Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Burdzs Kalifa, a világ legmagasabb épülete

Burdzs Kalifa, Dubai

Burdzs Kalifa, Dubai

A Burdzs Kalifa, a Világ legmagasabb épülete, amellett, hogy lenyűgöző mérnöki munka, egy igazi műalkotás: a fejlődő és virágzó Közel-Kelet szimbóluma is egyben, Dubai egyre fontosabb szerepét jelképezi a folyton változó Világban. Mohamed Alabbara, az Emaar Properties elnöke szerint a lehetetlent valósították meg már a tervezés során, illetve azt követően. Engedd meg, hogy virtuálisan körbevezessünk: tekintsd meg a gyönyörű panorámát a legnagyobb kilátóról, és ismerkedj meg Dubai nevezetességeivel.

A Burdzs Kalifa rekordjai

A csodálatos épület felépítése során számos érdekes rekordot és olyan leg-et gyűjtöttek össze, amelyek hozzájárultak a Burdzs Kalifa hírnevéhez. Nem csak a világ legnagyobb építménye ez, de a legmagasabban elhelyezkedő mecset (158. emeleten), a legmagasabb kilátó (124. emeleten), a legmagasabban elhelyezett medence (76. emeleten) valamint a leggyorsabb liftek is itt találhatóak. Egyben a legmagasabb önálló konstrukció, beton épület és a legtöbb emelettel rendelkező lakóépület. És még sokáig lehetne sorolni...

A felhőkarcoló belsejében

A Burdzs Kalifa 828 méteres magasságával az egyik legkeresettebb dubaii célpont. A felső SKY szalonban a repülés élményét is átélheted, 442 méteren pedig egy kiváló étteremben pihenhetünk meg az élmények sora után. A hely modern eleganciája is garantálja a különleges élményt, csakúgy, mint a tökéletes fogások és a nagyszerű kilátás az Arab-öbölre. A Burdzs Kalifában emellett több rezidencia és apartman is található, ennek megfelelően széleskörű szolgáltatásokat biztosít; mindezek természetesen egyedi stílusban várják a vendégeket. Megtalálhatóak itt a legmodernebb fitness berendezések, bel- és kültéri medencék, pihenő helységek. Az Armani hotel szolgáltatásait is élvezheted, amely csupán 37 emeletes, de a Világ legismertebb szállodái közé tartozik. Saját étterméből szintén pompás kilátás nyílik az öbölre, a sivatagra és a városra is. A Giorgo Armani által tervezett szálloda a letisztult eleganciát és szofisztikált komfort hatását ötvözi. A felhőkarcolót magát, valamint a Mohammed Bin Rashid Boulevard környékét több ezer neves művész műalkotása díszíti. Az egyes darabokat a kultúrák és a közösségek keveredésének mintájára válogatták össze, ami egyben a Burdzs Kalifa nemzetközi összefogását is jelképezi.

Burdzs Kalifa 124. emelete

Burdzs Kalifa 124. emelete

Út a Burdzs Kalifához

A felhőkarcolóhoz metróval is eljuthatsz, a Burj Khalifa/Dubai Mall megállót kell választanod. Ha a Dubai Mall bevásárlóközpontban egy emelettel lejjeb mész, máris a felhőkarcoló bejáratánál találod magad. A világ legmagasabb épülete közelében megtekintheted az egyik legismertebb dubaii szökőkutat is, amelyet közel 6 ezer lámpa és 25 vetítő segítségével tesznek színesebbé és önmagán túlmutató élménnyé; vize helyneként 150 méter magasra is felszökik.

Kilátás a szökőkútra

Kilátás a szökőkútra

Belépő a felhőkarcolóba

A felhőkarcoló normál látogatása nagyjából 60 percet vesz igénybe, ez idő alatt kiélvezheted a lélegzetelállító kilátást a 124. emeletről. Felnőtteknek 21 ezer forint, 4-12 éves gyermekek számára 17 ezer forint a belépő, az ennél fiatalabbak ingyen látogathatják. A kínálatból 32 ezer forintért vásárolhatod meg azt a jegyet, amivel megúszhatod a sorban állást, de a 148. emeletre VIP belépőt is válthatsz, melynek birtokában további extrákban részesülhetsz. Frissítsd fel magad egy üdítővel vagy süteménnyel, majd gyönyörködj a szökőkút játékában. A belépés 12:00 és 21:30 között lehetséges, az árak pedig a napszaknak megfelelően változnak, 32 és 52 ezer forint között. A belépőket 8:30 és 23:30 között bármikor megvásárolhatod, azonban az utolsó látogatókat 45 perccel a zárás előtt engedik fel.

Kilátás a Burdzs Kalifából

Kilátás a Burdzs Kalifából

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.