Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Horvátország legszebb strandjai

Talán mindannyian voltunk már Horvátországban. Meglátogattuk Dubrovnik varázslatos városát, Plitvice csillogó zöld tavait, a festői Zadart vagy a forgalmas Splitet. Ismered azonban ezeket a gyönyörű horvát strandokat?

1. Lovrečina öböl, Brač szigete

Brač szigetén, 4 kilóméterre keletre fekszik Postiretől a Lovrečina-öböl. A kevés strandok egyike, amely tényleg azt nyújtja Neked, amit a prospektusban olvastál róla. A homokos partot áttetsző víz szegélyezi, az olajfaligetek között egy középkori templom romjai találhatóak. Nem hangzik elég romantikusan? Korlátozott számú parkolóhely van a környéken, és még buszmegálló sincs.

Lovrečina öböl, Brač szigete

Lovrečina öböl, Brač szigete

2. Zlatni Rat, Bol, Brač szigete

Talán a leghíresebb strand egész Horvátországban. Gyakran hívják Arany köpenynek vagy Arany szarvnak jellegzetes alakja miatt. Ez egy gyönyörű aranysárga kavicsos partszakasz, amely benyúlik az Adriai-tengerbe, és amelynek alakja a víz sodrásával változik. Bolátol 4 kilóméterre található, és kétségtelenül tökéletes helyszín a szörfözés szerelmeseinek is.

Zlatni Rat, Bol, Brač szigete

Zlatni Rat, Bol, Brač szigete

3. Gornja Vala, Gradac

Az Adriai-tenger legnagyobb strandja a Makarskai riviéra legdélibb pontján terül el. Ez egy alabástrom kavicsoktól  fehérlő szakasz, amely olajfaligetek és fenyőfák által van védve a szél ellen. Az aktívabbaknak lehetőségük van vízi sportokat is kipróbálni, míg a bátrabbak továbbhaladhatnak a strand nudista részére.

 

Gornja Vala, Gradac

Gornja Vala, Gradac

4. Uvala Dubovica, Hvar szigete

A Hvar-sziget keleti részén található öblök közül talán a legvonzóbb Uvala Dubovica. Tengerparti természetes öböl, kavicsos, meglehetősen széles, idális gyerekes családoknak, akik szeretik meglovagolni a hullámokat. Szezon ideje alatt jachtok és motorcsónakok is előszeretettel használják kikötésre.

Uvala Dubovica, Hvar szigete

Uvala Dubovica, Hvar szigete
 

5. Paradicsomi strand, Lopar

A Paradicsomi strand egy hosszú, homokos, helyenként kellemesen árnyékolt része Loparnak. A meglepően sekély vízben félelem nélkül szörfözhetsz akár egy egész kilómétert, amelynek a végén egy kis szigethez fogsz eljutni. A strandot megtalálod Lopar félszigetén, Rab északi csúcsán.

Paradicsomi strand, Lopar

Paradicsomi strand, Lopar
 

6.Sunj-öböl, Lopud szigete

A festői szépségű út Dubrovnikból a Sunj-öbölig csupán egy órát vesz igénybe. Keresztül kell utaznod a sziget középső kissé magasabb részén, hogy eljuss a strandra, de megéri! A sziklás és mohás dombok által védett területeken a puha kavics és homok keveredik.

Sunj-öböl, Lopud szigete

Sunj-öböl, Lopud szigete
 

7. Proizd, Vela Luka, Korčula szigetétől nem messze

A komp eljuttat Splitből Vela Lukába, onnan pedig vizitaxi visz majd tovább a gyönyörű Proizd szigetére. Számos fürdési lehetőség áll rendelkezésre, amelyek körülbelül öt perc sétára vannak egymástól. Az emberek napközben idejönnek búvárkodni, majd estére átmennek Vela Lukába.

Proizd, Vela Luka

Proizd, Vela Luka

8. Saplunara, Mljet

A Saplunara strand egy öbölben terül el a sziget délkeleti részében. A strand fenyőerdővel van körülvéve, amelynek árnyéka menedéket nyújt a forró nap elől. A Saplunara elnyerte a Kék zászlót, egyszóval remek menedéket nyújt a tömegtől és a város nyüzsgésétől megfáradt utazóknak.

Saplunara, Mljet

Saplunara, Mljet
 

9. Spiaza, Susak

Susak egy kicsi elkünölített sziget, nagyrészt homokos tengerparttal. A legnagyobb strandja Spiaza, amely egy fenséges kinyúló félholdat alkot Susak faluja közvetlen szomszédságában. Az öböl nagyon sekély, fél kilóméter után mélyül el annyira a víz, hogy abban úszni lehessen, ezáltal tökéletes választás gyerekes családoknak. Emellett nincsenek utak, se autók, még éjszakai klubok sem, ezért csöndes és nyugodt az egész környék. Kissé keletre hasonló homokos part található, Bok, amely kevésbé zsúfolt. Hajóval tudsz eljutni oda, amelynek fedélzetérol gyönyörű látvány tárul elénk az érintetlen partokról.

Susak

Susak
 

10. Nin, Zadar

Hosszú homoksáv, amely eltűnik a horizonton- ez Nin, Zadartól 15 kilóméterre fekvő város. A hosszú “Királynő Strandja” egy tucat bárt és kilátást kínál a Velebit hegycsúcsaira. Nagymértékben érintetlen, kirándulásról hazafele akár egy fürdő-megálló is lehet. A helyi blatista partok megnyugtatják a fájdalmas izületeket és izmokat.

Nin, Zadar

Nin, Zadar
 

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.