Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Blog az utazásról, álmodozástól megérkezésig!

Copacabana, Rio de Janeiro szíve és lelke

Copacabana strand

Copacabana strand

Rio de Janeiro hallatán sokan azonnal Copacabana híres strandját idézik fel. Nem csoda, hogy ez a négy kilométer hosszú strand a Világ legismertebb, és a város egyik legfontosabb látnivalója: 2012. óta, Rio de Janeiro egyéb természeti emlékeivel együtt, az UNESCO Világörökség listájának szereplője.

Az inspiráló védett táj

Az UNESCO által is jegyzett terület a város fejlődését alakító, kulcsfontosságú természeti elemeket foglalja magában, a Tijuca Nemzeti Parktól egészen a tengerig. vagyis ide tartozik a 1808-ban alapított botanikus kert, a Corcovado-hegy Krisztus híres szobrával és a Guanabara-öböl dombjai, beleértve a Copacabana part menti tájakat, amelyek hozzájárultak a csodálatos Rio kultúrájához. A város (el)ismert művészi inspiráció is, amely számos zenész és költő számára biztosított már témát és motivációt. A Riót ábrázoló képek, amelyeken a tengerpartot vagy a megváltó Krisztus szobrát láthatjuk, a 19. század óta, világszerte ismertek.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Copacabana mint negyed, strand és környék

Copacabana tulajdonképpen a város déli részén található városnegyed neve, tipikus luxus szállodáival, tökéletes szolgáltatásokkal és izgalmas látnivalókkal. Nem csak a turistákat, de az üzletembereket is nagy számban vonzza. Leginkább a strandjáról híres, amely a Princesa Isabel Avenue-től egészen a Posto Seis-ig húzódik. Élvezd a napsütötte tengerparot, az aranybarna finom homokot vagy az éjszakai klubokat. Pihend ki magad ebben a csodás környezetben, vagy kóstolj bele a strandfoci és strandröplabda élvezetébe. Copacabana mellett 2 másik strand is található: a Fort Copacabana és a Diabo Beach. Szörfözéshez a legjobb hullámokat az Arpoador strandon találod. A 2016-os Olimpai során ez volt az egyik fő helyszín, idén szeptemberben pedig itt rendezték meg a strandröplabda világbajnokságot.

Riói tengerpart

Riói tengerpart

A Copacabana negyedben nagyjából 63 szálloda és 10 egyéb szálláshely található. Szállodák, éttermek, bárok, szórakozóhelyek és szállók övezik a sétányt, amely az Avenida Atlântica-ig húzódik az egész negyeden keresztül.

Copacabana sétány

A négy kilométer hosszú Copacabana Beach mentén található sétány, melyet a brazíliai tájépítész, Roberto Burle Marx tervezett, szó szerint tele van szállodákkal, éttermekkel és klubokkal. Minden nap sportrajongók özönlik el, akik itt töltik szabad idejüket. Az 1930-as évek kezdetétől kezdve fekete-fehér portugál csempe-designt használó, geometrikus hullámot formázó részét 1970-ben újjáépítették.

Copacabana sétány

Copacabana sétány

Szilveszter a Copacabana strandon

Az éves szilveszteri ünnepségek alatt a Copacabana több millió embert fogad be, és hivatalos helyszíne a Strandlabdarúgó Világbajnokságnak. A rioi tűzijáték az egyik legnagyobb a világon, akár 15-20 percig is eltart. A becslések szerint a Copacabana partján ilyenkor akár két millió ember is tartózkodhat egyszerre. A fesztivál alatt egész éjszaka koncerteket tartanak. Az ünnepség Rio egyik legkeresettebb turisztikai látványosságává vált, ezzel csalogatva a látogatókat egész Brazília, és a Világ különböző részeiről, a városi szállodák ezért ebben az időszakban általában túlzsúfoltak.

Szilveszter a Copacabana strandon

Szilveszter a Copacabana strandon

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.