Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Andalúzia legszebb strandjai

Andalúzia legszebb strandjai

Andalúzia legszebb strandjai

Andalúzia a 800 km hosszú partvonalával, számos fehér homokos és kristálytiszta türkizkék vizű látványos strandjával, fehér homokkal és kristálytiszta türkizkék vízzel. Ha csendesebb szakaszt keresnél magadnak és családodnak, esetleg különböző vízi sportokat próbálnál ki, vagy megkóstolnád a friss tengeri ízeket, itt több száz lehetőség közül válogathatsz. Mutatunk most egy listát a tíz kedvenc stranddal, amelyek mind az öt tengerparti tartományra kiterjednek.

1. Playa de los Genoveses (Costa de Almeria, Almeria tartomány)

A Mónsul strandtól 2,4 km-re található. Az autódat egy közeli parkolóban hagyhatod, amely korlátozott kapacitással rendelkezik. Élvezd az érintetlen helyi környezetet, lehetőleg egy szélmentes napon, mivel a homok kissé bosszantó lehet szeles időben.

Playa de los Genoveses

Playa de los Genoveses

2. Playa de los Muertos (Costa de Almeria, Almeria tartomány)

Ez az 1 km hosszú és 30 m széles strand valószínűleg elriasztó lehet a nevével (Halottak strandja), de valójában csodálatos. A legközelebbi parkolótól viszonylag meredek út vezet ide, ami kb.húsz percet vesz igénybe. Nincsenek itt ember alkotta létesítmények, ezért ételt és italt vigyél magaddal! Szemeteskosarakat sem találsz itt, ezért készíts el egy táskát a szeméthez, hogy a tengerpart ugyanolyan állapotban maradjon, mint az érkezésed előtt.

Playa de los Muertos

Playa de los Muertos

3. Playa de Mónsul (Costa de Almeria, Almeria tartomány)

San José városának közelében található ez a gyönyörű strand, talán a legszebb a Cabo de Gata nemzeti parkban. Itt forgatták az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag és a Végtelen történet c. filmeket is. Finom homok, tiszta víz, meredek sziklák és egy ikonikus szikla közép teszi a strandot egyedülállóvá és népszerűvé.

Playa de Mónsul

Playa de Mónsul

4. Bolonia (Costa de la Luz, Cadiz tartomány)

Bolonia strandját "földi mennyországnak" is szokták nevezni. 4 km hosszú és 30 m széles, képzelj el egy fehér kavicsos homoksávot karibi stílusban, ahol az Atlanti-óceán sós szellője frissít fel. Ha még ez sem keltené fel az érdeklődéset, akkor eltölthetsz egy kis időt a római város, Baelo Claudia romjainak felfedezésével az 1. századból, vagy kipróbáhatod a szörfözést.

Bolonia

Bolonia

5. Playa Zahara de los Atunes (Costa de la Luz, Cadiz tartomány)

Cadiz tartomány leghíresebb és legkedveltebb strandja a Zahara de los Atunes, amely 6 km-re délre nyúlik a halászfalutól, amelyről el lett nevezve. Fel van szerelve minden strandra szükséges dologgal - éttermekkel, vízi sportolási lehetőségekkel és WC-kel. A strand a kristályvíz, a karibi légkör és a nagy területe miatt népszerű a spanyol hírességek és politikusok körében.

Playa Zahara de los Atunes

Playa Zahara de los Atunes

6. Matalascañas (Costa de la Luz, Huelva tartomány)

Matalascañas város strandja 5 km-re található a Torre de la Higuera és az El Coto között. Több létesítmény is található itt, a strand a tisztaságáért Kék zászló díjat is kapott. Ha tervezel egy kirándulást Sevillába, akkor semmiképp ne hagyd ki, mivel ez a strand fekszik a városhoz a legközelebb, csupán egy óra és 16 percnyi autóútra. Várd meg a naplementét is, nem fogod megbánni!

Matalascañas

Matalascañas

7. Playa del Cañuelo (Costa del Sol, Málaga tartomány)

A festői szépségű öböl Nerja part menti városa közelében fekszik, busszal közelíthető meg (felnőttek részére 2 €, gyermekeknek ingyenes), mely útvonala meredek lejtőkön vezet keresztül. A strand alkalmas snorkellingre,  két bár is a rendelkezésedre áll. Árnyék sajnos nincs, ezért ne felejts el sapkát és napkrémet hozni!

Playa del Cañuelo

Playa del Cañuelo

8. Playa de Maro (Costa del Sol, Málaga tartomány)

Playa de Maro, egy bájos, ugyanilyen elnevezésű halászfalu közelében található, ideális hely a turisták számára, akik szeretik a perzselő napot, és megcsodálnák a durva, sziklás tájat. Az apró öböl körüli színes sziklaalakzatokról a híres Mara-vízesés is látható, amely minden romantikus lélekre hatással lesz. Hasonlóképpen lenyűgöző a víz alatti élővilág, ami a strandot vonzóvá teszi a búvárok számára is.

Playa de Maro

Playa de Maro

9. Torremolinos (Costa del Sol, Málaga tartomány)

A Földközi-tenger partján fekvő Torremolinos városa Málaga tartomány egyik legjobb helye a strandolás szempontjából. A hat fő strandot a nemrég felújított, pálmafákkal szegélyezett sétány köti össze, kivételes kilátással a tengerpartra. A nagyon zsúfolt Playa de Bajondillo fekszik legközelebb a városhoz, de nyugatabbra fekvő területek jóval csendesebbek, a La Carihuela halászfalu közelében.

Torremolinos

Torremolinos

10. Playa la Herradura (Costa Tropical, Granada tartomány)

A kavicsos strand legnagyobb vonzereje a vízi sportokban rejlik, különösen a búvárkodásban ( fel tudod keresni a 16. századi spanyol gályák roncsait a víz alatt), de a víz szörfözésre is kiváló. Sierra Nevada hegycsúcsai csak egy rövid autóútra vannak a strandtól, más szóval egy nap leforgása alatt úszhatsz és síelhetsz is.

Playa la Herradura

Playa la Herradura

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.