Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Fedezd fel Mallorca elrejtett kincseit!

Mallorca

Mallorca

Mallorca, a varázslatos spanyol sziget csak rád vár, hogy felfedezd szépségeit! Tegyünk egy sétát a magas hegyek, gyönyörű kertek és a történelmi műemlékek körül!

1. Banyalbufar

A festői város Mallorca nyugati tengerpartján, dombok között terül el, ahol a különféle gazdaságok és szőlőültetvények magasodnak a történelmi központ fölé. A Tramuntanai hegycsúcsok által körülvett város számos öböl és tengerpart szomszédságában található.

A legismertebbek közé Cala Banyalbufar, Es Corral Fals és Son Buynola tartoznak. Az út Banyalbufarba már magában egy látványosság hegycsúcsokra néző kilátással és a part felé nyúló kanyargós utacskákkal. Szakíts időt a bájos központra, a romantikus vízesésre és a történelmi Tour de Ses Animes toronyra, amely védelmet nyújtott a kalózok támadásai ellen a 17. században. Manapság Banyalbufar nyugodt városnak számít, amely közelében több lenyűgöző falu található, például Estellencs falucskája nagyon népszerű a turisták és a biciklisek körében is.

Banyalbufar

Banyalbufar
 

2. Deià 

Az északnyugati parton elterülő Deià kis faluja egyike a legszebbeknek a szigeten. A völgyben fekvő település a Teix-hegy lábánál és a Földközi-tengerre néző kilátással már régóta mágnesként vonzza a híres művészeket, írókat és más kreatív embereket. Serra de Tramuntana egyik legnépesebb területeként Deià a kultúrális világörökség része. A természet, a kultúra és a tradíció itt különleges egyveleget alkot, tökéletes választás pihenésre és relaxációra. Élvezd ki a kék tengerre és a hatalmas hegyekre néző kilátást vagy pedig menj el egyet sétálni vagy bevásárolni! A faluban betérhetsz pár különleges cipőüzletbe, galériába és üzletbe.

Deià

Deià
 

3. Fornalutx

Fornalutx meseszép faluja Mallorca északnyugati felén magasan  a Tramuntana-hegységben helyezkedik el, kilátással a Soller-völgyre. Gyakran a nevezik “Spanyolország legszebb falujának”. Kőből készült házikói vörös cseréptetőkkel és a narancs- és citromligetek aromájával az elbűvölően hagyományos, rusztikus hangulatot idézi. A település számít a fő turisztikai látványosságnak. Évente több ezer látogató kel át a keskeny macskaköves utcákon, és csodálja meg a  hagyományos építészetet.

Fornalutx

Fornalutx
 

4. Jardines de Alfabia

Alfabia egy palotából, kertekből és gyümölcsösből álló komplexum a Tramuntana-hegység szívében. A pálmafa-sor végén egy boltíves folyosón keresztül lehet a kert legkülönlegesebb részéhez eljutni- egy 18. század elején felújított szökőkúthoz. Számtalan vízsugár keveredik az ide vezető úton, amelyek ámulatba ejtik a látogatókat. A kert egy egy részét az angol tereprendezés jellemzi, amely magába foglalja a Jardinet de la Reina-t (A királynő kis kertje), II. Erzsébet királynőről nevezték el, mikor  Alfabiában töltötte szabadidejét. A lenti kertnek trópusi hangulata van, valamint egy halastó is megtalálható mellette. Itt a pálmafák egész hadatárul elénk. Jardines de Alfabia kertje egy kitűnő hely nappal valamint éjjel is. Kóstold meg a frissen kifacsart narancslevet az egyik pálmafa árnyékában! A víz hangja egy kis klasszikus zenével a háttérben nyugalommal árassza el a legtöbb embert.

Jardines de Alfabia

Jardines de Alfabia
 

5. Portocolom

Portocolom faluja a Felanitx térségben Mallorca keleti partjának az egyik legvonzóbb úti célja. Cala d´Or-tól 12 kilóméterre fekszik északra. A hagyományos horgászfalu megőrizte hajdani varázsának nagy részét egészen napjainkig. A sziget egyik legnagyobb és legjobban védett öblében fekszik, ahol a hajók, a hajójavító műhelyek és a jelzőfények színpompás egyvelege adja meg a város hangulatát. Egy hosszú part is fellelhető itt, ahol szabadidős- és horgászhajók egyaránt horgonyoznak, lehetőség van innen kiutazni a különböző tengeri kirándulásokra. A fő strand , Cala Marcal, amely Kék zászló díjjjal is büszkélkedhet, gyönyörű puha homokkal és sekély vízzel rendelkezik, ezért családok számára is ideális látogatóhely.

