Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Hét nővér, nyolc mészkő-szikla Angliában

Seven sisters Country Park

Seven sisters Country Park

Megpihennél, távol a mindennapok gondjaitól? Nincs jobb terápia, mint a békés természetbe való elvonulás, annak szépségeiből való töltődés. . Angliábanpedig fantasztikus lehetőségek várnak, ha ilyen jellegű pihenésre, kikapcsolódásra vágysz. Bár a szigetről elsőre mindenkinek London jut eszébe, ennél sokkal, sokkal többet kínál.

A Hét Nővér Nemzeti Parkban (Seven Sister Country Park) egy helyen találsz több gyönyörű helyet, és ezek része a nyolc mészkő-szikla is. Bár a nevük Hét nővér, a sziklák száma nem ennyi - nevüket a sziklák a testvérek száma után kapták, akik valamikor itt laktak.

Filmbeli sziklák

Anglia kapuit a doveri fehér sziklák határolják, amelyek a Hét Nővérhez hasonlóan, mészköves szerkezetűek. Ezek a sziklák gyakran szerepelnek filmekben, és a Hét Nővér sziklái is nagyon hasonlóak. Az egyetlen különbség az elhelyezkedésükben van.

A Hét Nővér Anglia déli részén fekszik, Kelet-Sussex megyében – konkrétan Seaford és Eastbourne városok között. Közvetlen közelében több érdekes helyet is találunk, mint például a Beachy Head fokot.

Beachy Head fok

Beachy Head fok

Ezek a mágikus képződmények és a körülötte elterülő természet a fotósok oázisa és paradicsoma, tetszőleges évszakban. Ráadásul olyan méretű sziklákról van szó, amelyek minden időjárási körülmények között tisztán és kivehetően láthatóak. Ezek a hófehér sziklák sok-sok év formálódása során nyerték el mai alakjukat, mely folyamatban fontos szerepet töltött be a sós tenger és az algák. A legmagasabb pontja 77 méter magasan van a tenger felett.

A park tulajdonságainak köszönhetően sok lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra – sétálva gyönyörködhetsz a tájban, biciklizhetsz, megfigyelheted a madarakat vagy vitorlázhatsz is.

Hét Nővér

Hét Nővér

A sziklától a tengerig

A közeli tengerparti város, Brighton híres gyönyörű strandjairól. A barátaiddal piknikezve az egyik ilyen káprázatos parton kétségtelenül nagyon, nagyon jól tud esni a pihenés. Ezen kívül gyönyörű és jól karbantartott kertek, és egy indiai palota is megtalálható itt. A helyi lakosok biztosan mély benyomást tesznek majd rád, mivel a világ legkedvesebb házigazdáinak tartják őket. Nagyon kedvesek, segítőkészek, és ha valaki megállítja őket az utcán, számíthat a segítő tanácsaira, vagy arra, hogy a másik majd szép napot kíván. Brighton tehát egy kedves, pozitív és toleráns hely - ezen tulajdonságainak köszönhetően az LMBTQ közösség tagjai is előszeretettel látogatják.

Indiai palota Brightonban

Indiai palota Brightonban

Ha csak szeretnél barangolni egy jót a természetben, vagy új emberekkel, kultúrával, tájakkal ismerkednél, ez a hely tényleg neked való. Ne felejts el bepakolni egy pár kényelmes cipőt, amiben majd bejárhatod ezt a csodás környéket. Ha otthon felejtenéd a térképet, sinc smitől tartanod – a helyiek szívesen útbaigazítanak.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.