Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Seychelle-szigetek

Seychelle-szigetek

Seychelle-szigetek Shutterstock

Ha becsukod a szemed és elképzeled álmaid tengerpartját, mi jelenik meg? Fehér homok, kristálytiszta víz, lágy hullámok, kellemesen meleg levegő, boldog emberek körülötted? A Seychelle-szigeteken mindez nem álom, hanem a valóság!

Jó tudni

Mahé, Seychelle

Mahé, Seychelle Shutterstock

Az Indiai-óceán nyugati felén található Seychelle-szigetek maga a földi paradicsom. Földrajzi fekvésének hála a szigetcsoport egész évben ideális úti cél. A térségben kiegyensúlyozott éghajlati viszonyok uralkodnak, ennek köszönhetően minden évszakban 25-32°C között van a hőmérséklet. A víz hőfoka hasonlóan meleg, így kiváló fürdőzésre, búvárkodásra.

A trópusi klíma, a magas napsütéses órák száma és a meseszép tengerpart kombinációja igazi bakancslistás hellyé varázsolja. A tengerparton sétálva láthatod a szürke gránitsziklákat, ahogy büszkén magasodnak a fehér homokon és élvezheted az azúrkék tenger mesébe illő szépségét. A szigeteken burjánzó trópusi erdő gazdag növényvilága az állatok számára nyújt biztonságos életteret.

A helyi lakosok kedvessége és életigenlése könnyen magával ragad. A szomorúság nem opció, helyette a pillanat teljes megélése és az átható béke dominál.

Seychelle központi szigete Mahé, itt található a főváros, Victoria. Mahé otthont ad a nemzetközi repülőtérnek, forgalmas kikötőnek és számos üzletnek. Míg északi része nyüzsgőbb, addig déli részét a csodás természet és eldugott falvak uralják. Kreol történelmi nevezetességekért, nyüzsgésért pedig a főváros központját érdemes bejárni.

Praslin, Anse Lazio beach

Praslin, Anse Lazio beach Shutterstock

A szigetcsoport második legnagyobb tagja Praslin, amely nagy népszerűségnek örvend. A ritka fekete papagáj és a Coco-de-mer (tengerikókusz) otthona. Itt található a világ egyik legszebb strandjának nevezett Anse Lazio beach is. Érdemes akár egy teljes napot is rászánni erre a csodára. Tökéletes szelfizős, social media felületekre kívánkozó helyszín.

Silhouette és Sainte Anne szigete szintén kedvelt, főleg a luxus kikapcsolódást keresők körében.

Aktív pihenésre fel

Búvárkodás

Búvárkodás Shutterstock

Elsőre talán úgy tűnhet, hogy a Seychelle-szigeteken a strandoláson kívül semmi mást nem lehet csinálni, de ez nem így van. A búvárkodás, sznorkelezés, szörfözés és egyéb vízi sportok színes tárháza áll rendelkezésre. Ezen felül túrázásra ugyancsak van lehetőség. Érdemes a Praslinon található Fond Ferdinand Nemzeti Park kijelölt útvonalán végiggyalogolni és felkapaszkodni a sziget legmagasabb pontjára, ahol lélegzetelállító panorámában lehet részed.

További kikapcsolódási opcióként a szigetek közötti hajókázást ajánlom, de horgászatra szintén adhatod a fejed.

A helyi élővilággal való kapcsolat megteremtésének egyik legszórakoztatóbb módja a teknősökkel való megismerkedés. Egyszerűen imádnivalók.

Teknősök a szigeteken

Teknősök a szigeteken Shutterstock

Az aktív élménygyűjtés mellett a helyi gasztronómiával is érdemes bensőséges viszonyba kerülni – különösen, ha szeretsz enni –, amelynek alapjául a kreol konyha szolgál. Magában foglalja a kínai, európai, indiai és afrikai ízvilágot, erős fűszerek használata nélkül. Nem meglepő módon, főleg tenger gyümölcseit és különféle halakat szolgálnak fel. Mindemellett az éjszakai mulatozásról sem kell lemondanod, főleg a főváros bárjaiban és szórakozóhelyein vetheted bele magad az éjszakába. Habár megannyi programlehetőség áll rendelkezésre, a Seychelle-szigetek legnagyobb vonzerejét mégis a paradicsomi szépségű strandok adják.

Világ legszebb strandja, Seychelle-szigetek

Világ legszebb strandja, Seychelle-szigetek Shutterstock
 

 

 

Forrás:

https://www.seychelles.com/

 

2022.07.08. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.