Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Próbáld ki a világ legnagyobb luxushajóját

Gondolkoztál már azon, hova mész legközelebb nyaralni? Unod már a megszokott tengerparti nyaralásokat, és szeretnél kipróbálni valami újat? Nem szeretsz unatkozni, de imádod a tengerpartokat és az új helyeket ? Akkor van a számodra egy olyan ötletlünk, ami biztosan teljesen új dimenzióba emeli a vakációval kapcsolatos elképzeléseidet. Mit szólnál ahhoz, ha egy luxus tengerjáró hajón töltenéd az idei nyaralásodat?

Napjainkban rengeteg olyan hajó üzemel, ahol luxus, kényelem és különféle attrakciók várják a kirándulni vágyókat. Azonban létezik egy olyan, amely messze felülmúlja a többit – legalábbis a mérete alapján biztosan. És ha már úgy döntesz, kipróbálod a luxushajózást, miért ne kezdenéd a legnagyobbal? Bemutatjuk a Harmony of the Seas fedélzetét – a legnagyobb kirándulóhajót, amelyet a Világ vizei valaha láttak!

A Harmony of the Seas a Royal Caribbean hajócsalád tagja. Ez a csoda 362 méter hosszú, ami kb. három focipálya nagyságának felel meg . Szélessége több, mint 65 méter, 227 000 tonnás súlyával pedig nehezebb, mint 17 ezer afrikai elefánt. Tizenhat emeletén (a tizenhétből) luxuskabinok találhatóak, melyek összesen 6 780 személyt képesek elszállásolni. Az utasok kényelméről a több, mint 2 100 fős személyzet gondoskodik. A hajó jelenleg a Karib-tenger hullámait szeli és közlekedik keleti és nyugati irányba. Mindig a floridai Fort Lauderdale kikötőből indul, majd ott is köt ki. A nyugati útvonal esetén a floridai kikötőből Haitire, majd Jamaikára és végül Mexikóba tart. Ezzel szemben, ha a keleti útvonalat választod, akkor először a Szent Márton-szigeteknek (Bahamák), majd Puerto Riconak és végül a Haiti térségnek fogtok tartani.

Nem tudod alkalmas-e számodra a hajókirándulás?

Egyáltalán nem számít, hány éves vagy, gyerekekkel utazol, ahogyan az sem, hogy milyen a „jó kirándulás“ definíciója a számodra. A Harmony of the Seas biztosan téged is meg fog tudni győzni arról, hogy játszva teljesíti mindenki elvárásait, még a legigényesebbekét is.

A gyerekeiddel együtt utazol?

Ez esetben biztosan értékelni fogod az Adventure Ocean szórakoztató programjait, amelyek az összes korosztálynak megfelelőek. Ezek keretein belül a fiatalok rengeteget szórakoznak a kreatív műhelyekben, táncos foglalkozásokon vagy kis vegyészekként nyerhetnek betekintést a kémia rejtelmeibe. Ha a csemetéid egy kis felfrissülésre vágynának, akkor a figyelmedbe ajánljuk a Splashaway Bay víziparkot. A DreamWorks Experience program keretén belül minden fontos pillanatnál jelen lesznek a gyerekek legkedveltebb mesehősei. El tudod képzelni, milyen nagyszerű érzést fog kiváltani a gyermekedben, amikor a minidiszkó, álarcosbál vagy más program keretén belül megpillantja Shreket és Fiónát, esetleg valamelyik pingvint a Madagaszkárból, vagy a felnőttek álltal is közkedvelt Kung-Fu Pandát?

Ha azt szeretnéd, hogy együtt töltsetek egy kis időt, akkor bátran választhatsz a családi versenyek és játékok közül is, amelyeknél garantált a szórakozás az egész család számára. A nap végén tehettek egy közös sétát a Royal Promenade mentén, vagy megnézhettek egy filmet a 3D moziban. Ha idősebb gyerekekkel utazol, akkor ők valószinűleg nem túl sok lelkesedéssel fogadnák az előző programokat, de ne aggódj, a Harmony of the Seas a kamaszokra is gondol. Az esti órákban lehetőség nyílik a szórakozásra a hajó diszkójában és klubhelységében. Itt többek között asztalifoci, alkoholmentes koktélok és sok új barát várja a csemetéidet.

Egy kis romantikára vágytok?

Számotokra is akad választék!. Ha egy kis nyugalomra és magányra vágysz a pároddal, akkor nincs is megfelelőbb a számotokra, mint a Vitality Spa fürdő. A számos kezelés közül a figyelmetekbe ajánlanám a páros relaxációs masszázst, vagy élvezhetik egymás társaságát a szoláriumban is, ahová a belépés csak a felnőtt vendégeknek engedélyezett. Szinte bűn lenne kihagyni a közös pezsgőfürdőzést, ami a hajó legfelső szintjén található, így tökéletes tengerre nyíló kilátást biztosít. Ha úgy érzed, hogy a fürdőzés és a csúzdázás nem nektek való, akkor bátran látogassatok el a Central Parkba – az egyetlen tengeren lévő parkba. El tudsz képzelni romantikusabbat annál, mint hogy a párod társaságában a természet lágy ölén, egy padon ücsörögve csillagok millióit csodáld? Sajnos ilyen látvány a szárazföldről nem nagyon tárul elénk. e megnézhetitak akár a híres Broadway musicalt, a Grease-t musicalt, amely egy ideális, romantikus vacsora utáni program lehet a számotokra.