Portocolom

Portocolom
 

6. Sa Foradada

A Sa Foradada egyike azoknak az éttermeknek, amelyekre az ember még hosszú idő után is szívesen emlékszik vissza. A hagyományos paellajáról híres, amely egy rizstál csirkével, tenger gyümölcseivel és egyéb hozzávalókkal töltve, egy nagy sekély serpenyoben, vagy ebben az esetben egy fából készült grillen van elkészítve és felszolgálva. A Sa Foradada három módon készíti el ezt az ételt: tenger gyümölcseivel, zöldségekkel vagy a kettőt összekeverve. Az egyedi gasztronómiai élmény fokozza a környezetnek és a légkörnek a hangulatát.z

Sa Foradada

Sa Foradada
 

7. Santa Maria del Cami

Mallorca középső részében, a borvidék szívében elterülő város sokkal többet nyújt, mint a vasárnapi piac, elrejtve a sok rejtett tér egyikében. A forgalmas település számos közeli faluhoz hasonlóan egy síkságon helyezkedik el, gyönyörű kilátással Tramuntana hegyvonulataira. Egyszer csupán egy álmos autentikus Mallorcai falu festői szépségű kőházakkal, máskor pedig a sziget legfelkapottabb piacának ad otthont, valamint a helyi kézművesek és borászok központja is egyben. Történelmi emlékműveket, hangulatos bárokat és kávézókat is megőrzött. A 17. századi reneszánsz városháza börtönként szolgált régebben. A barokk stílus is megfigyelhető az épületeken, ugyanabból az évszázadból.

Santa Maria del Cami

Santa Maria del Cami
 

8. Santuari de Lluc

Lluc volt első szentély a szigeten, amely Szűz Máriának lett szentelve. A 13. századból származik, és az ország szent nemzeti szimbóluma. A tengerentúli látogatók eltölthetnek itt egy kellemes napot a parton, majd este elfogyaszthatnak egy kellemes vacsorát. A környék a béke és a szellemiség (vallási ünnepségek és kórusok), a művészeti örökségek (múzeum), az érintetlen természet (Tramuntana és a botanikus kert) valamint a mallorcai gasztronómia oázisa.

Santuari de Lluc

Santuari de Lluc
 

9. Sóller

Ez a gyönyörű régi tradicionális város északnyugaton terül el, a “narancs vidék” vagy a régi megnevezés alapján a “arany vidék” szívében. Nagyon sok okot az a megnézésére, hegyek, tenger és szépséges tájak borítják. Nem csoda, hogy Mallorca egyik legnépszerűbb lakóterületének tartják számon. Sóller városa jellegzetes, bájos, valamint a közösségérzet is erősen jelen van, ami miatt nem csoda, hogy az emberek egész évben itt akarnak élni.  A Plaza de la Constitución főteret számos bár és étterem veszi körül.

A stílusosan rekonstruált Can Pruner szecessziós épületben csodálatos kiállításokat láthatsz, olyan művészektől, min Picasso vagy Warhol. A természettudományi múzeum és a Jarda Botanic botanikus kert számtalan növényfajjal egy köpésre találhatóak a városközponttól.

Sóller

Sóller

10. Valldemossa

Valldemossa  városa 15-20 perces autóútra van a Tramuntana-hegység irányába Palma de Mallorcából. Egy teraszos területtel körbevett dombon terül el, ami a birtok eredeti maori tulajdonosáról, Muzárol lett elnevezve. Az forgalomtól mentes macskaköves utcáknak és a gazdag kultúrális örökségnek köszönhetően kitűnő hely a látogatásra. A helyi kolostor szobáiban még a lengyel zeneszerző, Frédéric Chopin és a francia énekesnő, George Sand is tartózkodott 1938/9 telén, ennek eredményekét Valdemossa Mallorca legfelkapottabb városává vállt. Az itt írt ,,Egy tél Mallorcán” című könyv bestsellerré vált, minden fordításban kapható a világ összes könyvesüzletében. Valldemossa fő látványosságai közé tartozik a Real Cartuja( királyi karthúziai kolostor), a templomok, kolostorok és egy régi gyógyszerészet. Fontos megemlíteni még Sancho király palotáját is, amely Mallorca egyik leglátogatottabb épülete.

Valldemossa

Valldemossa

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.