Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Kutyás nyaralás - mutatjuk, hogy csináld!

Kutyás nyaralás

Kutyás nyaralás

Nyaralásra készülsz, de nem tudod - és nem is akarod - azt a négylábú családtagod nélkül elképzelni? Megértjük. Ma már szerencsére a kutyádat egyre több helyen fogadják örömmel; nézzük meg közösen, milyen lehetőségek közül válogathattok, és mire érdemes felkészülnötök.

EU-n belüli utazáshoz minden kutyának rendelkeznie kell saját “állat-útlevéllel”; ezt az állatorvosotoknál igényelheted, aki azonnal kiállítja az oltási könyv alapján. Ebben ugyanúgy rögzíti a kötelező chip sorszámát és adatait, valamint a kötelező oltásokat, érthető módon ebből is rendelkeznetek kell érvényessel az utazás időpontjában. Lehetnek olyan úticélok, amik ezen felül más dokumentumokat is kérnek, ezekről mindig tájékozódj előzetesen.

Utazás kiskutyával az autóban

A biztonságos utazáshoz nem árt beszerezni egy szállítóboxot a kutyának - néhány cég méretre is gyártja őket, de a kutyás webshopok raktáron lévő kínálatában is jó eséllyel megtalálhatod a számotokra megfelelőt. Létezik olyan speciális heveder is, ami által a kutya, az utasokéhoz hasonló biztonsági öv nyújtotta kényelemben és biztonságban, a többiekkel egy légtérben utazhat. Amennyiben pedig az utazás során megálltok, soha ne hagyd az állatot az autóban: neki is jót fog tenni egy kis mozgás, friss levegő, és jó, ha ilyenkor kéznél van az itatótálja is.

Speciális hám kutyáknak autós utazás során

Speciális hám kutyáknak autós utazás során

Sok szálloda csak kis testű kutyákat fogad, szerintünk menj biztosra, és ezek helyett keress olyat, ahol a kutyabarátság nem csak egy marketingfogás, hanem tényleg előítéletektől mentesen, mérettől és fajtától függetlenül, szívesen látják a kutyákat.

Repülős utazás kutyával

Ha nem autóval indulsz útnak, akkor sem feltétlenül kell otthon hagynod négylábú társadat, de itt már több, és nem minden légitársaságnál egységes feltételnek kell teljesülnie a közös nyaraláshoz. A magyar utasok a leggyakrabban a Travel Service légitársasággal utaznak, náluk a kistestű kutyáinkat a fedélzetre is felvihetjük: ehhez az kell, hogy kutyánk súlya a hordozóval együtt ne haladja meg a 8 kg-ot, a box pedig ne legyen nagyobb, mint 46x30x27 cm lehet. A nagyobb testű társaiknak sem kell lemondaniuk az utazásról, de ők a fedélzeten nem, csak a csomagtérben utazhatnak. Ezt minden esetben előre be kell jelenteni, mert a fedélzeten sem tartózkodhat kettőnél több kutya egyszerre.

Kistestű kutya a repülő fedélzetén

Kistestű kutya a repülő fedélzetén

Még ha az utazásod tartalmazza is a transzfert a reptérről az úticélra és vissza, akkor is érdemes lehet ennek külön, előzetesen utánajárni, mert vannak olyan szolgáltatók, akik az utastársak esetleges allergiája miatt egyáltalán nem vállalnak kisállatszállítást - ebben az esetben előfordulhat, hogy külön kell ezt majd megoldanod.

Bár a Világ legtöbb helyén még gyerekcipőben jár a kutyás utazás, szerencsére akadnak már azért bíztató fejlemények - addig pedig érdemes mindig előre tájékozódni, és minden eshetőségre felkészülni.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.