Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Mihez kezdjünk ennyi hosszú hétvégével..?

Mihez kezdjünk ennyi hosszú hétvégével..?

Mihez kezdjünk ennyi hosszú hétvégével..?

Az idei évben ünnepnapok tekintetében rendkívül szerencsések vagyunk, hiszen minden jelentős piros betűs dátumunk hétvégéhez közeli napra esik. Így lehetséges, hogy 2018-ban nyolc, több napos hétvége áll előttünk. Ezeket az alkalmakat érdemes kihasználni és elutazni egy villámnyaralásra, vagy egy röpke városlátogatásra.

A március 15-i ünnepünk egy csodálatos 4 napos hosszú hétvégével ajándékoz meg bennünket, hiszen csütörtöki napra esik. Ez remek alkalom arra, hogy még egy utolsót síeljünk az ausztriai Alpokban, vagy Szlovákiában a Tátrában. Ha nem vagyunk a téli sportok szerelmesei, akkor is van bőven miből válogatnunk programok tekintetében. Kora tavasszal Egyiptomban és Dubaiban is remek már az idő. Elég meleg van már ahhoz, hogy lehessen fürdőzni, napozni, de még nem akkora a forróság, hogy az már elviselhetetlen legyen.

Síelés

Síelés

Március 30-tól április 2-ig, vagyis nagypéntektől húsvét hétfőig ismét 4 napos szabadság vár ránk. Ekkor az iskolákban tavaszi szünet (március 29 - április 3.) is lesz, így ez is tökéletes alkalom lehet egy családi utazáshoz. Ekkor is érdemes lehet elutazni Egyiptomba, vagy ha egy kicsit közelebbi helyre vágyunk, akkor látogassunk el valamelyik európai nagyvárosba. A Párizstól nem messze található Disneyland remek program lehet a gyerekek számára is, vagy menjünk el Velencébe és a kellemes tavaszi időben gondolán csónakázzuk körbe a várost.

Velence, Olaszország

Velence, Olaszország

Május 1-én, a Munka Ünnepén, mely egy keddi napra esik, ezzel megteremtve a 4 napos pihenés lehetőségét, utazzunk el a Török Riviérára, ahol ilyenkor sem a tömeg, sem a hőmérséklet nem közelítik meg a tűrőképességünk határát. Ha inkább sűrűbb és élményekben gazdagabb napokra vágyunk, akkor viszont remek választás lehet például Róma és a város történelmi, művészeti emlékei, látnivalói.

Oludeniz strand, Törökország

Oludeniz strand, Törökország

Ebben a hónapban bővelkedni fogunk szabadidőben, ugyanis pünkösd hétfő május 21-re esik, így ismét lesz 3 napunk arra, hogy elutazzunk Ausztriába és megcsodáljuk Mozart lenyűgöző szülővárosát, Salzburgot, vagy barangoljunk egy kiadósat Hundertwasser nyomában - esetleg bejárjuk Szlovénia hegyeit és vizeit, vagy megmásszuk Prága tornyait.

Prága tornyai

Prága tornyai

A következő ünnepünkre sajnos egészen augusztus 20-ig kell várni, viszont ez már egy hétfői nap lesz. A nyári meleg miatt a közelebbi országokba lehet érdemes ekkor elutazni, élvezni például Horvátország kavicsos, vagy Olaszország homokos partjait. A hazánkhoz közel fekvő országok közül jó választás lehet még a bulgáriai Napospart, vagy az Olaszországban található Garda-tó is.

Garda-tó, Olaszország

Garda-tó, Olaszország

Október 23-val elérkezik a színpompás őszi időszak, mely ismét remek alkalmat kínál az utazásra. Ekkor 4 napunk lesz a kikapcsolódásra, melyet érdemes akár Lisszabonban, vagy Spanyolországban eltölteni. Ősz elején itt még kellemes, 20 ℃ körüli meleg tapasztalható. Ha igazán nyári időre vágyunk, akkor viszont utazzunk el az Egyesült Arab Emírségekbe, ahol ekkor még javában tombol a nyári forróság.

Arab Emírségek, Dubai

Arab Emírségek, Dubai

November 1. csütörtökre esik, így négy napunk marad a pihenésre. Jó választás ilyenkor a hazai kikapcsolódás mellett dönteni. Látogassunk el egy wellness hétvégére a Bükkbe, a Mátrába, vagy a Balaton partjára.

Az idei karácsony rendkívül kegyes hozzánk, hiszen december 24., 25. és 26. hétfő, kedd, szerdán lesz, így e meghitt, gyönyörű ünnepet akár külföldön is tölthetjük. A karácsonyi hangulat szerelmeseinek remek úti cél lehet Prága, Bécs, vagy Salzburg. Ekkor már beindul a téli sportok időszaka, így akár elutazhatunk síelni a Tátrába is. Ha viszont valaki a nyár bolondja, annak érdemes olyan egzotikus utazásra adnia a fejét, mint Kenya, Zöld-foki-szigetek vagy éppen Srí Lanka.

Sri Lanka

Sri Lanka

A sok szabadnapnak és hosszú hétvégének persze valamicske ára is van. Vannak napok, amiket sajnos le kell dolgoznunk, hogy ennyi egybefüggő szabadságunk legyen. Az alábbi szombatokon kell majd munkába mennünk:

  • 2018. március 10.
  • 2018. április 21.
  • 2018. október 13.
  • 2018. november 10.
  • 2018. december 1.
  • 2018. december 15.

Abban azonban biztosan vagyunk, ha ügyesen használjuk fel és ki az így keletkező hosszú hétvégéket, akkor még így is maximálisan megéri az a néhány munkával töltendő szombat, hiszen cserébe minimális szabadsággal tömegesen pipálhatunk ki tételeket a bakancslistánkról 2018-ban!

2018.02.01. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.