Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A szuper last minute varázsa

Piazza Navona Róma Olaszország

Piazza Navona Róma Olaszország

El tudod képzelni, hogy péntek délután ülsz a munkahelyeden, szuggerálod az óra mutatóját, hogy egy picit, csak egy picit gyorsabban haladjon előre? Miközben várod, hogy az utolsó percek is elteljenek a munkaidődből, azon töröd a fejed, mit csinálj a barátokkal, vagy a pároddal a hétvégén és egyszer csak elfog valami különös érzés. Ez az izgalommal teli görcs a gyomrod tájékán az első jel, majd egy kósza ötlet villan át az agyadon: én, ma este Rómában, a Piazza Navona-án egy helyes kis étterem teraszán ülve fogom figyelni a nyüzsgő forgatagot, miközben magamba szippantom az évezredek történelmét!

A vágy valósággá válik és néhány órával később már valóban ezen a gyönyörű téren majszolod a pizzát és kortyolod hozzá a hely borát - mindezt tökéletes elégedettséggel.

Azonnal valóra váltható álmok

Pontosan ezt a csodálatos élményt tudja megadni a szuper last minute utak széles választéka.

Az impulzusszerű utazásnak nagy előnye, hogy rendkívül olcsón valósíthatjuk meg hirtelen jött ötletünket. Ilyenkor, ha csak egy hétvégénk van, a legcélszerűbb valamelyik nagyvárost felkeresni, ha azonban igazán spontának vagyunk és ki tudunk venni akár egy-két plusz szabadnapot, akkor irány az első melegebb helyre tartó repülő – és a tengerpart.

homokos tengerpart koktél napozás fiatal pár

homokos tengerpart koktél napozás fiatal pár

Indulásra készen - bármikor

Tudom, hogy az ilyen, szuper extra utolsó pillanatos utazások esetében csak az jár az ember fejében, hogy pár óra múlva ott lesz vágyai városában, de azért ne felejtsünk el néhány dolgot észben tartani. Mielőtt végérvényesen belevetjük magunkat a pihenésbe, gondoskodjunk utasbiztosításról, valamint ne felejtsük el a repülétérre sietve, lakásunkból való kiviharzás közepette felkapni a szemetet. Ez a tanács talán picit furán hangozhat, hiszen kit érdekel a kuka, mikor mindjárt a fellegek felett lehetünk, de tapasztalatból tudom, hogy a három napos ott felejtett hulladék is tud bőven kellemetlenséget okozni, aminek az orrunk fog a legkevésbé örülni…

Gyors elutazásoknál azt is tartsuk szem előtt, hogy csak olyan úticélt válasszunk, ahol különlegesebb oltás nélkül is biztonságban lehetünk. A legfontosabb azonban szokás szerint, hogy legyen nálunk érvényes okmány, elég pénz, egy jól működő telefontöltő, nyitottság és jókedv - ha pedig ezek megvannak, akkor minden készen áll egy felejthetetlen pihenéshez!

Párizs turisták utazás bőrönd Eiffel-torony

Párizs turisták utazás bőrönd Eiffel-torony

2017.10.02. Krisztina Szeitz

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.