Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A legjobb instagram helyszínek

TOP 10 instagram helyszín

TOP 10 instagram helyszín

A kirándulásaink során sok olyan élményt szerezhetünk, melyektől mindennapjaink annyival színesebbek és szépségesebbek lesznek, hogy azt ismerőseinkkel is szeretnénk megosztani – ezt pedig, a ma uralkodó trendek nyomán elsősorban a közzösségi média segítségével tesszük meg. Az Instagram mottója szerint egy fénykép többet mond ezer szónál is – és valóban, a lenyűgöző, szakadék szélén egyensúlyozástól a legegzotikusabb konyhát felvonultató fotókon át a csodás színekben gazdag felhőket és hullámokat ábrázoló képekig, ezek láttán egyrészt könnyen kedvet kaphatunk egy újabb utazáshoz, másrészt leendő úticélunkról könnyen tájékozódhatunk is az Instagramon található képek segítségével.

1. Kijev, Ukrajna

Ukrajna nagyvárosai főleg az olcsó szállás és a gyönyörű történelmi emlékművek miatt vonzóak, gyakran emlegetik új Jeruzsálemként is. Óriási főterek, hatalmas sugárutak, régi, hagymakupolás templomok és dómok sora található a Dnyeper mentén. Ukrajna vallási, művészeti és történelmi látnivalói mellett a Csernobil Múzeum is egy érdekes élmény lehet, az egykori atomerőműtől 90 km-re.

Kijev, Ukrajna

Kijev, Ukrajna

2. San Luis Potosí, Mexikó

Ha szereted a szépséges természetet és egy kis kalandtól sem riadsz vissza, akkor ne habozz: látogass el a Huasteca régióban található San Louis Potosí államba. Túrázhatsz a gyönyörű folyók mentén vagy megnézheted a fecskék barlangját (Sótano de las Golondrina), de időutazhatsz is egy felejthetetlent a környező falvak felfedezése során. Ide a műemlékek kedvelői is örömmel járnak, hiszen San Lusi Potosí fővárosa az UNESCO Világörökségi Listáján is megtalálható.

San Luis Potosí, Mexikó

San Luis Potosí, Mexikó

3. Ho Si Minh-város, Vietnám

Ho Si Minh, korábban Saigon néven ismert városa Vietnám déli részén, a Mekong deltájától nem messze található, és rengeteg érdekességet rejt – többek közt a párizsi Notre Dame hasonmása is megtalálható itt. A tipikus kínai negyed, Cholon atmoszférája egyedülálló, köszönhetően többek közt több éttermeinek, piacainak és templomainak. Az 1909-ben épült Nefrit császár pagodája pedig az egyik legérdekesebb pagoda a világon.

Ho Si Minh-város, Vietnám

Ho Si Minh-város, Vietnám

4. Chiang Mai, Thaiföld

Ez a térség kicsit eltér a Thaiföldön megszokottól. Itt a tengerpartokat a szállodák medencéi helyettesítik, a zöldellő környezet kellős közepén. Emellett Chiang Mai a templomok városa: a város közepén összesen harmicat találhatsz. Mindképp érdemes egy fotót készíteni a Wat Chiang Man templommal, a legrégebbivel közülük.

Chiang Mai, Thajföld

Chiang Mai, Thajföld

5. Kuala Lumpur, Malajzia

A felhőkarcolók városa, amely sosem alszik: így nevezik Kuala Lumpurt, Malajzia fővárosát. A Perdana botanikus kertben több, mint 800 féle orchidea és más, gyönyörű virágágyások között sétálhatsz. Ha a helyi ételspecialitásokat szeretnéd végigkóstolni, akkor keresd fel a Jalan Alor negyedet – az egzotikus konyha koronázatlan királyát; itt több stílusos étterem, kávézó vagy gyorsétterem kínalata közül válogathatsz.

Kuala Lumpur, Malajzia

Kuala Lumpur, Malajzia

6. Santa Teresa, Costa Rica

A szörfösök már biztosan hallottak a tökéletes hullámokkal rendelkező üdülőhelyről. Finom, aranybarna homok, átlátszó kék tenger tele színes halakkal és a kiváló szállodai szolgáltatások biztosan elvarázsolnak. A helyi naplementék csodás, romantikus élményt biztosítanak.

Santa Teresa, Costa Rica

Santa Teresa, Costa Rica

7. Virgin Gorda, Brit Virgin-szigetek

Ez a ritkán lakott sziget egy fekvő női alakra hasonlít, erről kapta nevét is. Engedd át magad a helyiek nyugodtabb, lassabb életstílusnak, közben pedig kóstolgass finom rumos koktélokat - az instán tökéletesen fognak mutatni a hatalmas, tengeri hullámokkal a háttérben.

Virgin Gorda, Brit Virgin-szigetek

Virgin Gorda, Brit Virgin-szigetek

8. Mayfield Falls, Jamaica

Tökéletes egzotikus élményben lehet részed a Mayfield Falls vízesésnél. A gyönyörű táj közepén a két vízesés összesen 21, sekély medencét hozott létre. A víz alatti barlangokban biztosan megfeledkezel a mindennapok gondjairól. Pihenés közben elmerülhetsz a színes pillangók látványában vagy a madarak énekének hallgatásában. A helyi növényvilág 52 féle páfránnyal, és temérdek színes virággal büszkélkedhet.

Mayfield Falls, Jamaica

Mayfield Falls, Jamaica

9. Flamingo strand, Aruba

A legjobbat hagytuk a legvégére. Az állatbarátoknak biztosan egy életre szóló élmény lesz a karibi Renaissance Aruba Resort magánsziget meglátogatása, amelyre ingyenes vízi taxik közlekednek. A flamingók itt szabadon közlekednek a parton, és örömmel pózolnak egy-egy képhez. A parton állateledelt is tudsz vásárolni, amellyel megetetheted ezeket a szárnyas fotómodelleket. Érdemes a búvárfelszerelést is bepakolni, a helyi pompás koralzátonyok ugyanis lenyűgöző látványt nyújtanak.

Flamingo strand, Aruba

Flamingo strand, Aruba

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.