Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Copacabana, Rio de Janeiro szíve és lelke

Copacabana strand

Copacabana strand

Rio de Janeiro hallatán sokan azonnal Copacabana híres strandját idézik fel. Nem csoda, hogy ez a négy kilométer hosszú strand a Világ legismertebb, és a város egyik legfontosabb látnivalója: 2012. óta, Rio de Janeiro egyéb természeti emlékeivel együtt, az UNESCO Világörökség listájának szereplője.

Az inspiráló védett táj

Az UNESCO által is jegyzett terület a város fejlődését alakító, kulcsfontosságú természeti elemeket foglalja magában, a Tijuca Nemzeti Parktól egészen a tengerig. vagyis ide tartozik a 1808-ban alapított botanikus kert, a Corcovado-hegy Krisztus híres szobrával és a Guanabara-öböl dombjai, beleértve a Copacabana part menti tájakat, amelyek hozzájárultak a csodálatos Rio kultúrájához. A város (el)ismert művészi inspiráció is, amely számos zenész és költő számára biztosított már témát és motivációt. A Riót ábrázoló képek, amelyeken a tengerpartot vagy a megváltó Krisztus szobrát láthatjuk, a 19. század óta, világszerte ismertek.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Copacabana mint negyed, strand és környék

Copacabana tulajdonképpen a város déli részén található városnegyed neve, tipikus luxus szállodáival, tökéletes szolgáltatásokkal és izgalmas látnivalókkal. Nem csak a turistákat, de az üzletembereket is nagy számban vonzza. Leginkább a strandjáról híres, amely a Princesa Isabel Avenue-től egészen a Posto Seis-ig húzódik. Élvezd a napsütötte tengerparot, az aranybarna finom homokot vagy az éjszakai klubokat. Pihend ki magad ebben a csodás környezetben, vagy kóstolj bele a strandfoci és strandröplabda élvezetébe. Copacabana mellett 2 másik strand is található: a Fort Copacabana és a Diabo Beach. Szörfözéshez a legjobb hullámokat az Arpoador strandon találod. A 2016-os Olimpai során ez volt az egyik fő helyszín, idén szeptemberben pedig itt rendezték meg a strandröplabda világbajnokságot.

Riói tengerpart

Riói tengerpart

A Copacabana negyedben nagyjából 63 szálloda és 10 egyéb szálláshely található. Szállodák, éttermek, bárok, szórakozóhelyek és szállók övezik a sétányt, amely az Avenida Atlântica-ig húzódik az egész negyeden keresztül.

Copacabana sétány

A négy kilométer hosszú Copacabana Beach mentén található sétány, melyet a brazíliai tájépítész, Roberto Burle Marx tervezett, szó szerint tele van szállodákkal, éttermekkel és klubokkal. Minden nap sportrajongók özönlik el, akik itt töltik szabad idejüket. Az 1930-as évek kezdetétől kezdve fekete-fehér portugál csempe-designt használó, geometrikus hullámot formázó részét 1970-ben újjáépítették.

Copacabana sétány

Copacabana sétány

Szilveszter a Copacabana strandon

Az éves szilveszteri ünnepségek alatt a Copacabana több millió embert fogad be, és hivatalos helyszíne a Strandlabdarúgó Világbajnokságnak. A rioi tűzijáték az egyik legnagyobb a világon, akár 15-20 percig is eltart. A becslések szerint a Copacabana partján ilyenkor akár két millió ember is tartózkodhat egyszerre. A fesztivál alatt egész éjszaka koncerteket tartanak. Az ünnepség Rio egyik legkeresettebb turisztikai látványosságává vált, ezzel csalogatva a látogatókat egész Brazília, és a Világ különböző részeiről, a városi szállodák ezért ebben az időszakban általában túlzsúfoltak.

Szilveszter a Copacabana strandon

Szilveszter a Copacabana strandon

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Felfedeznéd személyesen is? Csak válaszd ki a Te utadat: