Megnyitás | Vissza a főmenühöz

„Kötelező” utazási fotók. Neked is van?

Legtöbben szeretnénk néhány fényképet hazahozni a sok élmény emlékéül. Akár azért, hogy néhány éven belül felidézzük a saját, ott megélt érzéseinket, vagy hogy megoszthassuk másokkal az élményeinket, benyomásainkat. Összeszedtünk egy listát a leghíresebb, szinte kötelező utazós fényképekről – a többiek sem hagyják ki, ne hagyd ki te sem!

1. A pisai ferde torony megtámasztása

Ellátogatni Olaszországba és nem készíteni olyan képeket, ahol mi támasztjuk, vagy épp döntjük meg a híres ferde látványosságot? Szinte elképzelhetetlen! Amikor képet készítesz, nézz körül, és készíts egy vicces pillanatfelvételt a körülötted levőkről, akik megpróbálják felvenni a megfelelő pózt, hogy megérintsék a tornyot a fényképeiken.

A pisai ferde torony megtámasztása

A pisai ferde torony megtámasztása

2. Csókold meg a szfinxet

A piramisok és a szfinx Egyiptomban a világ minden tájáról vonzzák a látogatókat. Ha elég szerencsés vagy, hogy eljuthass erre a gyönyörű helyre, mindenképp készíts egy képet, ahol megcsókolod a szfinxet. Ha esetleg félénk vagy, és nem szeretnéd már az első randitokon megcsókolni, mindenképp csinálj egy fotót a tevékkel a háttérben.

Csókold meg a szfinxet

Csókold meg a szfinxet

3. Meditálj a Taj Mahalban

Az indiai Taj Mahal a egyike a világ hét csodájának. Ragadd meg a hely különleges atmoszféráját egy olyan képpel, ahol felveszed valamelyik meditációs pozíciót – és ha már így teszel, akár el is mélyülhetsz a pillanatban, és gyakorolhatod a mindfulnesst egy olyan helyen, ami később is segíthet a pillanatban ragadni. Főleg, ha bizonyítékod is van róla, hogy egyszer már sikerült!

Meditálj a Taj Mahalban

Meditálj a Taj Mahalban

4. Ragadd meg az Eiffel-tornyot

Az Eiffel torony Párizs leglátogatottabb látványossága, minden odautazó a saját szemével akarja látni. Elég nehéz a 324 méter magas épülettel közös képet csinálni úgy, hogy az teljes egészében benne legyen - de ha már ott vagy, miért nem játszol egy kicsit az optikai illúziókkal, és csippented a hatalmas tornyot az ujjaid közé?

Ragadd meg az Eiffel-tornyot

Ragadd meg az Eiffel-tornyot Vincent Lock

5. Holt-tengeri iszapos képek

A Holt-tengeri iszapnak gyógyító és szépítő hatása van. Próbáld ki te is magadon, és mutasd meg a sáros képet annak bizonyítékaként, hogy a szépséged tisztán természetes – vagy ijesztgesd a környezetedet a képpel, amin a rád került fekete massza miatt leginkább egy mocsári szörnyre emlékeztetve élvezed a strandolást!

Holt-tengeri iszapos képek

Holt-tengeri iszapos képek

6. Dobj egy érmét a Trevi-kútba!

Egy babona szerint, ha a jobb kezeddel a bal válladon át dobsz egy érmét a kútba, egyszer biztosan visszatérsz Rómába. Örökítsd meg a pillanatot, hogy emlékezzetek majd rá, amikor arra gondolsz, hogy hová menjetek a hosszú hétvégére kettesben romantikázni!

Dobj egy érmét a Trevi-kútba!

Dobj egy érmét a Trevi-kútba!

7. Használd ki a Salar de Uyuni perspektíváját

Salar de Uyuni - Bolívia déli részén - a tökéletes hely a fotó-hoki számára, perspektívával. Hozd magaddal a képzeletedet!

Használd ki a Salar de Uyuni perspektíváját

Használd ki a Salar de Uyuni perspektíváját

8. Lábak a tengerparton

Nincs kedved fürdőruhában kamera elé állni? Akkor bizonyítékként (és emlékként) csak fotózd le a lábaidat, háttérben a tengerrel. Ezt akkor is nyugodtan megoszthatod facebookon anélkül, hogy később megbánd, ha ott ismerősöd a teljes iroda, a gyereked osztályfőnöke, és a komplett lakóház.

Lábak a tengerparton

Lábak a tengerparton

9. Eggyel több követő

Valószínűleg az egész Instagram legnépszerűbb fotózási trendje, amit Follow me-nek neveztek el. Próbáld ki a Világ bármelyik pontján, a kép szinte biztosan meghozza a kívánt eredményt!

Eggyel több követő

Eggyel több követő

10. Szeretem a naplementét

Olyan egyszerű: csak mutass szívet a kezeiddel a nap felé, fotózd le és már kész is. Különösen ajánljuk hozzá a naplementét, hiszen egyrészt könnyebb a megfelelő fény-beállításokat megtalálni, másrészt a színek is ilyenkor a leglenyűgözőbbek.

Szeretem a naplementét

Szeretem a naplementét

2018.10.22. Invia

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.