Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A világ 10 legszebb természetes medencéje

Szeretnél egy romantikus úszást a titokzatos azúrkék lagúnákban és a frissítő smaragd tavakban? Akkor hadd mutassuk be a listánkat a világ 10 legszebb természetes medencéjével a számodra!

1. Bimmah Sinkhole (Omán)

A 20 méter mély medence az üdítő türkiz vizével a tengertől körülbelül 600 méterre található a Dibaba (Thibab) és Bimmah tengerparti városok között. A helyi lakosok szerint a "Hawaiyat Najm" meteorit által alakult ki, innen is származik az arab neve. A térségben terül el a Hawaiyat Najm Park, amely egy karban tartott oázis egy amúgy sivatagos vidéken.

Bimmah Sinkhole (Omán)

Bimmah Sinkhole (Omán)

2. Enchanted River (Fülöp-Szigetek)

A Hinatuan folyó a Fülöp-szigetek második legnagyobb szigetén, a Mindanaon folyik. A szóbeszéd szerint mágikus, mert úgy tűnik, mintha nem lenne forrása. Ezenkívül sós és viszonylag rövid. A mélyvíztározóból távozik, mintegy 15 méteres mélységből, nem messze az óceántól. A tengerből származó sós víz a folyóba áramlik az alsó alagutakon és barlangokon keresztül, amely aztán egy gyönyörű tóba gyűlik ossze. A Fülöp-szigetek egyik legszebb turisztikai látványossága.

Enchanted River (Fülöp-Szigetek)

Enchanted River (Fülöp-Szigetek)

3. Erawan falls (Thaiföld)

Az Erawan vizesés a Kanchanaburi tartomány nemzeti parkjának (Erawan) legnagyobb látványossága Thaiföld nyugati részén. Hét emelettel büszkélkedhet, amelyek közül kettő fürdésre alkalmas. A vízesés felé vezető út nem különösebben nehéz, de csúszós lehet az esőzések után.

Erawan falls (Thaiföld)

Erawan falls (Thaiföld)

4. Gunlop Plunge Pool (Ausztrália)

Élvezd a pihentető úszást a Kakadu Nemzeti Park kristálytiszta természetes medencéjében! A Gunlop Plunge egy vízesésen található, amely a hangos vízcsobogás és a piknikre alkalmas felületekkel tarkított nyugodt víz alatti tó varázslatos kombinációját hozza létre. A Gunlop vízesés tetején csodás kilátás nyílik az erdőkre és a tengerpartokra. Szállást egy népszerű táborban érdemes találni, nem messze a medencétől a vízesés a tetején.

Gunlop Plunge Pool (Ausztrália)

Gunlop Plunge Pool (Ausztrália)

5. Hamilton Pool Preserve (Texas)

Hamilton Pool Preserve egy természetes strand Austintól 37 kilóméterre nyugatra. 1960-tól a helyiek és a turisták által is kedvelté vált nyári fürdőhely, 1990-től pedig természetvédelmi terület. A zöld tóba, amelyet félkörben egy barlang pereme vesz körül, vízesés zúdul tizenöt méter magasból.

Hamilton Pool Preserve (Texas)

Hamilton Pool Preserve (Texas)

6. Havasupai Falls (Arizona)

Supa várostól nem messze lévő Havasupai vízesések az egyik leglátogatottabb részei a Grand Canyonnak, és a legfotózottabb vízesések a világon. Élvezd a kilátást a természetes medencére, amelybe 37 méter magasból zúdul bele a fő vízesés! A jéghideg víznek itt lélegzetelállítóan szép azúrkék színe van. A környéken számos varázslatos tavacska fedezhető fel.

Havasupai Falls (Arizona)

Havasupai Falls (Arizona)

7. Ik Kil (Mexikó)

Cenote Ik Kil nem egy tó, sem egy barlang, inkább olyan, mint egy nagy lyuk a földben. Talán mégis amolyan barlangnak nevezhető, amelyben egykor leesett a mennyezet. Lentről látható az égbolt, a falak mentén liánok lógnak a víz pereméig. A mennyezetről víz áramlik a barlangba, ezáltal a látogatóknak részük lehet egy frissítő zuhanyban is. Lent, a tiszta vízben halak úszkálnak, a sötétség miatt azonban itt nem ajánlatos fürdeni. Mindez ellenére viszonylag sok helyen megmártózhatnak az ide látogatók.

Ik Kil (Mexikó)

Ik Kil (Mexikó)

8. Kuang Si (Laos)

A Kuang Si vízesések körülbelül 29 kilóméterre találhatóak a Laosi történelmi városától, Luang Prabangtól, amely az UNESCO világörökség része. A vízesés sekély türkizkék medencékkel kezdődik egy meredek lejtő tetején. A 60 méter magasból lezúduló fő vízeséshez egy járda vezet fel a bal oldalon. A legtöbb medence a látogatók számára rendelkezésre áll, ámbár vannak köztük szent helyek is, ahol nem engedélyezett a fürdés.

Kuang Si (Laos)

Kuang Si (Laos)

9. Semuc Champey (Guatemala)

Semuc Champey Guetamala legkeresett turista céljainak egyike, jelentése “hely, ahol a folyó elveszik a hegyben”. A Cahabon folyóról van szó, amely dombos terepen folyik keresztül, és egy ponton eltűnik egy földalatti barlangban. Később újból kitör, és folytatja útját. A karszthíd felszínén természetes teraszok alakultak ki, amelyek azúrkék és smaragdos vízzel vannak tele.

Semuc Champey (Guatemala)

Semuc Champey (Guatemala)

10. To Sua Ocean Trench (Samoa)

A To Sua óceáni ároknak az Upulu szigeten nincs strandja, a vízbe egy hosszú létrán jut le az az ide látogató, ennek ellenére a legjobb helynek számít fürdésre. A harminc méter mélyen lévő kristálytiszta sós vizet zöld növényzet veszi körül.

To Sua Ocean Trench (Samoa)

To Sua Ocean Trench (Samoa)

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.