Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A Karib-térség legszebb strandjai

A Karib-térség legszebb strandjai

A Karib-térség legszebb strandjai

A paradicsomi szépségű Karib-térséget Közép-Amerika szigetvilága adja, melyet alapvetően két nagy csoportra, a Nagy-Antillákra és a Kis-Antillákra osztanak. Habár az itt elhelyezkedő országok mindegyike egyedi szépséggel és különleges vonzerővel bír, a leggyönyörűbb, pihenésre csábító strandokat mégis a Nagy-Antillák rejtik.

A szigetvilág szemet gyönyörködtető tengerpartjai hívó szavának egyszerűen lehetetlenség ellenállni, különösen a hideg, szürke hétköznapok valóságában.

Varadero - Kuba

Kubai életkép

Kubai életkép

Észak-Amerikától, pontosabban Floridától nem messze, a Mexikói-öböl szélén találjuk a pezsgő Kubát. A trópusi éghajlattal bíró szigeten egész évben 25 °C körüli átlaghőmérsékletre és varázslatos szépségű strandokra számíthatunk, melyek közül a Varadero nevet viselő üdülőhely a legkáprázatosabb. Az ország északi partvidékén, Havannához közel fekvő szigetnyúlvány ellenállhatatlan csábereje a közel 20 kilométer hosszan elnyúló, fehérhomokos partszakaszában és azúrkék, kristálytiszta vizében rejlik. A pálmafák hűsítő árnyékában pihenve, daiquirit szürcsölve úgy érezhetjük, ennél tökéletesebb helyen már nem is lehetnénk. Varaderon járva nem tehetünk mást, mint, hogy átadjuk magunkat a földi paradicsom kínálta élvezeteknek.

A természet nyújtotta kincseken túl az ország sokszínű kultúrájába is bepillantást nyerhetünk, ha kitárjuk lelkünket a salsa ritmusára, megízleljük a hibátlanra sodort kubai szivart és a helyi gasztronómia finomságait.

Itt, az eszményi szépség és a végtelen tenger bűvöletében valóban rálelhetünk a tökéletes boldogságra.

Varadero - Kuba

Varadero - Kuba

Negril - Jamaica

Jamaica

Jamaica

Kubától délfelé tovább haladva, a Karib-tenger szívében megbújva találjuk a híres zenész, Bob Marley szülőhazáját, a reggae zene és a rasztafári vallás bölcsőjét, Jamaikát. A szintén trópusi éghajlattal bíró sziget belsejét hegyek uralják, ahol gazdag a biodiverzitás, ezzel szemben a partok közeli sík vidékeken számtalan, nyüzsgő város jött létre.

Természetesen Jamaica is bővelkedik szebbnél szebb strandokban, azonban különlegessége, hogy sziklás partvidékeket és képeslapra illő, homokos partokat egyaránt tartogat. A megannyi kalandot rejtő strandok közül a sziget nyugati felén található Negril a leggyönyörűbb és a legnépszerűbb üdülőövezet. Persze nem hiába, hiszen itt a fehérhomokos partszakaszok mellett színes élővilágra bukkanhatunk. A Negril kínálta szépségek maradéktalan kiélvezéséhez hozzá tartozik a tengeri élővilág felfedezése is, melyet búvárkodás vagy snorkelezés keretében tehetünk meg. Az exclusive szolgáltatásokat nyújtó szállodákon túl számos bevásárlási lehetőség és a helyi konyha különleges ízei is várják az ide érkezőket.

Negril - Jamaica

Negril - Jamaica

Bavaro - Dominikai Köztársaság

Dominikai Köztársaság

Dominikai Köztársaság

Jamaicától eltávolodva, a Hispaniola nevet viselő sziget keleti felén találjuk a Dominikai Köztársaságot. Az ország középső területein hegygerincek magasodnak, míg partjait a türkizkék tenger nyaldossa. A trópusi időjárásnak hála, itt is egész évben kellemes, nyárias meleg időjárás uralkodik. Dominikán burjánzik az élet, ezért nem meglepő, hogy számos nemzeti parkkal rendelkezik, melyek olyan csodákat rejtenek, mint például a Bayaguana-vízesés.

Habár a sziget belseje is megannyi, csodás természeti kincset rejt, mégis a képeslapra illő tengerpart az, mely első látásra belopja magát az ide érkező szívébe. A káprázatos partok közül kiemelkedik Bavaro beach, ahol vakítóan fehér homokos, hosszan elnyúló strandot, gyönyörű egzotikus növényzetet és kéklőn csillogó tiszta vízű tengert egyaránt találunk.

Itt nem csak a napozásnak és a pihenésnek adhatjuk át magunkat, hanem hódolhatunk a vitorlázás és a szörfözés szenvedélyének is. Mégis, a legjobb egy kellemes nyugágyon feküdve, Pina Colada-t szürcsölgetve csodálni a horizonton lebukó nap színeit és élvezni az önfeledt boldogságot.

Bavaro - Dominikai Köztársaság

Bavaro - Dominikai Köztársaság

2021.01.13. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.