Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Hogyan nyaraljunk olcsón?

A nyaralás nem luxus

A nyaralás nem luxus

Nem újdonság, hogy nyaralni jó - sőt, mi több csodálatos. Felszabadító érzés, ha csak egy kis időre is, kiszakadni a hétköznapok monotonitásából, elutazni egy gyönyörű tengerparti helyre és élvezni az édes semmittevést. Ugyanakkor erről sokszor könnyebb beszélni, mint megvalósítani. Hiszen lássuk be, a nyaralás pénzbe kerül és nem könnyű úgy elutazni valahova, hogy közben a szűkös keretünket se lépjük túl.

Éppen ezért az alábbi pár tippel igyekszek segíteni, hogyan élvezheti bárki a lehető legjutányosabb áron a nyaralás nyújtotta örömöket.

Előfoglalási kedvezmények: a First Minute

A first minute utazás elsősorban azoknak jelenthet spórolási lehetőséget, akik szeretik jó előre megtervezni az életüket, és kevés váratlan helyzet adódik a hétköznapjaik során. Ha Te is ezen típusú emberek közé tartozol, akkor a first minute akció a tökéletes spórolási lehetőség számodra!

A korai tervezésnek hála széles kínálatból lehet választani, így nem kell attól tartani, hogy a hőn áhított szállodában nem lesz szabad szoba. Továbbá az előfoglalási időszakban számos, az utazásszervezők által biztosított kedvezményt lehet igénybe venni, illetve gyakran a kedvezményeken felül is jutalmazzák a legjobb szállodák az őket választók előrelátását és hűségét.

Ha ez még nem lenne elég, akkor most az Invia ütős előlegével még jobban megéri first minute utazást foglalni, hiszen csupán 15 000ft/fő előleg befizetésével le lehet foglalni a vágyott nyaralást. A teljes összeg további, fennmaradó részét később, több részletben lehet kiegyenlíteni, így igazán könnyű most ezekkel a lehetőségekkel élni.

A First Minute utak előnyei

A First Minute utak előnyei

Csapj le az utolsó helyekre – a Last Minute

A last minute utazások a first minute-el szemben nem az előre meghatározott tervek szerint élőknek, hanem a spontán embereknek szólnak. Azoknak, akik nem tudnak vagy nem szeretnek előre tervezni, akik szeretik, ha minden nap meglepetés, akik lazán élik az életüket és bármelyik pillanatban képesek előkapni a bőröndjüket, hogy néhány órával később már egy másik országban legyenek.

Ha hozzám hasonlóan Te is a spontaneitás híve vagy, akkor a mellett, hogy bármikor képes vagy a haverokkal vagy a szerelmeddel kézen fogva szinte azonnal egy csodás tengerparton, vagy egy nagyvárosban teremni, még a pénztárcádat is megkímélheted. Ugyanis az utolsó pillanatban lefoglalt utazások nagy előnye, hogy a legtöbb esetben rendkívül olcsón juthatunk hozzá, így a hirtelen jött bombasztikus ötlet mellett még a pénztárcánkat is sikeresen megóvhatjuk – cserébe néha kell kompromisszumokat kötni, lehet, hogy nem álmaid szállodája lesz last minute, vagy a kaja nem lesz túl emlékezetes, de kit érdekel, ha holnap már, az egész napos strandolás vagy városnézés után egy függőágyból csodálhatod, ahogy a tenger felett lemegy a nap?

Elő a bőröndöt, irány a Last Minute

Elő a bőröndöt, irány a Last Minute

Maradj a magad ura – mondjuk egy apartmanban, önellátással

Ha se a spontaneitás, se a több hónapnyi előre tervezés nem jellemző rád, akkor sincs ok aggodalomra, hiszen más módja is van a nyaralás gazdaságos kivitelezésének. Ez pedig nem más, mint kiválasztani egy csodás, megfelelő infrastrukturával ellátott, tengerparti vagy városközponti apartmant, és ott alkalmanként használni a konyhát is. Igen, tudom, sokan úgy vannak vele, ha már egyszer elmennek nyaralni, akkor se főzni, se takarítani, se semmit nem akarnak csinálni, azonban ha fontos szempont a gazdaságosság, akkor így egy tengerparti pihenés, vagy egy új, ismeretlen vidék felfedezése könnyen megvalósítható, ráadásul közben a helyi piacokat, a legjobb alapanyagokat, és a helyi specialitások elkészítési módját is megismerheted. Azon túl, hogy például Olaszországban, vagy Horvátországban egy apartman kibérlése lényegesen kevesebbe kerül, mint egy szálloda, az étkezésen is sokat lehet spórolni. Az említett országokba sokszor autóval a legcélszerűbb elmenni, ez esetben akár előre elkészített és lefagyasztott, vagy hideg élelmiszereket is könnyen magunkkal tudunk vinni, így néhány napos ellátást alapvetően biztosítani lehet. De jó módja lehet egy új ország és kultúra felfedezésének az is, ha helyi, friss alapanyagokból készítesz az apartman konyhájában finomabbnál finomabb ételeket – ráadásul ebben néha a háziak is örömmel segítenek sokéves tapasztalatukkal.

Légy a magad ura: az önellátás előnyei

Légy a magad ura: az önellátás előnyei

Sok az egyben - kedvezményes körutazások

Aki a fenti ötletekben nem találta meg a kedvére valót, annak álljon itt még egy tipp az olcsó nyaralás megvalósításához. Ez pedig nem más, mint a kedvezményes körutazás. Az ilyen típusú nyaralások sajátja, hogy minden előre le van szervezve és a teljes program fix és biztos, így általában nagyon célzottan és hatékonyan fedezhetünk fel egy-egy régiót, felesleges körök és esetleges lehúzások nélkül. Habár a körutazások nem az egész napos tengerparti pihenésről szólnak, tökéletes választásul szolgálhatnak azoknak, akik a lehető legtöbbet szeretnének felfedezni a világból. Éppen ezért a nyaralás e típusát leginkább azoknak ajánlom, akik nem akarnak aggódni a felmerülő egyéb költségek miatt, és minél rövidebb idő alatt, a lehető leghatékonyabban szeretnének nagyobb régiókat bejárni és meg-, illetve kiismerni.

Körutazás: sok az egyben

Körutazás: sok az egyben
 

2018.08.16. Krisztina Szeitz

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.