Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A legszebb horvát faluk, melyeket imádni fogsz!

A gyönyörű horvát települések lenyűgözőek a kulturális gazdagságukkal és gyönyörű vidékeikkel. Élvezd a lenyűgöző kilátást a tengerre, sétálj keskeny utcákon és éld át a horvát szigetek atmoszféráját!

Grožnjan

Isztria régió kicsi városa kevesebb, mint 15 km-re fekszik a tengertől, és megdöbbentő látványt nyújt  utcái, templomai, műemlékei és középkori várai szépségével. Ezekről gyönyönyű látvány nyílik a szőlőföldekre, olajfaligetekre és erdőkre. Grožnjan a művészetek városa is egyben, a városban több mint húsz galéria tekinthető meg. Gyakoriak a komolyzenei koncertek, kiállítások és a népszerű jazzfesztiválok.

Grožnjan

Grožnjan

Humac

Humac falucskája a Hvar-sziget dombjain fekszik, eredetileg egy pásztorok lakta település volt. A mai napig megőrizték a dinári stílusú régi házakat, ezért az ide látogatók nagy részét a történelem, kultúra és az architektúra szerelmesei alkotják. A házakat azonban csak kívülről lehet megtekinteni, sok közülük sajnos bomlásnak indult. Az eredeti építészet ékes példája a helyi Konoba Humac éttermek hagyományos ételekkel.

Humac

Humac
 

Komiža

A híres halételes hagyományairól híres kikötõváros  Vis szigetének nyugati partján fekvõ mély öbölben fekszik. Egy rövid sétára a kikötőtől találunk egy 1585-ben épült kastélyt, ahol a Halász Múzeum található. A gyűjtemények közé tartoznak a halászok életével és munkájával kapcsolatos kiállítások, a halászfelszerelések és technikák fejlődése az évek során. A városban van egy velenceiek által épített erőd. Komiža felett a történelem csodálói meglátogathatják a 13. századból származó Szent Miklós bencés kolostort.

Komiža

Komiža
 

Kumrovec

A zagorjei település a Szlovén határ mellett terül el, Zágrábtól 50 kilóméterre északra. Mivel Josip Broz Tito itt született, a jugoszláv kommunisták zarándokhelye lett a 2. világháború után. 1977-ben újjáépítették a történelmi épületeit, és megallkottak egy 19.századból való falumúzeumot, amely egyedülálló a környéken. Fontos objektum még a horvát himnusz emlékműve is.

Kumrovec

Kumrovec
 

Lubenice

Lubenice kis faluja Cres egyik legrégebbi települése. A turisták számára innen lenyűgöző kilátás nyílik a tengerre a szikla tetejéről, ahova a falu lett építve. A festői falucska számos történelmi műemléket és egyedülálló helyet kínál, mint például a Szent István kápolna egy sziklánszirten. A helyi barokk kápolnák bejegyzése az UNESCO világörökségéhez már folyamatban van.

Lubenice

Lubenice
 

Mali Ston

A település egy kis kikötővel a Pelješac-félszigeten egy szép,nyugodt hely, kellemes környezetben, ideális családi nyaraláshoz. Számos étterem található itt, melyek az Adriai-tenger partján a legjobbaknak számítanak. A város központjában egy 14. századi templom található, amelynek az egyik harangja Dubrovnikba került. Figyelemre méltó még pár épület a kikötőben is.

Mali Ston

Mali Ston
 

Motovun

Közép-Isztria középkori városa egy tengerre néző dombon fekszik. Érintetlen falakkal körülvéve, melyeket járdáként használva körbejárhatjuk a várost, egyedülálló kilátással a vidékre. A zsúfolt Motovun számos kiállítás, koncert és színházi előadás színhelye. Ne felejtsd el meglátogatni a 13. századi római harangtornyot, a 14. századi városi palotát, az egykori Polesini palotát és a 17. század elejei Szent István templomot se! Az ismert Motovun erdő is híres a ritka szarvasgomba termesztéséről.

Motovun

Motovun
 

Rastoke

A mesebeli falu Rastoke Slunj város közelében található, mintegy 35 km-re a Plitvicei-tavaktól. A helyi Slunjčice folyó kékeszöld vize a sziklákon keresztül átfolyik a Korana folyóba, és számos vízesést, tavat és kaszkádot hoz létre. A Slapech-folyón a régi malmok kőalapokkal és fa felépítménnyel rendelkeznek. 1967 óta a Rastokei malomfalu természetes és kulturális emlék, ezért védett területnek számít. Csak ajánlani tudjuk a meglátogatását.

Rastoke

Rastoke
 

Škrip

Škrip régi faluja a Brač sziget északi partján, a nerežišćai út mellett fekszik. Történelme régre nyúlik vissza és elsősorban figyelemre méltó épületei miatt vonzza az utazókat. A műemlékeket óriási sziklák romjai és erődítményei formájában tartják fenn. A 18. és 19. századból megmaradt Szent Ilona templom híres egyházi nevezetesség. Látogass el a Radojković-toronyban található Brač Múzeumba, melynek része a római mauzóleum, a sziget egyik legértékesebb műemléke. Közel a toronyhoz áll a Szentlélek templom a nemesi Cerenič család sírtömbjével.

Škrip

Škrip

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.