Imádod a mozgást és az adrenalint?

Ha a nyári kirándulásodat sem tudod elképzelni sport és mozgás nélkül, akkor neked találták ki a hajón található fitneszközpontot, de természetesen futásra és korcsolyázásra is lehetőséged nyíllik az erre kijelölt útvonalakon. Aki valami másra vágyna, annak többek között lehetősége van ellátogatni egy jóga, zumba vagy tai chi órára. Ha szeretnéd megőrizni a kondíciódat, de jobban kedveled az adrenalinban gazdagabb sportokat, akkor a két 13 m magas mászófal isideális lehet számodra. A mászófalak tetejéről gyönyőrű kilátás tárul elénk, szóval egy próbát biztosan mindenkinek megér. A csapatjátékok kedvelőit pedig normál méretű kosárlabdapályák várják a hajón.

Ha ennél is nagyobb izgalmakra vágysz, a hajó legnagyobb atrakciója, az Ultimate Abyss is rád vár, ami a világ leghosszabb, tengeren található csúzdája. Harminc méteres magasságával kb. Akkora, mint egy tíz emeletes épület. Speciális megoldásai és 65 méteres hosszúsága felejthetetlen élményt biztosít. Ha viszont mégis eluralkodna rajtad a félelem, akkor sem történik semmi, ugyanis a medencéknél további három, valamivel kisebb csúzda is található. A szörfözés és az óriás hullámok szerelmesei kipróbálhatják a FlowRidert, amely igazi vadvízi környezetet szimulál. Akinek pedig még ez sem lenne elég, annak biztosan felkelti az érdeklődését a 25 m hosszú Zip ne kötélpálya.

A barátaiddal szórakoznál?

Ha a barátaid társaságában készülsz utazni, akkor az lenne a legjobb, ha már most elkezdenétek összetervezni a programjaitokat, mivel szinte megszámlálhatatlan mennyiségű lehetőség áll majd a rendelkezésetekre. A listátokat kezdhetnétek mondjuk az Aquatheater előadásával, ami valóban látványos perceket biztosíthat nektek. A hajó jégpályáját, minigolf pályáját, de az Escape Room szabadulószobáját sem érdemes kihagynotok! Minden sikeres kiszabadulót(de a kevésbé sikereseket is) finom itallal várják a kijáratnál. Mit szólnál egy olyan bárhoz, ahol robotok szolgálnak fel? Vagy inkább karaokézni lenne kedved? Ha esetleg egy kis jazzre vagy Comedy Clubra vágynál a Harmony of the Seas-on természetesen ezt is megtalálhatod. Valóban számtalan lehetőség áll a nyaraló fiatalok rendelkezésére. És ha esetleg még mindig nem tudtatok választani a felsorolt programok közül , akkor azt javaslom, elő a legszebb ruháitokkal és irány szerencsét próbálni a Casino Royale-ba!

Szereted a finomabbnál finomabb ételkülönlegességeket?

A Harmony of the Seas-on finom ételekből sincs hiány. Összesen 29 étterem és büfé áll a rendelkezésedre, ahol igazán bő a választék az ínyencségek külömböző típusaiból. Az éttermek nagy része ingyenes, de van néhány, ahol a különböző különlegességekért fizetni kell. Többek között meglátogathatod a Jamie's Italian olasz éttermet is, de ha egy ízletes steakre vágysz akkor a Royal Caribbean's Chops Grill-t ajánlom. A Sabor Modern Mexican Restaurant mexikói vendéglőt is kár lenne kihagynod. Ha pedig kiderítenéd, hogy milyen is az igazi japán sushi, vedd fel a listádra az Izumi Hibachi & Sushi éttermet , míg ha igazi kulináris különlegességekre vágysz, akkor a Wonderland Imaginative Cuisine lesz a neked való. A nap folyamán érdemes részt venni a Vintages Wine Bar borkóstolóján, vagy megtekinteni a hajó legjobb séfszakácsainak előadását.

Mennyibe is fog mindez kerülni?

Természetesen a végső ár függ a konkrét igényeidtől is – ha megelégszel egy tágas és szépen berendezett, de ablak nélküli kabinnal, akkor a hajókázásod ára kb. 361 000 - 419 000 forint között fog mozogni. Ha ablakkal rendelkező kabint szeretnél, akkor ennek az ára 396 000 - 454 000 forint között mozog majd. Aki tovább fokozná az élményt, annak az erkéllyel ellátott kabint ajánlom. Az ilyen kabinok ára kb. 477500 – 547400 forint. Az igazi luxusra és csillogásra vágyóknak pedig a Royal Suite Class kabin lehet a legmegfelelőbb, melynek ára 908 000 – 1921 500 forint az utazás időpontjától függően.

Fontos szem előtt tartanunk azt is, hogy a fent említett árak nem tartalmazzák a Magyaroszág - Miami oda - vissza repülőutunk árát. Egy kis szerencsével kb. 120 000 forintért már sikerülhet egy retúrjegyet vásárolnunk, de az árak gyakran 170 000 forint felett is mozoghatnak. Ha a Fort Lauderdale-ben található repülőtérre szeretnél érkezni (amely kikötőjéből a Harmony of the Seas)

2017.07.20. Leona Tomšů

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.