Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A nagy szálloda kérdés

A megfelelő szálloda megtalálása nem egyszerű feladat. Széles a választék, és könnyű elveszni a sok, különféle csábító ajánlatban. Ezzel a problémával én is gyakran szembesülök. Túl sok szempontot kell figyelembe venni, és sajnos az ár gyakran győzedelmeskedik a vágyak felett.

Ha nem találok olyan szállodát, mely a képek alapján első látásra megfog, akkor az alábbi észérveket veszem figyelembe:

  • Az adott térségben milyen csillagos szállást keresek? Arról, hogy egyes csillagok nagyjából mire jelentenek garanciát, 8.7. pont részletes információkkal szolgál: https://www.invia.hu/fontos-informaciok/
  • A rengeteg szempont közül számomra a legfontosabb a szálloda tisztasága és a szobák megfelelő felszereltsége. Itt elsősorban a fürdőszobai piperére gondolok. Ez a hölgyek esetében különösen lényeges, nagy csalódást és rossz érzést okoz, ha például hajszárítóval nem rendelkezik az adott hotel, de ha valaki önellátással tervez utazni, a konyha felszereltsége, ha pedig nagyon meleg térségbe készül, akkor a klíma megléte lehet hasonlóan fontos.

  • Ezt követően nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő elhelyezkedésre. Ha szeretünk sokat sétálni, megtapasztalni a helyi életérzést, akkor célszerű olyan hotelt választani, ami közel van a városközponthoz és gyalogosan is mindent könnyedén meg tudunk közelíteni. Ez azért is fontos, mert sokszor nehéz az adott helyen taxit, vagy bármilyen tömegközlekedési eszközt találni. Még egy rutinos utazó is sokszor nehezen igazodik ki a helyi szokásokon, szóval inkább menjünk biztosra. Sok szálloda biztosít shuttle és transzfer szolgáltatást, illetve a szervezett utak fakultatív kirándulásokat, érdemes mérlegelni, számunkra ez mennyire fontos, és ennek megfelelően keresni.
  • A következő számomra lényeges elem az étel. Érdemes végiggondolni, hogyan tervezzük eltölteni a napjainkat, hiszen ha nagyrészt kirándulunk, valószínűleg elegendő lesz a reggeli, ha viszont elsősorban a szálloda környékén szeretnénk pihenni, akkor az all inclusive ellátás nagyon sok fejtöréstől és plusz kiadástól kímélhet meg minket.
  • Nagy kérdés, hogy inkább az éjszakai élet pezsgését, vagy a nyugalmát keressük. Vannak szállodák, ahol változatos programokkal gondokodnak a vendégek szórakoztatásáról, ha viszont mi inkább a csillagok fényében gyönyörködnénk a diszkógömb helyett, és a hullámmorajlást jobban kedveljük a zenénél, akkor érdemesebb egy kisebb, családi szállodát választanunk.

  • Sokan a tengert inkább nézni szeretik, de fürdeni, pancsolni a hullámok és a só miatt inkább medencékben szeretnek. Ha kisgyerekekkel megyünk, vagy nem rajongunk a tenger élővilágáért, fontos, hogy milyen medencékkel rendelkezik a választott szállásunk. Ha viszont kifejezetten a tenger élővilágáért utazunk például Egyiptomba, akkor érdemes azt a szállást választanunk, amelyik közelében leginkább megmaradtak a korallok, és melyek biztonságos és fenntartható megközelítésére a szálloda kínál valamilyen kényelmes megoldást (pl. stég).

  • Vannak egyéb szolgáltatások, amik fontosak lehetnek; ha pl. autóval megyünk, a parkoló, ha szeretnénk majd minden pillanatunkat megosztani, a wifi, ha rendszeresen edzünk, az edzőterem, esetleg ahhoz kapcsolódó masszázs, ha pedig tovább maradunk, a kozmetika vagy a fodrászat. gondoljuk végig, mire lehet szükségünk, és válasszuk azt a szállodát, amelyik mindezt biztosítja számunkra.
  • Ha pedig bizonytalanok vagyunk, olvassuk el a korábbi utasok értékeléseit (az Invia rendelkezik a legnagyobb, magyar nyelven elérhető, valós visszajelzéseken alapuló adatbázissal), vagy kérjük bátran az utazási szakértők segítségét.

 (A fent említett adatok és információk tájékoztató jellegűek, pontos információért kérjük, minden esetben tájékozódjanak a megfelelő szervezeteknél.)

2017.07.21. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.