Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Dubaj a LEG-ek városa – itt található a leghosszabb metró, a legmagasabb felhőkarcoló, a legnagyobb bevásárlóközpont...

Kilátás Dubajra

Kilátás Dubajra

Dubaj látványos városa híresen közismert a legnagyobb, a legdrágább és a legimpozánsabb építkezéseiről, terveiről. Itt található például a világ leghosszabb fedett sípályája, a legnagyobb bevasárlóközpont vagy a legnagyobb luxusban tobzódó hotel. Dubaj ennél azonban sokkal több! Engedjük át magunkat a luxusnak és a látványnak...

A legmagasabb felhőkarcoló

A Burdzs Kalifa (Kalifa-torony), korábbi nevén Dubaj-torony, azaz Burdzs Dubaj, a legmagasabb felhőkarcoló a világon (828 m). Élő csoda, lenyűgöző művészeti alkotás, példátlan nemzetközi együttműködés és Dubaj Világban betöltött, egyre növekvő szerepének kézzelfogható bizonyítéka: ez mind a Burdzs Kalifa. Átadására 2010-ben került sor, és azóta számos rekord kötődik a nevéhez. Azon kívül, hogy a legmagasabb épület, egyben a legmagasabb lakóépület, betonépület, mely a legtöbb emelettel (189) és a leggyorsabb liftekkel is rendelkezik. Utóbbiak többek között cseh gyártmányok, beleértve a torony tetején csúcsosodó tornyot is. A Burdzs Kalifa egyben a legmagasabban fekvő kilátóval is rendelkezik. Különösen érdekes a felhőkarcoló legmagasabb pontjáról végrehajtott ejtőernyős-ugrás rekord.

Burdzs Kalifa, Dubaj

Burdzs Kalifa, Dubaj

A legnagyobb beváslóközpont - a leghosszabb fedett sípályával

A Mall of the Emirates épületében, a legnagyobb bevásárlóközpontban több mint 1200 üzlet található. Ide tartozik a világ legnagyobb cukrászdája is. Ki tudna ellálni egy ilyen lehetőségnek? Viszont ha előbb sportolni szeretnél, akkor rendelkezésedre áll a Ski Dubai, ahol a leghosszabb fedett sípálya és felvonó található. Kipróbálhatod még a snowboardot, szánkózhatsz is akár, vagy egyéb téli szórakozással is töltheted az idődet. Azok pedig, akik csak élvezni szeretnék a kellemes dolgokat élvezni, biztosan értékelni fogják az akváriumot.

Ski Dubai

Ski Dubai Timo Tervo

A legnagyobb luxust kínáló hotel

A 7 csillagos Burdzs al-Arab (Burj Al Arab) a Föld legnagyobb luxusát kínáló hotele. A vitorlát formáló épület Dubaj modern városát szimbolizálja. A legkiválóbb élményeket és szolgáltatásokat biztosítja, mint például helikopteres utazást egy saját strandra, lélegzetelállító medencés teraszokat, válogatott éttermeket vagy Rolls-Roys bérautót. Minden emeletnek saját recepiója és személyzete van.

Burdzs Al Arab, Dubaj

Burdzs Al Arab, Dubaj

A leghosszabb metró

Dubajban a metró 2009 óta működik, és a leghosszabb vasúti rendszer a világon, amelyet nem ember vezet. Teljesen automatizált rendszerrel építették meg. Számos nagyszerű szolgáltatást kínál a nyilvánosság számára, beleértve a kiskereskedelmi üzleteket, a wifit és az ATM-eket. A mozgássérült utasok számára is könnyen megközelíthető és használható. A 47 állomásból kettőn az óriási csillárokat a csehországi Lasvit cég gyártotta.

Dubaji metró

Dubaji metró

A legnagyobb óriáskerék

A magasság kedvelői Dubajban találják meg a világ legnagyobb óriáskerekét, az Ain Dubait (210 m), amelynek építését a Bluewaters szigeten az idei évben (2018.) fejezik majd be. Győzd le tériszonyodat, és cserébe csodálatos látvány tárul majd a szemed elé a pálmafa szigetekre, a luxusüzletekre és hotelekre, mint például a Burdzs al-Arab, a Palm Jumeirah mesterséges szigetekre vagy a Burdzs Kalifára. A kereket 48 fülkével, összesen 1400 utasra tervezték.

Dubaj valóban a páratlan lehetőségek és kuriózumok városa. Tudtad, hogy a várost megnézheted hőlégballonból, helikopterrel vagy kisrepülővel is? Persze ha a kevésbé izgalmas közlekedést preferálnád, lehetőséged van busszal is közlekedni. A magas kinti hőmérséklet miatt a buszmegállók is klímával ellátott helyiségek. De akkor sem követsz el nagy hibát, ha autóval szeretnél közlekedni, a benzin ára ugyanis meglepően alacsony (átszámítva 120 Ft/liter). Kell ennél több? Dubai felejthetetlen élményekkel vár! Már csak fel kell tenni a kérdést, most éppen mivel fog minket meglepni...

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.