízesés. Ezt követően, többek között a Vierwaldstatti-tó, Luzern, Interlaken édes kis városa, majd Bern is górcső alá kerül. Svájc Franciaországgal határos területére érve bebarangoljuk Genf városát, ahol a káprázatos Genfi-tó látványa teszi még fenségesebbé az élményt, továbbá ellátogatunk a vízre épült Chillon várhoz is.

A felejthetetlen svájci körutazásból nem maradhat ki Olasz Svájc felkeresése sem, mely méltó lezárása e magával ragadó utazásnak.

Madeira egzotikus tájai

Madeira, piacozás

Madeira, piacozás

Portugália autonóm részét képező Madeira-szigetek igazi európai egzotikummal csábítják a kalandra vágyókat. A szigetcsoport legnagyobb tagja, Madeira , olyan különleges úticél, mely egy életre befészkeli magát az ember lelkébe.

Az egyhetes kirándulás alatt Funchal városa szolgál bázishelyként, ahonnan könnyen elérhetőek a leggyönyörűbb kertek és nevezetességek. Az itt tartózkodás alatt a Szent Katalin park, az Amélia Királynő park, a Szent Lőrinc erőd épp úgy megtekintésre kerül, mint a Ribeiro Frio tavát övező őshonos babérerdők (mely az UNESCO Világörökség része), vagy a bájos Camara de Lobos falucskája. Ha hajóra szállunk, és elég szerencsések vagyunk, akkor nem csak a sziget élővilágát, hanem az Atlanti-óceánban élő delfinek és bálnák látványában is részünk lehet.

Grúzia és Örményország vad tájain

A mesés Grúzia

A mesés Grúzia

A lebilincselő, ódon szépségeket rejtő, kilenc napos körutazás során Grúzia és Örményország legjelentősebb területeit lehet körbejárni és végig élvezni gasztronómiai ínyencségeit.

A felfedező túra Grúziában veszi kezdetét, ahol Kutaisi, Gori és Tbiliszi város szépségeit egy kellemes városnézés keretében csodálhatjuk meg. Ezt az ország egykori fővárosának és vallási központjának, Mtcheta-nak a felkeresése követi, ahol az UNESCO Világörökségi listán is szereplő építészeti alkotásokat (Jvari székesegyház-kolostor, Szvetichoveli Székesegyház) lehet szemügyre venni. A következő állomások egyikeként az Aragvi folyó partján fekvő Ananuri erőd- és templomkomplexumot keressük fel, mely számos csata helyszínéül szolgált.

Örményország

Örményország

Örményországban is legalább annyi megnézendő szépség várja a kíváncsi turistát, mint Grúziában. A szintén az UNESCO Világörökség listán szereplő középkori Haghat apátság legalább annyira varázslatos, mint Jereván városának nevezetességei. Ezek közül a Matenadaran és az Örményország anyja emlékmű igen figyelemre méltó. Az ország további, Világörökségi listán szereplő látnivalói is a program részét képezik, így a résztvevők láthatják Zvartnotsz templomának romjait, Khertvisi várerődöt, Vardzia barlangvárosát, valamint Bagrati katedrálist és a Gelati kolostor épületeit is.

2023.09.01. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.