Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Cancún, a második Miami

A Yucatán-félsziget, Cancún

A Yucatán-félsziget, Cancún

Azok számára, akik kedvelik az amerikai életérzést, Miami pezsgő szórakozóhelyeit és tengerpartjait, Cancún üdülőparadicsoma biztosan nem fog csalódást okozni. Persze a Mexikóban, azon belül is a Yucatán-félsziget északkeleti csücskében fekvő város mind az aktív pihenésre, mind pedig a vakítóan fényes, fehér homokos tengerpartra vágyók kedvenc úti célja lehet.

Nyaralás az Atlanti-óceán partján

Nyaralás az Atlanti-óceán partján
 

Az Atlanti-óceán partjai mentén elnyúló turistaközpont elsősorban az amerikaiak és kanadaiak közkedvelt célpontja, ennek köszönhetően Cancúnban járva úgy érezhetjük magunkat, mintha az USA-ban lennénk. A gyönyörű strandok, hatalmas szállodakomplexumok és a pezsgő éjszakai élet egyvelege elsőrangú nyaralóhellyé teszik ezt a nem mindennapi térséget.

A napjainkban világhírnévnek örvendő város az 1950-es évek előtt csupán egy lenyűgöző természeti szépséggel megáldott, egyszerű halászfalu volt. A fordulópontot a mexikói kormány elhatározása jelentette, amelynek következtében fejlesztés alá vonták a régiót. Ennek eredményeként a floridai Miami Beach mintája alapján létrejött a város mára már jól ismert arculata.

Az egész évben nyárias Cancún

Az egész évben nyárias Cancún
  

Az egész évben nyárias időjárással megáldott Cancúnban elsősorban a strandolásé a főszerep, habár a tűző nap miatt a legmelegebb órákban érdemes az árnyékban maradni és bőszen használni a napvédő krémet. A turistaközpont képeslapra illő, hosszúkásan elnyúló partszakaszát teljes egészében, mintegy 25 kilométeren végig lehet járni. Ennek köszönhetően tökéletes lehetőség kínálkozik egy romantikus, tengerparti sétára a naplementében.

Cancún türkizkék színű, tiszta vize gazdag korallzátonyokat rejt, melyeket búvárkodás vagy snorkelezés közben bárki megcsodálhat.A sportosabb alkatúak a hullámokat meglovagolva élvezhetik a szörfözés örömét. Természetesen hajókázásra is van lehetőségmind egyéni, mind szervezett formában, amelynek köszönhetően könnyen ellátogathatunk a parthoz közel eső Isla Mujerespöttöm szigetéreis.

Playa del Carmen belvárosa

Playa del Carmen belvárosa

A 7 kilométer hosszú és 650 méter széles földdarabon egy napot feltétlenül érdemes eltölteni. A sziget méretéből adódóan taxival vagy golfkocsival kényelmesen és hamar bejárható. Itt aszépséges tengerpartok szemet gyönyörködtető látványán túl úszhatunk delfinekkel, találkozhatunk tengeri teknősökkel, valamint ellátogathatunk a különleges Cancún UnderwaterMuseumba is, ahol megannyi, egyedi víz alatti szobrot vehetünk szemügyre. 

A félszigetre visszatérve feltétlenül érdemes felkeresni Playa del Carment, mely Cancúntól délre, ugyancsak az óceán partján fekszik. Habár a város nagyon hasonlít Cancúnra, mégis picit kevésbé turistás és több helybélivel lehet találkozni. Ezen felül jó néhány tipikusan mexikói épületet, valamint történelmi emléket is látni. 

Itt is rengeteg a gyönyörű, fürdőzésre csábító partszakasz, ahol gondtalanul adhatjuk át magunkat a semmittevés édes örömeinek. Playa del Carmenbelvárosi része rendkívül hangulatos, tele kávézókkal, éttermekkel és persze shoppingolási lehetőséggel. Ennek ellenére az igazi amerikai életérzésre, a grandiózus hotelekre, és a folyton lüktető éjszakák hangulatára vágyók Cancúnnál jobb helyet keresve sem találhatnak maguknak.

2020.12.30. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.