Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Nudista strandok Görögországban

Nudista strandok Görögországban

Nudista strandok Görögországban

Az egyik első görögországi utazásom során Korfu szigetére, Arillas üdülőhelyen egy különös jelenségre lettem figyelmes. A strand egyik eldugott részén fürdőruha nélkül, konkrétan ádámkosztümben élvezték a strandolást a nyaralók. Kis kíváncsisággal, és talán némi irigységgel figyeltem a gondtalan mozdulatokat és könnyed természetességet. Én nagyon zavarban lennék, ha ruha nélkül kellene például strandröplabdáznom... de nagyon jó dolognak tartom, ha valaki ezek nélkül a gátlások nélkül tudja élvezni a vizet és a napfényt. Viszont mivel ezzel másokat is zavarba hozhatsz, célravezetőbb célzottan naturista strandokat keresni, amelykre az FKK rövidítést használják. Itt megtalálhatsz párat.

Vritomartis Beach, Kréta

Ez a kavicsos strand egy (a nyilvánosság számára is elérhető) naturista hotel komplexum része. A sziget déli részén található, 70 km-re Chanietól és 3 km-re a festői Chóra Sfakion üdülőhelytől. Lehetőség van nyugágy bérlésére, de pihenhetsz a kőágyakon is. A tenger itt nagyon tiszta, méltán kedvelt hely a búvárok körében. A strandon rendelkezésére állnak még bárok, zuhanyzók és illemhelységek is.

Vritomartis Beach, Kréta

Vritomartis Beach, Kréta

Plakias Beach, Kréta

A kedvelt üdülőhely Plakias, Kréta déli hegyvidékes részén található, híres gyönyörű homokos tengerpartjáról (kék zászlós strand). A hosszú part szélét jelölték ki nudisták számára. Napágyak és zuhanyzók is megtalálhatóak itt. A finom, fehér homok lassan fut bele a tiszta tengerbe. Ezt mind megkoronázza a háttérben magasodó gyönyörű hegyek látványa.

Plakias Beach, Kréta

Plakias Beach, Kréta

Banana Beach, Skiathos

Banana Beach a kedvelt trópusi gyümölcs formájáról kapta a nevét. Koukounariestől nem messze található. Két részre van felosztva, melyből a kisebb öböl (ún. Little Banana) egy magasabb fallal van elkerítve a nyilvánosság elől a nudisták részére. Az égszínkék tengerrel és a puha, aranyszínű homokkal karöltve a nyugalom oázisát testesítik meg. Vízisportok, vendéglátó helyek és bárok a strand központi részén találhatóak.

Banana Beach, Skiathos

Banana Beach, Skiathos

Super Paradise Beach, Míkonos

Míkonos szigete ismert a pezsgő éjszakai életéről és az ettől elválaszthatatlan lazaságról. Kedvelt a melegek körében is, többek közt azért is, mert itt található a Super Paradise Beach naturista, LMBTQ-közönséget is nyitottan fogadó strand. A széles, homokos strand fantasztikus személyzettel és tökéletes kiszolgálással büszkélkedhet.

Super Paradise Beach, Míkonos

Super Paradise Beach, Míkonos

Mirtiotissa Beach, Korfu

Ez a különleges hely a sziget északnyugati részén, Glyfada közelében található. A meredek sziklák és a zöld környezet lenyűgöző látványt nyújt a homokos tengerparttal. A vendégek elégedettségéről szimpatikus személyzet gondoskodik. Lehetőség van nyugágyak és napernyők bérlésére is.

Mirtiotissa Beach, Korfu

Mirtiotissa Beach, Korfu

Faliraki Beach, Rhodos

A lenyűgöző Faliraki üdülőhely széles, homokos strandjainak déli részét a nudisták számára tartják fenn. A vízi sportok kedvelői és a nyüzsgő éjszakai élet rajongói is megtalálják itt számításaikat. Napnyugta után az üdülőhely strandjai pezsgő éjszakai életre biztosítanak lehetőséget a sok szabadtéri szórakozóhellyel.

Faliraki Beach, Rodosz

Faliraki Beach, Rodosz

Tsamadou Beach, Samos

Tsamadou elegáns, kavicsos strandja a híres Kokkari üdülőhely közelében található. A környező, buja növényzet és a hegyes sziklák kellemes klímát biztosítanak a festői öbölben. A nudisták részére a strand jobb partja szolgál változatos pihenési, strandolási lehetőségeket. Nyugágyat napernyővel, vagy anélkül is kölcsönözhetsz.

Tsamadou Beach, Samos

Tsamadou Beach, Samos Anders Gustavson

Velanio Beach, Skopelos

A bájos Skopelos sziget egy gyönyörű, de nem hivatalos nudista stranddal büszkélkedhet. Velanio homokos strandja kellemes hangulatot áraszt, és a tenger a kék több árnyalatában pompázik. Az egész partot zöld dombok szegélyezik. Napozóágyak és napernyők bérlése is lehetséges a helyszínen.

Velanio Beach, Skopelos

Velanio Beach, Skopelos

Ramnounda Beach, Attica

Ez a nagyon népszerű nudista strand 65 km-re fekszik Athéntól (a Ramnoundas régészeti lelőhelye). A szép, kavicsos strand, kristálytiszta tengerrel tökéletes hely a kikapcsolódásra fürdőruha nélkül is.

A kisebb szigeteken hiába keresnél hivatalos nudista strandokat, a legtöbbször azonban nem lehetetlen egy magányos öblöt találni, ahol éppúgy élvezheted a strandolást, mint ahogy azt elképzelted.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.